5 beste dubbele frituurpannen Test van 2024

 

Beste dubbele frituurpannen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je regelmatig frietjes en snacks frituurt, komt een dubbele frituurpan goed van pas. Door de 2 aparte pannen kun je verschillende voedingswaren gelijktijdig bereiden zodat je al het lekkers samen op tafel kunt toveren. We hebben voor jou alvast 3 huidige toppertjes geselecteerd met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zul je al gauw merken dat je met de Princess 183028 een uitstekend product in huis haalt. Hij kent een vrij hoog vermogen waardoor deze frituurpan heel snel gebruiksklaar is. Verder moet de Tomado TDF6001S niet onderdoen. Beide pannen beschikken over een koude zone en kennen een gezamenlijke inhoud van 6 l. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste dubbele frituurpannen (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een frituurpan met een dubbele bak zodat je in één keer voldoende frietjes voor je ganse gezin kunt bereiden? Of gaat je voorkeur uit naar een dubbele frituurpan met een aftapkraan om de olie snel en gemakkelijk te kunnen vervangen. We vroegen de hulp en het advies van enkele hobbykoks om deze lijst met toppertjes samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens er de beste dubbele frituurpan uit te kiezen die aan al jouw noden voldoet.

 

1. Princess 183028 – Dubbele Frituurpan – 2 x 3 l – 2 x 1800 Watt

 

Deze dubbele frituurpan van Princess blijkt één van de populairste producten in ons assortiment te zijn. Dit merken we tevens in de reviews waar hij van de meeste klanten een uitstekende beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

Doordat hij over een zeer ruime inhoud van 2 x 3 l beschikt, blijkt deze uitvoering ideaal om voor 6 personen frietjes te bereiden zodat je allemaal samen aan tafel kunt. De beide uitneembare pannen zijn voorzien van een emaillelaag waardoor de olie er minder aan blijft kleven en ze gemakkelijker kunnen worden afgewassen. Daarnaast zorgt de koude zone ervoor dat de verbrande restjes naar de bodem zakken zodat de olie langer helder blijft.

Dankzij zijn krachtige vermogen van 2 x 1800 Watt zal hij heel snel zijn maximaal instelbare temperatuur van 190°C bereiken. Hoewel dit apparaat slechts over één stekker beschikt, kunnen beide pannen afzonderlijk of samen worden gebruikt.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze dubbele frituurpan werkt met één stekker en beide pannen kunnen samen of apart worden aangewend. Deze uitvoering werd voorzien van een koude zone.

Inhoud: elke frituurpan beschikt over een inhoud van 3 l en een laadvermogen van 2 x 750 g zodat je een ruime hoeveelheid voedingswaren kunt frituren.

Vermogen: dankzij zijn vrij krachtige vermogen van 2 x 1800 Watt worden de pannen snel tot hun maximale temperatuur van 190°C opgewarmd.

Onderhoud: doordat de geëmailleerde pannen er eenvoudig kunnen worden uitgenomen, zijn ze heel snel in een sopje schoon te maken.

 

Nadelen:

Geen geurfilter: dit apparaat beschikt niet over een geurfilter waardoor er een vies luchtje in huis blijft hangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tomado TDF6001S – Dubbele frituurpan – 2 x 3 liter – Koude zone 

 

De dubbele frituurpan van Tomado kent de laagste prijs in onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Hij wordt gekenmerkt door zijn 2 uitneembare frituurpannen die elk een inhoud van 3 l kennen zodat je frietjes of snacks voor wel 6 gasten kunt frituren.

Zijn gebruiksvoordeel wordt nog verder uitgebreid doordat dit toestel over een koude zone beschikt waardoor de olie langer helder blijft. Daarnaast kent elke frituurpan een hoog vermogen van 1800 watt zodat ze vrij snel hun maximaal instelbare temperatuur van 190°C bereiken om je frietjes lekker knapperig te bakken. Dankzij de aparte thermostaten, kunnen de beide pannen individueel of samen worden gebruikt.

Doordat het verwarmingselement rechtstreeks in de olie hangt wordt er aangeraden om vloeibaar frituurvet of-olie te gebruiken. Alle losse onderdelen, met uitzondering van het verwarmingselement, kunnen in de vaatwasmachine worden gereinigd. In de reviews zien we dat deze frituurpan een zeer goede beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Koude zone: doordat de verbrande restjes naar de koude zone zakken, kun je op een gezondere manier frituren en bijgevolg de olie langer gebruiken. 

Inhoud: deze uitvoering kent een inhoud van 2 x 3 l zodat je in totaal 1,5 kg frietjes en snacks kunt bereiden.

Regelbare temperatuur: dankzij zijn krachtige vermogen van 2 x 1800 Watt zal dit toestel snel zijn maximaal instelbare temperatuur van 190°C bereiken.

Vaatwasmachinebestendig: alle losse onderdelen, met uitzondering van het verwarmingselement, mogen in de vaatwasmachine worden gestopt.

 

Nadelen:

Geen geurfilter: we merken op dat het deksel niet over een kijkvenster noch over een geurfilter beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tristar FR-6937 Dubbele Friteuse – Frituurpan 2 x 3 liter 

 

Deze Tristar dubbele frituurpan is momenteel in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij in bijna elk budget past. De praktische dubbele friteuse wordt getypeerd door zijn krachtige vermogen van 2 x 1800 Watt zodat hij vrij snel gebruiksklaar is.

Beide frituurpannen werden van een regelbare thermostaat voorzien die tot maximaal 190°C kan worden ingesteld om al je snacks en frietjes lekker krokant te frituren. Doordat de verwarmingselementen rechtstreeks in de pan hangen, blijkt deze friteuse enkel geschikt om met olie te bakken.

Daarnaast kennen de beide uitneembare frituurpannen een ruime inhoud van 2 x 3 l en werden ze van een emaillelaag voorzien. Dankzij de koude zone zullen alle restjes naar de bodem zakken waardoor je veel gezonder kunt frituren. Alle niet-elektrische losse onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over het gebruiksgemak van dit apparaat.

 

Voordelen:

Regelbare thermostaat: de 2 frituurpannen zijn voorzien van een aparte regelbare thermostaat zodat ze individueel of samen kunnen worden aangewend.

Vermogen: dankzij zijn krachtige vermogen van 2 x 1800 Watt zal hij vrij snel zijn maximale temperatuur van 190°C bereiken.

Inhoud: elke pan kent een inhoud van 3 l waardoor ze voldoende capaciteit kennen om 2 x 750 g frietjes en/of snacks te bereiden.

Reiniging: alle losse onderdelen waaronder de behuizing, uitneembare pannen, deksels en frituurmandjes kunnen in de vaatwasmachine worden schoongemaakt.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: doordat het verwarmingselement in de frituurpan hangt, wordt er aangeraden om geen vast vet te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tefal Double Pro FR3610 – Frituurpan – met geurfilter

 

Tefal wordt door velen als het beste merk voor potten, pannen en friteuses beschouwd. Deze handige dubbele frituurpan is dan ook een echt toppertje en wordt gekenmerkt door zijn bijzonder ruime inhoud van 2 x 3,5 l zodat je over meer dan voldoende capaciteit beschikt om voor 8 gasten te frituren.

Doordat elke pan over een koude zone beschikt, zullen de kleine stukjes niet in de olie blijven rondzweven en blijft je olie veel langer bruikbaar. Hij kent een vermogen van 2 x 1800 Watt waarbij elke pan, met behulp van een individuele thermostaat, tot een maximale temperatuur van 190°C kan worden ingesteld zodat je je frietjes mooi goudgeel kunt bakken. 

Daarnaast zijn de pannen voorzien van een handig deksel met geurfilter waardoor de reukhinder in je woning tot een minimum wordt herleid. Alle losse onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn, maar sommigen vinden deze friteuse best prijzig.

 

Voordelen:

Gebruiksvoordeel: de afneembare deksels kregen een geurfilter zodat je minder last hebt van een vieze frituurlucht.

Inhoud: door zijn bijzonder ruime capaciteit van 2 x 3,5 l blijkt deze friteuse ideaal om tijdens een feestje te gebruiken.

Thermostaat: beide pannen beschikken over een regelbare thermostaat die tot maximaal 190°C kan worden ingesteld. Deze friteuse kent een vermogen van 2 x 1800 Watt.

Koude zone: dankzij de koude zone blijft je frituurolie veel langer bruikbaar en kun je gezonder frituren.

 

Nadelen:

De prijs: we merken op dat deze dubbele friteuse in de hoogste prijsklasse valt waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Horeca Frituurpan 2 x 8 Liter – Aftapkraan – RVS– Maxima

 

Als je op zoek bent naar een dubbele frituurpan om in een horeca-aangelegenheid te gebruiken, blijkt deze uitvoering het neusje van de zalm te zijn. De bijzonder praktische dubbele friteuse van Maxima kent een ruime inhoud van 2 x 8 l waardoor je voor grote groepen frietjes en/of snacks kunt bereiden.

Hij wordt getypeerd door zijn extreem krachtige vermogen van 6500 Watt zodat hij heel snel op zijn maximale temperatuur van 185°C komt. Daarnaast werd deze handige frituurpan voorzien van 2 aparte thermostaten waardoor je elke pan individueel op de gewenste temperatuur kunt instellen.

Zijn gebruikscomfort wordt nog een tikkeltje versterkt door de 2 handige aftapkranen waarlangs je de gebruikte olie gemakkelijk kunt laten wegvloeien om de pannen vervolgens met een sopje te reinigen. Doordat dit apparaat wel 15 kg weegt, heb je een stevige basis nodig om hem veilig te kunnen installeren. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Inhoud: door zijn bijzonder ruime inhoud van 2 x 8 l blijkt deze dubbele friteuse het meest geschikt voor professioneel gebruik.

Vermogen: hij wordt getypeerd door zijn krachtige vermogen van 6500 Watt waardoor hij bijna meteen gebruiksklaar is.

Temperatuur: de 2 aparte thermostaten kunnen tot een maximale temperatuur van 185°C worden ingesteld om je frietjes en/of snacks knapperig en goudgeel te bakken.

Gebruiksgemak: deze uitvoering kreeg 2 aftapkraantjes om de gebruikte olie gemakkelijk te kunnen verwijderen.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat deze friteuse het duurste prijskaartje in onze selectie kent waardoor hij niet door iedereen kan worden aangekocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dubbele frituurpannen Koopgids

 

Wanneer je bijvoorbeeld je frietjes en gepaneerde snacks in een aparte frituurpan moet bakken omdat één van je gezinsleden glutenintolerant is, kan het een goede aanbeveling zijn om in een dubbele frituurpan te investeren. Maar welke inhoud kent een dubbele friteuse eigenlijk? En kun je een dergelijke frituurpan gemakkelijk schoonmaken? Neem even rustig de tijd om alle opties en bijbehorende aanbiedingen te bekijken als je de verschillende testen gaat vergelijken.

De gebruiksvoordelen van een dubbele frituurpan

Een dubbele frituurpan is eigenlijk niet meer dan een gewone frituurpan met 2 aparte pannen waardoor je grotere hoeveelheden of meerdere soorten voedingswaren kunt bereiden. Het overgrote deel van deze frituurpannen is met 2 individuele thermostaten uitgerust zodat je uiteenlopende snacks op verschillende temperaturen kunt bakken.

Een bijkomend voordeel hiervan is de mogelijkheid om de frituurpannen samen of apart te gebruiken. Wil je voor 2 personen frietjes in het vet gooien, dan kun je door de aparte thermostaten slechts één pan inschakelen, de andere kant blijft gewoon koel.

Niet geheel onbelangrijk is het feit dat je met een dubbele friteuse het vet voor de frietjes langer schoon kunt houden. Heel veel frituurhapjes, zoals bitterballen, kroketten of bamischijven en dergelijke meer, blijken omhuld met een laagje paneermeel dat de frituurolie/-vet snel vervuilt. Door één bak uitsluitend voor de frietjes te reserveren, hangen er geen verbrande restjes paneermeel aan én blijven ze glutenvrij.

 

De inhoud en het laadvermogen

Wanneer je een dubbele friteuse gaat aankopen, is het goed om vooraf even te bedenken voor hoeveel personen je meestal kookt. Een dubbele frituurpan kent een inhoud tussen 4 à 6 liter, maar kan tegenwoordig ook in grotere formaten van 7 à 8 liter of meer worden aangekocht. Deze blijken ideaal om in een horeca-aangelegenheid te gebruiken.

Daarnaast kun je op de meeste verpakkingen tevens het laadvermogen terugvinden om aan te geven hoeveel frietjes je per keer kunt bakken. Voor een gemiddelde eter wordt er 250 g per persoon gerekend. Als je bijvoorbeeld voor 4 personen wilt frituren, heb je een laadvermogen van 1 kg nodig zodat je snacks of frieten mooi goudgeel worden gebakken. Een dubbele frituurpan met een inhoud van 6 liter kent een gemiddeld laadvermogen van 1,5 kg en is dus geschikt voor 6 personen.

 

Het gebruik van olie of vet

Hoewel er tegenwoordig meer en meer frituurpannen op Rapid Air-technologie worden verkocht, geven sommige mensen nog steeds de voorkeur aan een klassieke frituurpan. Hierbij heb je steeds olie of vet nodig om de frietjes en snacks heerlijk knapperig te bakken. Echter, als je liever vast vet gebruikt, doe je er goed aan om even te bekijken of de dubbele frituurpan hiervoor kan worden aangewend. Deze informatie kun je altijd op de verpakking of in de beschrijving van de webshop terugvinden.

Vast vet kent bij kamertemperatuur een vaste vorm en zal pas smelten wanneer de frituurpan wordt verhit. Een frituurpan waarbij het verwarmingselement in de pan hangt, blijkt minder geschikt om met vast frituurvet te bakken. Dit komt vooral omdat het verwarmingselement gemakkelijker beschadigd kan raken eens het vet gestold is.

Tegenwoordig wordt er, om gezondheidsredenen, meer en meer voor plantaardige olie gekozen die enkel onverzadigde vetten bevat. Het vloeibare dierlijke frituurvet met verzadigde vetten blijkt enorm veel transvetten te bevatten waardoor je kans hebt op hart- en vaatziekten en/of obesitas. De keuze voor welk type vetstof is volledig van je persoonlijke voorkeur afhankelijk..

De extra eigenschappen en het onderhoud

Hoewel er onder de dubbele friteuses heel wat eenvoudige uitgaves bestaan, kun je evengoed opteren voor een exemplaar met bijkomende handige functies. Zo zijn er dubbele frituurpannen die voorzien zijn van een koude zone zodat de olie of het vet langer schoon blijft. Bij deze toestellen is de bodem iets koeler dan de rest van de binnenpan waardoor de verbrande restjes naar de onderlaag zakken en niet in de olie blijven rondzweven.

Tegenwoordig zijn de meeste dubbele friteuse voorzien van een koele wand zodat je je niet aan de behuizing kunt verbranden. Sommige exemplaren hebben een handig deksel met kijkvenster zodat je snel kunt zien hoe het bakproces verloopt zonder het deksel op te tillen. Een geurfilter zorgt voor een minder aanwezige baklucht, maar deze geur blijkt quasi onmogelijk volledig te elimineren. 

Daarnaast zijn er tevens apparaten met een aftapkraantje waarlangs je de olie gemakkelijk kunt laten wegvloeien. Doordat de frituurpannen vaak een uitneembare binnenpan hebben, kun je deze gemakkelijk in een sopje of de vaatwasmachine schoonmaken. De losse onderdelen blijken meestal vaatwasmachinebestendig waardoor je je heel wat tijd en moeite bespaart.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES