Beste groentesnijders

Laatste update: 22.03.23

 

Groentesnijder test van 2023

 

Indien je graag en vooral ook vaak in de keuken aan het werk bent, dan zul je wel al gemerkt hebben dat het heel wat tijd vraagt om groentjes te snijden. Dankzij de groentesnijder kan lastige karwei nu in een mum van tijd worden voltooid. In onze koopgids leggen wij jou graag even uit waarop je zoal kunt letten bij de zoektocht naar een degelijke groentesnijder. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo zul je vaststellen dat je met de now4you Uienkam alvast één van de betere groentesnijders in huis haalt. Het is een compact product dat makkelijk te gebruiken is. Met de Saveur Royal Premium V-Blade mag je alvast zeker zijn van een uitstekend alternatief. Het is een soort van mandoline die over maar liefst 5 diverse en afzonderlijke toebehoren en opzetstukken beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Groentesnijder Reviews – Top 5

 

 

Als je veel kookt dan kan het soms lastig zijn om alle groenten op een vlugge manier te snijden. Je kunt daarvoor beter een groentesnijder kopen die je kan helpen om bepaalde soorten groente makkelijker te kunnen snijden. We hebben vijf verschillende producten vergeleken op basis van de reviews van andere kopers, kies er zelf de beste groentesnijder uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. now4you Uienkam 

 

We beginnen meteen met de goedkope groentesnijders. Deze uienkam is geschikt om ovaalvormig voedsel op maat te snijden. Denk maar aan uien, tomaten of een hardgekookt ei. Je vingers zijn beschermd tijdens het snijden en je kunt het product eenvoudig in de vaatwasmachine schoonmaken.

Het artikel is gemaakt van roestvrij staal en beschikt over 10 pennen. De uienkam is 8 cm breed en zorgt ervoor dat er geen geur op je handen blijft na het snijden. Je vingers zijn ook beter beschermd tegen snijwonden.

Alle kopers vinden dit product heel handig in gebruik en de uienkam heeft ook een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Het handvat is stevig en je kunt er makkelijk uien of andere groente mee snijden. Daarbovenop is het nog eenvoudig om schoon te maken.

Ben je op zoek naar een praktische groentesnijder? Dan kun je misschien alvast even dit product bekijken. Bovendien zul je meteen versteld staan van het mooie en betaalbare prijskaartje. Het lijkt wel of dit product over de laagste prijs beschikt. Daardoor zal het vast en zeker meteen één van de populairste groentesnijders uit de lijst kunnen worden.

 

Voordelen:

Goedkoop: vanwege de lage prijs zul je dit product vast en zeker in de categorie van de goedkope groentesnijders mogen verwachten.

Onderhoud: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over het onderhoud aangezien je de groentesnijder na gebruik gewoon in de vaatwasser kunt stoppen.

Ontwerp: het is een praktische groentesnijder die je vingers zal beschermen tegen eventuele snijwonden. Het product is voorzien van maar liefst 10 pennen en is maximaal zo’n 8 cm breed.

Materiaal: deze unieke groentesnijder is helemaal vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden roestvrij staal.

 

Nadelen:

Tot op heden hebben kopers alleen maar positief advies gegeven over dit product. Daardoor is het niet zo eenvoudig om jou verder informatie te verschaffen over eventuele minpunten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Saveur Royal Premium V-Blade

 

Deze groentesnijder van Saveur Royal is een mandoline die beschikt over vijf verschillende inzetstukken om groente of verschillende manieren te kunnen snijden. Het apparaat is gemaakt van roestvrij staal en kunststof en is BPA-vrij.  

De V-blade protector zorgt ervoor dat je handen veilig zijn en het product wordt geleverd met een snijbestendige handschoen voor extra veiligheid. Je kunt de inzetstukken bewaren in de bladcaddy en je kunt ze na gebruik gewoon afspoelen onder stromend water om ze schoon te maken.

De kwaliteit van dit product is top en het is een handig toestel om je groenten mee te snijden. Je moet wel opletten voor je handen en vingers want de messen zijn erg scherp. De mandoline is makkelijk om op te bergen en je kunt het in de vaatwasser schoonmaken maar dit kan er wel voor zorgen dat de messen vlugger bot worden.

Je zou natuurlijk ook voor deze unieke groentesnijder van het bekende, en misschien wel het beste merk Saveur Royal kunnen kiezen. Je zou het kunnen vergelijken met een soort van mandoline die voorzien is van maar liefst 5 afzonderlijke inzetstukken. Zo kun jij de groenten op heel wat verschillende manieren snijden.

 

Voordelen:

Materiaal: het in een stevige en degelijke groentesnijder die vervaardigd is uit een duurzame combinatie van enerzijds roestvrij staal en anderzijds kunststof.

BPA-vrij: verder hoef je niet te vrezen voor het vrijkomen van schadelijke stoffen aangezien de groentesnijder volledig BPA-vrij is.

Veiligheid: bij de levering krijg je meteen een snijbestendige handschoen erbij. Verder is het product ook voorzien van de zogenaamde V-blade protector die dus als extra veiligheid geld.

 

Nadelen:

Geen vaatwasser: het is mogelijk om de groentesnijder in de vaatwasser te stoppen maar het is geen aanrader aangezien de messen daardoor veel sneller bot worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Moha Croco

 

De Croco is een handmatige snijder voor groente en aardappelen. Dit product is ideaal om op een vlugge manier friet mee te snijden. Het product wordt geleverd met drie verschillende inzetstukken en je ontvangt ook schoonmaak kammetjes om het apparaat eenvoudig te reinigen.

De groente en friet komen terecht in de opvangbak met een inhoud van 1,5 liter. Je kunt deze opvangbak sluiten met het meegeleverde deksel. Het product is gemaakt van kunststof en gebruikt stalen messen. Het artikel is compact en daardoor eenvoudig om op te bergen.

In de reviews geven de kopers positief advies over de scherpte van de messen. Het product is eenvoudig om te gebruiken en je moet niet veel kracht zetten om de groente of aardappelen te snijden. De snijder kun je makkelijk demonteren om de onderdelen schoon te maken.

Door te kiezen voor de Moha Croco kies je voor een handmatige groentesnijder waarmee je zonder problemen eender welke groente en aardappelen kunt bewerken. Ben je ook benieuwd naar de verdere mogelijkheden dan is het een aanrader om het overzichtje hieronder even rustig te bekijken.

 

Voordelen:

Toebehoren en accessoires: op het moment van de levering zul je ook merken dat er heel wat schoonmaak kammetjes worden meegeleverd net zoals 3 afzonderlijke inzetstukken.

Opvangbak: het product is voorzien van een handige opvangbak met een maximale capaciteit van maar liefst 1,5 liter.

Materiaal: het grootste gedeelte van deze groentesnijder is vervaardigd uit duurzaam kunststof. De messen zijn uiteraard gemaakt uit staal en daardoor vlijmscherp.

Formaat: het is een vrij compacte groentesnijder wat het dan weer makkelijk maakt zodra je deze wilt opbergen.

 

Nadelen:

Prijzig: we merken helemaal geen negatief advies op bij dit product maar we vermoeden wel dat misschien sommige klanten het prijskaartje iets te hoog zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. KitchenBrothers Lifegoods

 

Deze groentesnijder is een 3 in 1 spiraalsnijder en gebruikt roteerbare mesjes. Het is niet nodig om de mesjes te verwisselen want je kunt ze gewoon in de juiste stand draaien. De snijder ligt goed in de hand dankzij het ergonomische handvat.

De snijder beschikt over 2 rechte mesjes om te schillen en een gekarteld mes voor julienne reepjes. De mesjes zijn gemaakt van roestvrij staal en het product is geschikt om in de vaatwasmachine te plaatsen. Zowel links- als rechtshandigen kunnen gebruik maken van deze schiller.

Deze groentesnijder aanbieding is nog maar één keer beoordeeld geweest door een koper maar de commentaar is uitsluitend positief. De koper vindt het product handig in gebruik maar heeft toch twijfels over de kwaliteit.

Met deze unieke groentesnijder van het sterk gewaardeerde merk Kitchen Brothers mag je zeker zijn van een uitstekend product. Het is een multifunctionele groentesnijder die gebruik maakt van een aantal vlijmscherpe roteerbare mesjes. Bovendien hoef je de mesjes helemaal niet te verwisselen aangezien je ze makkelijk kunt draaien.

 

Voordelen:

Comfort: het handvat is ergonomisch gevormd en biedt daardoor een pak meer comfort tijdens het groente snijden.

Mesjes: dit product is voorzien van maar liefst 2 rechte mesjes die je kunt gebruiken om de groente te schillen. Verder is er ook een gekarteld mes aanwezig indien je julienne reepjes wenst.

Handig in gebruik: het product is handig om te gebruiken en is zowel voor linkshandige alsook rechtshandige personen geschikt.

Onderhoud: na gebruik kun je deze groentesnijder zonder problemen gewoon door de vaatwasser laten reinigen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: de koper blijkt toch niet helemaal overtuigd te zijn van de geleverde kwaliteit van deze groentesnijder.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Trebs 99277

 

Deze groentesnijder werkt elektrisch en maakt het veel makkelijker om groente en fruit te snijden. Je kunt het apparaat gebruiken om te snijden, raspen en schaven met één van de vijf verschillende opzetstukken. Je kunt de onderdelen eenvoudig verwijderen om ze in de vaatwasmachine te plaatsen.

Het toestel is ook geschikt voor het maken van sorbetijs en beschikt over een grote vulopening voor groente en fruit. Het apparaat heeft een vermogen van 150 Watt. De behuizing is gemaakt van kunststof en is BPA-vrij.

De koper die een review heeft geplaatst vindt dit product top om ijs mee te maken. Je kunt perfect suikervrije sorbet maken door enkel fruit te gebruiken. Bij het raspen laat het apparaat wel wat restgroente achter maar voor de rest heeft het apparaat een gunstige prijs/kwaliteitverhouding.

Tenslotte wordt het rijtje afgesloten met de Trebs 99277 groentesnijder. Het is een bijzonder handig apparaat doordat het volledig elektrisch werkt. Daardoor hoef je zelf helemaal niet zoveel kracht meer te zetten. Ideaal dus voor oudere personen of mensen die, omwille van een bepaalde ziekte, minder spierkracht hebben.

 

Voordelen:

Opzetstukken: het toestel wordt geleverd in combinatie met maar liefst 5 verschillende opzetstukken. Daardoor kun je deze groentesnijder niet alleen gebruiken om groente of fruit te snijden maar ook om te schaven of te raspen.

Onderhoud: het is mogelijk om na gebruik, alle losse onderdelen gewoon in de vaatwasser te plaatsen.

Vulopening: de vulopening is vrij groot en daardoor ideaal om verschillende soorten groente en fruit te bewerken.

 

Nadelen:

Restgroente: de koper heeft slechts één opmerking vermeld en dat heeft te maken met de restgroente die achterblijft tijdens het raspen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Groentesnijders koopgids

 

Ben jij graag in de keuken bezig? Dan weet jij ook als geen ander dat het snijden van groenten vaak een hels karwei is. Het nut van een groentesnijder hoeft dan ook amper bewezen te worden. Het positieve is dat er tegenwoordig ook heel wat goedkope groentesnijders op de markt gebracht zijn. Tijdens het vergelijken van de verschillende apparaten kun je ook rekening houden met de mogelijkheden die de groentesnijder heeft. Wil je echt alleen maar voor één van de beste groentesnijders gaan dan kun je ook rekening houden met het budget ervan .

Het nut van een groentesnijder

Of je nu graag eten klaarmaakt of juist niet, het bereiden van groenten vraag vaak heel wat werk. Toch is het veel gezonder om telkens verse groenten in je maaltijd te verwerken. Dit vraagt wel eventjes van je tijd. Je hoeft de groenten eerst goed schoon te spoelen en vervolgens te snijden. Sommige mensen vinden dit helemaal niet leuk omdat het gewoon veel te veel tijd in beslag neemt. In zo een geval kan een groentesnijder dan ook echt wel een meerwaarde bieden in de keuken.

Je zult tijdens je zoektocht al snel versteld staan van de vele verschillende groentesnijders die er vandaag de dag reeds op de markt gebracht zijn. Dit is zeker en vast positief maar het maakt de keuze er ook niet gemakkelijker op. Daarom is het een aanbeveling om op voorhand reeds een aantal dingen op een rijtje te zetten. Ben jij van plan de groentesnijder vaak te gebruiken of zal het toch eerder sporadisch zijn. Wanneer je het apparaat helemaal niet vaak gaat gebruiken dan hoef je er ook niet zoveel geld aan te spenderen.

Uiteraard kunnen sommige opties wel een meerwaarde bieden terwijl andere functies eerder een gadget of een extra zijn. Als echte hobbykok kan het inderdaad wel leuk zijn om het een op en top schitterend apparaat aan te kopen. Ook als je helemaal niet graag kookt, kan dit een goed idee zijn.

 

Het type groentesnijder

Zoals we in het vorige stukje reeds min of meer hebben aangegeven, zijn er heel wat mogelijkheden op het gebied van de perfecte groentesnijders. Zo zijn er bijvoorbeeld de alom bekende uiensnijders op de markt. Deze zijn uiteraard heel handig aangezien je voor de meeste gerechten wel één of meerdere uien kunt gebruiken. Bovendien kun je dit product ook gebruiken om er heerlijke tomaten of zelfs eieren mee te snijden. Een uiensnijder is een apparaatje dat is uitgerust met een aantal pinnen die je over de ui of de tomaat kunt vastzetten. Op die manier zul je mooie en allemaal gelijke schijfjes hebben.

Een andere groentesnijder die ook heel frequent voorkomt en bijna in elke keuken aanwezig is, is de dunschiller. Deze kun je heel gemakkelijk gebruiken om bijvoorbeeld worteltjes of aardappelen heel erg fijn te schillen. Je kunt een dunschiller uiteraard ook gebruiken om andere groentesoorten heel erg fijn te schillen. Dit apparaat kan heel erg handig zijn als je dol bent op Juliennesoep.

Kortom er zijn heel wat verschillende mogelijkheden. Naast deze standaard apparaten zijn er natuurlijk ook nog de groentesnijders die helemaal elektrisch gestuurd worden. Dit vraagt uiteraard iets minder kracht doordat het toestel eigenlijk alles voor jou zal doen. Dit kan heel handig zijn als je last hebt van een chronische spierziekte of door de ouderdom iets minder kracht bezit.

De mogelijkheden en het budget

Net zoals er verschillende apparaten bestaan, zijn er ook heel wat optiemogelijkheden. Het zal niet verwonderen dat sommige groentesnijders net iets meer functies hebben dan andere modellen. De elektrische groentesnijders bijvoorbeeld zullen vaak uitgerust zijn met verschillende opzetstukken of schijven. Op die manier kun jij je groentes heel erg fijn snijden of juist iets dikker. Sommige opzetstukken bieden je ook de mogelijkheid om je groenten in spiraaltjes te snijden. Op die manier kan je het gerecht nog net dat tikkeltje mooier presenteren als je vrienden of familie op bezoek komen.

Kijk ook zeker naar apparaten die in de vaatwasmachine kunnen gestopt worden. Dit bespaart je namelijk heel wat afwas en dus tijd. Het is ook altijd handig als bepaalde apparaten zoals de elektrische groentesnijders over een antisliplaag beschikken. Op die manier staat het toestel toch net iets stabieler terwijl jij aan het werk bent. Bij sommige aanbiedingen worden heel erg scherpe messen gebruikt. Een snijbestendige handschoen kan dan echt extra bescherming bieden.

Al deze mogelijkheden zul je uiteraard ook wel voelen in de uiteindelijke prijsbepaling. Toch is het belangrijkste dat je op zoek gaat naar een toestel dat volledig aan je verwachtingen voldoet en waar jij tevreden over bent. Hoe meer mogelijkheden en accessoires een toestel heeft, hoe duurder vaak de prijs. Toch is het mogelijk om af en toe een groentesnijder aanbieding tegen te komen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES