Beste Ijsschep

 

Ijsscheppen test van 2024

 

Met de zomer in aantocht komt er opnieuw een periode aan van waterpret en heerlijke ijsjes. Natuurlijk kan een degelijke en duurzame ijsschep dan ook niet ontbreken. Onze koopgids kan alvast een handig hulpmiddeltje zijn in de zoektocht naar de voor jou beste ijsschep. Indien je echter dringend op zoek bent naar een degelijke ijsschep, dan kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Daarin stellen wij jou de 3 best beoordeelde producten voor. Zo blijkt de Zyliss Wit ijsschep alvast een goede aanbeveling te zijn. Het is een duurzaam product dat helemaal vervaardigd is uit degelijk en comfortabel aanvoelend kunststof. Met de Brabantia Profile ijsschep mag je zeker zijn van een uniek en evenwaardig alternatief. Het is een handig product waarmee je makkelijk en zonder problemen een ijsje kunt scheppen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ijsschep Reviews – Top 5

 

 

Nu de zomer er weer aankomt zullen de liefhebbers van een lekker ijsje zeker opnieuw een voorraad ijs inslaan. Maar om ijs te scheppen en mooie bollen te maken is het niet altijd eenvoudig. Je kunt daarvoor een ijsschep aanbieding kopen die het mogelijk maakt om mooie bollen te scheppen. We hebben enkele topproducten vergeleken en samengevat, je hoeft er enkel nog de beste ijsschep uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Zyliss Wit

 

Deze ijslepel van het merk Zyliss is gemaakt van kunststof en kun je eenvoudig ophangen. De ijslepel gaat zonder moeite door hard ijs en dankzij de ergonomische vorm heb je een optimale controle en grip op het product. De lepel bevat geen chemische anti-vriesstoffen en is dus compleet veilig om te gebruiken. De schep heeft een lengte van 23 cm en een witte kleur.

De kopers bevestigen in hun reviews dat je zelfs hard ijs makkelijk kunt scheppen. Verder geven ze positief advies over de voordelige prijs-kwaliteitverhouding en vinden ze de schep heel stevig.

De ijslepel ligt goed in de hand en je kunt het product eenvoudig schoonmaken. Het design valt bij de gebruikers ook in de smaak. Geen enkele koper heeft een negatieve beoordeling geschreven over dit product.

Ben jij ook dol op een heerlijk ijsje? Dan zal een degelijke ijsschep alvast handig van pas kunnen komen. Dit product wordt je aangeboden door het bekende merk Zyliss en staat garant voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Om te weten of het ook één van de populairste ijslepels wordt, kun je hieronder alvast even de voor- en nadelen ervan bekijken.

 

Voordelen:

Materiaal: het is een duurzame ijslepel die aangenaam in de hand ligt en volledig vervaardigd is uit duurzaam kunststof.

Comfort: de ijslepel wordt gekenmerkt door een praktische ergonomische vormgeving en een ophangoog. Zo kun je de ijslepel ook makkelijk ter hoogte van het aanrecht ergens ophangen.

Gebruiksgemak: het is een handige ijslepel van 23 cm lang, die makkelijk en zonder problemen zelfs door hard ijs gaat.

Veiligheid: bij de productie van deze ijsschep is er helemaal geen gebruik gemaakt van eventuele anti-vriesstoffen.

 

Nadelen:

Uitverkocht: werkelijk alle kopers hebben een maximale score van 5 sterren gegeven. Het mag dan ook niet verwonderen dat deze ijsschep tijdelijk helemaal is uitverkocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Brabantia Profile

 

Als je op zoek bent naar goedkope ijsscheppen dan is de Brabantia profile het ideale product voor jou. Deze stevige schep kun je makkelijk door ijs halen en gebruiken om mooie bollen mee te maken.

Het artikel is geschikt om schoon te maken in de vaatwasmachine en is gemaakt van roestvrij staal. De ijsschep heeft een lengte van 21,5 cm en beschikt over een garantie van 5 jaar.

Er is geen enkele negatieve review terug te vinden over deze ijsschep aanbieding. Alle kopers zijn verheugd over de goede kwaliteit van het product en vinden het handig in gebruik. De ijsschep kun je eenvoudig schoonmaken en gaat vlotjes door hard ijs dat net uit de vriezer komt. De kopers zijn verder nog tevreden over de snelle levering en vinden dat de schep comfortabel in de hand ligt.

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen opteren voor de ijslepel van Brabantia. Ook Brabantia staat bekend omwille van zijn kwaliteit en duurzaamheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat heel wat klanten Brabantia beschouwen als veruit het beste merk. Bovendien mag ook het design van deze ijsschep er wel wezen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: of het nu de ijsschep met de laagste prijs is, zal nog moeten blijken maar toch is het alvast één van de goedkope alternatieven. Ideaal als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven.

Materiaal: deze degelijke ijslepel is bijzonder stevig en vooral vervaardigd uit roestvrij staal.

Onderhoud: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over het onderhoud van deze ijsschep aangezien je deze na gebruik gewoon in de vaatwasser kunt stoppen.

 

Nadelen:

Onhandig in gebruik: slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten is van mening dat de ijslepel toch niet zo gebruiksvriendelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Oxo Good Grips

 

Deze ijsboltang van OXO Good Grips is makkelijk in gebruik en je kunt er grote bollen mee maken. Het product is voorzien van een zachte greep met een antisliplaag zodat de tang goed in de hand ligt. Je mag het artikel in de vaatwasmachine plaatsen om het schoon te maken.

De ijsboltang beschikt over een knop waar je kunt op duwen om grote bollen ijs te maken met een mooie ronde vorm. Dankzij de verhoging zal je hand niet op de schep glijden zodat je geen ijs op je handen krijgt. Het product is gemaakt van roestvrij staal.

De meningen van de kopers zijn al iets meer verdeeld over dit product. De meerderheid is tevreden over de kwaliteit van de schep en vindt het toestel handig. Bij één van de kopers was het pinnetje van de schep na 1 keer drukken al kapot waardoor het product waardeloos werd.

Indien je kiest voor deze ijslepel van het bekende en sterk gewaardeerde merk OXO Good Grips dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. Het is een duurzame ijslepel waarmee je makkelijk grote bollen ijs kunt scheppen. Het loont dan ook de moeite om de mogelijkheden even van dichterbij te bekijken.

 

Voordelen:

Antisliplaag: de handgreep voelt zacht en aangenaam aan en is afgewerkt met een duurzame antisliplaag. Zo zal de ijslepel niet plots uit je handen glijden.

Onderhoud: het is mogelijk om de ijslepel na gebruik door de vaatwasmachine te laten schoonmaken.

Gebruiksgemak: je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de ijsschep voorzien is van een handige knop. Zodra je daarop duwt, zul je merken dat het makkelijker wordt om mooi perfect ronde bollen ijs te bekomen.

Materiaal: deze unieke ijslepel is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: slechts één enkele koper is van mening dat bepaalde onderdelen aan de ijsschep toch wel vrij kwetsbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Diamant Sabatier

 

Deze ijsschep of portioneerlepel van Diamant Sabatier is gemaakt van roestvrij staal en kun je gebruiken om mooie bollen ijs te maken. Je kunt dit product echter ook gebruik om bollen puree, meloen, gehakt of deeg mee te maken. De lepel heeft vele mogelijke toepassingen.

Je neemt een bol met de lepel en daarna knijp je de hendels dicht om de bol los te laten. Je kunt 20 bollen per liter maken. Het product kan in de vaatwasmachine geplaatst worden maar het is aangeraden om het met de hand en warm water te reinigen. De lepel is beschikbaar in verschillende maten en heeft een levenslange garantie op fabricagefouten.

Het product doet waar het voor gemaakt is, je kunt er mooie grote bollen mee maken. De kopers zijn dus heel tevreden over deze portioneerlepel en raden het dus ook aan. De lepel is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik..

Net zoals de vorige producten in onze lijst, zul je merken dat ook deze ijsschep voor het grootste gedeelte bestaat uit roestvrij staal. De ijslepel is dus duurzaam en makkelijk te onderhouden. Deze unieke ijsschep wordt jou bovendien aangeboden door het bekende merk Diamant Sabatier. Een selectie van de belangrijkste kenmerken kun je hieronder raadplegen.

 

Voordelen:

Formaat: je hebt de mogelijkheid om deze ijsschep in meerdere formaten te gaan bestellen.

Onderhoud: na gebruik kun je deze ijsschep makkelijk en zonder problemen laten reinigen door de vaatwasmachine.

Gebruiksgemak: het is een bijzonder handige ijsschep die makkelijk te bedienen is en die je ook zou kunnen gebruiken om bollen puree, meloen of dergelijke te bekomen.

 

Nadelen:

Tot op heden zijn er alleen nog maar positieve reacties bij dit product geplaatst. Daardoor is het voor ons niet zo eenvoudig om verder op zoek te gaan naar eventuele minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. KitchenBrothers Set

 

Deze set bevat drie portioneerlepels van verschillende formaten. Je ontvangt een schep met een diameter van 40 mm, een diameter van 50 mm en een diameter van 60 mm. De lepels zijn gemaakt van roestvrij staal en na het scheppen kun je de bollen eenvoudig lossen door op de knop te drukken.

De lepels zijn ook geschikt voor ander voedsel zoals puree of oliebollen. Je kunt het product schoonmaken in de vaatwasser.

De meeste kopers zijn tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding want ze ontvangen drie lepels voor een mooie prijs. De kwaliteit van de lepels is middelmatig maar ze hebben wel een goede vorm om kleinere bollen mee te scheppen.

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze ijsschep van Kitchen Brothers. Het grote voordeel is dat dit product je wordt aangeboden in een set van 3. Dat wil dus zeggen dat je er meteen 3 afzonderlijke portioneerlepels bij krijgt die allemaal verschillend zijn qua formaat.

 

Voordelen:

Formaat: de 3 portioneerlepels hebben een maximale diameter van respectievelijk 40, 50 en 60 mm. Zo kun je bollen van verschillende formaten maken. Handig bij het dresseren van een bord.

Materiaal: de 3 portioneerlepels zijn allemaal vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden roestvrij staal.

Onderhoud: je kunt de lepels zonder problemen in de vaatwasmachine plaatsen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele koper is niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ijsscheppen koopgids

 

Zodra de zomer eraan komt, krijgen heel veel mensen zin in een heerlijk ijsje. Het verfrist en is ideaal om van een warme zomerdag te genieten. Een ijsschep is in dat geval dan zeker geen overbodige luxe. Opdat jij een goede keuze zou kunnen maken uit de beste ijsscheppen, hebben wij een aantal factoren onderzocht waarmee je rekening zou kunnen houden. Zo kun je denken aan het gebruiksgemak en de mogelijkheden ervan. Bekijk ook zeker de verschillende modellen en probeer ze zoveel mogelijk te vergelijken. Wie weet kom je zo wel een ijsschep aanbieding tegen.

Gebruiksgemak

Je zult je misschien wel afvragen waarom je nu per sé een ijsschep hoeft aan te kopen. Wel dit is heel eenvoudig omdat je er veel meer mogelijkheden mee hebt dan enkel een bolletje ijs te scheppen. Uiteraard staat een ijsschepper vooral bekend om zijn bijdrage tijdens de hete zomermaanden. Er is niets leuker dan op een warme zomerdag met zijn allen van een heerlijk koud ijsje te genieten. En uiteraard wil het oog ook wat en wil je graag mooie ronde bollen kunnen scheppen. Toch kun je de ijsschep nog in vele andere situaties gebruiken.

Wanneer jij een heerlijke taart gemaakt hebt, en je wilt deze versieren met een beetje slagroom dan kun je dit doen met een spuitzak. Maar vaak is dat een heel lastig karwei want je moet de verse slagroom dan nog eerst in de spuitzak krijgen. Een ijsschepper kan in dit geval wonderen doen. Zo kun jij de taart versieren met mooie bollen slagroom. Je kunt het ook gebruiken wanneer je heerlijke cupcakes wilt maken. Het is niet altijd gemakkelijk om het beslag mooi gelijkmatig te verdelen. Met een ijsschep is dit nu helemaal geen probleem meer.

Kortom er zijn heel wat meer mogelijkheden dan enkel het scheppen van mooie bolletjes ijs. Wanneer je de verschillende ijsscheppen gaat bekijken, zul je trouwens versteld staan van de verscheidenheid die er is. Het is daarom een goede aanbeveling om op voorhand reeds eens stil te staan bij de verwachtingen die jij hebt van het toestel. Denk ook na of je het vaak gaat gebruiken of toch eerder sporadisch. De modellen met meer functiemogelijkheden zijn namelijk vaak niet meteen de goedkope ijsscheppen.

 

De soort ijsschepper

Iedereen kent wel de klassieke standaard ijsschepper. Dit is zo een modelletje waarbij het schepgedeelte slechts uit één enkel deel bestaat. Het is een sterk en degelijk apparaat die niet over delen beschikt die kunnen bewegen. Bij de standaard ijsschepper is het vaak aan te raden om hem even onder te dompelen in een bakje met lauw tot warm water. Op die manier kun je hele mooie ronde bolletjes ijs scheppen.

Uiteraard bestaan er vandaag de dag een aantal varianten op deze klassieke ijsschep. Het doel blijft uiteraard gelijk namelijk het bekomen van mooie gelijke bolletjes ijs. Zo heb je de modellen waarbij er niet alleen aandacht besteed is aan het schepgedeelte maar ook aan het handvat. Deze bestaan net zoals het standaard model uit één stuk maar het handvat werd van iets meer grip voorzien. Op die manier hoef je geen schrik te hebben dat de ijsschepper uit je handen glijdt.

Daarnaast zijn er ook exemplaren die zijn uitgerust met een knijper. Bij deze modellen zul je merken dat je echt wel zult moeten knijpen in het handvat. Daardoor zal er een palletje in het schepgedeelte in werking worden gezet. Wanneer je het handvat dan geleidelijk aan gaat lossen, zul je zien dat er een heel mooi rond bolletje ijs tevoorschijn komt. Dit model kwam je vroeger hoofdzakelijk tegen in restaurants of ijszaken maar tegenwoordig zijn er steeds meer particulieren die deze ijsschepper in huis halen.

De mogelijkheden

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou beste ijsschepper dan zal het jou meteen opvallen dat er heel wat mogelijkheden zijn. Uiteraard hoef je wel te beseffen dat je voor deze extra functies of mogelijkheden ook zult betalen. Het kan daarom nooit kwaad om promoties of aanbiedingen in de gaten te houden. Sommige functies kunnen wij jou echt helemaal aanraden omdat ze een meerwaarde bieden. Andere opties zijn volgens ons eerder een gadget dan een meerwaarde.

Zo kunnen wij jou aanraden om uit te kijken naar een ijsschep die voorzien is van een antikleeflaag. Op die manier blijft het ijs niet aan de lepel kleven en rolt het er helemaal mooi vanaf. Sommige ijsscheppen zijn ook uitgerust met een ophangoog. Uiteraard ben je dan niet verplicht om het toestel ergens op te hangen maar je hebt er wel de mogelijkheid toe. Sommige handvatten zijn ook voorzien van een antisliplaag om iets meer grip en comfort te garanderen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Je kiest uiteraard helemaal zelf wat je precies verwacht van het toestel.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES