Beste keramisch mes

 

Keramische messen test van 2024

 

Keramische messen zijn niet alleen bijzonder duurzaam maar ook vlijmscherp en makkelijk in onderhoud. Heb je nog geen keramisch mes in je bezit, dan helpen wij jou graag uitzoeken wat de betere opties zijn. Wij zijn dan ook op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten en hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met het aantal online reviews maar ook met de mogelijkheden en het advies van klanten. Zo zou je bijvoorbeeld voor de Swiss Pro+ / SP-KSBLK-S / 8-delige Keukenmessenset kunnen kiezen die meteen in het oog springt vanwege zijn gedurfde en uitgebreide designmogelijkheden. Daartegenover staat het bekende Tefal Ingenio knives Ceramic Santoku mes, dat bij aankoop geleverd wordt inclusief stevige beschermhoes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Keramische mes Reviews – Top 5

 

Keramische messen hebben het grote voordeel dat ze niet roesten. Ze zijn bovendien vlijmscherp en blijven dat ook veel langer. Wij zetten een vijftal keramische messen voor je op een rijtje en laten ons daarbij leiden door het advies van onze klanten. Zo kun jij het voor jou meest geschikte mes selecteren.

 

1. Swiss Pro+ / SP-KSBLK-S / 8-delige Keukenmessenset met Standaard / Keramisch Messenset

 

In het rijtje populairste en beste keramische messen zul je vast en zeker deze unieke messenset van het bekende merk Swiss Pro+ mogen verwachten. De set – overigens geleverd inclusief messenblok – werd voorzien van een lichtroze design maar blijkt daarnaast nog in tal van andere kleurtjes beschikbaar.

Met de Swiss Pro+ kies je gelijk voor een 8-delige messenset bestaande uit maar liefst 5 duurzame messen, een dunschiller, een messenslijper en een stevige messenstandaard. Terwijl het lemmet van de messen voornamelijk uit keramiek vervaardigd blijkt, werd voor het handvat gekozen om te werken met duurzaam ABS materiaal inclusief antislip. Het messenblok werd gemaakt uit stevig RVS materiaal en draagt bij aan een designvol geheel.

Deze moderne messenset kent een professionele uitstraling en werd dan ook meteen met een mooie gemiddelde eindbeoordeling van 5 sterren beloond. Heel wat klanten blijken onder meer tevreden over de aangeboden kwaliteit in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid ervan.

 

Voordelen:

Set: het betreft een 8-delige keukenmessenset bestaande uit een messenslijper, een stevig RVS messenblok, een dunschiller en maar liefst 5 verschillende messen. (Denk aan een hakmes, een koksmes, een broodmes, een schilmesje en een utility mes.)

Materiaal: de set werd vervaardigd uit een combinatie van stevige en duurzame materialen gaande van RVS tot ABS en keramiek.

Onderhoud: hoewel het wordt aangeraden om de messen met de hand schoon te maken, kunnen ze eveneens perfect door de vaatwasmachine worden gereinigd.

 

Nadelen:

Kleur: hoewel de roze kleur op het eerste gezicht best opvallend lijkt – en voor sommigen mogelijks een struikelblok blijkt – kun je nog uit tal van andere kleurtjes kiezen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tefal Ingenio knives Ceramic Santoku mes – 13 cm // Met handige beschermhoes

 

Mag het allemaal best een tikkeltje meer zijn en ben je dan ook bereid om een hoger budget te betalen? Dan lijkt de keuze voor dit unieke keramische Santokumes van Tefal – afkomstig uit de bekende Ingenio knives Ceramic serie – alvast een schot in de roos. Een keramisch mes is – in vergelijking met eender welk ander traditioneel mes – bijzonder vlijmscherp en blijft dat ook wat bijdraagt aan het gebruiksgemak. 

Dit unieke Santokumes van Tefal – overigens geleverd inclusief een bijbehorende beschermhoes – wordt beschouwd als de Japanse variant van het traditionele koksmes en kent een maximale lengte van 13 cm. Het lemmet blijkt daarbij vervaardigd uit hoogwaardig keramiek waardoor het 100% vlijmscherp is én blijft en bijgevolg niet moet worden geslepen. Het ergonomische handvat inclusief de opvallende rode ring dragen dan weer bij aan het comfort en de veiligheid tijdens het snijden van groenten, vlees, vis of kruiden.

Hoewel zijn prijskaartje duidelijk een pak hoger ligt dan het gemiddelde, lijken klanten toch vooral te focussen op de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de efficiëntie van het mes wat resulteert in het maximaal aantal sterren.

 

Voordelen:

Lemmet: doordat het lemmet uit duurzaam hoogwaardig keramiek vervaardigd is, voelt het mes vlijmscherp aan en hoeft het niet te worden geslepen.

Veiligheid: de rode ring ter hoogte van het handvat/ lemmet fungeert ter bescherming van je vingers tijdens het snijden.

Beschermhoes: bij aankoop wordt een stevige rode beschermhoes meegeleverd zodanig dat je na gebruik het mes veilig kunt opbergen.

Onderhoud: je kunt het mes na gebruik zonder problemen door de vaatwasmachine laten reinigen.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: we durven stellen dat het hogere prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Keramische schilmessen // Excellent Houseware – Lemmet: Keramiek – Handvat: Kunststof

 

Ga je met het hele gezin op kampeertrip of staat er binnenkort een leuke picknick met vrienden op de planning? Dan kan deze unieke schilmessenset van Excellent Houseware alvast niet in de uitrusting ontbreken. De set bestaat uit een schilmes van 17 cm lang én een bijbehorende dunschiller en blijkt beschikbaar in een blauwe of groene kleur.

Het lemmet of het snijblad van de beide messen blijkt daarbij vervaardigd uit duurzaam en vlijmscherp keramiek terwijl het handvat uit ergonomisch kunststof werd vervaardigd. Na gebruik kun je de beide schilmessen makkelijk en zonder problemen door de vaatwasmachine laten reinigen, wat alweer een lastig karweitje lijkt te besparen. En dit alles tegen een vriendelijk én betaalbaar prijskaartje! Kortom, wat wil je nog meer?

Klanten reageren dan ook bijzonder tevreden en belonen het product unaniem met een – tot op heden – mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: het lemmet en snijblad werden vervaardigd uit duurzaam keramiek terwijl het handvat uit ergonomisch kunststof werd gemaakt.

Design: de set blijkt beschikbaar in 2 opvallende kleurtjes; blauw of groen.

Set: het betreft een tweedelige set bestaande uit een dunschiller en een bijbehorend schilmes met een maximale lengte van 17 cm.

Budgetvriendelijk: het vriendelijke prijskaartje maakt deze set alvast een pak toegankelijker bij het grote publiek.

 

Nadelen:

Te compact: voor professioneel gebruik, is deze set uiteraard veel te compact en niet volledig te noemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Switzner Messenset – Keramische Non Stick Coating – 4 delig // Switzner

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze vierdelige messenset van Switzner die meteen opvalt vanwege zijn combinatie tussen kwaliteit en betaalbaarheid. Dit maakt de set een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd wat zich weet te vertalen in het maximaal aantal sterren. De moeite waard om de set eens even onder de loep te nemen.

Deze 4-delige set bestaat uit een dunschiller en 3 verschillende messen en wordt geleverd in een bijbehorende opbergdoos. Net zoals de vorige exemplaren werd het lemmet uit hoogwaardig keramiek vervaardigd waardoor de messen vlijmscherp aanvoelen en niet meer geslepen hoeven te worden. De handvatten bestaan uit kunststof en typeren zich door een unieke ergonomische vormgeving.

Maar dat is natuurlijk nog niet alles want verder blijkt de set 100% antibacterieel, makkelijk te onderhouden én vaatwasbestendig. De set laat overigens geen vlekken achter en draagt eveneens bij aan het behoud van de voedselgeur.

 

Voordelen:

Vierdelig: het betreft een 4-delige set bestaande uit een dunschiller en 3 messen die geleverd worden in een stevige opbergdoos.

Onderhoud: na gebruik kunnen de messen zonder problemen door de vaatwasmachine worden gereinigd.

Antibacterieel: de set is bijzonder gebruiksvriendelijk, laat geen vlekken achter, behoudt de voedselgeur én is daarnaast ook nog eens 100% antibacterieel.

Budgetvriendelijk: dit alles wordt jou aangeboden tegen een vriendelijk én betaalbaar prijskaartje.

 

Nadelen:

Niet professioneel: voor thuisgebruik is deze messenset perfect maar voor professioneel gebruik zou deze eerder als te compact kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kyocera Keramische koksmes – 18cm // Ultra lichtgewicht – Roest niet

 

We sluiten het rijtje van keramische messen af met dit prachtige exemplaar van Kyocera dat meteen in het oog springt vanwege zijn unieke vormgeving en kwaliteit. Dat verklaart meteen ook zijn hogere prijskaartje wat het keramische Kyocera mes misschien net iets minder toegankelijk maakt.

Dit unieke koksmes van Kyocera kent een totale lengte van 30 cm waarvan het lemmet maar liefst 18 cm bedraagt. Het lemmet blijkt ook hier overigens vervaardigd uit hoogwaardig Kyocera keramiek dat – in vergelijking met standaard stalen messen – tot wel 15 keer langer meegaat. Dit maakt het mes niet alleen vlijmscherp maar tevens ook geschikt voor gedetailleerd snijwerk.

Maar dat is natuurlijk nog niet alles want het gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij het ultra lichte gewicht en het roestbestendige design ervan. Hoewel de prijs zeker niet te onderschatten is, lijken klanten toch vooral te focussen op de goede kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Lemmet: het lemmet blijkt vervaardigd uit hoogwaardig en sterk geavanceerd Kyocera keramiek dat bijdraagt aan een vlijmscherp resultaat.

Levensduur: studies en onderzoeken hebben onderhand aangetoond dat Kyocera keramische messen tot wel 15 keer langer meegaan ten opzichte van de standaard stalen messen.

Gebruiksvriendelijk: het mes geeft geen kleur noch smaak aan het voedsel/ de ingrediënten af, roest niet en is licht van gewicht.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs maakt dit unieke koksmes niet meteen toegankelijk voor mensen met beperkte financiële middelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Keramische messen koopgids

 

Ben je op zoek naar de beste keramische messen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou helpen in de zoektocht. Wanneer je de keramische messen met elkaar gaat vergelijken dan raden wij jou aan om even stil te staan bij het gebruiksgemak, de materialen, de scherpte en de mogelijke voordelen. Sommige keramische messen zullen misschien een tikkeltje duurder zijn in de aankoop, waardoor het ook handig is om aandachtig te zijn voor aanbiedingen en/ of promoties. En wie weet ga je nog met een keramische mes aanbieding naar huis.


Wat is een keramisch mes en het nut ervan

Vroeger waren het vooral stalen messen die je kon aankopen. Vandaag de dag echter wordt er steeds meer de mogelijkheid aangeboden om te kiezen voor een keramisch mes. Maar wat is dat nu eigenlijk en wat zijn de verschillende pluspunten ervan. Is het daadwerkelijk beter en scherper dan pakweg een mes uit staal? Op vlak van design zul je in elk geval weinig verschil zien. Een keramisch mes lijkt er op het eerst zicht hetzelfde uit te zien als een mes dat vervaardigd is uit staal.

Echter is een keramisch mes voorzien van een duurzame keramische coating die in de meeste gevallen een witte of zwarte kleur zal hebben. Echter bestaan er vandaag de dag ook heel wat meer opties op het gebied van kleuren. Dat maakt het handig voor mensen die graag in de keuken bezig zijn. Zo zou je bijvoorbeeld het zwarte mes kunnen gebruiken om vlees te snijden en het groene om groenten te snijden.

Ga je op zoek naar duurzame keramische messen dan raden wij jou wel aan om niet meteen het eerste het beste product aan te kopen. Het is een goede aanbeveling om zoveel mogelijk messen te bekijken en eventueel ook rekening te houden met de online reviews en de gebruikerservaringen.

 

Wat zijn de mogelijke pluspunten

Je zult het misschien wel al voelen aankomen maar keramische messen staan dus echt bekend omwille van de vele voordelen en mogelijkheden. Zo zijn dergelijke producten wel degelijk scherper in vergelijking met een mes uit staal. En bovendien blijven ze die scherpte ook veel langer behouden. Dit maakt een keramisch mes trouwens ook veel duurzamer. Keramische messen zijn ook beperkt qua gewicht wat ze dan weer comfortabel maakt indien je heel wat groenten en/ of vlees moet snijden. Daarnaast roest de speciale keramische coating helemaal niet.

 

Scherpte en het behoud van scherpte

We hebben het al even vermeld maar het is toch belangrijk om er rekening mee te houden. Zeker als chef kok heb je er baat bij dat het mes vlijmscherp aanvoelt en duurzaam is. En dan kies je maar beter voor één van de betere keramische messen. Bij aankoop voelt een keramisch mes bijzonder scherp aan. Echter, blijft dit ook zo nadat je het mes enkele malen grondig hebt gebruikt. Keramische messen verliezen hun scherpte dus niet meteen wat ze gelijk ook een pak aantrekkelijker en duurzamer maakt.

De gebruikte materiaalsoorten en het onderhoud

Een degelijk keramisch mes is uiteraard voorzien van een keramische coating. Toch zijn er nog heel wat andere materialen die bij de productie van pas kunnen komen. Zo kan het handvat uit aardewerk of kunststof vervaardigd zijn bijvoorbeeld. Maar ook materialen zoals RVS en metaal kunnen tot de mogelijkheden behoren. In elk geval mag je er zeker van zijn dat keramische messen bijzonder stevig zijn en dan ook best wel tegen een stootje kunnen.

Ook wat betreft het onderhoud hoef je alvast niet te vrezen. Keramische messen kun je makkelijk onderhouden en kun je ook zonder problemen in de vaatwasmachine stoppen. Echter wordt wel aangeraden om keramische messen zoveel mogelijk met de hand te wassen. Op die manier blijft de scherpte van het lemmet langer behouden en zal het mes ook veel langer meegaan. Kortom, een duurzaam keramisch mes is een mes dat je met de hand schoonmaakt.

 

Het eventuele kostenplaatje

Een keramisch mes hoeft helemaal niet zo duur te zijn in de aankoop. Je hebt keramische messen die kunnen oplopen tot wel 120 euro of misschien nog net iets meer. Toch kan de gemiddelde prijs op een kleine 20 euro geschat worden voor een degelijk en duurzaam keramisch mes. En dat valt natuurlijk bijzonder goed mee. Uiteraard beslis je zelf hoeveel geld je maximaal wilt en kunt spenderen aan de aankoop van een degelijk keramisch mes.

Ben je iemand die graag in de keuken werkt en er ook vaak te vinden is? Werk je als chef kok in een belangrijk restaurant? In dergelijke gevallen kun je misschien opteren voor een iets duurder keramisch mes. Daarnaast is het altijd handig om leuke promoties en kortingen in het oog te houden. Het is altijd leuk indien je met één van de goedkope keramische messen naar huis kunt gaan. Zo ga je niet alleen met een topproduct naar huis maar bespaar je ook nog eens een leuk centje.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES