5 Beste thermosbekers Test van 2024

 

Thermosbekers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Kun je ’s morgens niet zo makkelijk uit je bed en kost het je heel wat moeite om rustig te ontbijten? Dan is het misschien wel de moeite waard om een degelijke thermosbeker in huis te halen. Afhankelijk van het type kun je er zowel warme als koude dranken mee verplaatsen en op die manier je ontbijt, in de vorm van een smoothie, eenvoudig meenemen en onderweg nuttigen. Uit grondig onderzoek is gebleken dat de Contigo Westloop één van de 3 beste thermosbekers is, gekenmerkt door een inhoud van ruim 470 ml en beschikbaar in meerdere kleuren. Daarnaast blijkt ook de Tefal Travel Mug Thermosbeker een goede optie te zijn. Hij kent een inhoud van 360 ml en is iets compacter, wat hem ook handzamer maakt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste thermosbekers (Reviews) van 2024

 

Een thermosbeker is een ideale metgezel die je elke dag vergezelt onderweg naar het werk. Als jij het type persoon bent die altijd iets te laat opstaat zodat je geen tijd meer hebt om rustig je koffie of thee te drinken dan kun je dit altijd meenemen in je thermosbeker om er onderweg van te genieten. We bespreken vijf topproducten die je zeker zullen helpen om de beste thermosbeker te vinden.

 

1. Contigo Westloop Thermosbeker Autoseal

 

Deze thermosbeker van Contigo is beschikbaar in 6 verschillende kleuren en heeft een inhoud van 470 ml. Met deze thermos zul je nooit morsen omdat het deksel automatisch terug sluit wanneer je gedronken hebt. Je kunt warme dranken tot wel 5 uur lang warm houden en koude dranken tot 12 uur lang koud houden.

Je kunt het deksel openen om de thermos schoon te maken. De thermos bestaat uit dubbelwandig roestvrij staal en kun je eenvoudig met één hand bedienen. Het deksel kun je makkelijk in de vaatwasmachine plaatsen om het te reinigen.

De meeste kopers vinden de prijs/kwaliteitverhouding van het product interessant en zijn lovend over hoe handig de thermos wel is. Ze geven ook goed advies over het design en bevestigen dat de thermos niet lekt. Voor één koper houdt de thermos de drank niet warm.

Met behulp van deze handige thermosbeker van Contigo kun je je koffie of je thee elke morgen gewoon meenemen naar het werk. Dit model heeft een volume van maar liefst 470 ml en is bovendien in verschillende leuke kleurtjes te bekomen. Daardoor zou het zomaar eens één van de populairste thermosbekers kunnen zijn.

 

Voordelen:

Bewaartijd: met deze handige thermosbeker kun je ervoor zorgen dat je warme dranken minstens 5 uurtjes lang hun warmte behouden. Koude drankjes kunnen maar liefst 12 uur fris gehouden worden.

Handig in gebruik: je zult merken dat het deksel van deze thermosbeker helemaal automatisch sluit zodra je gedaan hebt met drinken. Op die manier zul je minder snel morsen.

Onderhoud: het is mogelijk om het deksel van de thermosbeker te openen en zo de beker eenvoudig te reinigen. Daarnaast kun je het deksel zelf probleemloos in de vaatwasmachine plaatsen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele koper is van mening dat de thermosbeker de warme dranken niet zo lang warm houdt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tefal Travel Mug Thermobeker 360 ml RVS

 

De Tefal Travel Mug is een relatief compacte thermosbeker met een lengte en breedte van 8,2 cm aangevuld met een hoogte van 20,4 cm. Dit uit zich in een maximale inhoud van 0,4 liter en een gewicht van amper 408 gram. Dit maakt de thermosbeker uitermate handzaam in gebruik en makkelijk te verplaatsen.

De beker is afgewerkt in een kunststof behuizing inclusief stevig plastic deksel en blijkt geschikt om warme én koude dranken te transporteren. Dankzij zijn unieke eigenschappen zoals een dubbele isolerende wand en de luchtdichte structuren, kan hij drankjes 4 uren lang warm houden en tot maar liefst 8 uren koud. Hij wordt verder aangevuld met een praktische vulklep en blijkt volledig vaatwasserbestendig te zijn. Houd er wel rekening mee dat je hem maar beter niet in de magnetron plaatst.

Klanten zijn duidelijk overtuigd van deze prachtige thermosbeker die overigens in diverse kleuren en designs te bekomen is. Hij wordt dan ook beloond met een mooie score van 4,4 sterren. Slechts een kleine minderheid blijkt niet overtuigd van de kwaliteit en is van mening dat het deksel lekt.

 

Voordelen:

Materiaal: deze unieke Travel Mug werd vervaardigd uit een combinatie van stevige materialen zoals kunststof en plastic.

Handig in gebruik: de thermosbeker is in staat om warme en koude drankjes probleemloos te verplaatsen. Warme drankjes kunnen hierbij tot wel 4 uren lang warm blijven en koude drankjes blijven makkelijk 8 uurtjes koud.

Gebruiksgemak: je krijgt een dubbelwandige goed isolerende thermosbeker aangeboden die overigens luchtdicht is en voorzien van een vulklep.

Onderhoud: na gebruik kun je de thermosbeker zonder problemen in de vaatwasser plaatsen.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: enkele kopers maken melding van een kwetsbare thermosbeker waarvan het deksel lekt.

Geen magnetron: ben je van plan om deze thermosbeker aan te kopen dan is het raadzaam om hem niet in de magnetronoven te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Stelton Thermoskan 1 l

 

Deze thermoskan van het merk Stelton ligt in een hogere prijsklasse maar dit heeft te maken met het feit dat het deksel ontworpen is door Erik Magnussen, een Deense designer. Het product is gemaakt van kunststof en heeft een hoogte van 30 cm.

Het artikel wordt geleverd met een schroefdop om de kan vacuum af te sluiten en het product is in 13 verschillende kleuren verkrijgbaar. De kan heeft een inhoud van 1 liter en beschikt over een handvat om het makkelijk te verplaatsen.

Volgens de kopers houdt de thermos je drank lang warm. Je kunt ook een bijpassende thee- of koffiefilter kopen om meteen je warme drank te kunnen bereiden in de thermosbeker zelf. De gietmond is handig en het design valt goed in de smaak bij de gebruikers.

Met de Stelton thermosbeker zul je net iets meer budget hoeven te voorzien. Toch merken we dat heel wat kopers dat helemaal niet zo erg vinden. Deze thermosbeker is namelijk grotendeels ontworpen door de bekende Deense designer Erik Magnussen.

 

Voordelen:

Materiaal: deze thermosbeker is volledig vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam kunststof en is ongeveer 30 cm hoog.

Design: het is ontworpen door één van de meeste bekende designers uit Denemarken namelijk Erik Magnussen. Bovendien is dit model beschikbaar in maar liefst 13 verschillende kleuren.

Handig in gebruik: de beker heeft een ruim volume van maar liefst 1 liter. Dankzij het handvat is het mogelijk om de thermosbeker op een eenvoudige manier te verplaatsen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ook al lijken er momenteel geen klachten te zijn over de prijs, toch vermoeden we dat de prijs voor potentiële kopers een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Retulp Tumbler Teal Green 300 ML Thermosbeker 

 

De Retulp Tumbler behoort tot de goedkope thermosbekers en is perfect om onderweg mee te nemen. De Tumbler heeft een inhoud van 300 ml en is gemaakt van roestvrij staal die gerecycleerd is van gebruikt staal. De thermoskan is uitgerust met een plastic behuizing die ook gemaakt is van gerecycleerd plastic.

Het omhulsel bevat geen schadelijke BPA en de thermoskan is in vijf verschillende kleuren beschikbaar. Dankzij de dubbele wand wordt de temperatuur goed geïsoleerd en de dop bevat een theefilter zodat je zelf meteen thee kunt maken. Warme dranken blijven tot 8 uur warm en koude dranken tot 12 uur koud.

De kopers zijn tevreden over dit product en vinden het een handige kan om mee te nemen. De drank blijft lang warm in deze thermosbeker aanbieding. Een nadeel van dit product is dat je het niet in de vaatwasmachine kunt schoonmaken.

Als je op zoek bent naar een degelijke en handige thermosbeker maar daar liefst niet zoveel geld wenst aan uit te geven dan is de Retulp Tumbler iets voor jou. Dit model heeft een volume van maar liefst 300 ml. Alvorens je besluit de beker aan te kopen, kun je hieronder even de voor- en nadelen grondig bestuderen.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: vanwege de gunstige prijs zul je dit model zeker en vast tussen de goedkope thermosbekers kunnen spotten.

Materiaal: dit model is helemaal vervaardigd uit degelijk roestvrij staal. Dit werd bovendien gerecycleerd uit staal. De behuizing is dan weer van gerecycleerd plastic.

Handig in gebruik: het is een handig apparaat dat je gemakkelijk kunt meenemen. Bovendien is het helemaal BPA vrij waardoor je geen schrik hoeft te hebben van schadelijke stoffen.

 

Nadelen:

Onderhoud: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je deze thermosbeker helemaal niet in de vaatwasmachine mag plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Thermos King Thermosfles 1.2 l Metaal type: roestvrijstaal

 

We sluiten het rijtje topproducten af met deze unieke thermosbeker van het sterk gewaardeerde merk Thermos. De beker wordt gekenmerkt door een totale inhoud van 1,2 liter en werd voornamelijk uit duurzaam roestvrij staal vervaardigd. De dubbelwandige goed isolerende beker, die overigens ook luchtdicht is, maakt het mogelijk om koude én warme dranken probleemloos te transporteren.

De beker wordt verder aangevuld met een stevige ergonomisch gevormde handgreep, een praktisch deksel en een uniek donkerblauw design. Houd er wel rekening mee dat de beker breekbaar is en dus als kwetsbaar kan beschouwd worden.

Desondanks krijgt hij een uitermate goede beoordeling die resulteert in een unieke score van 4,9 sterren. Klanten zijn duidelijk overtuigd van de uitstekende kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid van de thermosbeker. Slechts één koper is van mening dat de kleur in het echt toch wel wat anders is dan deze op de afbeelding.

 

Voordelen:

Materiaal: deze unieke thermosbeker, die overigens voorzien is van een isolerende dubbele wand, is gemaakt uit RVS.

Onderhoud: je hoeft je alvast geen zorgen te maken daar je de thermosbeker zonder problemen door de vaatwasmachine kunt laten reinigen.

Inhoud: de beker biedt je een royale inhoud aan die geschat kan worden op maar liefst 1200 ml.

 

Nadelen:

Breekbaar: je laat de thermosbeker maar beter niet vallen want hij zou zomaar even kunnen breken.

Kleur: de kleur op de afbeelding en de kleur van de beker in het echt, komen volgens één klant niet echt overeen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Thermosbekers koopgids

 

Een thermosbeker kan echt een goed hulpmiddel zijn om koffie mee te nemen naar je werk. Op die manier hoef jij je ’s morgens niet meer zo op te jagen. Als je kiest voor de beste thermosbekers dan is dat omdat je let op de mogelijkheden ervan . Verder kun je aandacht besteden aan het gebruiksgemak, het design en de kostprijs als je de aanbiedingen gaat vergelijken. Het is ook mogelijk dat je in je zoektocht op een echte thermosbeker aanbieding stuit.

 

 

Het nut van een thermosbeker

Een thermosbeker wordt door sommige mensen ook wel een thermosfles genoemd. Dit zijn eigenlijk twee benamingen die verwijzen naar één en hetzelfde product. Je kunt er op een gemakkelijke manier je koffie, thee of gewoon water in bewaren. Met een thermosfles kun je koude dranken een bepaalde tijd koud houden en je warme dranken warm. Uiteraard is de tijdsduur afhankelijk van het toestel dat je aankoopt. Zo zijn er modellen die je koffie tot wel 5 uur lang warm houden. En je hebt toestellen die je water bijvoorbeeld tot wel 12 uur lang kunnen koud houden.

Alles is ook afhankelijk van de prijs die je er wilt en kunt aan geven. Daarom is het een goede aanbeveling om op voorhand even stil te staan bij de verwachtingen die je van het product hebt. Op die manier kun je zelf veel doelgerichter zoeken en zul je merken dat het veel beter gaat. Een thermosfles kan dus echt een oplossing zijn voor mensen die zich ’s morgens heel vaak moeten opjagen. Vanaf nu kun jij je koffie gewoon meenemen naar het werk. Zo hoef je ’s morgens geen extra tijd te voorzien om ook nog een kopje koffie te drinken.

Je kunt het ook gemakkelijk meenemen als je een namiddag naar zee gaat. Dan kun je afhankelijk van het aantal mensen een thermosbeker met een grote of kleine inhoud kiezen. Je zult dus al vrij snel merken dat er heel wat mogelijke situaties zijn waarin jij de thermosbeker goed kunt gebruiken.

 

Optiemogelijkheden

In je zoektocht naar de voor jou ideale thermosbeker zul je ook zien dat er toestellen zijn die iets meer opties hebben in vergelijking met andere toestellen. Uiteraard zul je deze opties ook wel bijbetalen in de uiteindelijke prijs. Het is hier opnieuw belangrijk dat je voor jezelf goed weet wat je wilt. Sommige functies kunnen echt een meerwaarde zijn terwijl andere functies eerder een gadget zijn.

De meeste thermosbekers zijn tegenwoordig voorzien van een deksel dat automatisch dichtklapt zodra je iets gedronken hebt. Op die manier kun je verhinderen dat je gaat morsen. Dit kan een goede oplossing zijn als je toch redelijk vaak morst. Zo heb je veel bekers die bovendien ook helemaal lekvrij zijn. Ook dit is bedoeld om te voorkomen dat je gaat morsen. Dit kan ook heel handig zijn als je de beker wilt meenemen in een rugzak of je handtas. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je geen vervelende ongelukjes gaat hebben.

Er zijn ook toestellen waarbij je het deksel in de vaatwasmachine kunt stoppen. En als je goed zoekt zijn er ook heel wat aanbiedingen die je zelfs volledig in de vaatwasser mag stoppen. Dit kan een goed idee zijn voor mensen die een hekel hebben aan afwassen. Door ze in de vaatwasmachine te stoppen kun je ze zeer snel en vooral gemakkelijk reinigen en dus onderhouden.

Veel van de recente thermosbekers worden verder ook met een schroefdop geleverd. Dankzij deze schroefdop is het mogelijk om de beker volledig vacuüm af te sluiten. Naast al deze leuke opties kun je verder ook kiezen uit heel wat leuke kleurtjes en designs. Je hebt ook de mogelijkheid om een grote thermosbeker aan te kopen van bijvoorbeeld 1 liter of de kleinere varianten.

 

 

Kostprijs en design

Je zult al vrij snel begrijpen dat er goedkope thermosbekers zijn maar er zijn natuurlijk ook de iets prijzigere exemplaren. De prijs kan bepaald worden door heel wat zaken. Als je kiest voor een neutrale kleur zoals zwart of wit dan zul je misschien iets minder betalen dan wanneer je kiest voor een opvallend kleurtje. Je hebt ook heel wat thermosbekers die afgewerkt zijn met disney figuurtjes en die dus ook iets duurder zullen zijn.

Verder heb je ook bekers die ontworpen zijn door een bekende designer. Denk maar aan de modellen die ontworpen werden door de Deense designer Erik Magnussen. Uiteraard zal je dit ook allemaal in de uiteindelijke prijs meebetalen.

Het is daarom altijd aan te raden om voor jezelf op voorhand duidelijk te maken wat je verwacht van het product. Waar ben je naar op zoek en welke mogelijkheden wil je hebben. Je kunt eventueel ook altijd een bedrag voorop stellen en dan binnen dit bedrag een leuke thermosbeker zoeken. Het is ook aan te raden om de reviews van kopers te lezen die het product reeds aangekocht hebben.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES