Beste pureestamper

 

Pureestampers test van 2024

 

Zelf klaargemaakte puree is uiteindelijk niet alleen gezonder maar ook veel lekkerder dan puree uit een pakje. Wil jij vanaf nu ook je puree zelf kunnen maken? Dan heb je daar uiteraard wel een stevige en degelijke pureestamper voor nodig. In onze koopgids leggen we jou graag uit waarop je zoal zou kunnen letten. Uiteraard kun je ook meteen verder scrollen naar onze top 3. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Pureepers Helix – Joseph Joseph die gekenmerkt wordt door een horizontale perstechniek waardoor je minder kracht hoeft te zetten. Met de Lurch Grijs pureestamper mag je zeker zijn van een evenwaardig topproduct. Het is een stevige stamper met een breed werkoppervlak en daardoor ideaal om puree voor heel wat personen klaar te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Pureestamper Reviews – Top 5

 

Puree kan perfect smaken bij een heerlijk stukje vis. Daarvoor heb je dan ook de beste pureestamper nodig. Aangezien er zoveel mogelijkheden op de markt zijn is het niet altijd eenvoudig om het ideale toestel eruit te pikken. Neem daarom zeker eens een kijkje in onze top 5.

 

 

1. Pureepers Helix – Joseph Joseph // Joseph Joseph Helix pureestamper

 

Kun jij ook genieten van een heerlijk zelfgemaakte aardappel puree? Of geef jij misschien de voorkeur aan een niet zo alledaags potje knolselderij puree? Dan is de keuze voor een kwalitatieve – al dan niet goedkope – pureestamper voor de hand liggend. Neem nu bijvoorbeeld deze unieke pureepers van het bekende – en misschien ook wel populairste en beste – merk “Joseph Joseph”. Op basis van de online reviews alvast een schot in de roos dat beloond werd met 4,8 sterren. Maar wat maakt deze pureepers zo uniek? Wij zoeken het graag even voor jou uit.

Zo wordt de Helix pureepers in eerste instantie gekenmerkt door een horizontale perstechniek waardoor je met weinig kracht een heerlijke puree maaltijd op tafel kunt toveren. Maar dat is nog lang niet alles want verder is het apparaatje – dat vervaardigd werd uit duurzaam kunststof en in een neutraal wit jasje werd gegoten – voorzien van een handige ophanglus. Ideaal indien je de pureestamper ter hoogte van het aanrecht wilt bevestigen.

De tweeledige pureestamper is overigens makkelijk uit elkaar te halen en door de vaatwasmachine te reinigen. Kortom, een toppertje dat op het gebied van prijs en kwaliteit volgens heel wat kopers hoge ogen weet te gooien.

 

Voordelen:

Materiaal: de pureestamper van Joseph Joseph blijkt vooral uit duurzaam kunststof te zijn vervaardigd en kan best wel tegen een stootje.

Perstechniek: dankzij de horizontale perstechniek kun je met weinig kracht een heerlijke (zoete) aardappel puree op tafel toveren.

Onderhoud: je kunt deze tweedelige pureepers eenvoudig uit elkaar halen en de verschillende onderdelen vervolgens door de vaatwasmachine laten reinigen.

Ophangoog: het aanwezige ophangoog maakt het mogelijk om de stamper eventueel ter hoogte van het aanrecht op te hangen.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel klanten tot op heden tevreden zijn, is deze pureepers net iets duurder dan sommige andere exemplaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Lurch Grijs

 

Dankzij de pureestamper van het merk Lurch kun jij vanaf nu in een recordtempo de lekkerste puree voorschotelen aan jouw vrienden en familie.

Het product is volledig gemaakt uit roestvrij staal en heeft een grijze kleur. Hierdoor kan het zeker niet misstaan in gelijk welke keuken. Bovendien kun je de pureestamper heel gemakkelijk gaan schoonmaken daar hij perfect in de vaatwasser mag gestopt worden.

Uit een enkele review is gebleken dat de pureestamper wel heel zwaar weegt. Toch zijn de meeste kopers echter overtuigd van de goede prijs-kwaliteitverhouding ervan. Het is heel handig in gebruik en sommige kopers gebruiken het toestel ook om er heerlijke appelmoes mee te maken. Het fraaie design is ook hier een extra pluspunt voor de meeste personen.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren om voor deze Lurch pureestamper te kiezen. Ook Lurch maakt deel uit van de bekende en sterk gewaardeerde merken. De spiraalsnijder is bovendien afgewerkt in een neutrale doch elegante grijze kleur waardoor het in eender welke keuken goed tot z’n recht komt.

 

Voordelen:

Onderhoud: het is een bijzonder makkelijk te onderhouden pureestamper aangezien je deze na gebruik gewoon in de vaatwasmachine mag plaatsen.

Materiaal: je zult merken dat het om een stevige en duurzame pureestamper gaat die best wel tegen een stootje kan. Het product is dan ook helemaal vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal.

 

Nadelen:

Te zwaar: we merken dat de koper duidelijk tevreden is over de kwaliteit van de pureestamper maar toch wel wat twijfels heeft bij het gewicht ervan. Doordat de pureestamper vrij zwaar weegt, is hij niet echt handig in gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Brabantia Profile Pureestamper – RVS // Vaatwasmachinebestendig

 

De Brabantia pureestamper lijkt – in vergelijking met bijvoorbeeld het eerste toppertje uit deze reeks – wel een echte aanbieding te zijn. En dat weten heel wat klanten dan ook goed te waarderen getuige de vele positieve adviezen vermeld in de online reviews én de mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren. Kortom, de moeite waard om deze Brabantia Profile pureestamper eens even onder de loep te nemen.

Zo zul je zien dat de pureepers voornamelijk uit stevig en duurzaam roestvrij staal vervaardigd is. Daardoor kan het keukenattribuut niet alleen tegen een stootje maar is hij ook geschikt om – weliswaar na gebruik – door de vaatwasmachine te worden gereinigd.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder blijkt deze pureestamper van Brabantia eveneens gekenmerkt door een ergonomisch ontwerp waardoor je makkelijk tot in alle hoeken en kantjes van de potten en pannen komt. De stevige handgreep en de – maar liefst – 5 jaar garantie dragen uiteraard ook bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze pureestamper heeft men ervoor gekozen om te werken met duurzaam roestvrij staal.

Onderhoud: na gebruik kun je de pureepers zonder problemen door de vaatwasmachine laten reinigen.

Ophangbaar: dankzij het geïntegreerde ophangoog is het mogelijk om deze pureestamper eventueel ter hoogte van het aanrecht te bevestigen.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens één koper zou het product niet gebruiksvriendelijk zijn en veel kleiner dan in de productbeschrijving meegedeeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Brabantia Black Line Zwart

 

Als jij ook zo kunt genieten van heerlijke puree en die het liefst zonder al te veel klonters hebt, dan moet je echt de pureestamper van Brabantia aanschaffen.

Deze pureestamper is volledig gemaakt uit kunststof en is beschikbaar in een zwarte kleur. Bovendien is er geen spoor van naden waardoor het product gemakkelijk schoon te maken is. Je kunt het trouwens ook zonder problemen in de vaatwasser stoppen. Ideaal voor mensen die niet zo graag afwassen. Dankzij het ophanghaakje kun je de pureestamper gemakkelijk wegbergen.

Net zoals bijvoorbeeld pureestampers van tupperware gemakkelijk in de hand liggen bij veel mensen, zijn de meeste kopers ook echt heel tevreden over deze brabantia pureestamper. Het is een product van goede kwaliteit dat er ook nog eens heel goed uitziet. Sommige gebruikers vinden de steel van het product wel net iets te kort.

Net zoals één van de vorige producten zul je merken dat ook deze spiraalsnijder jou aangeboden wordt door het bekende merk Brabantia. Het is een degelijk product dat comfortabel in de hand ligt en daardoor eenvoudig te gebruiken is. Laten we even op zoek gaan naar de voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Materiaal: het is een degelijke en bijzonder comfortabele pureestamper die helemaal uit kunststof vervaardigd is.

Onderhoud: het gebrek aan naden zorgt ervoor dat het bijzonder makkelijk is om de pureestamper manueel te onderhouden. Indien je een hekel hebt aan afwassen dan kun je hem ook gewoon in de vaatwasmachine plaatsen.

Ophanghaakje: dankzij het ophanghaakje kun je de stamper ook ergens ter hoogte van het aanrecht omhoog hangen.

 

Nadelen:

Kort handvat: sommige klanten hadden het handvat van deze pureestamper graag iets groter gewild.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Aardappelstamper / Professioneel / Stamper / Pureestamper / Potato Masher

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Benjini aardappelstamper die gekenmerkt wordt door een vrij handzame uitvoering van 7,3 x 11,2 x 17,5 cm inclusief ergonomisch gevormd ontwerp. Vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal en rubber – betreffende het handvat – mag je dus zeker zijn van een optimale en unieke pureestamper die niet alleen geschikt is voor aardappelen en zoete aardappel maar tevens ook wortelen en/ of bananen.

Net zoals de meeste andere toppertjes binnen dit segment, kan ook deze pureestamper na gebruik in de vaatwasmachine worden geplaatst wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Dankzij het geïntegreerde ophangoog kun je de pureestamper overigens makkelijk ergens dichtbij het aanrecht ophangen.

Een blik op de online reviews toont dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore aan van 4,7 sterren waarbij de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Volgens één koper zou het handvat toch net iets te laag hangen.

 

Voordelen:

Formaat: de pureestamper wordt gekenmerkt door een handzaam formaat van 7,3 x 17,5 x 11,2 cm.

Ophangoog: dankzij het ophangoog kun je de pureestamper – indien gewenst – ook ergens ter hoogte van het aanrecht ophangen.

Onderhoud: na gebruik kun je de pureepers zonder problemen door de vaatwasmachine laten reinigen.

Handvat: het ergonomisch gevormde rubberen handvat draagt alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één koper is de kwaliteit van deze pureepers eerder matig te noemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pureestampers koopgids

 

Kun jij ook zo genieten van een heerlijke zelfgemaakt puree bij een lekker stukje vis? Dan zul jij vast tevreden zijn met een degelijke pureestamper. Uiteraard is het belangrijk dat je rekening houdt met de kwaliteit en de mogelijkheden maar ook met de soort pureestamper. Als je de verschillende modellen en aanbiedingen wilt vergelijken, kun je eventueel ook letten op het design en de kostprijs. Zo ben jij zeker dat je één van de beste pureestampers zult in huis halen.

Het nut van een degelijke pureestamper

Sommige mensen werken nu eenmaal graag in de keuken terwijl andere personen er een bloedhekel aan hebben. Toch is het belangrijk dat wanneer je je gerechten bereidt, je beroep kunt doen op degelijk keukenmateriaal. Een aantal keukenapparaten zijn dan ook zo goed als onmisbaar geworden. De pureestamper is daar zeker één van. Veel mensen zullen soms ook spreken van een aardappelstamper. Het hoeft geen verdere uitleg dat deze 2 verschillende termen naar één en hetzelfde product verwijzen.

Met een pureestamper kun je op een eenvoudige en vooral snelle manier aardappelen tot hele kleine brokjes stampen. Door er nog een beetje melk, nootmuskaat en eventueel een eitje bij te gooien, kun je die typische heerlijke puree klaarmaken. Uiteraard kun je dit apparaatje ook gebruiken om groentjes te fijn te stampen. Het is wel een aanbeveling om meteen een heel degelijke pureestamper aan te kopen. Sommige groenten zijn namelijk iets harder en vereisen iets meer kracht om fijn gestampt te worden. Het is dus wel de bedoeling dat de pureestamper niet meteen kapot gaat zodra je veel kracht hoeft te gebruiken.

 

Het type pureestamper

Je zult vast en zeker versteld staan van de mogelijkheden die er zijn op het gebied van pureestampers. Eigenlijk kunnen we de aardappelstampers onderverdelen in 2 grote categorieën. Zo heb je de typische standaard pureestampers die we ondertussen allemaal wel kennen. Deze modellen zijn vaak uitgerust met een zijwaarts of ook wel rechtopstaand handvat. Dit handvat is dan weer verbonden met het stamphoofd. In de meeste gevallen is het stamphoofd uit RVS draad vervaardigd in een soort van zigzag vorm. In andere gevallen kan het ook gewoon een RVS plaat zijn dat voorzien is van grote of kleine gaatjes.

Tegenwoordig zul je ook steeds meer moderne pureestampers op de markt zien. Dit is dan de zogenaamde pureepers. De moderne versie van de standaard pureestamper. Bij dit apparaatje wordt er eigenlijk gewerkt met een soort knijpsysteem. De twee handvatten zijn verbonden met een bakje waar je de aardappelen moet in leggen. Op het moment dat je de 2 handvatten samenknijpt, worden de aardappelstukjes meteen fijngestampt.

 

De mogelijkheden en de kenmerken

In je zoektocht naar de voor jou ideale pureestamper zul je heel wat mogelijkheden opmerken. Ze zijn er tegenwoordig echt wel in alle kleuren van de regenboog en verschillende formaten. Toch raden wij jou aan om in de eerste plaatst te kijken naar de kwaliteit ervan. Het is niet de bedoeling dat je pureestamper meteen stuk gaat omdat je iets teveel kracht hoefde te zetten. Ook al ziet het apparaat er qua design dan wel leuk uit, het is dan toch vooral weggesmeten geld.

Bij het bepalen van een degelijke pureestamper kun je zeker en vast rekening houden met de mogelijkheden die het apparaatje biedt. Sommige exemplaren bieden iets meer opties dan andere pureestampers. Uiteraard zul je dit ook in de prijs voelen. Het is dus aan jou om te bepalen welke verwachtingen jij hebt. Als je een pureestamper wilt die vaatwasserbestendig is, dan raden wij jou geen model aan dat uit hout of gewoon ijzer gemaakt is. Dit zou al vrij snel stuk kunnen gaan.

Verder is het ook aan te raden om een model uit te zoeken met een stevig handvat. Op die manier kun je voldoende kracht zetten zonder dat je schrik hoeft te hebben dat de pureestamper breekt. Sommige exemplaren zijn ook voorzien van een ophangoog zodat je de pureestamper omhoog kunt hangen.

Kostprijs en het ontwerp

Er zijn heel wat goedkope pureestampers op de markt. Van sommige andere exemplaren zul je dan weer versteld staan van de hoge prijs. Je kiest uiteraard wel helemaal zelf het bedrag dat je maximaal wilt en kunt spenderen aan een degelijke aardappelstamper. Toch raden wij jou aan om in de eerste plaats even rekening te houden met je verwachtingen. Ben je bijvoorbeeld van plan om de pureestamper regelmatig te gebruiken of toch helemaal niet. Indien je slechts 2 maal per maand een pureestamper wilt gebruiken, dan hoef je zeker niet het duurste model uit te kiezen.

Verder kan de kostprijs bepaald worden door heel veel zaken zoals het type pureestamper. Een pureepers zal namelijk iets prijziger zijn dan een standaard model. Het is zeker mogelijk om een leuke pureestamper aanbieding tegen te komen. Je hoeft daarvoor enkel de promoties in de gaten te houden. Bekijk ook zeker de reviews van onze kopers.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES