5 Beste Vodka’s Test van 2024

 

Vodka’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Vodka is een bekend alcoholisch drankje met een hoog alcoholgehalte dat vooral bekend staat in koude landen. Het hoge percentage aan alcohol doet je lichaams automatisch warm worden. Maar wat kan nu eigenlijk beschouwd worden als de beste vodka? Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we de 3 best beoordeelde hedendaagse vodka producten even op een rijtje gezet. Zo zou je kunnen kiezen voor de Absolut Vodka 70 cl. Een duurzame heerlijk aromatiserende vodka die gekenmerkt wordt door een gering alcoholgehalte van ongeveer 40%. Echter blijkt ook de Ciroc Summer Watermelon vodka een schot in de roos te zijn. Indien je niet alleen belang hecht aan de kwaliteit van de vodka maar ook oog hebt voor het design van de fles, dan is dit product geschikt voor jou.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Vodka’s (Reviews) van 2024

 

In veel koude landen is een glaasje van de beste vodka niet meer dan normaal. Toch is er heel wat onderscheid tussen de verschillende soorten. Zo zal er een duidelijke smaakverschil zijn tussen een vodka Absolut, een Smirnoff, een Ciroc, Beluga of Belvedere vodka. Bekijk daarom de top 5 hieronder even rustig en kies vervolgens voor jouw favoriete vodka. Indien je toch mocht twijfelen tussen meerdere producten dan kunnen de online reviews van kopers misschien wel een doorslaggevende rol spelen.

 

1. Absolut Vodka 70 cl

 

Deze vodka van het bekende merk Absolut zul je vast en zeker tussen de goedkope vodka’s kunnen spotten. De fles heeft een maximale inhoud van ruim 70 cl en een alcoholpercentage van maar liefst 40%. Indien je liever een grotere fles aankoopt dan is dat uiteraard geen enkel probleem.

Deze uitstekende vodka wordt gekenmerkt door zijn unieke en verfijnde smaak. Dat komt vooral doordat dit product met aandacht en liefde werd geproduceerd. Hierbij is er alleen maar gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Zo heeft men onder andere gekozen voor de allerbeste wintertarwe in combinatie met onder andere water uit een eigen persoonlijke bron. Bovendien zul je kunnen vaststellen dat er verder niets van suikers aan toegevoegd is.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog geen online beoordelingen bij dit product zijn geplaatst. Daardoor is het moeilijk voor ons om jou verder advies te geven over de ervaringen van gebruikers.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: of hij nu voorzien is van de laagste prijs, dat valt nog even af te wachten. Toch blijkt het om een betaalbaar product te gaan dat je vast en zeker tussen de goedkope vodka¡s mag verwachten.

Inhoud: deze fles vodka wordt gekenmerkt door een inhoud van ongeveer 70 cl, wat hem geschikt maakt als geschenk of testproduct.

Samenstelling: hij is helemaal vrij van toegevoegde suikers en voornamelijk geproduceerd op basis van uitstekende wintertarwe en smaakvol water.

 

Nadelen:

Formaat: de compacte inhoud zou door sommige klanten evenwel als een minpuntje kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ciroc Summer Watermelon

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de unieke smaak van de bekende Ciroc vodka. Bovendien haal je met de fles vodka ook een echte blikvanger in huis. De opvallende rode kleur en het aparte design zorgen ervoor dat deze fles echt iets voor de durvers is.

Deze Summer Watermelon vodka werd geproduceerd in Frankrijk en heeft een totaal alcoholpercentage van ruim 37,5%. Het is de ideale vodka om tijdens de hete zomermaanden te drinken omwille van de unieke watermeloen smaak. Bovendien is de vodka maar liefst 5 maal gedistilleerd. Vandaar dan ook de typische zachte smaak.

Indien je interesse mocht hebben in dit product dan moet je je echter wel haasten aangezien het om een „Limited Edition” versie gaat. Het is mogelijk dat het hoge prijskaartje misschien wel als een struikelblok wordt ervaren door sommige klanten.

 

Voordelen:

Design: indien je niet alleen belang hecht aan de kwaliteit van de vodka maar evenzeer aan het design van de fles, dan is dit product een schot in de roos. Hij wordt gekenmerkt door een opvallend rood design.

Alcoholpercentage: het alcoholpercentage van deze Watermelon vodka is met z’n 37,5% net iets lager dan het vorige product en daardoor misschien ook toegankelijker voor het grote publiek.

Smaak: de vodka wordt gekenmerkt door een veelzeggende watermeloen smaak die als zacht en aangenaam ervaren wordt. Dit maakt hem geschikt als zomerdrankje.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs zou evenwel roet in het eten kunnen strooien en eventuele klanten ervan weerhouden de vodka aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Belvedere 70 cl

 

Met de Belvedere vodka haal je een fles in huis met een totale inhoud van ruim 70 cl en een vrij hoog alcoholpercentage van maar liefst 40%. De vodka wordt geleverd door het bekende merk Belvedere. Bovendien is er niet alleen aandacht besteed aan de kwaliteit en de smaak van de vodka maar ook aan het design van de fles. Deze oogt klassevol en luxueus.

De vodka wordt geproduceerd in de buurt van Warschau, Polen en is volledig vervaardigd uit duurzaam rogge. Dit type vodka wordt bovendien gemaakt in bijzonder compacte batches waarin het vervolgens tot 4 maal toe gedistilleerd wordt. Op die manier krijg je de typische zachte smaak met hier en daar een toets vanille.

Ben je benieuwd naar deze vodka en wil je het ook even proberen? Koop dan zeker een fles en laat ons even weten of je er tevreden over bent. Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven aangezien er tot op heden nog geen reviews zijn geplaatst.

 

Voordelen:

Inhoud: de fles vodka biedt een inhoud van ongeveer 70 cl tegen een alcoholpercentage van 40% aan. Een smaakvolle en krachtige vodka!

Design: het bekende merk Belvedere, door velen tevens ook beschouwd als veruit het beste merk, besteedt ook heel wat aandacht aan het design. De fles oogt daardoor stijlvol en gewoonweg prachtig.

Productie: het gebruik van rogge en het proces waarbij tot wel 4 keer gedistilleerd wordt, zorgt ervoor dat je een krachtige doch aangename vodka creëert met een lichte vanille toets.

 

Nadelen:

Budget: we durven vermoeden dat het prijskaartje door sommige klanten misschien als te duur zal worden omschreven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Smirnoff 1 L

 

In vergelijking met alle andere topproducten uit deze lijst, lijkt het hier wel om een vodka aanbieding te gaan. De fles heeft een totale inhoud van maar liefst 100 cl en wordt geleverd door het bijzonder bekende en sterk gewaardeerde merk Smirnoff. De fles wordt gekenmerkt door het bekende rode loge met witte letters.

Deze vodka wordt onderworpen aan een bijzonder uitgebreid en nauwkeurig proces. Zo wordt de vodka maar liefst 3 keer gedistilleerd en tot wel 10 maal gefilterd waarbij de basis houtskool is. Verder zorgen de 47 verschillende kwaliteitscontroles, voor een uniek en betrouwbaar product. De Smirnoff vodka heeft een totaal alcoholpercentage van 37,5%.

Opnieuw moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen reacties zijn geplaatst. Echter durven we vermoeden dat heel wat gebruikers de fles reeds in huis hebben gehaald maar misschien nog niet de tijd hebben gevonden om een reactie te plaatsen.

 

Voordelen:

Inhoud: deze unieke vodka, geleverd door één van de populairste merken Smirnoff, wordt gekenmerkt door een royale inhoud van maximaal 100 cl.

Budgetvriendelijke: het betreft hier niet alleen een kwalitatieve maar tevens ook budgetvriendelijke vodka.

Productieproces: de kwaliteit en smaak van de vodka wordt bekomen op basis van de unieke samenstelling en het kenmerkende productieproces. Zo wordt dergelijk type vodka 3 keer gedistilleerd en ruim 10 keer gefilterd. De basis is en blijft voornamelijk houtskool.

Alcoholpercentage: deze unieke Smirnoff vodka biedt een iets lager alcoholpercentage van 37,5% aan.

 

Nadelen:

Design: het eenvoudige design van de fles kan door sommige klanten misschien wel als een teleurstelling worden beschouwd en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Beluga Finest 70cl

 

Tenslotte is er ook nog altijd de optie om te kiezen voor de Beluga Finest vodka. Het is niet meteen het product met de laagste prijs maar alvast ook niet de duurste vodka fles uit de lijst. De vodka wordt geleverd door het merk Beluga en heeft een inhoud van ruim 70 cl.

Dit type vodka wordt vervaardigd in Siberië waar men eerder gebruik maakt van mout en niet van tarwe korrels, zoals bij de meeste vodka’s het geval is. De vodka wordt maar liefst 5 maal gedistilleerd en vervolgens verder verrijkt en aangevuld met rijst extracten. Na een uitgebreid en betrouwbaar proces, wordt een vodka bekomen met een typische smaak en zijdeachtige afdronk. Met een alcoholpercentage van ruim 40% krijg je het vast en zeker warm.

Het ontbreken van enige online reviews doet ons vermoeden dat het hier om een recente of misschien nog minder bekende vodka soort gaat. Toch zal deze vodka onder de kenners zeker en vast bekend in de oren klinken.

 

Voordelen:

Inhoud: de fles vodka van Beluga wordt gekenmerkt door een maximale inhoud van ongeveer 70 cl aan een alcoholpercentage van maar liefst 40%.

Samenstelling: de vodka wordt gekenmerkt door de typische smaak van tarwekorrels, mout en rijst extracten.

Productieproces: de ingrediënten worden onderworpen aan een kenmerkend en kwalitatief productieproces waarbij tot wel 5 keer gedistilleerd wordt.

 

Nadelen:

Prijzig: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan kan dit misschien wel te maken hebben met het hogere prijskaartje van deze vodka.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vodka’s koopgids

 

Wat is vodka nu precies en hoe wordt het geproduceerd? Is er een verschil tussen vodka en wodka of heeft dit voornamelijk te maken met de oorsprong? Wat dan met de smaak en de geur van dit goedje? En drink je het puur of toch maar liever in combinatie met een andere drankje zoals cola of fruitsap? In onze koopgids trachten wij jou op al deze vragen een antwoord te bieden. Het is dan ook een goede aanbeveling om de koopgids even rustig door te nemen alvorens je de beste vodka’s met elkaar gaat vergelijken. Let goed op eventuele aanbiedingen en leuke promoties.

 

Wat is vodka en het gebruiksgemak

De meesten onder ons hebben er wel al van gehoord en het misschien ook eventjes geproefd. Vodka is dan ook één van de meeste bekende sterke dranken met een gemiddeld alcoholpercentage van ongeveer 40%. De meest vodka soorten worden gestookt op basis van granen. Echter bestaan er ook tal van vodka’s waarbij men gebruik gemaakt heeft van aardappelen of zelfs quinoa. Dit zal de smaak uiteraard lichtjes veranderen.

Vodka wordt zowel puur gedronken als gemixt. In het nachtleven of onder studenten merken we vooral dat vodka een onderdeel vormt van een cocktail. Uiteraard is dat een geheel persoonlijke keuze. Echte kenners en verzamelaars zullen de vodka eerder puur drinken. Wij raden jou aan om toch wat meer inzicht te verkrijgen in het productieproces en de geschiedenis, alvorens je op zoek gaat naar de voor jou beste vodka.

 

De oorsprong en het verschil tussen “vodka” en “wodka”

Is het nu “vodka” of “wodka”? Beide termen zijn helemaal correct en verwijzen gewoon naar het land van oorsprong. Het land van oorsprong was, of is nog altijd wat twijfelachtig. Zo zijn de Russen ervan overtuigd dat de vodka ontstaan is in Rusland terwijl de Polen van mening zijn dat het een van oorsprong Pools drankje is. Daarnaast zijn er ook aanzienlijke verschillen waar te nemen in het alfabet waardoor de Russen van vodka spreken terwijl de Polen dan weer wodka zeggen. Vandaar de verschillende termen, verwijzend naar één en hetzelfde product.

 

Het productieproces

Maar genoeg nu over de oorsprong, want hoe zit het eigenlijk met het productieproces van vodka? Heel eenvoudig gezegd bestaat vodka uit een combinatie van alcohol en water, maar uiteraard is het allemaal niet zo makkelijk. Er komt namelijk heel wat bij kijken. De alcoholische vloeistof ontstaat nu eenmaal niet zomaar en wordt bereikt door de combinatie van vergistbare suiker en water.

En het is die vloeistof die dan vervolgens wordt gedistilleerd tot een maximaal alcoholpercentage van 96% waarna het goedje in vaten uit houtskool zal worden bewaard. Het houtskool draagt bij aan de optimale smaak- en geurvorming van wat de uiteindelijke vodka zal worden. Nadien wordt de vodka zonder problemen gefilterd en wat meer uitgedund door gebruik te maken van bronwater. Daardoor komt het alcoholpercentage tussen de 37% en de 70% te liggen.

 

Het type vodka

Het zal je misschien niet verwonderen, maar er bestaan wel degelijke verschillende soorten vodka’s. Eigenlijk kunnen we een onderscheid maken tussen de neutrale vodka’s en de flavored vodka’s. De laatste groep zijn uiteraard de vodka’s die gekenmerkt worden door een bepaald smaakje. Zo zul je merken dat heel wat Poolse vodka’s voorzien zijn van een kruidig met menthol aangevuld karakter. Vodka’s uit Rusland, herken je vooral aan de zachte ietwat soepele smaak.


Geur en smaak

Ondanks het feit dat we een onderscheid kunnen maken tussen de neutrale en de flavored vodka’s, zul je merken dat de smaak vaak heel neutraal blijft met hier en daar een aparte toets. En dat is ook logisch aangezien vodka een combinatie is van water en hele pure alcohol gebaseerd op graansoorten, aardappelen of quinoa.

Echter, merken de laatste jaren een aparte trend op waarbij er steeds meer flavored vodka’s worden geproduceerd. Zo kun je tegenwoordig kiezen voor een vodka met vanillesmaak of heb je liever kersen? Wat betreft de geur, zul je merken dat vodka eigenlijk weinig tot niet geurt en daarbij zo goed als geurloos is.

 

Bereiding en drinkwijze van vodka

Zoals reeds aangehaald zul je merken dat de meeste verzamelaars en kenners ervoor zullen kiezen om de vodka puur te drinken en proeven. De reden hiervan is dat de smaken veel beter tot z’n recht komen. Echter, onder studenten en jongeren, merken we dat vodka vaak als onderdeel van een groter geheel zal worden gebruikt. Zo wordt vodka bijvoorbeeld gemengd met een bepaalde hoeveelheid cola of fruitsap.

 

Kostenplaatje

Je zult ervan versteld staan maar er bestaan wel degelijk goedkope vodka’s. Of de kwaliteit even goed is als de dure flessen, dat valt nog even af te wachten. Als verzamelaar ben je vaak bereid om heel wat geld neer te tellen en dan zijn flessen van 45 euro of meer geen uitzondering. Bedenk wat je ervoor wilt en kunt geven en houd rekening met promoties. Wie weet spot je zo nog wel een aantrekkelijke vodka aanbieding.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES