5 Beste Pannenkoekenpannen Test van 2024

 

Pannenkoekenpannen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een heerlijke pannenkoek kan van tijd tot tijd echt wel eens goed smaken. Indien jij er ook zo dol op bent dan is een degelijke pannenkoekenpan misschien echt wel iets voor jou. Ben je op zoek naar een groot formaat of is een kleine pannenkoekenpan toch een betere opties voor jou? Wij helpen jou alvast een handje op weg door de 3 best beoordeelde pannenkoekenpan even op een rijtje te plaatsen. Zo haal je met de Tefal Inductie 25 cm een degelijke pannenkoekenpan in huis. Het is ideaal om te gebruiken op een inductie kookplaat en heeft een doorsnede van 25 cm. Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Tefal Aluminium pannenkoekenpan. Bovendien kun je dit product op bijna alle mogelijke warmtebronnen gaan gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Pannenkoekenpannen (Reviews) van 2024

 

De meeste mensen die je zou interviewen zouden toegeven dat ze eens pannenkoeken hebben gegeten. En voor zij die het nog niet hebben geproefd, zouden na de eerste keer wel ervan gaan houden. Maar voor de juiste pannenkoeken heb je ook de beste pannenkoekenpan nodig. Die kun je hieronder uitkiezen.

 

1. Tefal Pannenkoekpan 25 cm

 

De Tefal Pannenkoekenpan met een diameter van 25 centimeter is een inductie pan met een extra lange rand. Dit product is ideaal voor het bakken van de allerheerlijkste goudgele pannenkoeken.

Het heeft een sterke intense laag van Tefal om te voorkomen dat je pannenkoeken aanbranden. Het is vrij van PFOA en je hebt tijdens het bakken helemaal geen boter of olie nodig om de pan in te vetten. Het is ook gemakkelijk schoon te maken, dankzij de hoge kwaliteit van de antiaanbaklaag.

Uit al de gebruikers van dit product is er niet één die ontevreden is ermee ondanks het niet behoort tot de categorie van goedkope pannenkoekenpannen. Dit product is heel licht en gemakkelijk om te gebruiken en te reinigen. Het heeft ook een geweldige uitstraling en het is lang houdbaar. Dit product is ook elke cent waard voor deze gebruikers.

Indien je op zoek bent naar een degelijke pannenkoekenpan dan kun je altijd even dit exemplaar bekijken. Dit product is afkomstig van één van de populairste merken Tefal. Laten we dan ook alvast even een kijkje nemen naar de voordelen en de nadelen van dit handige apparaat.

 

Voordelen: 

Formaat: de pannenkoekenpan is voorzien van een ruime diameter van maar liefst 25 cm. Het is dus ideaal voor grote gezinnen.

Tefal coating: dankzij de Tefal coating hoef je helemaal geen boter of olie te gebruiken om de pannenkoekenpan een beetje in te vetten.

Antiaanbaklaag: de koekenpan is voorzien van een handige antiaanbaklaag. Daardoor zullen er geen vervelende resten aan de pan blijven kleven. Wat het onderhoud dan weer een pak eenvoudiger maakt.

Handig in gebruik: het is een handig toestel dat bovendien ook nog eens helemaal vrij is van PFOA. Verder weegt de pan behoorlijk licht en is het handig om mee te bakken.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: doordat het niet meteen over de laagste prijs beschikt, zul je dit exemplaar niet meteen tussen de goedkope pannenkoekenpannen hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tefal Luminens Pannenkoekenpan

 

Deze pannenkoeken pan van Tefal is geschikt voor vele warmtebronnen met uitzondering van inductie.

Dit product is luxe en het heeft een diameter van 25 centimeter. Ook heeft deze pan een extra lage rand, wat heel goed uitkomt als je pannenkoeken wilt omkeren. De PowerGlide antiaanbaklaag is vrij van PFOA en er is tijdens het bakken geen olie of boter nodig. De Thermospot garandeert gezond bakken en de pan is dankzij de kwaliteit van de antiaanbaklaag ook heel simpel om te reinigen. Je kunt dit product ook in de oven of in de vaatwasser stoppen.

De Tefal pannenkoekenpan met een diameter van 25 cm heeft bij deze gebruikers een goede plek gevonden. In de reviews van dit product merk je dat alle gebruikers goed advies geven voor deze pan. Het functioneert precies zoals het moet en het is erg duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze pannenkoekenpan afkomstig van het bekende merk Tefal. Voor heel wat gebruikers is Tefal ook veruit het beste merk. Toch is het belangrijk om eerst even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van dit apparaat. Op die manier wordt de keuze voor deze pannenkoekenpan net iets eenvoudiger.

 

Voordelen: 

Warmtebron: je kunt deze pannenkoekenpan zonder problemen gebruiken op verschillende soorten warmtebronnen. Denk maar aan gas, halogeen, elektrisch en keramisch.

Formaat: de pan is voorzien van een ruime diameter van wel 25 cm. Het is dus ideaal voor mensen met een groot gezin of mensen die heel wat vrienden en familie op bezoek krijgen.

Lage rand: in vergelijking met sommige andere pannenkoekenpannen zul je merken dat dit exemplaar een vrij lage rand heeft. Dit maakt het iets eenvoudiger om de pannenkoeken om te keren.

Handig in gebruik: het product is voorzien van een handige Thermospot. Zo weet jij wanneer de temperatuur is bereikt. Verder is de pan ook voorzien van een antiaanbaklaag die helemaal vrij is van PFOA.

 

Nadelen: 

Geen inductie: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze pannenkoekenpan best niet op een inductie kookplaat wordt gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. GreenPan Mini Koekenpan Voor 1 Mini Pannenkoek

 

Als jij van kleine pannenkoeken houdt, dan is de Mini Koekenpan van het merk GreenPan ideaal voor jou. Met dit product kun jij gaan genieten van overheerlijke pannenkoeken met een diameter van 13 centimeter.

Deze pan is ook heel goed om eieren met spek te bakken, wentelteefjes en cheeseburgers. Dit product kan ook door kinderen gebruikt worden en biedt heel goed resultaat met de thermolon keramische antiaanbaklaag. Het is vervaardigd uit deugdelijk materiaal om lang mee te gaan en deze laag is ook hittebestendig op een heel hoge temperatuur van 450 graden Celsius of 858 Fahrenheit.

De gebruiker van deze GreenPan mini koekenpan is heel blij met dit product en voor deze persoon is het in de pannenkoekenpan aanbieding, want het heeft een heel gunstige prijs en het is top van kwaliteit. De pan is voor deze gebruiker ook heel simpel om te gebruiken.

Indien je niet meteen op zoek bent naar een grote pannenkoekenpan dan hoef je dit model van GreenPan even te bekijken. In vergelijking met de voorgaande exemplaren die we besproken hebben, is deze koekenpan veel compacter. Ideaal voor mensen die houden van kleine pannenkoeken.

 

Voordelen: 

Formaat: de pannenkoekenpan is voorzien van een diameter van ongeveer 13 centimeter. Het is dus werkelijk ideaal voor mensen die dol zijn op kleinere pannenkoeken.

Onderhoud: het toestel is voorzien van een thermolon keramische antiaanbaklaag. Dit maakt het iets eenvoudiger om de pan nadien schoon te maken.

Hittebestendig: de pan is gemaakt uit duurzame materialen die meteen ook hittebestendig zijn. Zo hoef je niet bang te zijn voor een temperatuur van ruim 450 graden Celsius of 858 Fahrenheit.

 

Nadelen: 

Te klein: we kunnen alleen maar vaststellen dat de koper duidelijk bijzonder tevreden is over deze pannenkoekenpan. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat de pan voor sommige kopers misschien net iets te klein is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. DeBuyer Mineral B Element Crêpe en Pannenkoekenpan

 

De Mineral B element crêpespan van DeBuyer verzekert jou van ongebrande, krokante en smaakvolle pannenkoeken. Dit product heeft een laag opstaande rand en een middellijn van 24 centimeter.

Hoe vaker de pan gebruikt wordt, hoe donkerder het wordt. Laat je niet afschrikken hierdoor, want dat is juist bevorderlijk voor de prestaties van dit product. Het zal als stimulans zijn voor de natuurlijke eigenschappen van de antiaanbaklaag, waar het beter kan functioneren. Dit product is niet vaatwasserbestendig en het moet na gebruik meteen worden gespoeld met heet water.

Kritiek is goed voor de verbetering van alles en uit de gedeelde kritiek merk je dat voor deze pan ook belangrijke opmerkingen zijn geuit. Een deel van de gebruikers van de Buyer Mineral B vinden het heel onhandig om te gebruiken, want het moet voor elke keer dat je gaat bakken, ingevet worden. Andere gebruikers vinden dit product perfect.

Met deze pannenkoekenpan haal je volgens sommige kopers echt een degelijk toestel in huis. De pan behoort toe aan het bekende merk DeBuyer en is voorzien van een laag opstaande rand. Deze laag opstaande rand maakt het iets eenvoudiger om de pannenkoeken zonder problemen om te keren.

 

Voordelen: 

Formaat: het is een product dat tot de grote pannenkoekenpannen behoort. Het is voorzien van een middellijn van ongeveer 24 centimeter.

Handig in gebruik: je zult merken dat de pannenkoekenpan iets donkerder wordt wanneer je de pan vaker gebruikt. Dit is helemaal niet erg want het is helpt de pan nog beter te worden.

Onderhoud: dankzij de handige antiaanbaklaag zul je merken dat er geen vervelende restjes aan de pan blijven kleven. Dit maakt het iets eenvoudiger om de pan te onderhouden.

 

Nadelen: 

Niet vaatwasserbestendig: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze pannenkoekenpan niet vaatwasserbestendig is. Na gebruik is het gewoon beter om de pan even af te spoelen met warm water.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Cosy&Trendy Chef-Line Pro Pannenkoekpan

 

De Chef-Line Pro van Cosy&Trendy heeft een duurzame en kwalitatieve antiaanbaklaag en met dit product is het zeer gemakkelijk om pannenkoeken te bakken.

Dit product is niet vaatwasserbestendig en het kan ook niet in de oven gebruikt worden. Je kunt het alleen op gas gebruiken en het is gemaakt van aluminium. Deze pan heeft een diameter van 25 centimeter en het heeft een lengte van 42 centimeter met het handvat inbegrepen. Het heeft een gewicht van 500 gram en het heeft een diepte van 8 centimeter om gemakkelijk de pannenkoeken te kunnen draaien.

Uit alle beoordelingen voor dit product zijn er gelukkig geen negatieve opmerkingen te lezen, want voor deze gebruikers is de pan van goede kwaliteit en als het goed onderhouden wordt kun je het heel lang gebruiken. Dit product is geschikt voor eenieder om te gebruiken en het heeft ook een goede prijs.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor de Cosy&Trendy pannenkoekenpan. Het is een duurzaam exemplaar dat over een degelijke antiaanbaklaag beschikt. Zo zul je merken dat er geen vervelende restjes eten aan de pan blijven kleven. Dit is dan weer bevorderlijk voor het onderhoud van de pannenkoekenpan.

 

Voordelen: 

Formaat: de pannenkoekenpan is voorzien van een middellijn van ruim 25 cm en heeft een diepte van ongeveer 8 cm.

Lage opstaande randen: de lage opstaande randen maakt het net iets gemakkelijker om de pannenkoeken zonder problemen om te keren.

 

Nadelen: 

Wasserbestendig en niet in de oven: Niet vaatje kunt deze pannenkoekenpan jammer genoeg niet in de vaatwasser of in de oven stoppen.

Warmtebron: je kunt deze pannenkoekenpan alleen maar op gas gaan gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pannenkoekenpannen koopgids

 

Eet je soms ook graag eens een lekkere pannenkoek? Dan kan een goede pannenkoekenpan echt niet ontbreken in jouw keuken. Wij geven je daarom enkele tips zodat jij een goede keuze kunt maken uit de beste pannenkoekenpannen. Denk hierbij aan het type warmtebron in combinatie met het materiaal, de mogelijkheden en het formaat en de prijs.

Warmtebronnen

Wanneer je op zoek gaat naar een pannenkoekenpan of gewoon een nieuwe pan wilt aanschaffen dan moet je uiteraard rekening houden met het type vuur waarover je beschikt. Niet alle pannenkoekenpannen zijn namelijk geschikt voor alle warmtebronnen.

Wanneer je beschikt over een gasfornuis dan kun je pannen uit bijna alle verschillende materiaaltypes gaan gebruiken. Dit is bijvoorbeeld niet het geval bij inductie. Hierbij is het heel belangrijk dat je goed kijkt welke pannen op inductie kunnen en welke niet. Gietijzeren pannen en pannen gemaakt uit roestvrij staal zijn bijvoorbeeld geen enkel probleem.

Wanneer je werkt met een keramisch vuur dan kunnen bijna alle materialen gebruikt worden. Toch is het beter uit te kijken naar een pan gemaakt uit gietijzer of met een plaatstalen bodem. Let daarbij ook op dat je kiest voor een pannenkoekenpan met een iets dikkere bodem aangezien een keramisch vuur snel heel warm wordt.

Bij een elektrisch vuur kun je ook bijna alle materialen gaan gebruiken. Het enige waar je goed rekening mee moet houden is dat je kiest voor een pannenkoekenpan aanbieding met een vlakke bodem omdat een elektrisch vuur namelijk niet zo snel op te warmen is.

 

Materiaal

Naast de warmtebronnen zijn ook de materialen waaruit een pannenkoekenpan bestaat heel belangrijk en iets om mee rekening te houden. Zo heb je koperen pannen die vaak gebruikt worden op een gasvuur. Ook pannen gemaakt uit aluminium komen heel frequent voor en zijn ook veel lichter dan gietijzeren of plaatstalen pannen.

Je hebt aluminium pannen die geschikt zijn voor bijna alle warmtebronnen maar je hebt er ook die alleen geschikt zijn voor een gasvuur. Houd er rekening mee dat aluminium geen goede aanbeveling is voor een inductie kookplaat.

Er is ook de mogelijkheid om een pan aan te kopen waarvan de bodem gemaakt is uit plaatstaal. Plaatstalen pannen kunnen namelijk op heel veel verschillende warmtebronnen gebruikt worden en zijn bovendien ook geschikt om in de oven te gebruiken. Als je een plaatstalen pan aankoopt moet je wel weten dat deze toestellen niet over een antiaanbaklaag beschikken. Deze laag moet je dus zelf gaan aanmaken door de combinatie van hitte en olie op het vuur.

Tot slot moet je ook rekening houden met toestellen gemaakt uit gietijzer die net zoals plaatstalen pannen een zeer goede geleider zijn maar wel zwaarder wegen. En pannen uit RVS zijn daarnaast ook een goede optie voor heel wat warmtebronnen.

 

Opties of mogelijkheden

Naast de verschillende mogelijke materialen zijn er ook heel veel extra mogelijkheden die sommige toestellen aanbieden. Sommige toestellen beschikken namelijk over een tefallaag waardoor de pannenkoekenpan altijd beschermd is tegen aanbranden. Bovendien is het dan niet nodig om boter of olie te gebruiken.

Niet onbelangrijk is dat niet alle pannenkoekenpannen oven- en vaatwasserbestendig zijn. Daarom is het altijd heel goed om verschillende aanbiedingen met elkaar te gaan vergelijken.

Bij sommige pannen zal je ook de extra optie thermolon zien staan. Dit is eigenlijk net hetzelfde als de optie PTFE alleen iets gezonder aangezien er geen giftige stoffen kunnen vrijkomen en de anti-kleeflaag ook niet zal gaan afschilderen. Sommige pannen zijn bovendien ook voorzien van een maatverdeling waardoor je elke keer dezelfde hoeveelheid gebruikt. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden onder de koekenpannen.

 

Formaat

Het formaat is niet meteen iets waaraan je in eerste instantie zou gaan denken. Toch is het de moeite waard om er ook heel even aandacht aan te besteden. Eigenlijk is het zeer eenvoudig. Het formaat van de pannenkoekenpan is afhankelijk van het aantal personen waaruit je huishouden bestaat en de frequentie waarmee je pannenkoeken bakt.

De diameter van de pan kan variëren van 20 cm tot zelfs 32 cm. Heb je een groot huishouden van 5 tot 6 mensen of meer en bak je regelmatig pannenkoeken dan is een pannenkoekenpan met een diameter van 32 cm zeker en vast een pluspunt. Wanneer je maar met twee personen bent of misschien alleen op kot zit dan is een pan met een diameter van 20 cm ruimschoots voldoende.

Prijs

De kostprijs is vooral afhankelijk van het materiaal en uiteraard ook het bedrag dat je er maximaal wilt aan spenderen. Houd er rekening mee dat een hele dure pannenkoekenpan daarom niet noodzakelijk een betere optie is. Tegenwoordig kun je namelijk al heel veel modellen spotten die heel degelijk zijn van kwaliteit maar tot de goedkope pannenkoekenpannen behoren.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES