5 Beste Elektrische Messen Test van 2024

 

Elektrische messen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijk elektrisch mes kunnen heel wat handelingen net iets makkelijker, en misschien ook sneller, verlopen. Denk eventueel aan het snijden van gebraad, stokbrood en diepvriesproducten. Aangezien het aanbod aan elektrische messen behoorlijk ruim is, hebben we alvast een selectie gemaakt van 3 hedendaagse toppertjes. Zo zou je kunnen opteren voor het Rommelsbacher elektrische mes EM150 dat gekenmerkt wordt door een low-vibration motor en volledig snoerloos functioneert. Echter blijkt ook de Severin EM 3965 een schot in de roos en ben je bovendien verzekerd van een ruim piekvermogen van maximaal 100 Watt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Elektrische Messen (Reviews) van 2024

 

Gemak dient de mens en dat is ook in de keuken een feit. Voor het snijden van vers gebakken brood of cake in evenredige plakjes komt een elektrisch mes goed van pas. Laat je verwennen door dit product aan te schaffen, maar bekijk eerst alle opties hieronder en kies voor het beste elektrische mes.

 

1. Rommelsbacher elektrisch mes EM150 120 Watt Low-vibration motor

 

Als je vaak aan het koken slaat dan is een degelijk elektrisch mes alvast geen overbodige luxe. Door te kiezen voor het EM150 elektrische mes van Rommelsbacher, kies je voor een draadloos mes met een low-vibration motor. Dankzij een vermogensspanning van 230 Volt, kan deze motor een maximaal vermogen garanderen van maar liefst 120 Watt.

Verder blijkt het product voorzien van een fijn en grof kartelmes, een automatisch afslag én een automatische uitschakelingfunctie. Bovendien kun je de messen na gebruik eenvoudigweg door de vaatwasmachine laten reinigen, wat jou dan weer een lastig werkje en heel wat tijd bespaart.

Ondanks het hogere prijskaartje zien we toch gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren verschijnen. Zo zijn klanten duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit van de vlijmscherpe messen en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Vermogen: dit snoerloze elektrische mes kan zonder problemen een maximaal vermogen leveren van wel 120 Watt.

Mes: het fijn en grof kartelmes voelt vlijmscherp aan en blijkt eveneens geschikt om bijvoorbeeld stokbroden te snijden.

Instellingen: naast een handige automatische afslag is dit elektrische mes eveneens voorzien van een automatische uitschakelingsfunctie.

 

Nadelen:

Prijzig: we vermoeden dat het hoge prijskaartje door sommigen wel eens als een mogelijk minpuntje zou kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Severin EM 3965 Elektrische Mes Materiaal behuizing: Kunststof 100 Watt

 

In vergelijking met het vorige elektrische mes, is dit exemplaar van Severin duidelijk een pak goedkoper. Het lagere prijskaartje maakt dit mes meteen een pak toegankelijker voor het grote publiek en klanten met een iets beperkter budget. Dit maakt dat hij bij velen tot de beste elektrische messen zal gerekend worden.

Zo wordt het mes gekenmerkt door een totale afmeting van 46,5 x 10,7 x 6,6 cm in combinatie met een beperkt gewicht. Dit maakt dat het mes handig en comfortabel is om mee te werken. Dankzij het 1,2 meter lange snoer kun je dit elektrische mes overigens eenvoudig met het netsnoer verbinden waarna een totaal vermogen van 100 Watt kan worden geleverd.

De kunststof behuizing is overigens makkelijk te onderhouden en de losse onderdelen kunnen zelfs probleemloos in de vaatwasser worden geplaatst. Daarnaast is het elektrische mes ook uitgerust met een vingerbescherming, een ontgrendelingsknop voor de messen en een beveiligd schuifschakelaar. Kortom, een veilig en handig apparaat dat jammer genoeg nog geen reacties heeft mogen ontvangen.

 

Voordelen:

Onderhoud: het is mogelijk om de messen door de vaatwasmachine te laten reinigen. Dat bespaart je meteen een heel wat tijd en een lastig karwei.

Veiligheid: je hoeft je alvast geen zorgen te maken daar het apparaat ook bijzonder veilig is om mee te werken. Denk bijvoorbeeld maar aan de vingerbescherming die aanwezig is net zoals de ontgrendelingsknop voor de messen en de betrouwbare beveiligde schuifschakelaar.

Voeding: het apparaat kun je eenvoudig met de netstroom verbinden door het snoer in het stopcontact te pluggen.

 

Nadelen:

Geen automatische afslag: jammer genoeg is dit elektrisch mes niet voorzien van een automatische afslag noch automatische uitschakelingsfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 

3. Clatronic EM 3062 – Elektrische mes – 150 W – Materiaal behuizing: Kunststof

 

Het Clatronic EM 3062 elektrische mes biedt een ergonomisch uit kunststof gevormd design en kent een totale afmeting van 42 x 13 x 6 cm. Aangevuld met een relatief laag gewicht van 650 gram, maakt van dit product alvast een gebruiksvriendelijk en comfortabel elektrisch mes.

Met behulp van het 1,2 meter lange snoer kun je dit elektrische mes eenvoudig op het stroomnet aansluiten – weliswaar rekening houdend met een aansluitspanning van 230 Volt – waarna hij probleemloos kan worden ingeschakeld. Bij correct gebruik is hij dan ook in staat om een ruim vermogen van maximaal 150 Watt te leveren waardoor je – uiteraard in combinatie met de speciaal getande dubbele RVS messen – moeiteloos eender welk stukje vlees, vis, kaas of brood doormidden snijdt.

Dit alles wordt aangevuld met een betrouwbare veiligheidsschakelaar, een praktische activeringstoets voor de messen en een geluids- én trilvrije loop. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd en belonen dit apparaat met een mooie eindscore.

 

Voordelen:

Snoer: het elektrische mes is voorzien van een 1,2 meter lang snoer waarmee je – eenmaal aangesloten op het stroomnet – toch nog een aanzienlijke bewegingsvrijheid geniet.

Messen: het mest wordt gekenmerkt door een set getande dubbele messen die volledig uit duurzaam RVS materiaal vervaardigd werden.

Onderhoud: in tegenstelling tot heel wat andere goedkope elektrische messen blijkt dit exemplaar wel degelijk vaatwasmachinebestendig te zijn.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: uit de online reacties leren we dat 1 gebruiker niet helemaal overtuigd blijkt van de aangeboden kwaliteit en de prijs daardoor te duur vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Fritel Electrisch mes EK 3180 150watt Materiaal behuizing: Kunststof

 

Net zoals het vorige product, dient ook dit elektrische mes van Fritel met de netstroom te worden verbonden. Plug daarom het 1 meter lange snoer in het stopcontact, rekening houdend met een maximale aansluitspanning van 220-240 Volt. Bij aankoop wordt het product geleverd inclusief 2 messen waaronder een vleesmes en een mes dat geschikt is om diepvriesproducten te verwerken.

Door hem, via de aan- en uitknop, correct in te schakelen, kan een maximaal vermogen van 150 Watt worden geleverd. Voldoende krachtig dus om naast groenten en gebraad ook stokbrood of rosbief te snijden. Verder ben je ook verzekerd van een release knop en een kinderveiligheidsfunctie wat hem meteen geschikt maakt voor gezinnen.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder gebruiksadvies verschaffen over dit EK 3180 Fritel mes aangezien er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. Laat je echter niet gelijk afschrikken want misschien is dit topproduct wel precies waar jij naar op zoek was?

 

Voordelen:

Vermogen: hij kan zonder problemen een ruim vermogen leveren van maar liefst 150 Watt.

Formaat: dit elektrische mes met kunststof behuizing kent een totaal formaat van 6,8 x 13,5 x 44 cm wat hem behoorlijk compact maakt.

Toebehoren: op het moment van levering zul je vaststellen dat er niet alleen een vleesmes maar ook een mes om diepvriesproducten te snijden, wordt meegeleverd.

 

Nadelen:

Niet vaatwasserbestendig: houd er wel rekening mee dat je de messen na gebruik maar beter niet in de vaatwasmachine plaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Moulinex Secanto DJAC41 Elektrisch Mes

 

Het Secanto DJAC41 elektrische mes van Moulinex wordt compleet geleverd met een veilige opbergtas. Je kunt gemakkelijk met dit mes verschillende soorten voedsel snijden en zelfs ook bevroren producten.

Voor de diepvriesproducten worden er speciale messen meegeleverd. Deze zijn gemaakt van roestvrij staal en zij hebben een slijpende werking. Het heeft een handige knop die als functie heeft om de messen los te koppelen. Voor het activeren heeft dit ook een aparte knop boven de uitwerpknop die beide aan- en uitschakelt.

De Moulinex Secanto DJAC41 is voor een groep gebruikers eenvoudig in gebruik en het hoort zeker in een goed gesorteerde keuken. Ook is het een voordelige koop en in kwaliteit behoort het tot de beste. Voor de groep ontevreden gebruikers passen de messen niet goed in de hoes en zij zijn niet scherp genoeg. De kwaliteit laat ook veel te wensen over alsook de prijs.

Het elektrisch mes van Moulinex is geschikt voor verschillende soorten voedsel en heeft een vermogen van 100W. De meeste reviews zijn positief maar we geven je toch even de voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Accessoires: het apparaat wordt geleverd met een handige opbergtas om het in te bewaren of mee te nemen op verplaatsing.

Messen: de messen zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben een zelfslijpende werking. Met de eject knop kun je de messen makkelijk verwijderen om ze schoon te maken.

 

Nadelen:

Vermogen: het vermogen van 100 Watt is voor vele kopers te laag. Je moet te veel kracht gebruiken om de knop in te drukken en de messen kunnen niet door al het voedsel snijden.

Schakelaar: de positie van de schakelaar is niet ideaal, je moet je arm te veel naar voren buigen waardoor je na een tijdje last ondervindt omdat je geen goede houding gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische messen koopgids

 

Als je graag zelf je brood snijdt of andere producten wilt snijden die bijvoorbeeld nog bevroren zijn, dan kun je gebruik maken van een elektrisch mes. Op die manier hoef je zelf geen kracht te zetten en kun je vlug je voedsel in stukken snijden. Bij het kopen van zo’n mes moet je rekening houden met de grootte, het gewicht, de lengte van de messen, de handgreep, het onderhoud, met kabel of draadloos en de prijs.

Grootte en gewicht van het apparaat

De grootte van het apparaat is belangrijk want je wilt natuurlijk zeker zijn dat je het elektrische mes eenvoudig kunt opbergen na gebruik. Zorg ervoor dat het apparaat niet te groot is en dat je de messen eenvoudig kunt verwijderen zodat het nog minder plaats inneemt.

Maar aan de andere kant moet je rekening houden met het voedsel die je wilt snijden. Als je een apparaat met een klein mes koopt kan het zijn dat dit mes niet groot genoeg is om brood of andere grote stukken voedsel mee te snijden. Neem deze factoren in acht zodat je zeker een apparaat die groot genoeg is om aan jouw noden te voldoen maar die niet te groot is om het op te kunnen bergen na gebruik.

Hoe groter het apparaat, hoe hoger het gewicht. Probeer om een zo licht mogelijk product te kopen zodat je geen last hebt van je armen of handen wanneer je het apparaat voor een langdurige tijd gebruikt. Meestal heb je dit toestel slechts enkele minuten nodig maar als je van plan bent om een feestmaal te bereiden voor vrienden dan kan het zijn dat je een grote hoeveelheid voedsel moet snijden.

 

De handgreep en de messen

De handgreep is een belangrijk onderdeel van een elektrisch mes. Je kunt best kiezen voor een product met een ergonomische handgreep zodat het apparaat comfortabel in de hand ligt. Controleer ook of de handgreep over een antislip coating beschikt zodat je een stevige grip hebt op het apparaat. Het blijft tenslotte een mes die je gebruikt en je wilt niet hebben dat het mes in je handen of vingers terecht komt.

Het mes kan verschillende lengtes hebben, je moet zelf uitmaken welke lengte het meest geschikt is voor jouw situatie. Je kunt ook verschillende extra messen kopen die elk geschikt zijn voor een ander type voedsel. Meestal kun je de messen makkelijk verwijderen om ze schoon te maken en kun je ze daarna terug in het toestel vastklikken. Messen kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten metaal maar meestal zijn ze vervaardigd uit roestvrij staal.

 

Onderhoud van het apparaat

Zoals we hierboven al vermeld hebben, kun je het mes eenvoudig van het toestel halen zodat je het kunt schoonmaken. Daarbovenop zijn de meeste messen geschikt om in de vaatwasmachine te plaatsen. Zo heb je er zelf weinig schoonmaak aan. Het toestel zelf kun je beter afvegen met een vochtige doek. Meestal wordt het toestel zelf niet heel vuil maar er kunnen natuurlijk spetters op spatten.

Het voordeel van de meeste messen is dat ze zelfslijpend zijn maar er zijn natuurlijk ook andere modellen die messen gebruiken die je zelf moet slijpen. Let er ook op dat je het correcte mes gebruikt voor het snijden van bepaalde ingrediënten. Er bestaan speciale messen voor bevroren voedsel. Je gebruikt hier beter geen broodmes voor want het mes kan zo beschadigd raken en zal veel vlugger slijten.

Met kabel of draadloos

De meeste apparaten moet je van stroom voorzien door de kabel van het toestel in het stopcontact te steken. Het voordeel van een apparaat met kabel is dat je kunt blijven snijden zonder onderbreking. Let er wel op dat de motor van het apparaat niet oververhit raakt. Het nadeel is dat de kabel in de weg kan zitten en als je niet oplet zou je zelfs door de kabel kunnen snijden.

Een apparaat die werkt op oplaadbare batterijen geeft je meer bewegingsvrijheid. Er is geen of weinig verschil in vermogen tussen beide opties want een elektrisch mes heeft geen hoog vermogen nodig om te werken. Je kunt dus zeker kiezen voor een apparaat dat op een accu werkt. Zo kun je het toestel makkelijk meenemen op verplaatsing en heb je geen last van een kabel. Als de accu leeg is kun je wel niet verder snijden en dit kan nadelig zijn voor sommige kopers.

Let tenslotte nog op de prijs van het product. Je kunt verschillende apparaten met elkaar vergelijken en je moet ook beslissen of je het mes veel of weinig zult gebruiken. Als je slechts af en toe iets wilt snijden dan kun je kiezen voor een goedkope aanbieding maar als je het apparaat dagelijks wilt gebruiken dan koop je beter een duurder model. Als je nog twijfelt kun je altijd een expert om een aanbeveling vragen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES