5 Beste Foodprocessors Test van 2024

 

Foodprocessors – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende foodprocessors op de markt gebracht. Bepaalde apparaten beschikken dan ook over iets meer mogelijkheden in vergelijking met andere foodprocessors. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf duidelijk uitmaakt waar je naar op zoek bent. We zijn voor jou alvast op zoek gegaan naar de 3 beste toestellen van dit moment. Zo mag je er zeker van zijn dat je met de Kenwood Multipro FDP623WH een zeer degelijk toestel in huis haalt. Bovendien krijg je er meteen ook een aantal zeer nuttige hulpstukken bij. Ook met de KitchenAid 5KFP1335OB foodprocessor mag je zeker zijn van een handig apparaat. Het toestel heeft een ruime inhoud van maar liefst 3,1 liter. Je kunt daardoor heel wat ingrediënten op hetzelfde moment gaan bereiden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Foodprocessors (Reviews) van 2024

 

Een goede foodprocessor kan een grote hulp zijn in de keuken, want met dit product kun je zoveel doen. Denk maar aan hakken, raspen, snijden, mengen, persen en nog veel meer. Er zijn verschillende soorten van dit apparaat te verkrijgen, die allemaal andere mogelijkheden bieden. Bekijk daarom de opties hieronder en kies de beste foodprocessor.

 

1. Kenwood Multipro Home FDP623WH Foodprocessor

 

Met de Kenwood Multipro Home FDP623WH foodprocessor heb je een waardevolle hulp in de keuken en kun je nu met gemak de heerlijkste gerechten klaarmaken.

Dit product is voorzien van een aantal hulpstukken en je kunt zoveel ermee doen. Het is voorzien van een grote mengkom van 3 liter en een blender van 1,5 liter, die op hetzelfde aansluitpunt werkt. Op zo een manier bespaar je ook aan ruimte. Met dit product kun je al je ingrediënten hakken, raspen, kneden, kloppen en malen. Het is ook voorzien van een citruspers waarmee je dagelijks verse sappen kunt maken.

Voor dit product zijn er merendeels positieve reacties geplaatst. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is eenvoudig in gebruik en het is van een goede kwaliteit. Dit product heeft ook een goede prijs. Voor enkele kopers neemt het teveel ruimte in beslag en is het kwetsbaar.

Als je op zoek bent naar een degelijke foodprocessor om je te helpen bij de belangrijkste taken in de keuken, dan is dit model van Kenwood misschien wel wat jij zoekt. Voor vele klanten is dit ook het beste merk omdat het garant staat voor heel wat kwaliteit en duurzaamheid. Dit zie je ook duidelijk aan de overwegend positieve reacties die gebruikers bij het product geven.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: dit model is voorzien van een grote kom met een inhoud van maar liefst 3 liter. Er wordt ook een blender meegeleverd die je bovendien kunt aansluiten op hetzelfde aansluitingspunt.

Vermogen: de motor van de foodprocessor heeft een vermogen van maar liefst 1000 watt.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: voor dit product zul je toch even een groter budget nodig hebben. Dit zou eventueel een struikelblok kunnen zijn voor een aantal kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. KitchenAid 5KFP1335OB Foodprocessor 

 

De KitchenAid 5KFP1335OB foodprocessor heeft een vermogen van 2300 watt en een inhoud van 3,1 liter. Met dit product heb je ongekende mogelijkheden en wat zeker ook een pluspunt is, is het modern en praktisch design die het heeft.

Het heeft een extra mengkom van 0,95 liter en nog vele accessoires, waarmee je al het zwaar werk kunt doen. Denk daarbij aan snijden, schijven, mengen, malen en raspen. Het heeft een eenvoudige bediening met knoppen, waarbij je uit twee snelheden kunt kiezen.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope foodprocessors. Ondanks de hoge prijs van dit product, staan er alleen positieve beoordelingen over dit product. De kopers zijn tevreden met de prijs- en kwaliteitsverhouding van dit product. Het is ook eenvoudig in gebruik en is voor deze kopers daarom een top product.

Met deze KitchenAid foodprocessor zit je zeker en vast altijd goed als we de positieve reacties van de klanten mogen geloven. Het zou ons niet verwonderen mocht dit één van de populairste toestellen uit onze lijst zijn. Deze foodprocessor is bovendien beschikbaar in maar liefst 4 verschillende kleuren. Zo kies jij het kleur dat je het liefste ziet en dat het beste in de keuken past.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: voor dit product zul je toch even een Vermogen:deze foodprocessor is voorzien van een motor met een vermogen van 300 watt. Het heeft een inhoud van maar liefst 3,1 liter en je kunt daarbij kiezen uit 2 verschillende snelheidsstanden.

Toebehoren: bij de aankoop van dit toestel krijg je er ook een aantal handige hulpstukken bij. Denk maar aan de verschillende snij- en raspschijven.

 

Nadelen:

Werkelijk alle kopers zijn helemaal tevreden over de mogelijkheden en de voordelen die dit product biedt. Voor hen zijn er helemaal geen minpunten te ontdekken. Dit maakt het natuurlijk voor ons extra moeilijk om eventuele kleine minpuntjes op te sporen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips Viva HR7530/10 Foodprocessor RVS Extra krachtige 850 W

 

Met de foodprocessor van Philips kies je voor een veelzijdig apparaat waarmee je kunt kloppen, snijden, kneden, malen, blenden, centrifugeren en versnipperen. Door hem eenvoudigweg in het stopcontact te pluggen, met een aansluitspanning van 220 tot 240 Volt, kun je vervolgens een ruim vermogen van maximaal 850 Watt genereren. In combinatie met de vlijmscherpe snijschijven betekent dit dus dat je zelfs harde ingrediënten zoals noten, kunt bewerken.

De foodprocessor, waarvan de behuizing voornamelijk uit RVS werd gemaakt, biedt de mogelijkheid om te schakelen tussen 3 snelheden en te kiezen tussen maar liefst 31 verschillende functies. Met een effectieve inhoud van 1,5 liter, wat betreft de blenderkan uit kunststof, kun je makkelijk meerdere porties van een bepaald gerecht maken. Wat hem uitermate geschikt maakt voor grote gezinnen. Na gebruik kunnen alle losse onderdelen makkelijk worden verwijderd, afgespoeld en/ of in de vaatwasmachine worden geplaatst.

Daarnaast blijkt het ook een veilig apparaat te zijn dat voorzien is van een oververhittingsbeveiliging en automatisch uitschakelt bij problemen. Ondanks het feit dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk tevreden blijkt met hun aankoop, zijn er toch enkele klanten die de kwaliteit van sommige accessoires matig vinden.

 

Voordelen:

Snoer: de foodprocessor is voorzien van een 0,8 meter lang snoer dat je eenvoudig in het stopcontact kunt pluggen en nadien kunt opbergen in het daarvoor voorziene snoer opbergcompartiment.

Vermogen: eenmaal ingeschakeld blijkt de foodprocessor een maximaal vermogen van maar liefst 850 Watt aan te bieden, verdeeld over 3 verschillende standen.

Blenderkan: de blenderkan wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 2,1 liter waarvan de effectieve inhoud ongeveer 1,5 liter bedraagt. Voldoende om tenminste 5 porties per keer klaar te maken.

Onderhoud: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over het onderhoud aangezien de losse onderdelen makkelijk kunnen worden verwijderd en door de vaatwasmachine mogen worden gewassen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens een kleine minderheid van de klanten zou onder andere het aardappelmesje niet volledig naar behoren werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Magimix Le Mini Plus Foodprocessor

 

Met de Magimix Le Mini Plus foodprocessor heb je een echte hulp in huis. Het is een handige en compacte keukenmachine dat een inhoud heeft van 1,7 liter. Het is voorzien van een aantal accessoires, waarmee je zoveel opties hebt. Het heeft een citruspers, waarmee je verse sappen kunt maken. Met de blendermix kun je heerlijke smoothies maken of je ingrediënten pureren.

Met de spatel kun je de ingrediënten naar beneden duwen en hiermee kun je dit product ook gemakkelijker schoonmaken. Het heeft nog een eiwitklopper en een speciale schijf om plakjes te maken of te raspen. Daarnaast kun je hakken, mixen, kneden en emulgeren met dit product.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. De prijs van dit product is ook goed. Enkele kopers vinden dat dit product kwetsbaar is en dat het een te hoge prijs heeft.

Als jij jouw zinnen gezet hebt op deze foodprocessor van Magimix dan zul je wel even een groter budget hoeven aan te spreken. Dit toestel zul je namelijk niet meteen tussen de goedkope foodprocessors hoeven te zoeken. Het model is beschikbaar in maar liefst 11 verschillende kleuren. Je zult dus zeker en vast een toestel vinden dat het beste in jouw keuken past.

 

Voordelen:

Vermogen: de motor heeft een vermogen van 400 watt en er is 1 snelheidsstand beschikbaar. De foodprocessor beschikt over een kan met een inhoud van 1,7 liter.

Accessoires: zodra je het product aankoopt, zul je versteld staan van de hulpstukken die je erbij krijgt zoals een hakmolen en een citruspers.

 

Nadelen:

Prijs: werkelijk alle kopers zijn helemaal tevreden over de mogelijkheden van dit product. Toch bestaat de mogelijkheid dat sommige klanten de hoge prijs als een struikelblok gaan ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bosch MCM3501M MultiTalent 3 Foodprocessor

 

Met de Bosch MCM3501M MultiTalent 3 foodprocessor heb je de keuze uit maar liefst 50 functies. Je kunt raspen, snijden, malen, hakken, mengen en nog veel meer met dit product. Het heeft een grote mengkom die goed is om 500 gram bloem in te mengen. Je krijgt ook een blender en chopper erbij, voor het maken van heerlijke smoothies of het verwerken van uien.

Het heeft een maalfunctie, waarmee je zelfs koffiebonen fijn kunt malen met de speciale maalfunctie. Je kunt ook ijs crushen met dit product. Er is een raspschijf of snijschijf waarmee je ingrediënten in plakjes kunt snijden of raspen. Er is een kneedhaak gemaakt van kunststof en een klopper voor eieren.

Het grootste deel van de kopers geeft positief advies erover, want het is van goede kwaliteit en eenvoudig in gebruik. Voor enkele kopers is dit product kwetsbaar, want het heeft een plastieken kan.

Met deze foodprocessor van Bosch haal je zeker en vast een degelijk product in huis. In 2017 in het door de Consumentenbond zelfs uitgeroepen als “Beste Koop September 2017”. Bovendien staat het toestel momenteel in prijs verlaagd waardoor het eventueel wel eens één van de populairste foodprocessors uit onze lijst zou kunnen worden.

 

Voordelen:

Kracht: dit toestel is voorzien van een motor met een vermogen van 800 watt. Bovendien kun je kiezen uit maar liefst 2 verschillende snelheidsstanden.

Inhoud: de foodprocessor is voorzien van een kan die een inhoud heeft van 3,1 liter. Dit is vrij groot en daardoor ook ideaal voor grotere gezinnen.

Accessoires: bij de aankoop krijg je er meteen een hakmolen, een kneedhaak en een blender bij. Verder krijg je er ook verschillende snij- en raspschijven in de prijs inbegrepen.

 

Nadelen:

Onderhoud: volgens een aantal kopers vraagt het toestel heel wat onderhoud en is het lastig af te wassen.

Kwetsbaar: enkele gebruikers vinden dat de foodprocessor bijzonder kwetsbaar is en snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Foodprocessors koopgids

 

De beste foodprocessors zijn deze die jou de beste resultaten bieden. Het is vanzelfsprekend dat wat voor jou werkt niet hoeft te werken voor een ander. Daarom is het een aanbeveling om bij het kiezen van een foodprocessor te letten op de mogelijkheden en die te vergelijken met elkaar.

De kenmerken

De meeste foodprocessors hebben vaak genoeg slechts één motorstand met aan de bovenkant een opening om ingrediënten toe te voegen. Dit kan voor velen al meer dan genoeg zijn, maar er zijn zeker ook andere foodprocessors die naast deze basiseigenschappen over andere mogelijkheden beschikken. De foodprocessors hebben meestal een hulpstuk die je via deze opening aan de bovenkant kan gebruiken om de ingrediënten te naar beneden te drukken.

Op deze manier zijn je vingers ook veilig gesteld van de scherpe messen en dit hulpstuk dient ook als deksel. Bij het kiezen van een foodprocessor aanbieding kun je erop toezien dat het product waarvoor je kiest een ‘pulse’ knopje heeft om deeg te kunnen kneden en grotere ingrediënten sneller fijn te krijgen.

Foodprocessors met plattere knoppen zijn ook heel gemakkelijk om te reinigen dan die met hoge knoppen. En het is in de meeste gevallen ook zo dat de onderdelen vaatwasser bestendig zijn. Maar om te voorkomen dat de messen bot worden, kun je die ook liever met de hand wassen.

 

De kracht

De capaciteit van de motor van het apparaat is heel belangrijk voor een snelle en efficiënte werking. Een krachtige motor maakt het gemakkelijker en ook veel sneller om bepaalde ingrediënten te mengen. Met een goede motorkracht kun je vele kanten mee op, zoals stijve deeg goed kneden, rauwe groenten fijn hakken of bijvoorbeeld harde kaas in stukjes snipperen. Als de motor niet krachtig genoeg is, bestaat de kans dat het apparaat de ingrediënten niet optimaal en uniform door elkaar zal mengen en verwerken.

Dat betekent dan dat het apparaat overmatig wordt gebruikt. Door teveel te forceren met een krachteloze motor kan het op den duur ook stuk raken doordat je te lang ermee bezig bent. Een groot apparaat dat bestemd is om veel te doen in één keer moet voor langdurig gebruik liever een grote motor hebben.

 

Het formaat en extra accessoires

Voor een effectief kookresultaat is een goed vermogen van groot belang. Het formaat dat het best bij je past, hangt af van de hoeveelheid mensen voor wie je eten bereidt. Voor een kleine groep heb je geen grote foodprocessor nodig, maar voor een grote groep misschien juist wel. Bepaalde foodprocessors hebben een uitgebreide verscheidenheid aan accessoires om met vol genot van het product te kunnen genieten.

Het gaat onder andere om kommetjes van verschillende formaten en messen, snijschijven die de voeding malen of verfijnen tot verschillende diktes en groottes, ook toebehoren en snelheidsinstellingen die de foodprocessor kunnen omtoveren tot bijvoorbeeld een vruchtenpers of een deeg kneder. Er zijn natuurlijk vele aanbiedingen. Maar voordat je onnodig veel geld uitgeeft aan een foodprocessor met meerdere opties en mogelijkheden, kun je liever even goed nagaan als je daadwerkelijk gebruik zult maken van deze extra opties. Het is dan zonde dat de accessoires er zijn, maar niet worden gebruikt.

Het merk en de prijs

Voor de aanschaf zijn er vaak genoeg twee kenmerken waar men op let voordat ze eraan toe komen om een product aan te schaffen. Om erbij te horen en om er verzekerd van te zijn dat je een goed product aanschaft, is niet alleen de prijs belangrijk. Integendeel, de prijs van een product zegt niet veel over de kwaliteit ervan. Er zijn genoeg namaakproducten op de markt die gemakkelijk als het origineel product verkocht worden.

Het komt doordat deze producten zo nauwkeurig mogelijk zijn nagemaakt om te doen overkomen dat het gaat om het origineel product. Niemand die een budget heeft, wilt onnodig ervan afwijken en meer uitgeven dan nodig is. Maar het is raadzaam om goed na te gaan als het de moeite waard is om goedkope foodprocessors te kopen die gauw stuk gaan. En nadat je het enkele keren hebt gebruikt weer moet uitgeven aan een nieuw product. Het merk is bij wijze van spreken belangrijker dan de prijs, omdat een product van een goed merk veel zegt over de kwaliteit ervan.

Een namaakproduct kan meer kosten en gevaar veroorzaken waarbij je meer moet uitgeven, terwijl je dat kon hebben voorkomen. Namaakproducten lopen een grote kans op om kortsluitingen te veroorzaken en om te exploderen. Terwijl apparaten van een erkend merk met garantie komt. En omdat de naam heel belangrijk is, zal de fabrikant er met extra zorg erop toezien dat het product dat verkocht wordt, geen mankementen of tekortkomingen heeft.

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

 

Philips Viva HR7762/00 Foodprocessor

 

De Philips Viva HR7762/00 foodprocessor is een veelzijdig en compact product met een 3 in 1 ontwerp. Het heeft een kom van 2 liter, een blender, hakmolen en nog 4 roestvrijstalen schijven waarmee je zoveel gerechten kunt maken. Je krijgt ook een bak waarin je alle accessoires overzichtelijk kunt opbergen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een foodprocessor aanbieding en dat kun je ook merken aan het aantal reviews die er geplaatst zijn voor dit product.

Er zijn een aantal reviews geplaatst voor dit product. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Dit product is een voordelige koop, want het heeft een goede prijs. Voor andere kopers is dit product kwetsbaar en heeft het een matige kwaliteit. Het is ook lastig in gebruik.

Wil je graag een degelijke foodprocessor aankopen maar liefst niet teveel geld spenderen, dan kun je zeker eens een kijkje nemen tussen de toestellen van Philips. Philips staat voor vele klanten bekend omwille van zijn degelijkheid en de duurzaamheid van de toestellen. Bovendien heeft deze foodprocessor ook daadwerkelijk de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst.

[proscons id=”5636″]

 

 

Keukenmachine Reviews

 

Bosch MUM48A1

 

De Bosch MUM48A1 is een veelzijdige keukenmachine. Het heeft een patisserie set bestaande uit een garde, klopper en kneedhaak, waarmee je heerlijke dingen kunt mixen zoals koekdeeg of mayonaise. Daarnaast kun je dit apparaat ook gebruiken als food processor voor het raspen, malen en snijden van verschillende soorten fruit of groente.

Gelukkig is dit apparaat gemakkelijk te onderhouden doordat alle onderdelen, met uitzondering van het aandrijvings gedeelte van de klop- en roergarde, in de vaatwasmachine geplaatst kunnen worden. In de roestvrijstalen mengkom kun je ongeveer 1 kg aan deeg met ingrediënten mixen die samen een maximale inhoud van 2,7 liter kan hebben.

Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met dit product. Het is een geweldig apparaat waarmee je veel kunt doen, het is dus een top apparaat. Enkele kopers vinden het lastig in gebruik en vinden dat het een matige kwaliteit heeft.

Het merk Bosch behoort zeker tot de populairste merken en dat zie je ook duidelijk aan de commentaren van gebruikers. Deze keukenmachine behoort tot de goedkopere toestellen uit onze lijst maar biedt toch heel wat mogelijkheden. Zo heeft het een vermogen van 600 Watt en beschikt het over heel wat extra toebehoren.

[proscons id=”863″]

 

 

KitchenAid Artisan 5KSM150PSEER

 

De KitchenAid Artisan 5KSM150PSEER heeft een gepolijste en roestvrijstalen kom met een inhoud van 4,83 liter. Dit apparaat heeft een krachtige motor met directe asaandrijving, hierdoor is het vergelijkbaar met een apparaat dat wel drie maal hetzelfde vermogen heeft. Ondanks de krachtige motor, is dit product geruisloos.

Er zijn in totaal 10 snelheden waaruit je kunt kiezen en de ingrediënten worden homogeen gemengd. Dit apparaat pakt alle randen van de beslagkom tijdens het mixen. Daarnaast staat dit product ook heel mooi in je keuken met de knalrode kleur dat het heeft.

Gezien de prijs behoort dit product zeker niet tot de categorie van goedkope keukenmachines en dat kun je ook aan de beoordelingen merken. Een aantal personen vinden dat dit product een te hoge prijs heeft. De meeste kopers vinden wel dat het een apparaat is van goede kwaliteit en dat het eenvoudig is om te gebruiken.

Als je kiest voor dit toestel van KitchenAid dan haal je echt een blikvanger in huis. De rode kleur laat het heel mooi uitkomen in een strakke of zelfs landelijke interieurinrichting. De krachtige motor zorgt ervoor dat het apparaat heel snel en efficiënt werkt.

[proscons id=”866″]

 

 

Magimix Compact 3200 XL

 

De Magimix Compact 3200 XL is een compact apparaat die jou veel mogelijkheden biedt. Je krijgt dit apparaat samen met drie mengkommen die verschillen formaten hebben. Met dit veelzijdige apparaat kun je beslag mixen en kneden voor heerlijke koekjes, cakes en brood. Daarnaast kun je ui of vlees hakken en je kunt ook diverse producten raspen.

Je hebt ook een speciale eiwitklopper om eiwit of slagroom te kloppen. Dit product is gemakkelijk in onderhoud doordat je de onderdelen in de vaatwasmachine kunt plaatsen. Je krijgt ook een receptenboek met maar liefst 100 recepten erbij.

De meeste kopers zijn wel tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en eenvoudig in gebruik. Het is een complete keukenmachine, dat ook nog mooi is. Daarnaast is het ook nog compact en kun je het gemakkelijk opbergen als je dat wilt.

Dankzij de keukenmachine van Magimix hoef jij je helemaal geen zorgen meer te maken in de keuken. Dit toestel helpt je bij de meeste taken zoals het kneden en mixen van deegbeslag of het hakken en raspen van groenten en fruit.

[proscons id=”867″]

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES