Beste wijnglas

 

Wijnglazen test van 2024

 

Ben je op zoek naar het ideale wijnglas? Of wil je gewoon je oude set wijnglazen vervangen door een compleet nieuwe set? Wist je trouwens dat wijnglazen voor rode wijn niet dezelfde wijnglazen zijn als deze waaruit je witte wijn drinkt? Dit alles en nog veel meer kom je te weten in onze koopgids over wijnglazen. Ben je benieuwd naar de 3 best beoordeelde producten? Dan kun je natuurlijk ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo is uit het onderzoek onder andere gebleken dat je met de wijnglazen van Leonardo Puccini alvast een uitstekende aankoop doet. Ideaal om een glaasje heerlijke witte wijn uit te drinken. Door te kiezen voor de Royal Leerdam wijnglazen kies je voor een set die maar liefst 6 afzonderlijke en degelijke wijnglazen telt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wijnglas Reviews – Top 5

 

 

Wanneer je graag eens met vrienden gezellig gaat eten of gewoon thuis van een etentje geniet dan is een lekker wijntje altijd aangenaam. In dat geval is een wijnglas het ideale product voor jou. Daarom hebben wij voor jou een top 5 samengesteld zodat jij het voor jou beste wijnglas eruit kunt kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Leonardo Puccini

 

De wijnglazen van het merk Leonardo Puccini zijn ideaal voor wie graag van een gezellig avondje onder vrienden geniet. De glazen zijn gemaakt uit glas en hebben daarom een transparante kleur. Kortom het typische witte wijnglas.

De glazen hebben een ronde vorm en beschikken over een brede kelk. Dit zorgt ervoor dat de aroma’s altijd perfect tot uiting kunnen komen. De glazen kunnen zonder problemen in de vaatwas en zijn bovendien ook nog eens krasbestendig. De wijnglazen set bevat 6 stuks en is ideaal voor wie graag geniet van een lekker glaasje wijn.

Uit de reviews blijkt dat de meeste kopers tevreden zijn over de prijs en ze geven dus ook een positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding van het product. De glazen zijn bovendien vaatwasserbestendig en dus handig in gebruik. Toch vinden sommige kopers het design niet aantrekkelijk.

Ben je op zoek naar een origineel en geslaagd geschenk? Dan kun je misschien alvast deze wijnglazen van het bekende en misschien ook wel meteen het beste merk Leonardo Puccini bekijken. De wijnglazen worden geleverd in een unieke set van 6 afzonderlijke glazen. Hieronder een overzichtje van de populairste eigenschappen.

 

Voordelen:

Materiaal: elk afzonderlijk wijnglas is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en hoogwaardig glas. Vandaar ook die typische transparante kleur.

Ontwerp: de glazen worden gekenmerkt door de typische ronde vorm in combinatie met een kelk die iets breder is. Op die manier kunnen de aroma’s langer behouden blijven en ook beter tot hun recht komen.

Onderhoud: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over het onderhoud van de glazen aangezien je die perfect door de vaatwasser kunt laten schoonmaken.

Krasbestendig: een groot pluspunt van deze glazen is dat ze volledig krasbestendig zijn.

 

Nadelen:

Design: een kleine minderheid van de klanten is echter niet helemaal overtuigd van het aparte design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Royal Leerdam

 

Ook de Royal leerdam glazen zijn witte wijnglazen die gemaakt zijn uit glas en daardoor een transparante kleur hebben. Net zoals het vorige product bestaat de set uit 6 stuks die bovendien in de vaatwasser mogen.

De glazen zijn voorzien van een brede kelk zodat de aroma’s van de wijn veel beter en intenser tot uiting kunnen komen. Die typische hoekige stijl zorgt ervoor dat dit type glas niet alleen heel trendy maar tegelijk ook heel elegant overkomt. Bovendien past het in elk interieur.

Niet alle kopers blijken overtuigd van dit product. Enkele gebruikers vinden dat de glazen niet lang meegaan doordat het glas snel breekt. Hierdoor is het dus niet echt duurzaam. Toch zijn de meeste kopers wel overtuigd van de correcte prijs-kwaliteitverhouding van het product. Het is niet alleen heel handig in gebruik maar is ook voorzien van een fraai design.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor de prachtige Royal Leerdam glazen. Als je dol bent op witte wijnen dan zijn dit daarvoor de perfecte wijnglazen. De glazen zijn, net zoals het vorige product, volledig vervaardigd uit duurzaam glas waardoor ze die transparante kleur bekomen.

 

Voordelen:

Set: de glazen worden jou toegestuurd in een unieke set van maar liefst 6 stuks.Onderhoud:je hoeft de glazen helemaal niet met de hand af te wassen aangezien je deze probleemloos in de vaatwasmachine kunt plaatsen.Brede kelk:de kelk van deze wijnglazen is opnieuw iets beter zodanig dat het mogelijk is om de aroma’s nog net iets intenser en meer aan bod te laten komen.Design:het is een vrij apart en uniek design dat gekenmerkt wordt door een behoorlijk hoekige stijl. Echt iets voor jou als je op zoek bent naar een blikvanger.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: we merken dat een kleine minderheid van de klanten de glazen toch wel vrij kwetsbaar vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Alpina 370 ml

 

In tegenstelling tot de vorige twee producten zijn de wijnglazen van het merk alpina helemaal niet zo duur waardoor ze misschien wel tot de goedkope wijnglazen behoren. De set bestaat uit 6 stuks die ideaal zijn voor een lekker glaasje witte wijn.

De glazen zijn gemaakt van kristalhelder glas en zijn dus voorzien van een zeer transparante kleur. De glazen hebben elk een inhoud van ongeveer 0,4 l en kunnen zonder problemen in de vaatwasser gebruikt worden. Ideaal dus voor wie niet zo graag de afwas doet.

Bij dit product blijkt uit geen enkele review dat de kopers ontevreden zijn hierover. Ze zijn overtuigd van de goede kwaliteit van de wijnglazen. Bovendien zijn ze heel handig in gebruik doordat ze vaatwasserbestendig zijn en zijn ze voorzien van een fraai design. Kortom het ideale wijnglas voor veel gebruikers.

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke set wijnglazen? Dan kun je misschien alvast dit product van Alpina even bekijken. In vergelijking met de andere 4 topproducten uit onze lijst, zouden we durven stellen dat deze wijnglazen misschien wel over de laagste prijs beschikken.

 

Voordelen:

Kwetsbaar: we merken dat een kleine minderheid van de klanten dSet:bij de levering wordt duidelijk dat er meteen 6 afzonderlijke en degelijke wijnglazen worden aangeboden. Ideaal voor het drinken van een heerlijk glaasje witte wijn.

Prijskaartje: je zult deze wijnglazen vast en zeker in een lage prijsklasse kunnen spotten. Ideaal voor mensen met een lager budget die op zoek zijn naar een origineel en persoonlijk geschenk.

Onderhoud: ben jij er ook van overtuigd dat het manueel afwassen van de vaat een lastig karwei is? Dan is dit product ideaal voor jou aangezien je de wijnglazen gewoon door de vaatwasmachine kunt laten schoonmaken.

Design: deze wijnglazen worden gekenmerkt door een unieke transparante kleur en een inhoud van maar liefst 0,4 liter.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele gebruiker is helemaal niet tevreden over de aangeboden kwaliteit van deze witte wijnglazen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Alpina 530 ml

 

Ook deze wijnglazen van het merk alpina kunnen net zoals de vorige alpina glazen omwille van de lagere prijs een goede wijnglas aanbieding zijn.

De set bestaat uit 6 stuks die elk een inhoud hebben van ongeveer 0,5 l. Het product wordt bovendien beschouwd als het ideale glas voor wie graag rode wijn drinkt. De glazen zijn gemaakt van kristalhelder glas en zijn dus transparant van kleur. De glazen zijn ook vaatwasserbestendig en dus heel handig in gebruik.

De meeste kopers zijn overtuigd van de goede kwaliteit van het product. Het is een glas met een fraai design dat bovendien ook nog eens heel stevig is. De glazen kunnen ook zonder problemen in de vaatwasser schoongemaakt worden en zijn dus heel handig in gebruik.

Net zoals één van de vorige wijnglazen sets uit deze lijst, wordt ook dit product je aangeboden door Alpina. Het zijn bovendien de ideale wijnglazen indien je op zoek bent naar een betaalbaar en degelijke product. Het lijkt ons alvast de moeite waard om eens even stil te staan bij de verschillende kenmerkende eigenschappen ervan.

 

Voordelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele gebruiker is helemVerpakking:de verpakking telt een set van maar liefst 6 afzonderlijke wijnglazen. Hierbij heeft elk wijnglas een maximale capaciteit van maar liefst 0,5 liter.

Materiaal: het zijn degelijke glazen vervaardigd uit bijzonder duurzaam en makkelijk te onderhouden kristalhelder glas.

Onderhoud: na gebruik mag je de glazen gewoon door de vaatwasmachine laten schoonmaken.al niet tevreden over de aangeboden kwaliteit van deze witte wijnglazen.

 

Nadelen:

Geen witte wijn: tot op heden zijn er geen negatieve reviews op te merken. Toch is het leuk om te weten dat deze wijnglazen bedoeld zijn om rode wijn in te schenken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Littala Essence

 

De wijnglazen van het merk Littala essence worden beschouwd als één van de duurdere wijnglazen sets. Het product is gemaakt uit kristalhelder glas waardoor het ook heel transparant is. De set bestaat uit 4 stuks die bovendien gemakkelijk in de vaatwasser kunnen.

De glazen hebben een inhoud van 0,3 l. Bovendien staan de glazen redelijk hoog op hun voet wat meteen zorgt voor een iets elegantere toets. Ideaal voor bijvoorbeeld een etentje met Kerst.

Uit de vele reviews blijkt dat de kopers heel tevreden zijn over de prijs van het product en geven dan ook een positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding ervan. Bovendien breken de glazen niet snel en zijn ze dus erg duurzaam. Dit in combinatie met het fraaie design zorgt ervoor dat dit voor vele gebruikers het ideale wijnglas is.

Het rijtje kan worden afgesloten met deze unieke wijnglazen die je worden aangeboden door Littala Essence. De transparante kleur wordt bekomen door het kristalheldere glas waaruit de wijnglazen vervaardigd zijn. Laten we toch maar even op zoek gaan naar de kenmerkende eigenschappen van dit product.

 

Voordelen:

Onderhoud: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken wat betreft het onderhoud van de glazen aangezien je die gewoon in de vaatwasmachine kunt laten reinigen.

Inhoud: de set bestaat uit 4 afzonderlijke glazen met elk een maximale inhoud van ongeveer 0,3 liter.

 

Nadelen:

Tot op heden hebben de klanten alleen maar positieve reacties weten te plaatsen. Daardoor is het voor ons niet zo makkelijk om op zoek te gaan naar eventuele minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wijnglazen koopgids

 

Sommige mensen kunnen echt genieten van een lekker glaasje wijn. Je kunt hen altijd verrassen met een setje van de beste wijnglazen. Er bestaan tegenwoordig heel wat soorten zodat het niet altijd gemakkelijk is een juiste keuze te maken. Wijnglazen beïnvloeden de smaak ook heel erg. Het is daarom een aanbeveling om daar rekening mee te houden. Denk daarnaast aan het materiaal en het onderhoud als je de aanbiedingen gaat vergelijken.

 

 

Welk glas hoort bij welke wijn

 

Sommige personen zullen misschien heel verbaasd zijn maar eigenlijk heeft elke soort wijn zijn eigen glas. Dit heeft niet alleen te maken met presentatie maar ook gewoon met smaak. Een rode wijn wordt in een restaurant bijvoorbeeld niet ingeschonken in een glas dat voor witte wijnen gebruikt wordt. Het is daarom belangrijk dat je op voorhand nadenkt over het doel van de wijnglazen. Zoek je glazen om een witte wijn in te schenken? Of denk je toch eerder aan een rode of mousserende wijn?

De vorm die het wijnglas heeft zal de wijn ook veel meer aroma bezorgen. Bij een mousserende wijn kan het wijnglas de bubbels langer vasthouden of de wijn openstellen aan lucht en dus zuurstof. Bij witte wijnen past een wijnglas dat een smalle kelk heeft het beste. Het is namelijk belangrijk dat er zo weinig mogelijk zuurstof aankomt. Of in andere woorden, witte wijnen laat je best niet teveel ademen. Op die manier kun je de aroma’s beter behouden en smaakt de wijn op zijn best.

In tegenstelling tot de witte wijnen, hebben rode wijnen wel veel zuurstof nodig om tot hun optimale smaak te komen. Het is daarom aan te raden om de fles een beetje op voorhand te openen alvorens je de wijn in het glas giet. Een karaf is hierbij een goed idee. Het zal dus niet verwonderen dat het ideale wijnglas voor rode wijn er eentje is met een brede kelk. Als je voorstander bent van mousserende wijnen dan wil je uiteraard steevast de kleine bubbeltjes proeven. Wijnglazen met een smalle hoge kelk zijn daar ideaal voor. Ze zorgen ervoor dat de bubbels langer in het glas behouden blijven en je er dus langer genot van kunt hebben.

 

 

De smaak en het materiaal van het wijnglas

 

Het werd uit het vorige stukje al min of meer duidelijk dat het heel belangrijk is om het juiste wijnglas te gebruiken. Enkel en alleen op die manier kun je de smaken van elke wijn optimaal behouden. Een rode wijn heeft niet dezelfde vereisten als een witte of mousserende wijn. En dit zul je moeten doortrekken in het wijnglas. Een glas met een smalle hoge kelk behoudt de bubbels zeer goed. Terwijl andere wijnen eerder een breed glas nodig hebben omdat ze meer zuurstof vragen.

Het is daarnaast een goed idee om even stil te staan bij het materiaal waaruit het wijnglas gemaakt is. Hierbij heb je de keuze om tussen gewoon glas of kristalglas te kiezen. Uiteraard hebben ze elk hun voor- en nadelen. Kristalglas is veel dunner dan gewoon glas waardoor het veel kwetsbaarder is. Het zal dus niet verwonderen dat je kristallen glazen beter niet in de vaatwasser plaatst. Langs de andere kant beïnvloeden ze de smaken helemaal niet en klinken ze heel leuk als je er op tikt. Houd er wel rekening mee dat ze niet tot de goedkope wijnglazen behoren. Het spreekt voor zich dat je altijd een wijnglas aanbieding kunt spotten.

Normaal glas daarentegen is iets dikker en dus steviger. Zo hoef je helemaal geen schrik te hebben als je het glas in de vaatwasmachine stopt. Bovendien is het veel goedkoper in vergelijking met wijnglazen van kristal.

 

 

Onderhoud van de glazen

 

Als je echt jarenlang van je wijnglazen wilt kunnen genieten dan is het belangrijk dat je weet hoe je ze correct moet onderhouden. In het vorige stukje leerden we dat je wijnglazen uit normaal glas probleemloos in de vaatwasmachine mag stoppen. Bij kristallen wijnglazen wordt dit eerder afgeraden. Toch is het belangrijk dat je beseft dat zelfs gewoon glas op lange termijn nadelen zal ondervinden van de vaatwasmachine.

Wij raden je daarom ook aan om je wijnglazen gewoon altijd met de hand af te wassen. Het volstaat eigenlijk al door ze gewoon met de hand af te spoelen. Want op die manier kun je kalkaanslag verhinderen. Door ze gewoon eens grondig te spoelen heb je niet de nasmaak die geur en zeep met zich meebrengen. Je kunt de wijnglazen achteraf altijd afdrogen met een propere theedoek. Zo kun je er ook voor zorgen dat de glans langer aanwezig blijft op de glazen. Probeer je glazen dus zeker zo goed mogelijk te onderhouden. Zo heb je er beslist jarenlang plezier van.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES