11 beste Magnetrons Test van 2022

Laatste update: 04.12.22

 

Beste magnetrons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bepaalde toestellen zijn bijna onmisbaar geworden in de keuken. Denk maar aan een degelijke en vooral duurzame magnetron. Wanneer je ’s avonds laat na een stressvolle werkdag thuis komt, kan het maar zo gemakkelijk zijn om even je eten te ontdooien en/ of op te warmen. Daar er tegenwoordig een ruim assortiment voorhanden is, wilden wij de keuze iets makkelijker maken. We hebben dus als zelf 3 topproducten geselecteerd op basis van verschillende factoren. Zo blijkt de Sharp R-961INW magnetron alvast een degelijk apparaat dat gekenmerkt wordt door een oven- én grillfunctie. Verder kun je ook met de Severin MW 7892 magnetron een goede aankoop doen. Met een vermogen van minstens 700 Watt, is het één van de krachtige magnetrons uit het rijtje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

11 beste magnetrons (Reviews) van 2022

 

Koop een magnetron om je maaltijden thuis of op kantoor op te warmen, zodat je kunt genieten van een heerlijke warme maaltijd. Tegenwoordig zijn er ook magnetrons met meer opties, waarmee je diverse gerechten kunt klaarmaken. Bekijk de opties hieronder en kies de beste magnetron voor jezelf uit.

 

1. Sharp R-961INW Combi-Magnetron

 

De Sharp R-961INW is een combimagnetron die 6 vermogensniveaus heeft samen met een grill en een oven. Het heeft 14 automatische programma’s, inclusief een ontdooifunctie en een inhoud van 40 liter.

Het heeft een sensor bediening met een digitale display. Je kunt dus diverse heerlijke gerechten klaarmaken met dit product. Je kunt nu dus ook heerlijk brood of koekjes bakken in de oven of je kunt lekker vlees grillen.

Gezien de prijs behoort dit product niet tot de categorie van goedkope magnetrons. Desondanks zijn de meeste kopers tevreden met dit product, want het is van uitstekende kwaliteit.

Het is eenvoudig om te gebruiken en je kunt er zoveel mee doen. De enige minpunten zijn dat het geen klok heeft, zodat je tijdens het koken de tijd in de gaten kunt houden en dat de bovenkant van dit apparaat warm wordt.

De R-961INW kun je gebruiken als magnetron maar ook als oven. Het apparaat beschikt over meerdere programma’s en je kunt er ook mee grillen. Het toestel heeft een inhoud van 40 liter maar zal door de hoge prijs sommige kopers afschrikken.

 

Voordelen:

Verschillende functies: je kunt het toestel gebruiken als magnetron maar het beschikt verder nog over andere handige functies zoals ontdooien, grillen, opwarmen en convectie om het apparaat als oven te gebruiken.

Inhoud: de magnetron heeft een inhoud van 40 liter waardoor je over genoeg ruimte beschikt om een grote hoeveelheid voedsel op te warmen.

Accessoires: de magnetron wordt geleverd met bakplaten die je kunt gebruiken om te koken. Bovendien kun je op twee verschillende niveaus voedsel plaatsen om op te warmen of te koken.

Onderhoud: het toestel is makkelijk om te reinigen zodat je het proper kunt houden en op een hygiënische wijze je voedsel kunt bereiden.

 

Nadelen:

Klok: er zit geen klok op het apparaat en dit is voor vele kopers een minpunt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Severin MW 7892 Retro magnetron met grill 700 Watt

 

Door te kiezen voor de Severin MW 7892 magnetron kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. Z’n retro-achtige design en de mogelijkheid om hem in een wit of rood kleurtje aan te kopen, maakt het een magnetron voor de gedurfde kopers onder ons.

De magnetron wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 25,5 x 44,5 x 36 cm en biedt dan ook een ruime inhoud aan. Door het 1,1 meter lange snoer eenvoudig in het stopcontact te pluggen, kun je de magnetron vervolgens het gewoon inschakelen. Zo bedraagt het ruime vermogen maar liefst 700 Watt en het grillvermogen kan zelfs oplopen tot 1000 Watt. Verder is hij eveneens voorzien van een ontdooifunctie met 5 vermogensstanden, een digitaal display en ovenverlichting. Kortom, alles wat je nodig hebt om de lekkerste gerechten te ontdooien en/ of op te warmen.

Bij aankoop van deze magnetron wordt overigens niet alleen een draaiplateau meegeleverd maar tevens ook een grillrek en een informatieve handleiding. Ondanks het feit dat alleen bovenwarmte tot de mogelijkheden behoort, lijken klanten overtuigd van hun aankoop en wordt het toestel zelfs beloond met 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: het is een stevige retro-achtige magnetron waarvan de behuizing voornamelijk uit kunststof werd gemaakt. Dit is niet alleen stevig maar vooral ook makkelijk te onderhouden.

Toebehoren: de magnetron wordt geleverd inclusief een handleiding met instructies, een grillrek en een draaiplateau.

Vermogen: aangezien de magnetron over verschillende functies beschikt, kan ook het vermogen variëren van minimaal 700 tot maximaal 1000 Watt.

Handig in gebruik: de magnetron levert moeiteloos heel wat bovenwarmte en biedt daarnaast ook een grill- én ontdooifunctie aan. Bij de ontdooifunctie heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 5 verschillende standen.

 

Nadelen:

Geen kinderslot: een kinderslot of kinderbeveiliging had misschien wel handig geweest mochten er kindjes rondlopen.

Koop bij bol.com (€99.99)

 

 

 

 

3. Inventum MN255C Combi-magnetron

 

De Inventum MN255C heeft een inhoud van 25 liter en een eenvoudige bediening door middel van draaiknoppen en druktoetsen. De bediening is volledig in het Nederlands.

Dit apparaat is een combimagnetron die ook een grill functie heeft en een functie voor hete lucht. Het heeft 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s en in totaal 5 magnetronstanden. Daarnaast heeft het een digitale timer die je kunt instellen tot een tijd van 95 minuten. Handig is dat het een beveiliging heeft voor kinderen door middel van een kinderslot.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik. De bediening ervan is erg gemakkelijk, want het heeft een duidelijke gebruiksaanwijzing.

De gerechten worden goed heet en warm, dus dit apparaat werkt goed. Voor deze kopers is dit een top product. Andere kopers vinden de kabel te kort en dat het een matige kwaliteit heeft.

De MN255C magnetron van Inventum is eenvoudig om te bedienen en heeft een inhoud van 25 liter. Het apparaat beschikt over een grill en kan ook gebruikt worden als heteluchtoven. Bovendien beschikt het toestel over meerdere standen en programma’s en kun je de timer gebruiken om een tijd in te stellen.

 

Voordelen:

Meerdere standen: het apparaat beschikt over 5 magnetronstanden en 4 combistanden. Je kunt de magnetron ook gebruiken als heteluchtoven of om voedsel te grillen. Bovendien kun je ook gebruik maken van 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s om voedsel in een mum van tijd klaar te maken.

Timer: het toestel is voorzien van een digitale timer die je tot maximaal 95 minuten kunt instellen. Zo kun je rustig een andere taak uitvoeren want de timer waarschuwt je wanneer het voedsel klaar is.

Accessoires: naast het draaiplateau voor de magnetron ontvang je ook een ovenrooster bij de aankoop.

 

Nadelen:

Formaat: voor sommige toepassingen zoals het maken van cake, is de magnetron te klein.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Samsung MS28F303TAS/EN – Solo magnetron – 16 voorgeprogrammeerde recepten

 

Net zoals de eerder vernoemde Sharp magnetron, behoort ook dit exemplaar van Samsung alvast tot de populaire apparaten. Zo zien we dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de efficiëntie en de mogelijkheden wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren. Kortom, de moeite waard om deze Samsung magnetron eens even aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Zo wordt de Samsung MS28F303TAS/EN solo magnetron – overigens beschikbaar in 2 neutrale kleuren – gekenmerkt door een relatief compact formaat van 29,7 x 51,7 x 42,8 cm wat een inhoud garandeert van maximaal 28 liter. Hoewel hij tot de kleinere magnetrons behoort, weet hij moeiteloos een vermogen van maximaal 1000 watt te leveren, verdeeld over 7 vermogensstanden. 

Zo is de solo magnetron van Samsung onder meer voorzien van maar liefst 16 automatische kookprogramma’s aangevuld met een Power Defrost functie. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een onderhoudsvriendelijk karakter, een uitschakelbaar draaiplateau en een geïntegreerde eco modus.

 

Voordelen:

Vermogen: door het apparaat correct op het stroomnet aan te sluiten, kan een totaal vermogen van 1000 watt worden geleverd verdeeld over maar liefst 7 verschillende vermogensstanden.

Onderhoud: dankzij de keramische binnenwanden is deze magnetron vrij eenvoudig schoon te maken na gebruik.

Handig in gebruik: het apparaat wordt geleverd met maar liefst 16 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s, een handige ontdooi- en eco modus functie en een bijbehorend uitschakelbaar draaiplateau.

Budgetvriendelijk: prijs-kwaliteitsgewijs kunnen we stellen dat de Samsung MS28F303TAS/EN alvast tot de goedkope magnetrons behoort.

 

Nadelen:

Geen grillfunctie: jammer genoeg is deze solo magnetron niet meteen voorzien van een grillfunctie.

Koop bij bol.com (€146)

 

 

 

 

5. Inventum MN255C – Combi-magnetron – Met grill- en heteluchtfunctie tot 240ºC

 

Of je met de Inventum MN255C meteen voor een magnetron aanbieding kiest, valt nog even af te wachten. Toch lijken de meeste klanten duidelijk overtuigd van het fraaie design in combinatie met de prijs-kwaliteitverhouding wat een mooie eindscore van 4,6 op 5 sterren oplevert. Toch de moeite waard lijkt ons, om het apparaat even van naderbij te bekijken.

Hoewel de term combi-magnetron doet vermoeden dat je met de Inventum MN255C  voor een grote magnetron kiest, is niets minder waar. Zo kent dit apparaat een relatief compact formaat van 31 x 51 x 46 cm wat resulteert in een inhoud van maximaal 25 liter. Door hem correct op het stroomnet aan te sluiten, weet hij moeiteloos een ruim vermogen van 900 tot maximaal 2400 watt te leveren, weliswaar verdeeld over 5 vermogensstanden.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een ingebouwde ontdooifunctie, een heteluchtfunctie, grillfunctie én de mogelijkheid om gebruik te maken van een geïntegreerde ovenfunctie, wat meteen de term combi-magnetron weet te verklaren.

 

Voordelen:

Vermogen: het magnetronvermogen bedraagt maximaal 900 watt terwijl het grillvermogen tot 1400 watt gaat en het ovenvermogen zelfs tot maximaal 2400 watt gaat.

Vermogensstanden: je hebt de mogelijkheid om te schakelen tussen de 5 beschikbare vermogensstanden.

Handig in gebruik: de hetelucht- en grillfunctie worden aangevuld met een praktische ontdooifunctie. Het geheel wordt verder aangedikt met een ingebouwde timer, binnenverlichting en een stevige RVS binnenruimte.

 

Nadelen:

Te klein: één koper is van mening dat de combi-magnetron wel erg klein uitvalt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Whirlpool AMW 730/IX inbouw combimagnetron 31l

 

De Whirlpool AMW 730/IX is een combimagnetron met een strak design die door zijn zilverkleurige behuizing in roestvrij staal goed past in een moderne keuken. Het toestel heeft een vermogen van 1000 Watt waardoor hij snel zijn temperatuur bereikt. Dankzij het draaiplateau zal je bereiding gelijkmatig opwarmen en je gerecht niet uitdrogen. 

De afmeting van 38,5 x 59,5 x 46,8 cm en een gewicht van 2,7 kg zorgen ervoor dat hij zonder problemen in elke keuken kan worden ingebouwd. Bovendien heeft het toestel een deur die naar beneden opendraait waardoor het veiliger is voor kleine kinderen aangezien ze deze niet makkelijk kunnen openen.

De combimagnetron wordt bediend met een draaiknop waarmee je uit 7 verschillende vermogens kunt kiezen. Om efficiënt en snel te kunnen werken kun je op de touchscreen een keuze maken uit 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s. In de reviews zien we een algemene tevredenheid voor dit product maar voor één klant voldoet het toestel echter niet aan zijn verwachtingen.

 

Voordelen:

Ruimtebesparend: door het feit dat dit een inbouwtoestel is dat bovendien dezelfde eigenschappen heeft van een gewone oven kun je veel ruimte besparen in je keuken. De traditionele oven wordt overbodig.

Functionaliteit: door zijn 10 verschillende keuzemogelijkheden om bereidingen klaar te maken is dit een veelzijdig toestel.

Snel en zuinig: de quartzgrill verwarmt je schotels veel sneller en zuiniger dan een gewone grill en  is bovendien zelfreinigend.

 

Nadelen:

Geluid: de combimagnetron zou nogal veel geluid maken. Dit is echter de mening van één klant. De oorzaak ligt misschien bij de kast waarin hij is ingebouwd, iets die niet goed vast zit waardoor hij meer lawaai maakt.

Koop bij bol.com (€489)

 

 

 

 

7. Sharp R860S combimagnetron 25 l 15 kookprogramma’s

 

De Sharp R860S combimagnetron is een veelzijdig toestel met 15 kookprogramma’s die voorzien is van het Flat Tray Cooking systeem in plaats van het draaiplateau, waardoor de inhoud van 25 l optimaal kan benut worden. Dankzij het magnetronvermogen van 900 Watt en het vermogen van de oven van 1950 Watt kunnen jouw gerechten snel en met de juiste temperatuur klaargemaakt worden.

De kookprogramma’s zijn eenvoudig in te stellen op het tiptoets bedieningspaneel. Hiervoor kies je de gewenste voeding en geef je de hoeveelheid in, daarna zal de combimagnetron het juiste vermogen, de kooktijd en de kookfunctie uit kiezen. Je kunt het toestel natuurlijk volledig zelf instellen naar keuze.

Door zijn compacte vorm met afmetingen van 28,7 x 49 x 49,5 cm en zijn gewicht van 16 kg kan hij op het aanrecht worden geplaatst. Bovendien kun je hem makkelijk in een hoek zetten dankzij de deur die naar links open gaat waardoor hij niet te veel in de weg zal staan. In de reviews zien we een goede tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze combimagnetron is door het Flat Tray Cooking systeem veel ruimer binnenin. Bovendien is deze onderplaat makkelijk schoon te vegen dankzij het vlakke oppervlak.

Veelzijdig: de 15 verschillende kookprogramma’s geven je voldoende keuze om je bereiding naar wens klaar te maken.

Bedieningspaneel: je kunt een kookwekker instellen via de tiptoets bediening, daarnaast heeft hij een led-display waarop het uur wordt weergegeven.

 

Nadelen: 

Bediening: in het begin is het toch zeker nodig om de handleiding bij de hand te houden om het toestel correct te kunnen gebruiken. De instellingen voor sommige kookmethodes zijn wat ingewikkeld.

Koop bij bol.com (€169)

 

 

 

 

8. Etna SMV620ZWA retro magnetron  20 l

 

De magnetron van Etna biedt met zijn retro-look momenteel één van de populairste designs om je keuken die extra touch geven. Het kleine toestel kan door zijn afmetingen van 25,6 x 45,1 x 35,8 cm probleemloos op het aanrecht worden geplaatst en bovendien weegt hij maar 10,5 kg waardoor hij makkelijk verzet kan worden. 

Door zijn kleine inhoud van 20 l en zijn eenvoudige bediening is hij zeer geschikt om hem op een studentenkamer, op kantoor of in een werkruimte te gebruiken. Een vermogen van 800 Watt maakt het mogelijk om snel maaltijden op te warmen en zelfs enkele bereidingen klaar te maken met de voorgeprogrammeerde kookprogramma’s. Hij heeft 3 ontdooistanden en 12 automatische programma’s. 

Deze magnetron is een relatief klein toestel met een draaiplateau van 24,5 cm. Dit hippe apparaat van Etna is verkrijgbaar in 4 verschillende trendy kleuren. In de reviews zien we een algemene tevredenheid over de kwaliteit van dit toestel.

 

Voordelen:

Compact: dit is een compact toestel die niet veel ruimte inneemt op het aanrecht.

Gebruiksvriendelijk: door de eenvoudige en snelle bediening kan hij zonder zorgen op een studentenkamer worden geplaatst. Hij zorgt voor een snelle opwarming van de maaltijd die mama thuis heeft klaargemaakt.

Design: de magnetron heeft een stoere retro-look die mooi staat in om het even welk interieur.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: voor een dergelijk klein toestel is hij wel aan de prijzige kant.

Koop bij bol.com (€105)

 

 

 

 

9. Samsung MS23K351AW/EN magnetron 23 l Keramische binnenwand

 

Deze magnetron van Samsung behoort tot de goedkope prijsklasse dankzij de aanbieding in de outlet store. De inhoud van dit toestel is 23 l en de krasvrije en roestwerende keramische binnenwanden zorgen ervoor dat dit toestel makkelijk te reinigen is.

Dit apparaat meet slechts 27,5 x 48,9 x 37,4 cm en weegt 12 kg waardoor hij absoluut niet lomp overkomt en je hem zonder veel ruimteverlies op je aanrecht  kunt plaatsen. Deze solo magnetron heeft verschillende programma’s waarmee je jouw favoriete gerechten in een handomdraai op tafel zet. De Quick Defrost functie kiest de juiste ontdooitijd van de door jou aangegeven etenswaren. 

Dankzij de Keep Warm functie worden jouw bereidingen op de juiste temperatuur warm gehouden tot iedereen aan tafel komt. Daarnaast hebben we nog de Eco Mode die zorgt voor een laag energieverbruik. Hierbij blijven alleen de nodige functies ingeschakeld als het toestel niet gebruikt wordt. In de reviews zien we een goede tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Geen geurtjes: de Desodorization functie zorgt ervoor dat er geen vervelende geurtjes blijven hangen in je toestel.

Zuinig: dit apparaat is dankzij de Eco Mode zeer zuinig in verbruik. De onnodige functies worden uitgeschakeld als het toestel in stand-by staat.

Onderhoudsvriendelijk: door de keramische binnenwanden is dit toestel makkelijk schoon te maken zonder schrobben!

 

Nadelen:

Keep Warm functie: een klant merkt op dat de beloofde Keep Warm functie nergens terug te vinden is.

Koop bij bol.com (€128.99)

 

 

 

 

10. Siemens iQ700 CM 633GBS1 inbouwoven met magnetron 45 l

 

Niet voor niets wordt Siemens samen met enkele andere toppers genoemd als het beste merk op gebied van huishoudtoestellen. De Siemens iQ700 combineert zijn uitstekende kwaliteiten van Vario Speed bakoven met magnetron functies. Het apparaat heeft met zijn afmetingen van 45,5 x 59,4 x 54,8 cm de ideale maten om in elke keuken te worden ingebouwd.

Het maximale vermogen van 900 Watt voor de oven en 600 Watt voor de magnetron zorgen ervoor dat dit toestel geen enkele moeite heeft om snel zijn gewenste temperatuur te bereiken. Dankzij de inverter techniek waarbij het principe draait om het gebruik van een uitneembare onderplaat, is het mogelijk om grotere schalen te gebruiken. Bovendien zorgt deze techniek ervoor dat de warmte gelijkmatig over de voeding wordt verdeeld.

De combioven werkt met verschillende verwarmingstechnieken waarvan 4D hete lucht, hete lucht en de circulatiegrill er maar enkele zijn. De mogelijkheden van dit ruime toestel met een inhoud van 45 l vullen een lange lijst. In de reviews zien we een uitstekende beoordeling voor dit apparaat. Geen enkel negatief punt werd opgemerkt.

 

Voordelen:

Functionaliteit: de functiemogelijkheden van deze combioven zijn uitgebreid waardoor hij zonder twijfel minstens 3 andere keukentoestellen vervangt. 

Veiligheid: de sleutelfunctie voorkomt het ongewild inschakelen van het apparaat. De rest temperatuuraanduiding (dit is het aantal graden bij afkoeling) en de glasdeur die maximum 40°C wordt, maken dit tot een veilig toestel wanneer ook kinderen in de buurt zijn.

Toebehoren: de combioven wordt geleverd met een combi rooster en een universele braadslede.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat dit toestel in de duurste prijscategorie hoort.

Koop bij bol.com (€1039)

 

 

 

 

11. Inventum MN207S solo magnetron 20 l

 

Deze Inventum magnetron met een inhoud van 20 l komt in de laagste prijsklasse en heeft bovendien een uitstekende kwaliteit. Het apparaat is eenvoudig te bedienen met tiptoetsen waarmee 5 ontdooistanden en 8 voorgeprogrammeerde programma’s kunnen gekozen worden. Op de grote display worden de ingestelde tijd en het gekozen programma duidelijk weergegeven. Hierdoor is hij ook voor oudere mensen die wat minder goed zien het perfecte toestel.

Door het kleine formaat van deze magnetron, 26 x 44 x 37 cm, past hij makkelijk in een kleine keuken, op kantoor of in de vrachtwagen. Het draaiplateau van 25,5 cm diameter en de binnenzijde in emaille zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Bovendien zorgt het emaille ervoor dat het toestel makkelijk te reinigen is. 

Het toestel biedt 800 Watt vermogen waardoor ontdooien, een flesje verwarmen of een maaltijd bereiden betrekkelijk snel gaat. In de reviews merken we op dat dit toestel een uitstekende beoordeling kreeg zowel voor de prijs als voor de kwaliteit. Dit apparaat was trouwens het Best Reviewed product voor 2019 voor Kieskeurig NL.

 

Voordelen:

Formaat: deze kleine magnetron kan dankzij zijn compacte formaat op verschillende plaatsen en in kleine ruimtes worden geplaatst.

Gebruiksvriendelijk: het toestel is heel eenvoudig te bedienen met tiptoetsen en een draaiknop. De display heeft duidelijk de klok weer.

Het prijskaartje: deze magnetron heeft een aantrekkelijk prijskaartje zonder te moeten inboeten aan kwaliteit. Hij kreeg een award van Kieskeurig.NL.

 

Nadelen: 

Netsnoer: we merken op dat het netsnoer aan de korte kant is.

Koop bij bol.com (€82.99)

 

 

 

 

Magnetrons Koopgids

 

Vele mensen zien een magnetron nog altijd enkel als een toestel die voedsel opwarmt. Je kunt dit apparaat echter gebruiken voor vele toepassingen. Je kunt bevroren voedsel ontdooien en sommigen zijn zelfs oven en microgolfoven in één. Kies het type magnetron die je wilt kopen en let op de inhoud. Wil je inbouw of vrijstaand en over welke functies beschikt het? Houd ook rekening met de prijs.

Soorten magnetrons

Naast een gewone solo magnetron kun je tegenwoordig ook kiezen voor een combi magnetron met vele verschillende functies. De combi is duurder dan de gewone magnetron maar kan door z’n vele functies het gebruik van een oven overbodig maken. Zo kun je op die manier kosten maar ook ruimte besparen.

Een standaard magnetron is geschikt om kant-en-klare maaltijden op te warmen of zelf het heropwarmen van een kopje koffie. Ze beschikken meestal ook over een ontdooifunctie zodat je voedsel kunt ontdooien maar zijn niet geschikt om te grillen of roosteren. Ze zijn wel goedkoop en er bestaan vele modellen.

Je kunt ook kiezen voor een grill magnetron, deze toestellen hebben dezelfde werking als een standaard magnetron met een extra grillfunctie om je voedsel te kunnen bruinen. Bij sommige modellen kun je beide verwarmings functies gebruiken om voedsel klaar te maken.

Als je over extra plaats beschikt in je kast kun je eventueel een inbouw magnetron overwegen. Deze zijn meestal wel duurder dan vrijstaande magnetrons en je kunt ze ook niet verplaatsen. Een vrijstaand model neemt echter veel plaats in op het aanrecht. Houd bij de aankoop van een inbouw magnetron rekening met de deur. Als deze horizontaal open gaat dan plaats je de magnetron best niet te hoog. Denk er ook aan dat leveranciers meestal een extra kost aanrekenen om de magnetron te installeren.

 

Afmetingen en inhoud

Als je een klein aanrecht hebt dan kies je best voor een inbouwmodel. Maar als ook dat niet mogelijk is dan koop je best een klein magnetron die niet teveel ruimte inneemt. Kleine modellen hebben plaats voor een plaat met een breedte van 27 cm en zal dus ook een kleinere inhoud hebben.

De inhoud is belangrijk want je moet rekening houden voor hoeveel personen je eten wilt opwarmen of klaarmaken. Een gezin heeft een model met een grotere inhoud nodig dan een student of alleenstaande. De inhoud van een magnetron wordt uitgedrukt in liters en kan liggen tussen 17 liter voor kleine modellen en 40 liter voor combi modellen.

De grootte van de magnetron zal een invloed hebben op het soort plaat die je kunt gebruiken in je magnetron. De klassieke magnetrons beschikken over een draaischijf omdat deze zorgen voor een betere verdeling van de microgolven en zo een optimale opwarming te verkrijgen. Tegenwoordig bestaan er echter toestellen met een kookplaat die de warmte ook goed kunnen distribueren en daardoor meer ruimte bieden voor grotere schotels. Het nadeel van deze modellen is dat ze meestal duurder zijn.

 

Functies

Een magnetron kan over verschillende programma’s en functies beschikken. De mogelijkheid tot een uitgestelde start om zelf het tijdstip te kiezen wanneer de magnetron het voedsel opwarmt. Geheugentoetsen die veelgebruikte instellingen opslaan zodat je ze opnieuw kunt gebruiken met één druk op de toets.

Om het gebruik van een magnetron veiliger te maken zijn er modellen een kinderbeveiliging, dit zorgt ervoor dat je kinderen de deur niet kunnen opentrekken en voorkomen zo ongelukken. Je kunt bij sommige toestellen zelfs het draaiplateau vervangen door een draaispit! Kijk dus bij je aankoop eerst over welke functies een magnetron beschikt en welke handig kunnen zijn voor jouw situatie.

Een combi magnetron kan over verschillende opwarmfucties beschikken zoals hetelucht die de magnetron verwarmt met een ventilator. Zo is de warmte gelijkmatig verdeeld over de ruimte en kun je voedsel bakken.

De conventionele stand zorgt ook voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en is geschikt om mee te bakken en braden. Met de grillfunctie kun je je voedsel een krokant bruin korstje geven.

Goedkope of dure magnetrons

Je hoeft zeker geen grote bedragen uit te geven aan een magnetron. Door vele verschillende apparaten online te vergelijken kun je zelfs geld besparen en mooie aanbiedingen vinden. Je kunt eenvoudig de verschillende voor- en nadelen bekijken van een apparaat en zelfs de meningen van andere kopers in acht nemen.

Solo magnetrons zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan een combi magnetron maar als je geen oven hebt in je keuken is een combi de betere keuze. Zo beschik je over veel meer functies voor het opwarmen van je voedsel. Het hangt in de eerste plaats af van je eigen budget en de functies die voor jouw situatie handig zijn.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES