5 Beste Biertaps Test van 2024

 

Biertaps – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een lekker biertje smaakt uiteraard veel beter wanneer het helemaal vers getapt is. Indien je zo nu en dan ook van een lekker vers getapt biertje kunt genieten dan is de biertap misschien wel iets voor jou. We zijn alvast even op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde producten. We willen deze biertap toestellen dan ook graag even aan jou voorstellen. Zo is de Philips PerfectDraft HD3620/25 een bijzonder krachtig en duurzaam apparaat. Je zult merken dat de bediening van het toestel bijzonder eenvoudig is. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Krups VB650E10 biertap. Het is een bijzonder apparaat dat door verschillende kopers sterk aangeraden wordt. Het is zelfs mogelijk om er vaten van verschillende soorten bier op aan te sluiten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Biertaps (Reviews) van 2024

 

Elke bierliefhebber weet dat bier veel beter smaakt als het vers getapt is. Waarom koop je dan je eigen biertap niet? Wij hebben informatie samengevat over vijf verschillende biertaps. In ons artikel vind je al deze informatie dus lees gerust verder om een keuze te maken en voor jezelf de beste biertap te kopen.

 

1. HD3620/25 Perfect Draft Antarctica High

 

De Perfect Draft van Philips is ontworpen om de perfecte pint te kunnen tappen. Je kunt vaten kopen van verschillende biermerken zoals Hertog Jan, Jupiler, Leffe Blond en nog veel meer. De metalen vaten hebben een inhoud van 6 liter en de koeling wordt weergegeven op het LCD scherm.

De temperatuur van de pint bedraagt 3ºC en bij de aankoop van een nieuw vat krijg je er een bierslangetje bij. Zo werk je hygiënisch en gaat je biertap langer mee. De lekbak is afneembaar en is makkelijk schoon te maken want je kunt het gewoon in de vaatwasmachine plaatsen.

De meeste kopers vinden het een topmachine die eenvoudig te gebruiken is. Het product is van goede kwaliteit en de meesten zijn ook tevreden over de prijs die ze ervoor betalen. De temperatuur is correct en het tappen gaat makkelijk. Een belangrijk minpunt is dat de vaatjes moeilijk te verkrijgen zijn.

Als echte bierliefhebber zul je uiteraard het vers getapte bier gaan verkiezen boven bier uit een blikje of een flesje. Met deze handige biertap van het merk Philips kun je dan ook vanaf nu zelf je dagelijks vers pintje bier gaan tappen. We merken dat het apparaat op heel wat reviews kan rekenen en dat velen Philips als het beste merk beschouwen.

 

Voordelen:

Vaten: in combinatie met dit apparaat kun je vaten van verschillende merken gaan aansluiten. De vaten zijn allemaal uit metaal gemaakt en hebben een capaciteit van ruim 6 liter.

Display: het apparaat is voorzien van een groot en duidelijk leesbaar LCD scherm. Op het scherm kun je onder andere de koeling aflezen. Zo bedraagt de temperatuur van een vers getapt pintje ongeveer 3 graden Celsius.

Onderhoud: het is mogelijk om de lekbak eraf te halen en op die manier te reinigen. Bovendien mag je de lekbak ook gewoon in de vaatwasmachine plaatsen.

 

Nadelen:

Aankoopprijs: je hoeft er wel rekening mee te houden dat dit apparaat niet voorzien is van de laagste prijs. Dit zou voor sommige gebruikers misschien wel een nadeel kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Krups The Sub Heineken Edition

 

The SUB is een heineken biertap van Krups. Je kunt verschillende vaatjes kopen, Torps genaamd, van vele verschillende biermerken zoals Heineken, Desperados, Affligem,… Laad de Torp gewoon in de biertap en je kunt meteen beginnen tappen. Torps hebben een inhoud van 2 liter en zijn goed voor 8 glazen bier.

Ze zijn gemaakt van plastic dus je kunt ze erna gewoon bij het plastic afval doen om te recycleren. Je hoeft ze wel voor te koelen in de koelkast (6 uur voor het beste resultaat) om het perfecte biertje te kunnen tappen met een temperatuur van 2ºC.

De gebruikers geven een goed advies over deze biertap. Het toestel is makkelijk te gebruiken en heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het tapt perfect met een mooie schuimkraag. De vaatjes zijn wel redelijk duur en moeilijk te verkrijgen en het toestel maakt nogal wat geluid.

Ook het merk Krups zul je zeker en vast vaak zien opduiken wanneer je op zoek gaat naar een degelijke biertap. Het behoort nu ook eenmaal tot de populairste merken. Deze biertap van Krups is een bijzonder handig apparaat dat je de mogelijkheid biedt om verschillende heerlijke biermerken naar keuze te tappen.

 

Voordelen:

Torps vaten: in combinatie met deze biertap kun je het best van al de Torps vaten gebruiken. Deze vaten beschikken over een ruim volume van ongeveer 2 liter. Dit komt overeen met ongeveer 8 pintjes bier.

Materiaal: doordat de biervaten helemaal uit plastic vervaardigd zijn, kun je deze vaten na gebruik gewoon bij het plastic afval gaan brengen. Op die manier kunnen de vaten gerecycleerd worden.

 

Nadelen:

Prijs van de vaten: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de Torps vaten niet zo goedkoop zijn om aan te kopen. Dit zou voor sommigen wel een nadeel kunnen zijn.

Lawaai: een andere gebruiker is dan weer van mening dat het toestel behoorlijk veel lawaai maakt en dat dit storend werkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Chill Beer Ball Biertap Gekoeld

 

De Chill beer ball is het perfecte product om drank mee te koelen en te tappen. Je kunt het gebruiken voor bier maar ook voor wijn, cocktails, frisdranken of zelfs champagne of cava. De dranken blijven koel door middel van het ijs die je moet toevoegen in het centrale gedeelte van het product.

De bierballon is uitgerust met een tap en heeft een inhoud van 3,5 liter. Het is het perfecte artikel voor een feestje bij je thuis. Dit product behoort tot de goedkope biertaps want het wordt verkocht voor een scherpe prijs.

Volgens de enige beoordeling is het een topproduct. De gebruiker vindt het een ideaal artikel om te gebruiken op feestjes of barbecues. Het is van goede kwaliteit en dankzij de lage prijs is het een voordelige koop.

Indien je binnenkort een verjaardagsfeestje of een ander leuk evenement organiseert dan zit je met deze Chill beer ball biertap helemaal goed. Dit model is niet alleen ideaal om een vers pintje bier te tappen maar ook om drank gewoon mee te koelen. Het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar de positieve en negatieve eigenschappen van het product.

 

Voordelen:

Koelsysteem: deze biertap is voorzien van een handig koelsysteem dat zich in het centrale gedeelte van het apparaat bevindt. Het enige dat je hoeft te doen is een grote hoeveelheid ijs toe te voegen.

Bierballon: het apparaat is voorzien van een handige bierballon die beschikt over een degelijke tapfunctie. De bierballon zelf heeft een capaciteit van ongeveer 3,5 liter.

Kostenplaatje: indien je op zoek bent naar een goedkope biertap dan zit je met dit product helemaal goed.

 

Nadelen:

Op dit moment heeft er nog maar één enkele koper gereageerd. Toch is deze persoon laaiend enthousiast over deze biertap en raadt het dan ook iedereen aan. Daardoor is het voor ons best wel moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele minpunten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Krups The Sub Black Edition Biertap

 

De SUB Black Edition is dezelfde Heineken thuistap als de andere Krups machine in ons lijstje maar heeft een pikzwarte kleur.

Het apparaat werkt ook op de biervaatjes van 2 liter, de Torps, en na het openen van een vaatje blijft het bier nog 15 dagen goed.

Je haalt ongeveer 8 glazen uit een Torp en met het toestel tap je de perfecte pint met een mooie schuimkraag. Dit product past in bijna elk interieur.

Over deze biertap aanbieding zijn nog geen reviews geschreven online. Misschien is dit product nog maar nieuw op de markt. Zonder een review kunnen we je geen advies geven over dit artikel.

Net zoals één van de voorgaande toestellen is ook deze biertap afkomstig van het bekende merk Krups. In vergelijking met het andere apparaat is dit toestel afgewerkt met een mooie glanzende zwarte coating. Daardoor wordt het meteen ook een echte blikvanger.

 

Voordelen:

Vaten: net zoals het voorgaande toestel werkt ook deze biertap in combinatie met de speciale Torps vaten. Deze vaten hebben een volume van 2 liter. Zodra je het vat opent, mag je er zeker van zijn dat het bier nog een tweetal weken goed blijft.

Design: met dit apparaat haal je niet alleen een degelijk toestel in huis maar bovenal ook een echt gadget. Het design is heel aantrekkelijk en apart en daardoor een echte blikvanger.

 

Nadelen:

Geen review: op dit moment zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst waardoor het niet zo eenvoudig is om jou verder advies te geven omtrent dit product.

Geen gebruikerservaring: doordat er nog niets bekend is over de gebruikerservaring van het toestel, is het niet zo gemakkelijk om eventuele nadelen tijdig te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Relaxdays Tafeltap Biertap

 

Deze biertoren van relaxdays is het perfecte product om op een feestje te gebruiken. Je kunt deze tafeltap vullen met bier maar ook met frisdranken, punch of wijn. Het is uitgerust met een ijshouder aan de binnenkant zodat de drank in de toren koel blijft.

Het artikel beschikt over een stabiele voet en heeft een totale inhoud van 2,5 liter dus je kunt er met gemak 10 pintjes mee tappen. Het is gemaakt van kunststof en en weegt ongeveer 1,2 kg. Het toestel wordt geleverd met een handleiding. Dankzij de lage prijs van dit product behoort het tot de categorie van goedkope biertaps en is dus geschikt voor mensen met een beperkt budget.

Ook bij dit product is er gebrek aan een beoordeling van een gebruiker. Je kunt dus enkel afgaan op de informatie van de producent en niet van de kopers.

Ook met de Relaxdays biertap mag je rekenen op een degelijk apparaat. Ideaal wanneer je binnenkort een feestje op de agenda hebt staan. Bovendien zul je meteen versteld staan van de voordelige prijs. In vergelijking met de andere 4 apparaten uit het lijstje, beschikt deze biertap over de laagste prijs.

 

Voordelen:

Inhoud: het apparaat heeft een maximale capaciteit van ruim 2,5 liter wat overeenkomt met ongeveer 10 pintjes.

Materiaal: het toestel is vervaardigd uit kunststof en is voorzien van een verzwaarde voet die altijd heel stabiel blijft staan.

 

Nadelen:

Geen beoordelingen: momenteel zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst waardoor het moeilijk is voor ons om jou verder advies te geven omtrent dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Biertaps koopgids

 

Als je graag eens een feestje bij jouw thuis geeft dan is het zeker leuk om een vers biertje te kunnen tappen. Dit toont mooier dan het aanbieden van een flesje of een blikje. Je kunt daarvoor een thuistap aanschaffen. We geven je enkele tips in deze koopgids en je kunt daarna verschillende biertaps vergelijken om het ideale product voor jouw woning te vinden.

 

Welke bieren kun je tappen met een thuistap?

De bieren voor een thuistap worden geleverd in een fust, dit is een kleine vaatje die meestal ongeveer 4, 5 of 6 liter bier bevat. Je kunt er dus ongeveer 30 glazen bier maximaal uit tappen. Niet alle merken zijn vertegenwoordigd dus je kunt beter eerst de merken raadplegen voordat je beslist om een biertap te kopen.

Momenteel zijn de volgende bieren vooral verkrijgbaar in fust voor een thuistap: Affligem Blond, Amstel, Bavaria, Brand, Desperados, Dommelsch, Grolsch, Heineken, Hertog Jan, Hooghe Bock, Jupiler, Leffe, Murphy’s en Wieckse Witte.

Als je geen enkel bier ziet die je graag drinkt dan koop je beter geen thuistap. Maar de keuze is ook niet zo beperkt dus normaal zal er wel iets naar wens zijn en je gasten zullen zeker geen nee zeggen tegen een vers getapt biertje.

Het kan ook zijn dat er meerdere merken bijkomen in de toekomst. Zo zul je nog een grotere keuze hebben van bier en meerdere soorten kunnen proeven.

 

Een fust voorkoelen

De meeste thuistaps beschikken niet over de mogelijkheid om een fust te koelen wanneer je een biertje tapt. De beste aanbeveling is dus om het vaatje van vooraf te koelen in de koelkast. Sommige thuistaps kunnen een fust koelen maar dit duurt veel langer. Je kunt het eventueel van vooraf koelen met een coolpack, zo is de fust genoeg gekoeld in twee uur tijd.

De thuistap zorgt ervoor dat de temperatuur van de fust constant blijft dus dat is geen probleem. Eenmaal het vaatje gekoeld is kun je het zonder problemen aansluiten en blijft het koel. Als je de fust gebruikt wanneer het nog niet afgekoeld is dan zul je lauw bier drinken en ook last hebben van teveel schuim. Je mag een fust ook nooit in het vriesvak plaatsen want dan kan het barsten en het bier kan smaak verliezen wanneer het bevriest.

 

Houdbaarheid van het bier

Een fust is maximaal 30 dagen houdbaar eenmaal je het hebt aangesloten op de thuistap. Als je het bier niet allemaal opgedronken hebt na 30 dagen dan wordt het slecht. Sommige fusten kun je tijdens deze periode in de koelkast bewaren voor een week zodat je andere fusten kunt aansluiten met verschillend bier.

De fusten van Krups Beertender zijn hiertoe in staat. Je kunt een ander vaatje aansluiten terwijl het eerste vat koel blijft in de koelkast. De vaten van Philips Perfect Draft zijn hier echter niet voor geschikt. Als je deze fusten van de thuistap haalt dan zal er koolzuur ontsnappen en dit heeft een negatief gevolg op de houdbaarheid van het bier.

Je kunt verschillende accessoires kopen bij de thuistap om de ervaring compleet te maken. Met een koeltas kun je de biertap eenvoudig meenemen op verplaatsing, zo kun je bijvoorbeeld een fris biertje tappen op het strand of tijdens een barbecue bij iemand thuis. Je kunt ook tapkranen met een biermerk kopen om je tap er professioneel te laten uitzien. Tenslotte kun je nog een coolpack kopen die geschikt is om je fusten te laten afkoelen voor gebruik.

Prijs van een biertap

Voor een thuistap leg je al gauw een paar honderd euro op tafel. Je moet ook nog rekening houden met bijkomende kosten zoals de fusten die je moet kopen en eventueel bierglazen. Je kunt altijd op zoek gaan naar leuke aanbiedingen, zo wordt een biertap soms aangeboden inclusief enkele fusten zodat je meteen kunt beginnen met tappen.

Kies ervoor om online een biertap te kopen, de prijs is meestal goedkoper omdat een webwinkel minder kosten heeft. Toch moet je daar nog meestal de verzendkosten bij optellen en deze kunnen in dit geval redelijk hoog oplopen. Een biertap is niet licht van gewicht en is ook niet heel klein dus de verzendkosten zullen een stukje hoger liggen.

Als je liever zelf naar de winkel gaat dan kun je op zoek gaan tijdens de solden om geld te besparen of kun je uitkijken naar aanbiedingen van plaatselijke winkels. Als er al vrienden zijn die een thuistap gekocht hebben kun je hen om een aanbeveling vragen en misschien hebben ze wel een goede tip om minder geld uit te geven.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES