Beste blikopener

 

Blikopeners test van 2024

 

Een blikopener is altijd wel handig om standaard in huis te hebben. Maar wat is nu precies de beste blikopener? Dat is eerder een persoonlijke keuze. Toch bieden wij in onze koopgids graag enkele richtlijnen aan om de zoektocht naar de beste blikopener zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde blikopeners. Zo zijn we uitgekomen bij de Brabantia Profile blikopener dat makkelijk te gebruiken is en bovendien na gebruik gewoon in de vaatwasser kan gestopt worden. Je zou natuurlijk ook gewoon kunnen kiezen voor de Brabantia Classic blikopener. Een stevig product dat vrij compact is en makkelijk op te bergen is na gebruik.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Blikopener Reviews – Top 5

 

 

Het meeste voedsel in blik kun je tegenwoordig openen zonder de hulp van een blikopener. Toch zijn er nog fabrikanten die geen klepje op hun blikken plaatsen dus het is nog altijd handig om een blikopener in huis te hebben. We hebben vijf topproducten opgezocht die allemaal positieve beoordelingen krijgen van de kopers. Je kunt er nu zelf nog de beste blikopener uit kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Brabantia Profile

 

Deze blikopener van Brabantia is eenvoudig in gebruik en kun je makkelijk schoonmaken in de vaatwasmachine. Het product is geschikt om alle standaard blikken mee te openen en je zult geen last meer hebben van scherpe randen. Je kunt apart nog een ophangrek erbij kopen om de blikopener aan de wand te kunnen hangen.

De kopers van deze blikopener zijn vooral tevreden over het mooie design en geven goed advies over de werking van het product. De blikopener is licht van gewicht en kun je probleemloos gebruiken om de meeste blikken mee te openen. Het voorwerp is eenvoudig in gebruiken, zelfs voor oudere mensen die niet veel kracht meer hebben in hun armen en handen.

Er zijn heel wat blikopeners op de markt gebracht, maar wat is nu het beste product? Vele gebruikers zweren bij de keukenspullen van het bekende, en misschien wel het beste merk, Brabantia. Laten we misschien even de voor- en nadelen van de Brabantia Profile blikopener hieronder op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen: 

Onderhoud: je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van deze blikopener aangezien je deze na gebruik gewoon in de vaatwasser kunt plaatsen

Gebruiksgemak: met deze unieke blikopener krijg je eender welk soort blik makkelijk en zonder problemen geopend.

Gewicht: het is verder ook een pluspunt dat de blikopener behoorlijk weinig weegt en comfortabel in de hand ligt.

 

Nadelen:

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties en adviezen van klanten vaststellen. Dit maakt het voor ons natuurlijk ook een pak moeilijker om op zoek te gaan naar mogelijke minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Brabantia Classic

 

Deze klassieke blikopener gebruikt een metalen draaikruk om alle standaard blikken te kunnen openen. Het product is voorzien van een stevige greep die gemaakt is van kunststof en dankzij het roestvrijstalen ophangoog kun je het product makkelijk aan de muur hangen.

Het voorwerp maakt deel uit van de goedkope blikopeners en is eenvoudig om schoon te maken want je kunt het in de vaatwasmachine plaatsen. Je kunt apart nog een ophangrekje kopen die bij deze blikopener past.

De gebruikers zijn lovend over de gunstige prijs die je betaalt voor de goede kwaliteit. De blikopener is eenvoudig om te gebruiken en werkt op alle standaard blikken. Enkele kopers vinden het design van het product niet zo mooi.

Net zoals de vorige blikopener wordt ook dit product geleverd door het sterk gewaardeerde merk Brabantia. We zouden zomaar durven denken dat het misschien ook wel één van de populairste merken zou kunnen zijn. Hieronder een handig overzichtje van de kenmerkende eigenschappen.

 

Voordelen: 

Materiaal: de blikopener is vervaardigd uit bijzonder duurzame materialen. Zo is de handgreep vervaardigd uit kunststof terwijl de draaikruk uit kwalitatief roestvrij staal bestaat.

Ophangoog: de blikopener is voorzien van maar liefst 2 degelijke ophangogen. Zo kun je de blikopener eventueel ergens bij het aanrecht ophangen en heb je het product altijd bij de hand.

Draaikruk: de blikopener is voorzien van een handige draaikruk waarmee het mogelijk is om eender welke standaard blik snel en moeiteloos te openen.

 

Nadelen:

Design: we merken dat een beperkt aantal klanten niet meteen tevreden is over het design van deze blikopener.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Brabantia Tasty Colours

 

Deze rode blikopener zorgt voor een kleurrijke aanvulling op je ander keukengerei. Je kunt alle standaard blikken openen en het product laat geen gekartelde randen achter. Daarnaast kun je het product ook nog gebruiken om kroonkurken te verwijderen dankzij de ingebouwde flesopener.

De greep is gemaakt van kunststof en je kunt deze blikopener in de vaatwasmachine plaatsen om het schoon te maken. Dankzij het ophangoog kun je het product makkelijk bewaren aan een haakje aan de muur.

Volgens de kopers ligt de blikopener goed in de hand en werkt het perfect. Het is een stevig product met een mooi design. De blikopener blijft voor een lange tijd werken ten opzichte van goedkopere modellen en heeft een voordelige prijs/kwaliteitverhouding.

Met de Brabantia Tasty Colours kies je opnieuw voor een product van Brabantia. Bovendien wordt hier niet alleen kwaliteit geleverd maar is er ook aandacht besteed aan het opvallende design. De blikopener heeft namelijk een opvallende rode kleur en wordt daardoor meteen een echte blikvanger.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: het is een multifunctioneel product waarmee je moeiteloos alle standaard blikken kunt openen. Verder is het ook mogelijk om met dit product kroonkurken van flesjes te verwijderen.

Onderhoud: na gebruik kun je deze blikopener zonder problemen in de vaatwasser plaatsen en laten reinigen.

Ophangoog: door middel van het ophangoog is het mogelijk om de blikopener ergens dicht bij het aanrecht op te hangen.

Materiaal: de handgreep van deze opvallende blikopener is volledig vervaardigd uit duurzaam en comfortabel aanvoelend kunststof.

 

Nadelen:

Design: we stellen vast dat werkelijk alle klanten een positieve reactie hebben gegeven op deze blikopener. Echter durven wij vermoeden dat het opvallende design misschien niet voor iedereen weggelegd zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kenwood CO600

 

Met deze blikopener kun je elektrisch alle soorten blikken openen tot een maximaal gewicht van 1,2 kg. Het product is voorzien van een ingebouwde flesopener en beschikt ook nog over een messenslijper. Je kunt het mes eenvoudig verwijderen om het schoon te maken.

De blikopener is uitgerust met antislipvoetjes zodat het product stevig op je werkblad blijft staan. Je kunt het snoer makkelijk opbergen zodat het niet in de weg zit. Het apparaat beschikt over een automatische start- en stopfunctie dus het is eenvoudig in gebruik.

De meningen zijn over het algemeen positief maar toch zijn er enkele kopers die het product onhandig vinden omdat je het niet makkelijk met één hand kunt bedienen. Voor de rest zijn bijna alle kopers tevreden over de werking en is het apparaat ook eenvoudig om te reinigen. Het product werd snel geleverd en is ook handig voor oudere mensen.

Door te kiezen voor de Kenwood CO600 blikopener kies je niet alleen voor kwaliteit en degelijkheid maar ook voor duurzaamheid. Het is een handig multifunctioneel product dat zeker de moeite waard is om even van dichterbij te bekijken. Om het voor jou makkelijk te maken, hebben we hieronder een overzicht klaar staan van de voor- en nadelen.

 

Voordelen: 

Handig in gebruik: het toestel is makkelijk te bedienen en is zelfs voorzien van een handige start- en stopfunctie. Verder kun je het snoer makkelijk en zonder al teveel problemen terug opbergen.

Multifunctioneel: deze blikopener is multifunctioneel aangezien er ook een nuttige ingebouwde messenslijper aanwezig is net zoals een ingebouwde flesopener.

Onderhoud: het is mogelijk om het mes probleemloos en snel te verwijderen. Daardoor wordt het ook makkelijker om het product en de verschillende onderdelen schoon te maken.

Antislipvoetjes: de antislipvoetjes zorgen niet alleen voor meer grip maar ook voor meer stabiliteit.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten blijkt helemaal niet zo tevreden te zijn over dit product en vindt de blikopener helemaal niet gebruiksvriendelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vitility Ergonomisch

 

Deze blikopener beschikt over een ergonomisch handvat zodat het makkelijker wordt om blikken te openen. Je hebt een betere grip op het handvat en je hoeft niet veel kracht te zetten om blikken met een lipsluiting te openen. Deze blikopener is niet geschikt voor blikken zonder lipsluiting maar wel voor personen met een beperkt budget die op zoek zijn naar goedkope blikopeners.

De enige koper die momenteel een review heeft geplaatst bij dit product is heel tevreden. Deze blikopener werd gekocht voor een persoon met weinig kracht in de handen en werkt perfect. Dankzij deze blikopener kan die persoon terug met weinig moeite de meeste blikken openen. Het product is handig in gebruik en is heel duurzaam.

Tenslotte wordt het rijtje mooi afgesloten met de Vitility Ergonomisch blikopener. Het product combineert kwaliteit en degelijkheid met een uniek en comfortabel design. Ben je ook benieuwd naar de verdere mogelijkheden van deze blikopener. Neem dan alvast een kijkje in het overzicht hieronder.

 

Voordelen: 

Handvat: het handvat van deze blikopener is helemaal ergonomisch gevormd en daardoor comfortabel en handig om mee te werken.

Kostenplaatje:  wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een unieke en degelijke blikopener? Dan lijkt dit product met z’n laagste prijs alvast een goede keuze te zijn.

 

Nadelen:

Met lipsluiting: echter is het wel belangrijk om op voorhand goed te beseffen dat je deze blikopener alleen maar kunt gebruiken in combinatie met blikken die over een lipsluiting beschikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Blikopeners koopgids

 

Tegenwoordig hoef je helemaal niet zoveel moeite te doen om een blik te openen. Dit kan nu gemakkelijk en snel met een blikopener. Opdat jij uiteraard een keuze zou kunnen maken uit de beste blikopeners hebben wij een aantal factoren verder uitgediept. Het is belangrijk dat je rekening houdt met het gebruiksgemak en de werking. Maar probeer ook aandacht te schenken aan het design, de opties en de kostprijs als je aanbiedingen gaat vergelijken.

Het gebruiksgemak

De meeste conservenblikken zijn tegenwoordig wel voorzien van een lipje waarmee je het blik gemakkelijk en snel kunt openen. Toch is het nog altijd mogelijk dat je een blik aankoopt waar dit niet het geval is. En juist dan kan een blikopener soelaas bieden. Je zult merken dat er een ruim aanbod op de markt terug te vinden is. Daardoor is het niet altijd eenvoudig om de juiste keuze te maken. Je zou een budget kunnen vastleggen dat je maximaal wilt en kunt uitgeven. Denk daarbij ook aan de wensen en verwachtingen die je van het toestel hebt.

Het is belangrijk dat je weet dat er heel wat mogelijkheden bestaan. Een blikopener zal het jou al iets gemakkelijker maken om een conservenblik open te krijgen. Toch kan dit nog net iets te veel kracht vragen van sommige personen. Denk maar aan oudere mensen of mensen die te kampen hebben met reuma en artrose. Voor deze personen zou een elektrische blikopener dan wel een oplossing kunnen zijn.

Daarnaast kun je ook heel wat leuke accessoires kiezen. Zo heb je blikopeners in alle kleuren en vormen en maten. Je kiest dus gewoon het model uit dat het beste bij jou past en dat volledig aan jouw wensen voldoet. Het is een goede aanbeveling om op voorhand de reviews van kopers eens door te nemen. Dit kan je helpen in de zoektocht naar de ideale blikopener.

 

Werkwijze van de blikopener

Zowel de gewone als de elektrische blikopeners hebben maar één doel. Jou helpen bij het openen van één of meerdere conservenblikken. Als we kijken naar de niet elektrische apparaten dan werken de meeste op basis van een snijwiel. Dit onderdeel is erg belangrijk om het conservenblik open te krijgen. Het snijwiel wordt in werking gebracht met behulp van kartelwielen. En die kartelwielen worden dan op hun beurt aangedreven door een vleugel.

Je kunt de blikopener met snijwiel dan ook heel erg handig en snel gebruiken. Het is belangrijk dat je het snijwiel meteen goed over de rand van het blik klemt. Vervolgens moet je de blikopener volledig dichtknijpen. Op die manier zullen de 2 kartelwielen in elkaar grijpen. Zo wordt dan het snijwiel verder in het deksel van het conservenblik geduwd. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is aan de vleugel draaien zodat de kartelwielen het blik verder opensnijden.

Je kunt natuurlijk ook de elektrische variant aanschaffen. Deze vereist veel minder kracht dan de niet elektrische toestellen. Deze apparaten sluit je aan op netstroom en op die manier kun je gelijk welk type conservenblik openen. Deze modellen zul je uiteraard niet bij de goedkope blikopeners moeten gaan zoeken doordat ze vaak net iets duurder zijn. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je op een gegeven moment een blikopener aanbieding tegenkomt die aan jouw verwachtingen voldoet.

De mogelijkheden, het design en het prijskaartje

Zodra je een blikopener besluit aan te kopen zul je merken dat er een ruime keuze voorhanden is. Zo heb je bepaalde modellen die net iets meer opties hebben dan andere blikopeners. Uiteraard zal het niet verwonderen dat je dit ook zal voelen in de uiteindelijke prijsbepaling. Als je bijvoorbeeld een hekel hebt aan afwassen dan kun je altijd uitkijken naar een model dat in de vaatwasmachine kan. Er zijn heel wat modellen die voorzien zijn van een ophanghaakje zodat jij de blikopener in de keuken kunt ophangen.

Sommige blikopeners beschikken daarnaast ook over een flesopener. Zo een 2-in-1 product kan alleen maar handig zijn. Op die manier kun jij niet alleen conservenblikken openen maar zelfs flessen ontkurken. De elektrische modellen beschikken vaak over antislipvoetjes. Zo staat het toestel net iets steviger en biedt het meer stabiliteit. Naast de verschillende mogelijkheden kun je ook onderscheid maken in het design. Zo heb je de standaard modellen die er heel eenvoudig uitzien maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Je kunt ook een leuk kleurtje uitkiezen dat iets opvallender is. Je kiest dan gewoon het kleur dat het beste bij jou en je keuken past. Zoals reeds eerder vermeld zullen al deze aspecten natuurlijk bijdragen tot het uiteindelijke prijskaartje van het product. Het is altijd mogelijk dat er promoties plaatsvinden. Houd daar zeker rekening mee want dan kun jij een degelijk toestel misschien wel veel voordeliger aankopen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES