6 beste Contactgrills Test van 2024

 

Beste contactgrills – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het aanbod contactgrills vandaag de dag is op z’n minst behoorlijk uitgebreid te noemen. Dat maakt de keuze jammer genoeg niet altijd even makkelijk. Om jou even op weg te helpen, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de Tefal OptiGrill+ XL GC722D16 die gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van maar liefst 9 verschillende voorgeprogrammeerde programma’s. Echter blijkt ook de Aigostar Hitte 30HFA een schot in de roos te zijn. Dergelijk apparaat beschikt over een handige regelbare thermostaat die je eigenhandig kunt instellen en bedienen. In de tabel hieronder voegen we graag nog een derde topproduct toe om even aan jou voor te stellen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste contactgrills (Reviews) van 2024

 

Een contactgrill is niet alleen handig in gebruik maar bovendien ook één van de meeste populairste hedendaagse keukentoestellen. Steeds meer mensen gaan op zoek naar de beste contactgrill. Voor sommigen is dat een apparaat van Tefal of Princess, terwijl anderen toch merken zoals Princess, Inventum of Tomado verkiezen. Maak voor jezelf uit wat het beste merk is en ga vervolgens op zoek naar een topproduct. Wij selecteerden er alvast 6 voor jou, waarbij we rekening hielden met het advies van klanten, vermeld in de online reviews. Bekijk het even en wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen of een laagste prijs product?

 

1. Tefal OptiGrill+ XL GC722D16 Contactgrill Met 9 automatische programma’s

 

Tussen de goedkope apparaten zul je deze Tefal contactgrill, uit de bekende Tefal OptiGrill serie, alvast niet meteen hoeven te verwachten. Toch lijken de meeste klanten zich daar helemaal geen zorgen over te maken als we de mooie eindscore van 4,8 sterren zien verschijnen. Zo zijn er velen die een positief advies geven over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid.

Het apparaat wordt gekenmerkt door een bijzonder groot grilloppervlak met een maximale afmeting van 40 bij 20 cm. Dit maakt hem dan ook geschikt voor middelgrote tot grote gezinnen of personen die regelmatig vrienden en/ of familie over de vloer krijgen. De contactgrill wordt verder aangevuld met maar liefst 9 verschillende automatische kookprogramma’s en een handige gaarheid indicator. Op die manier weet je wanneer je gerechtje helemaal klaar is om te worden geserveerd.

Hij is uitgerust met een bijzonder ruim vermogen dat zonder problemen een piek van 2000 Watt kan behalen. Dankzij de antislip bodem blijft de contactgrill mooi en stabiel op het aanrecht staan, wat ook de veiligheid waarborgt. De antikleeflagen zorgen dan weer voor een makkelijke reiniging, alhoewel de losse onderdelen na gebruik ook gewoon in de vaatwasser mogen worden gestopt. Kortom, een topproduct voor velen!

 

Voordelen:

Formaat: ben je op zoek naar een iets grotere contactgrill dan is dit exemplaar met z’n formaat van 20 bij 40 vast en zeker iets voor jou.

Kookprogramma’s: deze unieke contactgrill biedt jou maar liefst 9 diverse kookprogramma’s aan zodanig dat je wat variatie in de gerechten kunt stoppen.

Vermogen: hij wordt daarnaast gekenmerkt door een ruim vermogen van maar liefst 2000 Watt. Op die manier bereikt het toestel in een mum van tijd de gewenste temperatuur.

 

Nadelen:

Prijzig: echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat deze contactgrill niet meteen voorzien is van het laagste prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Aigostar Hitte 30HFA Contactgrill Vet opvangbakje + Thermostaat regelbaar

 

Ben je voornamelijk op zoek naar een kwalitatieve contactgrill die ook nog eens betaalbaar blijkt te zijn? Dan kunnen wij jou dit apparaat van Aigostar wel aanbevelen. In tegenstelling tot het vorige apparaat blijkt hij veel compacter te zijn wat hem dan weer handig maakt om te verplaatsen en op te bergen. Toch heb je ook de mogelijkheid om de grill volledig uit te klappen en te genieten van een iets grotere grillplaat. Kortom, mogelijkheden zat met deze Aigostar contactgrill.

Hij wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van maximaal 1500 Watt en biedt tal van handige opties en mogelijkheden aan. Zo is hij uitgerust met een antislipbodem maar kun je evenzeer gebruik maken van het indicatielampje, de cool touch handgreep en de koord opslagruimte.

Het apparaat blijkt voornamelijk gemaakt te zijn uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS, wat goed van pas komt aangezien hij niet vaatwasserbestendig blijkt. Ook de antikleeflaag draagt bij aan een makkelijk onderhoud. We stellen vast dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn maar dat één koper de kwaliteit eerder matig blijkt te vinden.

 

Voordelen:

Onderhoud: doordat de platen voorzien zijn van een handige antikleeflaag, kun je deze grill makkelijk en snel weer schoonmaken.

Vermogen: ook hier geniet je een ruim vermogen dat zonder problemen een piek van 1500 Watt kan bereiken.

Handig in gebruik: de contactgrill biedt je tal van handige functies en toebehoren aan. Zo is er een aparte koord opslagruimte voorzien alsook een antislipbodem, een indicatielampje en zelfs een betrouwbare cool touch handgreep.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: naar mening van één van de klanten had de kwaliteit van het aangeboden product toch wel wat beter mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Inventum CG618 Contactgrill Thermostaat regelbaar

 

Door te kiezen voor de Inventum contactgrill kies je voor een handig apparaatje met een hoogte van 12,5 cm, een lengte van 32,5 cm en een breedte van 29 cm. Dit maakt hem behoorlijk compact waardoor je hem makkelijk overal kunt meenemen en/ of kunt opbergen. Hij is bovendien volledig vervaardigd uit duurzaam RVS, vandaar ook de typische kleur, en bestaat uit 2 platen met een antikleeflaag. Dit maakt het onderhoud meteen een pak makkelijker wat goed is als je weet dat hij niet vaatwasbestendig is.

Verder wordt deze contactgrill aangevuld met een ruim vermogen van 1800 Watt en de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse opties. Zo is er een barbecuestand voorzien net zoals er ook een cool touch handgreep en een indicatielampje aanwezig zijn. Het 1 meter lange snoer kun je na gebruik eveneens opbergen in de daarvoor voorziene opslagruimte.

Het is een makkelijk te gebruiken apparaat dat door heel wat kopers bijzonder positief onthaald wordt. Zo wordt een positief advies gegeven over de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit. Slechts één koper is van mening dat hij toch niet zo makkelijk op te bergen is als wat zou worden beweerd.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze unieke contactgrill heeft men voornamelijk gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van RVS.

Formaat: het compacte formaat van deze grill maakt hem bijzonder handzaam en behoorlijk eenvoudig om hem na gebruik ergens een leuk plekje te geven.

Vermogen: ondanks het compacte formaat mag je toch nog steeds rekenen op een bijzonder hoog vermogen van maar liefst 1800 Watt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: ondanks het feit dat heel wat klanten het tegendeel beweren, vindt één koper dat de kwaliteit beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tristar GR-2850 Contactgrill Vermogen van 1500 Watt + Vetafdruipsysteem

 

Ben je op zoek naar een contactgrill met losse platen dan lijkt dit apparaat misschien niet meteen waar jij naar op zoek bent. Toch is deze Tristar contactgrill een goede aanbeveling indien je op zoek bent naar een kwalitatief en betaalbare grillapparaat. Zo wordt hij gekenmerkt door een ruim vermogen van maar liefst 1500 Watt waardoor hij in een mum van tijd helemaal gebruiksklaar is.

Dankzij het beschikbare vetafdruipsysteem zul je zien dat al het overtollige vet onmiddellijk in het daarvoor voorziene opvangbakje zal terechtkomen. Verder heb je de eveneens de mogelijkheid om de grill met maar liefst 180 graden te openen waardoor je hem ook als een soort van bakplaat zou kunnen gebruiken. Geopend wordt de bakplaat geschat op een oppervlakte van 27,8 bij 17 cm.

Doordat hij voorzien is van een handige antiaanbaklaag hoef je helemaal niet zoveel vetstoffen te gebruiken. Kortom, je geniet de mogelijkheid om gezonde gerechtjes op tafel te toveren. Verder is er ook een antislipbodem voorzien net zoals een indicatielampje, een cool touch handgreep en een barbecuestand. Kopers reageren dan ook bijzonder tevreden alhoewel hij iets kleiner uitvalt dan verwacht.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in tegenstelling tot sommige andere contactgrills, zul je hier wel degelijk aangenaam verrast zijn bij het zien van het prijskaartje.

Vermogen: hij wordt gekenmerkt door een ruim vermogen dat makkelijk een piek van 1500 Watt kan bereiken en ervoor zorgt dat het apparaat in een mum van tijd gebruiksklaar is.

Antiaanbaklaag: dankzij de antiaanbaklaag hoef je weinig tot geen vetstoffen te gebruiken en zal ook het onderhoud nadien een pak sneller verlopen.

 

Nadelen:

Te klein: volgens een bijzonder kleine minderheid van de klanten had de grill misschien toch wel iets groter mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Princess 112536 Contactgrill met verwisselbare platen

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je specifiek op zoek naar een contactgrill met verwisselbare platen? Dan lijkt het ons een goede aanbeveling om de Princess contactgrill alvast even van naderbij te bekijken. Met dit apparaat kun je dus niet alleen grillen maar behoren ook bakken en braden tot de vele mogelijkheden waardoor het aantal gerechtjes en recepten aanzienlijk kan worden uitgebreid.

Hij wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van maar liefst 1500 Watt en de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse opties en functies. Zo is er niet alleen een barbecuestand voorzien maar eveneens een indicatielampje en cool touch handgreep. Dankzij de antikleeflaag is het mogelijk om weinig vetstoffen te gebruiken en de 4 platen na gebruik snel te reinigen. Wat een pluspunt is aangezien deze contactgrill maar beter niet in de vaatwasser wordt geplaatst.

Een blik op de vele online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn en het product beoordeeld hebben met een eindscore van 4,4 sterren. Slechts een kleine minderheid vindt dat de kwaliteit beter had gekund en dat bepaalde onderdelen als behoorlijk kwetsbaar kunnen worden ervaren.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de contactgrill wordt gekenmerkt door tal van handige functies zoals een cool touch handgreep, een indicatielampje, een antikleeflaag en een barbecuestand.

Vermogen: ook hier geniet je een bijzonder hoog vermogen dat makkelijk 1500 Watt kan bereiken.

Verwisselbare platen: in tegenstelling tot vele andere toestellen uit deze lijst, is deze contactgrill wel degelijk voorzien van verwisselbare platen. Op die manier wordt iets meer variatie in de gerechten en kookmogelijkheden gebracht.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de gebruikers is van mening dat bepaalde onderdelen behoorlijk kwetsbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Tomado TGC4001S grote contactgrill instelbare temperatuur RVS 

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de 6 topproducten afsluiten met de Tomado contactgrill die jou wordt aangeboden tegen een aanvaardbaar prijskaartje. Het betreft hier een groter grilltoestel met een ruim vermogen van maar liefst 2000 Watt. Op die manier blijkt de grill in een mum van tijd helemaal klaar voor gebruik.

Je zult meteen vaststellen dat hij is uitgerust met tal van handige functiemogelijkheden. Zo is hij voorzien van een temperatuur indicator, een barbecuestand, een cool touch handgreep, een indicatielampje en een antislipbodem. Verder is hij vervaardigd uit kunststof en zijn de 2 platen voorzien van een duurzame antikleeflaag. Dit maakt het gebruik van vetstoffen overbodig en het onderhoud meteen een pak makkelijker.

Ondanks deze talrijke mogelijkheden, blijkt de contactgrill jammer genoeg niet voorzien van een aan- en uitschakelaar. Daarnaast hadden sommige klanten het ook wel leuk gevonden indien het apparaat geleverd werd inclusief enkele leuke receptjes. Desondanks heeft het toestel toch een eindscore van maar liefst 5 sterren gekregen.

 

Voordelen:

Vermogen: dankzij het ruime vermogen van 2000 Watt, is deze contactgrill in een mum van tijd volledig opgewarmd en klaar voor gebruik.

Handig in gebruik: naast een barbecuestand en temperatuur indicator is deze contactgrill ook voorzien van een indicatielampje.

Comfort: factoren zoals de antikleeflaag, de antislipbodem en de cool touch handgreep dragen allemaal bij aan het comfort van deze contactgrill.

 

Nadelen:

Geen receptenboek: sommige klanten vinden het best wel jammer dat je er geen receptenboekje bij krijgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Contactgrills Koopgids

 

Wat is een contactgrill en welke mogelijkheden biedt dergelijk apparaat jou aan? Bestaan er verschillende types contactgrills en welke invloed heeft dit op het vermogen en de temperatuur? Wij zoeken het graag even voor jou uit! Daarom willen wij jou aanraden om de koopgids hieronder even grondig door te nemen alvorens je de verschillende contactgrills met elkaar gaat vergelijken. Dit zal de zoektocht aanzienlijk makkelijker maken en wie weet kom je nog wel enkele leuke aanbiedingen tegen.

Wat is een contactgrill en welke voordelen biedt het

Een contactgrill kun je qua structuur en vorm vergelijken met een tosti-apparaat maar dan wel eentje met de kenmerken en mogelijkheden van een authentieke grillpan. Doordat je dus amper tot geen vetstoffen meer nodig hebt, kun je je gerechten op een gezonde en bovendien evenwichtige manier gaan klaarmaken. Hierbij maakt het helemaal niet uit of het om een stukje vlees of vis gaat. Misschien wil je wel een stukje brood, enkele groentjes of zelfs fruit grillen? Werkelijk alles is mogelijk.

Verder wordt de contactgrill ook nog eens gekenmerkt door een dubbele elektrische grillplaat. Op die manier kan het voedsel aan beide zijden worden gegrild zonder dat je daarvoor het toestel dient te draaien. Daarnaast is de contactgrill ook eenvoudig te bedienen, makkelijk schoon te maken en snel gebruiksklaar. Kortom, een heleboel pluspunten die de aanschaf van een kwalitatieve contactgrill alleen maar aantrekkelijker lijken te maken.

 

Welke contactgrill moet je kiezen

Zoals reeds min of meer vermeld, bestaan er inderdaad heel wat mogelijkheden op het gebied van contactgrills. Zo heb je de bekende contactgrills die je zonder problemen kunt omtoveren naar authentieke tafelgrills doordat je ze vrijwel helemaal kunt open klappen. Wil je genieten van het heerlijke barbecue gevoel maar dan binnenshuis? Dan lijkt de contact-tafelgrill een goede aanbeveling te zijn.

Kies je echter voor een authentieke standaard contactgrill dan zul je nog heel wat andere knopen moet doorhakken. Kies je bijvoorbeeld voor een contactgrill met een vaste grillplaat of wil je toch liever een exemplaar aankopen waarbij je de platen kunt verwisselen? Kortom, het mag wel al duidelijk zijn dat er heel wat verschillende soorten contactgrills op de markt zijn gebracht. Houd bij je keuze rekening met je eigen wensen en verwachtingen en het gebruik dat je eraan wilt geven.

 

Zwevende bovenplaat en verwisselbare grillplaten

Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken willen wij jou aantonen waarop je eventueel zou kunnen letten. Zo kan het handig zijn om te kiezen voor een contactgrill die voorzien is van een zwevende bovenplaat die mooi vlak op je gerechtje komt te liggen. Op die manier wordt ook de bovenkant van voldoende warmte voorzien zodanig dat je gerechtje mooi en gelijkmatig kan grillen. 

Indien je daarnaast graag diverse gerechten en bereidingen wilt kunnen klaarmaken dan kan het misschien wel een goed idee zijn om te kiezen voor een contactgrill met verwisselbare platen. Op die manier heb je eventueel de optie om heerlijke zelfgemaakte wafeltjes te maken of een lekkere panini. Kortom, er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden zat. Aan jou om de knopen door te hakken.

Het vermogen en de eventuele temperatuur

Wanneer je op zoek gaat naar een duurzame contactgrill dan zullen ook de temperatuur en het vermogen een belangrijke rol spelen. Met het vermogen wordt de kracht van de contactgrill beschreven en dit wordt steevast uitgedrukt in Watt. Zo zal een contactgrill met een maximaal vermogen van 1000 Watt minder krachtig zijn dan een toestel met een piekvermogen van 2000 Watt. Afhankelijk van het toestel dat je besluit aan te kopen, kunnen we stellen dat het vermogen varieert van minder dan 1000 Watt tot meer dan 2500 Watt.

Ben je van plan om de contactgrill regelmatig te gebruiken en bestaat je gezin uit heel wat leden? Dan raden wij jou aan om uit te kijken naar een apparaat met een iets hoger vermogen. Houd daarbij ook rekening met de temperatuur. Zo is het altijd handig indien je een contactgrill aankoopt waarbij je de temperatuur kunt gaan regelen. Zo zal een stukje vis niet dezelfde temperatuur nodig hebben als bijvoorbeeld groentjes of een heerlijke panini.

 

Het formaat van de contactgrill in verhouding met het bakoppervlak

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het formaat van het toestel en bijgevolg de grootte van het bakoppervlak. Eigenlijk is het bijzonder eenvoudig en heb je de keuze tussen een contactgrill met een klein, een gemiddeld of groot bakoppervlak. Dit alles wordt steevast uitgedrukt in cm.

Om de grootte van het bakoppervlak te bepalen, en bijgevolg het formaat van de contactgrill, raden wij jou niet alleen aan om rekening te houden met het gebruik maar ook met de leden. Een groot gezin dat regelmatig de grill gebruikt, is uiteraard beter af met een groot bakoppervlak dan iemand die alleen woont bijvoorbeeld.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een contactgrill?

Een contactgrill is één van de meest populaire hedendaagse keukentoestellen. Hij wordt gekenmerkt door een dubbele elektrische grillplaat waardoor je hem kunt vergelijken met een soort van tosti-ijzer maar dan wél met de kenmerken van een grillpan. Op die manier is het mogelijk om op een gezonde en evenwichtige manier je stukje vlees, vis, groentjes of brood te bereiden.

Schakel de contactgrill probleemloos in en wacht vervolgens eventjes tot wanneer de correcte temperatuur wordt bereikt. Dit wordt aangeduid door middel van een duidelijk signaal. Vervolgens kun je de ingrediënten zoals vlees, vis, brood, groentjes of zelfs fruit op de grill verspreiden en het deksel terug dichtklappen. Een bijkomend voordeel is dat je de grill niet continu hoeft om te draaien aangezien hij voorzien is van 2 elektrische grillplaten.

Q2: Hoe lang moet een hamburger of een biefstuk op de contactgrill?

Afhankelijk van wat je precies wilt klaarmaken zul je iets langer of net iets minder lang hoeven te wachten. Heb je bijvoorbeeld zin in een lekkere medium-rare gebakken hamburger, dan hanteer je maar beter de zogenaamde 3-minuten regel. Dat wil dus zeggen dat je je hamburger ongeveer 3 minuutjes aan elke zijde laat bakken. Wil je hem liever iets meer gebakken hebben, dan kun je er altijd nog een minuutje extra bij tellen.

Voor een heerlijke biefstuk zul je misschien net iets langer geduld moeten oefenen. Zo wordt aangeraden om de ene zijde gedurende 5 minuutjes te grillen, hem vervolgens om te draaien en nog eventjes 3 minuten te laten door grillen. Veel succes!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES