5 beste smoothie makers Test van 2024

 

Beste smoothie makers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb je ‘s morgens niet altijd evenveel tijd om lekker uitgebreid te ontbijten? Dan lijkt een zelfgemaakte smoothie misschien wel het perfecte excuus voor jou? Uiteraard dien je daarvoor op zoek te gaan naar een geschikte blender of smoothie maker. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we er alvast enkele op een rijtje geplaatst, voorzien van de nodige voor- én nadelen. Zo lijkt de DMV Blender – Smoothiemaker alvast een schot in de roos en bovendien, vanwege zijn compacte en lichtgewicht design, eenvoudig om overal mee naartoe te nemen. Daartegenover staat de Princess 212079 – Blender die, in vergelijking met het vorige product, heel wat meer inhoud aanbiedt en bijgevolg geschikt is om voor het hele gezin een lekker soepje of smoothie klaar te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste smoothie makers (Reviews) van 2024

 

De beste smoothie maker hoeft niet altijd het duurste toestel uit de reeks te zijn. Zo bestaan er tegenwoordig ook heel wat goedkope smoothie maker machines en/ of aanbiedingen die de moeite waard zijn. Wij zetten alvast enkele toppertjes op een rijtje waaronder een smoothie maker van Princess en één van de populairste Bestron smoothie makers. Uiteraard zijn ook de Russell Hobbs smoothie makers, de WMF smoothie makers en de Bullet smoothie machines een meer dan goede keuze. Houd zeker rekening met het advies van klanten en experts vermeld in de online reviews.

 

1. DMV Blender – Smoothiemaker – Mini blender – Blender to go – USB oplaadbaar

 

Ben je op zoek naar de laagst geprijsde smoothie maker uit de selectie, dan lijk je deze met de DMV blender misschien wel al gevonden te hebben. De lage prijs in combinatie met het stijlvolle design en de uitstekende kwaliteit leveren alvast een positieve gemiddelde eindbeoordeling van 5 sterren én heel wat tevreden klantenreacties op. De moeite waard om deze prachtige smoothie maker, die overigens ook in een donkerblauw design te verkrijgen is, even van naderbij te bekijken.

Zo kent deze portable blender to go een maximale hoogte van 8,5 cm, een lengte van 20 cm een breedte van ongeveer 8,5 cm wat hem bijzonder praktisch maakt om overal mee naartoe te nemen. Dankzij de combinatie van het roestvrij staal met het glas en siliconen blijkt hij bovendien niet alleen stevig maar ook 100% comfortabel in gebruik.

De stijlvolle lichtroze blender wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van 4 degelijke mesjes die, in combinatie met een vermogen van 5 Watt, stukjes fruit en groenten tot een heerlijke smoothie mixen. Hij kan hierbij eender waar en gelijk wanneer worden opgeladen met behulp van de USB-aansluiting.

 

Voordelen:

Oplaadbaar: het betreft hier een draagbare lichtroze smoothie maker met een vermogen van 5 Watt en de mogelijkheid om hem via USB opnieuw op te laden.

Materiaal: terwijl de behuizing voornamelijk uit siliconen bestaat werd voor het hakoppervlak de voorkeur gegeven aan roestvrij staal en blijkt de kom uit glas te zijn vervaardigd.

Handig in gebruik: de blender to go kent maar liefst 4 afzonderlijke mesjes en is eenvoudig te bedienen door middel van de aanwezige bedieningsknoppen. Zijn compacte en lichtgewicht formaat maken hem alvast bijzonder handzaam om overal mee naartoe te nemen.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn door het lage en betaalbare prijskaartje.

 

Nadelen:

Geen accessoires: in tegenstelling tot sommige andere smoothie makers wordt dit apparaat geleverd zonder extra accessoires en/ of toebehoren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Princess 212079 – Blender , Inhoud: 1,8 liter – 1250 Watt – Ijscrusher

 

In vergelijking met het vorige apparaat lijkt de Princess 212079 blender alvast iets duurder geprijsd. Echter, aan de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren en de talrijke positieve reacties te zien, lijken de meeste klanten wel degelijk overtuigd van deze unieke en krachtige smoothie maker.

Zo kent deze smoothie maker, waarvan de behuizing voornamelijk uit RVS vervaardigd werd en de mengkom uit glas, een maximale inhoud van maar liefst 1,75 liter. Bij correct gebruik kan hij makkelijk een toerental van 800 omwentelingen per minuut leveren, daarbij gebruik makend van de 6 vlijmscherpe mesjes en het ruime vermogen van wel 1250 Watt. Bovendien kun je hierbij probleemloos schakelen tussen maar liefst 5 verschillende snelheden.

De blender wordt eveneens gekenmerkt door een stevige bodem met antislip coating zodanig dat hij tijdens het “werk” stabiel en veilig op het aanrecht blijft staan. Houd er wel rekening mee dat de blender niet vaatwasserbestendig blijkt te zijn.

 

Voordelen:

Vermogen: het betreft een bijzonder krachtige blender die in staat is om een maximaal vermogen van 1250 Watt te genereren verdeeld over 5 snelheidsstanden.

Messenblok: de blender wordt gekenmerkt door een krachtig RVS messenblok bestaande uit maar liefst 6 afzonderlijke, en bovendien uitneembare, messen. Ideaal om soepjes en/ of smoothies te maken.

Onderhoud: ondanks het feit dat de onderdelen maar beter niet in de vaatwasmachine worden gestopt, is hij toch relatief eenvoudig te reinigen met behulp van wat water en afwasmiddel.

Blenderkan: de blenderkan, die overigens volledig uit duurzaam glas gemaakt werd, kent een maximale inhoud van maar liefst 1,75 liter.

 

Nadelen:

Te zwaar: het vrij grote formaat maakt deze smoothie maker voor sommige klanten toch wel net iets te zwaar en onpraktisch in gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tefal Perfectmix BL811D – Blender – RVS – 1200 Watt vermogen

 

Net zoals de bekende Bullet smoothie makers worden ook de Tefal blenders alvast tot de populairste en beste merken gerekend. Desondanks dien je wel rekening te houden met het hogere prijskaartje van deze Tefal Perfectmix BL811D hoewel de meeste klanten, aan de mooie score van 4,7 sterren, zich daar niet meteen lijken aan te storen. De moeite waard om deze blender even van naderbij te bekijken.

Zo zul je meteen vaststellen dat ook deze smoothie maker voorzien is van een vrij grote glazen blenderkan met een inhoud van maar liefst 2 liter. Geschikt om een heerlijke soepje en/ of smoothie voor het hele gezin klaar te maken. Hij blijkt verder uitgerust met een krachtige 1200 Watt motor die, op de hoogste stand, in staat is om een toerental van maar liefst 28.000 rotaties per minuut te behalen.

De aanwezigheid van het Air Cooling systeem zorgt ervoor dat de motor niet oververhit raakt en meteen na gebruik grondig wordt afgekoeld wat bijdraagt aan de duurzaamheid. Dit wordt verder aangevuld met een handige doseerknop, makkelijk te reinigen RVS messen en 3 voorgeprogrammeerde programma’s gaande van Auto Clean tot Smoothie en Ice Crush.

 

Voordelen:

Vermogen: hij biedt een bijzonder krachtige 1200 Watt motor aan die zonder problemen tot maar liefst 28.000 toeren per minuut kan leveren. Dit resulteert in uitstekende blendresultaten in no time. 

Programma’s: de smoothie maker blijkt gekenmerkt door 3 automatische programma’s waaronder de Auto Clean, de Ice Crush en de Smoothie.

Blenderkan: de blender blijkt uitgerust met een hittebestendige glazen blenderkan die een totale inhoud van wel 2 liter kent en bijgevolg voldoende groot is om het voltallige gezin van een heerlijke smoothie te voorzien.

Air Cooling systeem: dankzij het Air Cooling systeem wordt oververhitting van de motor vermeden wat uiteindelijk bijdraagt aan zijn levensduur.

 

Nadelen:

Prijzig: hij is niet meteen voorzien van de laagste prijs en blijkt daardoor niet voor iedereen even toegankelijk te zijn.

Te zwaar: jammer genoeg vindt een kleine minderheid van de klanten de glazen mengkom toch net iets te zwaar en bijgevolg onhandig in gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips Avance HR3652/00 – Blender – Powerblender , Inhoud: 2 liter

 

Met de HR3652/00 powerblender van Philips Avance kies je voor een bijzonder krachtig apparaat dat, bij correct gebruik, in staat is om een maximaal vermogen van 1400 Watt te leveren verdeeld over 4 standen. Daarbij geniet je reeds enkele op automatische voorgeprogrammeerde programma’s zoals de aanwezigheid van een ijscrusher. 

De blender met antislipbodem, die overigens voornamelijk uit RVS en glas bestaat, kent een stevige glazen blenderkan met een inhoud van 2 liter en de aanwezigheid van snoeropbergruimte. In tegenstelling tot heel wat andere blenders uit deze selectie, is het hier wel degelijk mogelijk om de mesjes te verwijderen en ze, net zoals de andere losse onderdelen, in de vaatwasmachine te stoppen.

Verder wordt de Philips Avance HR3652/00 blender aangevuld met een aparte snelheidsstand voor smoothies, een pulsstand en een bijbehorend duidelijk leesbaar led display. Klanten reageren over het algemeen positief alhoewel 1 koper het apparaat als kwetsbaar beschouwt.

 

Voordelen:

Vermogen: door het apparaat met het stroomnet te verbinden, kan een maximaal vermogen van 1400 Watt worden geleverd, verdeeld over maar liefst 4 verschillende snelheidsstanden.

Onderhoud: het is wel degelijk mogelijk om de losse onderdelen alsook de afneembare mesjes in de vaatwasmachine te stoppen.

Formaat: het apparaat kent een lengte van 21 cm aangevuld met een breedte van 31 cm en een hoogte van 43,5 cm wat resulteert in een blenderkan met een inhoud van bijna 2 liter.

 

Nadelen:

Te zwaar: ook hier lijkt de grote glazen blenderkan door sommigen als behoorlijk zwaar en onpraktisch te worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Smoothiemaker incl 2 bekers 400W rvs Bestron – 400 Watt 

 

We sluiten het rijtje af met deze smoothie maker van Bestron die, net zoals het eerste apparaat, beschouwd wordt als één van de compactere blenders. Hij wordt hierbij gekenmerkt door een blenderkan met een inhoud van 0,4 liter wat hem geschikt maakt voor 1 tot 2 personen. In tegenstelling tot de andere apparaten, wordt de Bestron smoothie maker wel degelijk geleverd inclusief 2 drinkflessen van 400 ml inhoud.

Verder blijkt de smoothie maker uitgerust met een vrij krachtige 400 Watt motor in combinatie met een 4-standenschakelaar. Aangevuld met de 4, bovendien afneembare, mesjes uit RVS kan hij eender welk stukje fruit en/ of groente makkelijk fijnmalen. Houd er wel rekening mee dat het fruit niet bevroren mag zijn, want daar is hij net niet krachtig genoeg voor.

Daarnaast is de behuizing van de blender en het bijkomende hakoppervlak uit 100% gerecycleerd aluminium gemaakt in combinatie met een kunststof blenderkan. Dankzij de antislipbodem blijft het apparaat mooi stabiel op het aanrecht staan wat hem alvast veilig maakt in gebruik. Tot op heden zijn er nog geen reacties geplaatst waardoor het voor ons bijzonder moeilijk is om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

 

Voordelen:

Materiaal: terwijl de behuizing en het hakoppervlak uit 100% gerecycleerd aluminium bestaan, werd de blenderkan uit kunststof gemaakt en de afneembare messen uit RVS.

Inhoud: met een blenderkan van 0,4 liter inhoud blijkt dit apparaat geschikt voor 1 tot maximaal 2 personen.

Vermogen: bij correct gebruik kent hij een maximaal vermogen van 400 Watt verdeeld over diverse snelheidsstanden.

Budgetvriendelijk: zijn lage prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker voor het grote publiek.

 

Nadelen:

Te klein: voor grote gezinnen zou deze blender jammer genoeg minder geschikt kunnen zijn.

Geen bevroren fruit: jammer genoeg is deze smoothie maker net niet krachtig genoeg om bevroren fruit en/ of ijs te bewerken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Smoothie makers Koopgids 

 

Kun je op warme zomerdagen ook zo genieten van een heerlijke zelfgemaakte smoothie? Dan lijkt het misschien wel een leuk ideetje om te investeren in een kwalitatieve smoothie maker waarmee jij geheel eigenhandig en op eender welk moment een verbluffende smoothie op tafel kunt toveren. Het ruime assortiment smoothie makers kan echter wel zorgen voor wat keuzestress. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om te focussen op bepaalde aspecten waardoor het makkelijker wordt om de verschillende apparaten met elkaar te vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan de inhoud van de blenderkan, het vermogen, de accessoires en het eventuele prijskaartje.

Het nut van een kwalitatieve smoothie maker

Onderzoek, enquêtes en sociale media tonen steeds vaker aan dat mensen ‘s ochtends de voorkeur geven aan een gezond ontbijtje. Dat kan gaan van de bekende oatmeal of havermoutpapjes tot heerlijke zelfgemaakte smoothies en fruitsalades. Kortom, een blender of smoothie maker is dan ook nooit ver weg én bovendien een leuke idee voor wie er nog geen in huis mocht hebben.

Een smoothie maker, door velen ook wel omschreven als “blender”, is dan ook een praktisch apparaatje waarmee het mogelijk wordt om diverse ingrediënten en voedselwaren te blenden of mixen. Je kunt hem bijgevolg niet alleen gebruiken bij de bereiding van heerlijke smoothies en shakes maar evengoed voor het maken van (koude) soepen, het fijnmalen van nootjes en het prepareren van babyvoeding. Kortom, heel wat mogelijkheden waardoor hij bijna onmisbaar wordt in menig huishouden.

Toch is het niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken en dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment. Zo bestaan smoothie makers tegenwoordig in allerlei formaten, materialen, kleuren en designs waardoor er uiteraard ook heel wat verschillende prijskaartjes opduiken. Bedenk daarom waar jij naar op zoek bent en welk gebruiksgemak je eraan wilt geven. Op die manier wordt het iets makkelijker om de geschikte smoothie maker te vinden.

 

Welke vorm en inhoud heeft de blenderkan?

Eén van de meest belangrijke onderdelen van de smoothie maker is misschien wel de blenderkan. Hoe zit de blenderkan eruit maar vooral; welke inhoud biedt deze aan? Zo wordt de inhoud van de blenderkan steevast uitgedrukt in liter waarbij er diverse mogelijkheden zijn gaande van klein en compact tot middelgroot en groot.

Om de inhoud van de blenderkan te kunnen bepalen, raden wij jou aan om rekening te houden met het aantal personen, het gebruiksgemak en de ingrediënten die je er graag in wilt bewerken. Indien je bijvoorbeeld alleen woont dan zou een compacte blenderkan misschien wel al kunnen volstaan. Gezinnen bestaande uit 5 of meer leden waarbij elk gezinslid dol is op een heerlijke smoothie zijn dan weer beter af met een grote blenderkan. 

Naast de porties is ook de grootte van de ingrediënten een belangrijke én bepalende factor om de inhoud van de blenderkan te bepalen. Zo zullen nootjes minder ruimte in beslag nemen dan bijvoorbeeld stukjes appel, banaan en/ of peer. Bovendien is een grote hoeveelheid ingrediënten vaak ook moeilijker te verwerken in een blenderkan met een compacte inhoud. Kortom, wees aandachtig voor het aantal porties en het aantal ingrediënten dat je erin wenst te verwerken.

 

Materialen en vermogen

Naast de inhoud, is ook het vermogen en de gebruikte materialen een belangrijke factor met het oog op de aankoop van een smoothie maker. Zo wordt het vermogen, dat steevast wordt uitgedrukt in Watt, gebruikt om de kracht van de smoothie maker te bepalen. Hoe meer vermogen, hoe krachtiger het apparaat zal zijn en hoe sneller/ makkelijker deze de ingrediënten zal kunnen verwerken tot een samenhangend geheel. Afhankelijk van het gebruiksgemak dat je eraan wilt geven en het type smoothie maker kan het vermogen variëren van ongeveer 500 tot maar liefst 1500 Watt of misschien wel meer.

Wat betreft de materialen kunnen we besluiten dat de meeste blenderkannen voornamelijk uit kunststof of glas gemaakt zijn. Daarnaast lijkt ook het makkelijk te onderhouden RVS aan een duidelijke opmars bezig. Welke materiaalsoort je ook kiest, blijft vooralsnog persoonlijk. Uiteraard hebben ze elk hun eigen voor- en nadelen. Zo zal een blenderkan uit RVS makkelijker te onderhouden zijn dan bijvoorbeeld kunststof en zal kunststof minder kwetsbaar zijn dan bijvoorbeeld glas.

Extra kenmerken, accessoires en eventuele prijs

Tot slot willen we het nog even kort hebben over bepaalde extra kenmerken en/ of accessoires die best wel eens een meerwaarde zouden kunnen zijn. Zo kan het handig zijn indien de smoothie maker meerdere snelheidsstanden aanbiedt alsook diverse voorgeprogrammeerde programma’s, demonteerbare snijbladen en tal van leuke toebehoren en accessoires.

Bedenk wel dat dergelijke apparaten een pak duurder in de aankoop zullen zijn dan de basis smoothie makers uit het assortiment. Echter is het altijd mogelijk om enkele leuke aanbiedingen en promoties de spotten die de moeite waard zijn!

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES