5 beste halogeen ovens Test van 2024

 

Beste halogeen ovens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een manier om een snelle gezond hap te bereiden? Dan is de keuze voor een kwalitatieve en functionele halogeen oven sneller gemaakt dan je misschien zou denken. Om de zoektocht voor jou zo aangenaam en makkelijk mogelijk te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Esperanza “Quasar” halogeen oven die beschouwd wordt als een volwaardige combi steamer met een maximaal vermogensbereik tot 1400 watt. Echter moet de Botti Clark Heteluchtoven zeker niet onderdoen. Zo ben je met de aankoop van dit apparaat verzekerd van een degelijk apparaat met een ingebouwde zelfreinigende functie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste halogeen ovens (Reviews) van 2024

 

Is een halogeen oven slecht voor de gezondheid? Uit de vele positieve online reviews en het bijbehorende advies van klanten en experts, durven we alvast “neen” antwoorden. Wij selecteerden daarom 5 toppertjes binnen dit segment die je alvast even rustig kunt bekijken alvorens er voor jou de beste halogeen oven uit te kiezen. En wie weet ga jij straks wel met een aanbieding naar huis of kies je voor het populairste en/ of beste merk dan wel laagst geprijsde halogeen oven.

 

1. Esperanza “Quasar” – Heteluchtoven – Combi steamer – Hallogeen oven – 18L – 1400W

 

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijk apparaat waarmee je op een snelle, gezonde en smaakvolle manier diverse gerechten kunt bereiden? Dan is deze halogeen of combi heteluchtoven van Esperanza alvast een stap in de goede richting. Heel wat klanten reageren alvast enthousiast en belonen het apparaat met het maximaal aantal sterren wat hem de moeite waard maakt om even van naderbij te bekijken.

Zo wordt de Esperanza halogeen oven gekenmerkt door compacte relatief lichtgewicht uitvoering die resulteert in een inhoud van ongeveer 18 liter, wat hem geschikt maakt voor een gemiddeld gezin bestaande uit 4 tot 5 leden. Door hem op het stroomnet aan te sluiten – rekening houdend met een invoerspanning van 230V – kan hij een stroomverbruik garanderen gaande van 1200 tot maximaal 1400 watt.

Dit wordt verder aangevuld met een soepele thermostaatregeling met een bereik van 0 tot 250ºC, een handige 60 minuten timer en de mogelijkheid om te gerechten te braden, bakken, grillen, stomen, stoven, ontdooien of verwarmen. Kortom, mogelijkheden zat en een echte aanwinst voor kleine keukens en/ of campings.

 

Voordelen:

Veiligheid: de handgrepen met thermische isolatie en de veiligheidsschakelaar dragen alvast bij aan de veiligheid van deze zelfreinigende halogeen oven.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met de andere halogeen ovens uit onze selectie, behoort dit exemplaar van Esperanza alvast tot de goedkope apparaten.

Vermogen: eenmaal aangesloten op het stroomnet, kan hij probleemloos een ruim vermogen garanderen gaande van 1200 tot maximaal 1400 watt.

Handig in gebruik: bakken, braden, grillen, stomen, stoven, ontdooien en verwarmen; het is werkelijk allemaal mogelijk met dit compacte apparaat. Hij wordt daarbij aangevuld met een 60 minuten timer en een soepele thermostaatregeling.

 

Nadelen:

Design: ben je specifiek op zoek naar een zwarte combi halogeen oven, dan is dit apparaat uiteraard niet de allerbeste aanbeveling uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Botti Clark Heteluchtoven 12L met zelfreinigende functie – Oven – Steamer – Halogeen oven

 

Woon je alleen of met je partner en mag het toch allemaal net iets compacter, dan loont het de moeite om deze Clark heteluchtoven van Botti even van naderbij te bekijken. In tegenstelling tot het vorige apparaat kent de transparante glazen kom een maximale inhoud van 12 liter wat hem geschikt maakt voor een beperkt aantal personen.

Uiteraard dien je hem op het stroomnet aan te sluiten – rekening houden met een invoerspanning van 230V – waarna een ruim vermogensbereik van 1200 tot maximaal 1400 watt kan worden bereikt. Je geniet daarbij de aanwezigheid van een handige timerfunctie die instelbaar blijkt binnen een bereik van 0 tot 60 minuten inclusief een dito temperatuur gaande van 0 tot ruim 250ºC. Bij aankoop worden overigens een laag en hoog grillrooster meegeleverd alsook een niet-verwarmde basis.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten over het algemeen overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat alsnog een mooie eindscore van 4,7 sterren oplevert. Slechts één koper is van mening dat een Nederlandse gebruiksaanwijzing wel een pluspunt had geweest.

 

Voordelen:

Onderhoud: na gebruik kun je de afneembare glazen kom zonder problemen in de vaatwasmachine plaatsen.

Inhoud: de glazen komt kent een maximale diameter van 33 cm wat ongeveer overeenkomt met een inhoud van zo’n 12 liter.

Voeding: je kunt deze halogeen oven zonder problemen op het lichtnet aansluiten rekening houdend met een invoerspanning van 220 tot 240V. Vervolgens kan een vermogensbereik van 1200 tot 1400 watt worden geleverd.

Temperatuur: naast een timerfunctie geniet je eveneens een instelbare temperatuurregelaar gaande van 0 tot 250ºC.

 

Nadelen:

Handleiding: jammer genoeg wordt er geen Nederlandstalige handleiding meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. vidaXL Halogeen heteluchtoven met uitbreidingsring 1400 W 17 L 

 

Met behulp van deze halogeen oven – jou aangeboden door vidaXL – wordt het gelijk een fluitje van een cent om een voedselrijke, smaakvolle én gezonde maaltijd op tafel te toveren. De heteluchtoven kent daarbij een standaard inhoud van zo’n 12 liter maar kan – met behulp van de meegeleverde uitbreidingssring – makkelijk worden uitvergroot tot maar liefst 17 liter wat hem geschikt maakt voor gezinnen van 4 tot 5 personen.

Je dient daarvoor deze halogeen oven aan te sluiten op het lichtnet waarbij je rekening houdt met een standaard invoerspanning van 220 tot 240 Volt. Vervolgens kan een maximaal vermogen van 1400 watt worden bereikt dat afhankelijk blijkt van de stand waarin het apparaat staat. Dit alles wordt aangevuld met een timerfunctie en praktische temperatuurregelaar.

Ondanks zijn hoge prijskaartje lijken heel wat klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. Slechts één koper is van mening dat de halogeen oven vrij onhandig te gebruiken is en voorzien is van een ouderwets design.

 

Voordelen:

Vermogen: de halogeen heteluchtoven is in staat om een ruim vermogen tot maximaal 1400 watt te leveren.

Voeding: je dient hem daarvoor op het lichtnet aan te sluiten rekening houdend met een invoerspanning van 220 tot 240 Volt.

Materiaal: het apparaat blijkt vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen waaronder kunststof en glas.

Handig in gebruik: de halogeen oven biedt een standaard inhoud van 12 liter maar kan – met behulp van de uitbreidingssring – verder worden aangedikt met nog eens 5 liter wat het totaalplaatje op 17 liter brengt. Je geniet daarbij een handige temperatuurregelaar en timerfunctie.

 

Nadelen:

Design: één koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd van het ouderwetse en onhandige design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Enrico Halogeen convectieoven – Bakken, braden, roosteren en barbecuegrillen

 

Met de Enrico halogeen convectieoven kun je vanaf nu op een eenvoudige en gezonde manier gerechten bakken, braden, roosteren of barbecuegrillen. De halogeen/heteluchtoven mét bijkomende zelfreinigingsfunctie wordt daarbij gekenmerkt door een stevige afneembare glazen schaal die na afloop makkelijk in de vaatwasmachine kan worden geplaatst.

Net zoals zijn voorgangers, blijkt ook deze halogeenoven eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten waarbij je eveneens rekening dient te houden met een invoerspanning van 220 tot 240V. Vervolgens kan een ruim maximaal vermogen tot 1400 watt worden geleverd. Het lijstje wordt verder aangevuld met een handige temperatuurregelaar en bijbehorende timerfunctie.

Ondanks de vele positieve kenmerkende eigenschappen lijken niet alle klanten overtuigd. Voor sommigen is dit duidelijk een topproduct gebleken terwijl anderen de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid als ondermaats beschouwen. Desondanks krijgt het apparaat alsnog een mooie eindscore van 4 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Onderhoud: na gebruik kun je de transparante glazen schaal zonder problemen in de vaatwasmachine plaatsen.

Gebruiksgemak: met deze halogeen heteluchtoven is het niet alleen mogelijk om ingrediënten te bakken maar kun je ze ook braden, roosteren en barbecuegrillen.

Voeding: je dient de zelfreinigende halogeen oven op het stroomnet aan te sluiten rekening houdend met een invoerspanning van 220 – 240 Volt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs lijkt voor sommige klanten toch een groter struikelblok te zijn dan misschien eerst gedacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. TZS First Austria 5030-1 Halogeen Oven – Vrijstaande met Grill – 17L – Gezonde levensstijl

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke vrijstaande halogeen oven met grill die jou wordt aangeboden door het merk First Austria. Het apparaat wordt hierbij gekenmerkt door een stevige transparante glazen kom die een inhoud vervult van maar liefst 17 liter. Dit maakt hem uitermate geschikt voor standaard gezinnen bestaande uit 4 leden.

Door hem op het stroomnet aan te sluiten, kun je vervolgens genieten van een ruim vermogensbereik gaande van 1200 tot maximaal 1400 watt. Dit wordt gecombineerd met een handige timerfunctie, een verstelbaar temperatuurbereik van 65 tot 250ºC én 2 handige draaisystemen waarmee je het apparaat eenvoudig kunt instellen en bedienen.

Bij aankoop van deze halogeen oven worden overigens diverse accessoires en toebehoren meegeleverd zoals onder meer een laag en hoog rek, een tang, een dekselhouder en bijbehorende verlengring. Jammer genoeg werden tot op heden nog geen reacties geplaatst.

 

Voordelen:

Accessoires: bij aankoop worden tevens een laag en hoog rek meegeleverd alsook een tang, een dekselhouder, een verlengring en een informatieve handleiding.

Vermogen: eenmaal correct aangesloten, garandeert hij een ruim vermogen van 1200 tot maximaal 1400 watt. Daardoor is hij in staat om – in vergelijking met traditionele ovens – de bereiding 10 tot 14% sneller te laten verlopen.

Geluidsniveau: met een geluidsniveau van amper 50 dB behoort hij alvast tot de fluisterstille keukenapparatuur.

Timerfunctie: naast de regelbare temperatuur geniet je ook een timerfunctie instelbaar van 0 tot en met 60 minuten.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven stellen dat het prijskaartje sommige kopers mogelijks wel eens afschrikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Halogeen ovens Koopgids

 

Ben je niet echt een keukenprins(es) en wil je het liefst zo snel mogelijk een heerlijk en gezond gerechtje in elkaar steken? Dan is de keuze voor een degelijke en functionele halogeen oven alvast een meer dan goede aanbeveling. Dergelijke ovens bestaan tegenwoordig in verschillende vormen en formaten, functies, mogelijkheden en prijscategorieën waardoor het niet altijd even makkelijk is om een weldoordachte keuze te maken. Bekijk daarom alvast even de onderstaande koopgids alvorens de verschillende halogeen ovens met elkaar te vergelijken. Vergeet daarbij eventuele aanbiedingen en/ of leuke promoties niet.

Wat is een halogeen oven en het gebruiksgemak

Een halogeen oven kan misschien nog het best vergeleken worden met een soort glazen pan waarin het mogelijk wordt om – op een zeer eenvoudige én snelle manier – lekkere ovengerechtjes te bereiden. 

Het is daarbij de bedoeling om de ingrediënten op de aanwezige bakrekjes te installeren waarna de hitte – met behulp van een krachtige ingebouwde ventilator – snel en gelijkmatig kan worden verdeeld. Op die manier warmen de ingrediënten niet alleen gelijkmatig op maar blijft het eten ook voldoende sappig en van smaak en vitaminen behouden. Dit maakt dat je er geen onnodige vetstoffen hoeft aan toe te voegen, wat het geheel ook gelijk een pak gezonder maakt.

 

Het formaat en vermogen van de halogeen oven

Ben je overtuigd en wil je het gebruik van de halogeen oven een kans geven, dan komt het erop aan om het voor jou meest geschikte exemplaar op de kop te tikken. Probeer daarom te focussen op bepaalde kenmerkende eigenschappen zoals het formaat en het vermogen van de halogeen oven. Zo wordt het formaat van de oven steevast weergegeven in liter terwijl het vermogen – de mate waarin de kracht van het apparaat wordt bepaald – wordt aangeduid in watt. 

Om een zo correct mogelijke bepaling te maken van de beide karakteristieke kenmerken, is het uiteraard aangewezen om rekening te houden met het gebruiksgemak dat je er uiteindelijk aan wilt toekennen. Voor hoeveel personen is de halogeen oven bedoeld en ben je van plan om het apparaat regelmatig te gebruiken of eerder sporadisch eens een keertje? Zo zou je in het eerste geval kunnen opteren voor een vrij grote halogeen oven met een inhoud van 17 à 18 liter in combinatie met een vermogen van zo’n 1400 watt. In het tweede geval lijkt een halogeen oven van 10 liter en een maximaal vermogen van 800 watt net iets meer geschikt.

 

Extra opties en bijkomende kenmerkende eigenschappen

Wanneer je de verschillende halogeen ovens met elkaar gaat vergelijken, dan zul je vaststellen dat bepaalde modellen over net iets meer mogelijkheden beschikken dan andere. Sommigen daarvan kunnen wel degelijk een meerwaarde betekenen. Zo kan het handig zijn indien de halogeen oven voorzien is van een handige timerfunctie, verschillende automatische programma’s en meerdere warmtestanden. In combinatie met een transparant glazen deksel waardoor je het gehele proces in de gaten kunt houden, ben je dan ook verzekerd van een topproduct.

Verder is het eveneens aangewezen indien de binnenpan van de oven uitneembaar blijkt. Dit maakt het net iets makkelijker om de halogeen oven na gebruik grondig te reinigen en schoon te maken. Kies – indien mogelijk – voor een BPA-vrije halogeen oven waarvan de losse onderdelen in de vaatwasmachine kunnen worden geplaatst. Op die manier bespaar je jezelf niet alleen een lastig karweitje maar ook heel wat extra tijd in de keuken.

Wat met de uiteindelijke prijs?

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje van de halogeen oven dat makkelijk kan variëren van zo’n 40 à 45 euro tot maar liefst 145 à 150 euro voor een XL oven met alles erop en eraan. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent, welke verwachtingen je zoal hebt en welk budget je er maximaal wilt maar vooral ook kunt aan spenderen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES