11 beste Magnetrons Test van 2024

 

Beste magnetrons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bepaalde toestellen zijn bijna onmisbaar geworden in de keuken. Denk maar aan een degelijke en vooral duurzame magnetron. Wanneer je ’s avonds laat na een stressvolle werkdag thuis komt, kan het maar zo gemakkelijk zijn om even je eten te ontdooien en/ of op te warmen. Daar er tegenwoordig een ruim assortiment voorhanden is, wilden wij de keuze iets makkelijker maken. We hebben dus als zelf 3 topproducten geselecteerd op basis van verschillende factoren. Zo blijkt de Sharp R-961INW magnetron alvast een degelijk apparaat dat gekenmerkt wordt door een oven- én grillfunctie. Verder kun je ook met de Severin MW 7892 magnetron een goede aankoop doen. Met een vermogen van minstens 700 Watt, is het één van de krachtige magnetrons uit het rijtje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

11 beste magnetrons (Reviews) van 2024

 

Koop een magnetron om je maaltijden thuis of op kantoor op te warmen, zodat je kunt genieten van een heerlijke warme maaltijd. Tegenwoordig zijn er ook magnetrons met meer opties, waarmee je diverse gerechten kunt klaarmaken. Bekijk de opties hieronder en kies de beste magnetron voor jezelf uit.

 

1. Sharp R-961INW Combi-Magnetron

 

De Sharp R-961INW is een combimagnetron die 6 vermogensniveaus heeft samen met een grill en een oven. Het heeft 14 automatische programma’s, inclusief een ontdooifunctie en een inhoud van 40 liter.

Het heeft een sensor bediening met een digitale display. Je kunt dus diverse heerlijke gerechten klaarmaken met dit product. Je kunt nu dus ook heerlijk brood of koekjes bakken in de oven of je kunt lekker vlees grillen.

Gezien de prijs behoort dit product niet tot de categorie van goedkope magnetrons. Desondanks zijn de meeste kopers tevreden met dit product, want het is van uitstekende kwaliteit.

Het is eenvoudig om te gebruiken en je kunt er zoveel mee doen. De enige minpunten zijn dat het geen klok heeft, zodat je tijdens het koken de tijd in de gaten kunt houden en dat de bovenkant van dit apparaat warm wordt.

De R-961INW kun je gebruiken als magnetron maar ook als oven. Het apparaat beschikt over meerdere programma’s en je kunt er ook mee grillen. Het toestel heeft een inhoud van 40 liter maar zal door de hoge prijs sommige kopers afschrikken.

 

Voordelen:

Verschillende functies: je kunt het toestel gebruiken als magnetron maar het beschikt verder nog over andere handige functies zoals ontdooien, grillen, opwarmen en convectie om het apparaat als oven te gebruiken.

Inhoud: de magnetron heeft een inhoud van 40 liter waardoor je over genoeg ruimte beschikt om een grote hoeveelheid voedsel op te warmen.

Accessoires: de magnetron wordt geleverd met bakplaten die je kunt gebruiken om te koken. Bovendien kun je op twee verschillende niveaus voedsel plaatsen om op te warmen of te koken.

Onderhoud: het toestel is makkelijk om te reinigen zodat je het proper kunt houden en op een hygiënische wijze je voedsel kunt bereiden.

 

Nadelen:

Klok: er zit geen klok op het apparaat en dit is voor vele kopers een minpunt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Severin MW 7892 Retro magnetron met grill 700 Watt

 

Door te kiezen voor de Severin MW 7892 magnetron kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. Z’n retro-achtige design en de mogelijkheid om hem in een wit of rood kleurtje aan te kopen, maakt het een magnetron voor de gedurfde kopers onder ons.

De magnetron wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 25,5 x 44,5 x 36 cm en biedt dan ook een ruime inhoud aan. Door het 1,1 meter lange snoer eenvoudig in het stopcontact te pluggen, kun je de magnetron vervolgens het gewoon inschakelen. Zo bedraagt het ruime vermogen maar liefst 700 Watt en het grillvermogen kan zelfs oplopen tot 1000 Watt. Verder is hij eveneens voorzien van een ontdooifunctie met 5 vermogensstanden, een digitaal display en ovenverlichting. Kortom, alles wat je nodig hebt om de lekkerste gerechten te ontdooien en/ of op te warmen.

Bij aankoop van deze magnetron wordt overigens niet alleen een draaiplateau meegeleverd maar tevens ook een grillrek en een informatieve handleiding. Ondanks het feit dat alleen bovenwarmte tot de mogelijkheden behoort, lijken klanten overtuigd van hun aankoop en wordt het toestel zelfs beloond met 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: het is een stevige retro-achtige magnetron waarvan de behuizing voornamelijk uit kunststof werd gemaakt. Dit is niet alleen stevig maar vooral ook makkelijk te onderhouden.

Toebehoren: de magnetron wordt geleverd inclusief een handleiding met instructies, een grillrek en een draaiplateau.

Vermogen: aangezien de magnetron over verschillende functies beschikt, kan ook het vermogen variëren van minimaal 700 tot maximaal 1000 Watt.

Handig in gebruik: de magnetron levert moeiteloos heel wat bovenwarmte en biedt daarnaast ook een grill- én ontdooifunctie aan. Bij de ontdooifunctie heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 5 verschillende standen.

 

Nadelen:

Geen kinderslot: een kinderslot of kinderbeveiliging had misschien wel handig geweest mochten er kindjes rondlopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Severin MW 7873 – Magnetron – Wit // Severin magnetron

 

Overweeg je om een magnetron te kopen dan is het belangrijk om op voorhand enkele elementen af te vinken. Wil je een vrijstaande dan wel inbouw magnetron; een grote of liever kleine magnetron? Op die manier wordt het makkelijker om een keuze te maken uit het ruime assortiment. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen opteren voor de Severin MW 7873 die terug te vinden is in het rijtje van de vrijstaande solo-magnetrons.

De magnetron kent daarbij een relatief compacte afmeting van 51 x 43 x 30,5 cm wat resulteert in een effectieve netto inhoud van maar liefst 16,4 liter. Bij aankoop wordt hij jou aangeboden inclusief een verwijderbaar draaiplateau met een doorsnede van 31,5 cm. Verder is deze magnetron eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten – weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220/230V – waarna een aanzienlijk vermogen tot 900 watt kan worden geleverd.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met maar liefst 5 vermogensstanden, een ontdooifunctie, een hittebestendige behuizing, een ingebouwde timer en eenvoudige bediening. Of je ook meteen voor één van de goedkope apparaten dan wel een magnetron aanbieding kiest, dat valt jammer genoeg te betwijfelen. Toch lijken heel wat klanten enthousiast, getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren. 

 

Voordelen:

Ontdooifunctie: je geniet onder meer een geïntegreerde ontdooifunctie die werkt op basis van gewicht én tijd.

Draaiplateau: bij aankoop wordt een draaibaar én verwijderbaar draaiplateau met een diameter van 31.5 cm meegeleverd.

Voeding: de magnetron is voorzien van een 1,10 meter lang snoer waarmee je het apparaat eenvoudig en snel op het stroomnet kunt aansluiten.

Vermogen: hij garandeert een ruim vermogen tot 900 watt, verdeeld over maar liefst 5 verschillende vermogensstanden.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje doet alvast vermoeden dat het hier geen aanbieding betreft.

Geen combo: ben je specifiek op zoek naar een combi oven magnetron of een combi magnetron, dan is dit apparaat niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Samsung MS28F303TAS/EN – Solo magnetron – 16 voorgeprogrammeerde recepten

 

Net zoals de eerder vernoemde Sharp magnetron, behoort ook dit exemplaar van Samsung alvast tot de populaire apparaten. Zo zien we dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de efficiëntie en de mogelijkheden wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren. Kortom, de moeite waard om deze Samsung magnetron eens even aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Zo wordt de Samsung MS28F303TAS/EN solo magnetron – overigens beschikbaar in 2 neutrale kleuren – gekenmerkt door een relatief compact formaat van 29,7 x 51,7 x 42,8 cm wat een inhoud garandeert van maximaal 28 liter. Hoewel hij tot de kleinere magnetrons behoort, weet hij moeiteloos een vermogen van maximaal 1000 watt te leveren, verdeeld over 7 vermogensstanden. 

Zo is de solo magnetron van Samsung onder meer voorzien van maar liefst 16 automatische kookprogramma’s aangevuld met een Power Defrost functie. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een onderhoudsvriendelijk karakter, een uitschakelbaar draaiplateau en een geïntegreerde eco modus.

 

Voordelen:

Vermogen: door het apparaat correct op het stroomnet aan te sluiten, kan een totaal vermogen van 1000 watt worden geleverd verdeeld over maar liefst 7 verschillende vermogensstanden.

Onderhoud: dankzij de keramische binnenwanden is deze magnetron vrij eenvoudig schoon te maken na gebruik.

Handig in gebruik: het apparaat wordt geleverd met maar liefst 16 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s, een handige ontdooi- en eco modus functie en een bijbehorend uitschakelbaar draaiplateau.

Budgetvriendelijk: prijs-kwaliteitsgewijs kunnen we stellen dat de Samsung MS28F303TAS/EN alvast tot de goedkope magnetrons behoort.

 

Nadelen:

Geen grillfunctie: jammer genoeg is deze solo magnetron niet meteen voorzien van een grillfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Primo MG15-WS Vrijstaande Magnetron – 900 W – 25L – RVS

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen opteren voor de Primo MG15-WS; een vrijstaande solo magnetron die eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten is en vervolgens een ruim vermogen tot 900 watt weet te leveren, verdeeld over maar liefst 5 vermogensstanden én bijbehorende ontdooifunctie.

De magnetron kent daarbij een totale afmeting van 37,5 x 50 x 28,5 cm wat resulteert in een aanzienlijke inhoud van 25 liter. Bij aankoop van deze vrijstaande magnetron wordt meteen ook een glazen draaischotel met een doorsnede van 27 cm meegeleverd die makkelijk te verwijderen. Best wel handig indien je de magnetron wilt schoonmaken. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij de ingebouwde timer tot 30 minuten en zijn ruime temperatuurbereik.

Nemen we een kijkje tussen de online reviews dan zien we meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren opduiken. Hoewel de meeste klanten wel degelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, lijkt een enkele koper van mening dat bepaalde onderdelen vrij kwetsbaar zijn.

 

Voordelen:

Draaiplateau: het glazen draaiplateau kent een totale doorsnede van 27 cm en is makkelijk uit de magnetron te verwijderen, wat het schoonmaken eenvoudiger maakt.

Vermogensstanden: het vermogen van 900 watt wordt verdeeld over maar liefst 5 verschillende vermogensinstellingen waartussen probleemloos kan geschakeld worden.

Vermogen: door de magnetron op het stroomnet aan te sluiten, kan een ruim vermogen tot 900 watt worden geleverd.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een enkele koper is van mening dat de magnetron behoorlijk kwetsbaar is en bijgevolg geen lang leven beschoren is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Whirlpool AMW 730/IX inbouw combimagnetron 31l

 

De Whirlpool AMW 730/IX is een combimagnetron met een strak design die door zijn zilverkleurige behuizing in roestvrij staal goed past in een moderne keuken. Het toestel heeft een vermogen van 1000 Watt waardoor hij snel zijn temperatuur bereikt. Dankzij het draaiplateau zal je bereiding gelijkmatig opwarmen en je gerecht niet uitdrogen. 

De afmeting van 38,5 x 59,5 x 46,8 cm en een gewicht van 2,7 kg zorgen ervoor dat hij zonder problemen in elke keuken kan worden ingebouwd. Bovendien heeft het toestel een deur die naar beneden opendraait waardoor het veiliger is voor kleine kinderen aangezien ze deze niet makkelijk kunnen openen.

De combimagnetron wordt bediend met een draaiknop waarmee je uit 7 verschillende vermogens kunt kiezen. Om efficiënt en snel te kunnen werken kun je op de touchscreen een keuze maken uit 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s. In de reviews zien we een algemene tevredenheid voor dit product maar voor één klant voldoet het toestel echter niet aan zijn verwachtingen.

 

Voordelen:

Ruimtebesparend: door het feit dat dit een inbouwtoestel is dat bovendien dezelfde eigenschappen heeft van een gewone oven kun je veel ruimte besparen in je keuken. De traditionele oven wordt overbodig.

Functionaliteit: door zijn 10 verschillende keuzemogelijkheden om bereidingen klaar te maken is dit een veelzijdig toestel.

Snel en zuinig: de quartzgrill verwarmt je schotels veel sneller en zuiniger dan een gewone grill en  is bovendien zelfreinigend.

 

Nadelen:

Geluid: de combimagnetron zou nogal veel geluid maken. Dit is echter de mening van één klant. De oorzaak ligt misschien bij de kast waarin hij is ingebouwd, iets die niet goed vast zit waardoor hij meer lawaai maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Sharp R860S combimagnetron 25 l 15 kookprogramma’s

 

De Sharp R860S combimagnetron is een veelzijdig toestel met 15 kookprogramma’s die voorzien is van het Flat Tray Cooking systeem in plaats van het draaiplateau, waardoor de inhoud van 25 l optimaal kan benut worden. Dankzij het magnetronvermogen van 900 Watt en het vermogen van de oven van 1950 Watt kunnen jouw gerechten snel en met de juiste temperatuur klaargemaakt worden.

De kookprogramma’s zijn eenvoudig in te stellen op het tiptoets bedieningspaneel. Hiervoor kies je de gewenste voeding en geef je de hoeveelheid in, daarna zal de combimagnetron het juiste vermogen, de kooktijd en de kookfunctie uit kiezen. Je kunt het toestel natuurlijk volledig zelf instellen naar keuze.

Door zijn compacte vorm met afmetingen van 28,7 x 49 x 49,5 cm en zijn gewicht van 16 kg kan hij op het aanrecht worden geplaatst. Bovendien kun je hem makkelijk in een hoek zetten dankzij de deur die naar links open gaat waardoor hij niet te veel in de weg zal staan. In de reviews zien we een goede tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze combimagnetron is door het Flat Tray Cooking systeem veel ruimer binnenin. Bovendien is deze onderplaat makkelijk schoon te vegen dankzij het vlakke oppervlak.

Veelzijdig: de 15 verschillende kookprogramma’s geven je voldoende keuze om je bereiding naar wens klaar te maken.

Bedieningspaneel: je kunt een kookwekker instellen via de tiptoets bediening, daarnaast heeft hij een led-display waarop het uur wordt weergegeven.

 

Nadelen: 

Bediening: in het begin is het toch zeker nodig om de handleiding bij de hand te houden om het toestel correct te kunnen gebruiken. De instellingen voor sommige kookmethodes zijn wat ingewikkeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Etna SMV620ZWA retro magnetron  20 l

 

De magnetron van Etna biedt met zijn retro-look momenteel één van de populairste designs om je keuken die extra touch geven. Het kleine toestel kan door zijn afmetingen van 25,6 x 45,1 x 35,8 cm probleemloos op het aanrecht worden geplaatst en bovendien weegt hij maar 10,5 kg waardoor hij makkelijk verzet kan worden. 

Door zijn kleine inhoud van 20 l en zijn eenvoudige bediening is hij zeer geschikt om hem op een studentenkamer, op kantoor of in een werkruimte te gebruiken. Een vermogen van 800 Watt maakt het mogelijk om snel maaltijden op te warmen en zelfs enkele bereidingen klaar te maken met de voorgeprogrammeerde kookprogramma’s. Hij heeft 3 ontdooistanden en 12 automatische programma’s. 

Deze magnetron is een relatief klein toestel met een draaiplateau van 24,5 cm. Dit hippe apparaat van Etna is verkrijgbaar in 4 verschillende trendy kleuren. In de reviews zien we een algemene tevredenheid over de kwaliteit van dit toestel.

 

Voordelen:

Compact: dit is een compact toestel die niet veel ruimte inneemt op het aanrecht.

Gebruiksvriendelijk: door de eenvoudige en snelle bediening kan hij zonder zorgen op een studentenkamer worden geplaatst. Hij zorgt voor een snelle opwarming van de maaltijd die mama thuis heeft klaargemaakt.

Design: de magnetron heeft een stoere retro-look die mooi staat in om het even welk interieur.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: voor een dergelijk klein toestel is hij wel aan de prijzige kant.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Samsung MS23K351AW/EN magnetron 23 l Keramische binnenwand

 

Deze magnetron van Samsung behoort tot de goedkope prijsklasse dankzij de aanbieding in de outlet store. De inhoud van dit toestel is 23 l en de krasvrije en roestwerende keramische binnenwanden zorgen ervoor dat dit toestel makkelijk te reinigen is.

Dit apparaat meet slechts 27,5 x 48,9 x 37,4 cm en weegt 12 kg waardoor hij absoluut niet lomp overkomt en je hem zonder veel ruimteverlies op je aanrecht  kunt plaatsen. Deze solo magnetron heeft verschillende programma’s waarmee je jouw favoriete gerechten in een handomdraai op tafel zet. De Quick Defrost functie kiest de juiste ontdooitijd van de door jou aangegeven etenswaren. 

Dankzij de Keep Warm functie worden jouw bereidingen op de juiste temperatuur warm gehouden tot iedereen aan tafel komt. Daarnaast hebben we nog de Eco Mode die zorgt voor een laag energieverbruik. Hierbij blijven alleen de nodige functies ingeschakeld als het toestel niet gebruikt wordt. In de reviews zien we een goede tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Geen geurtjes: de Desodorization functie zorgt ervoor dat er geen vervelende geurtjes blijven hangen in je toestel.

Zuinig: dit apparaat is dankzij de Eco Mode zeer zuinig in verbruik. De onnodige functies worden uitgeschakeld als het toestel in stand-by staat.

Onderhoudsvriendelijk: door de keramische binnenwanden is dit toestel makkelijk schoon te maken zonder schrobben!

 

Nadelen:

Keep Warm functie: een klant merkt op dat de beloofde Keep Warm functie nergens terug te vinden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Siemens iQ700 CM 633GBS1 inbouwoven met magnetron 45 l

 

Niet voor niets wordt Siemens samen met enkele andere toppers genoemd als het beste merk op gebied van huishoudtoestellen. De Siemens iQ700 combineert zijn uitstekende kwaliteiten van Vario Speed bakoven met magnetron functies. Het apparaat heeft met zijn afmetingen van 45,5 x 59,4 x 54,8 cm de ideale maten om in elke keuken te worden ingebouwd.

Het maximale vermogen van 900 Watt voor de oven en 600 Watt voor de magnetron zorgen ervoor dat dit toestel geen enkele moeite heeft om snel zijn gewenste temperatuur te bereiken. Dankzij de inverter techniek waarbij het principe draait om het gebruik van een uitneembare onderplaat, is het mogelijk om grotere schalen te gebruiken. Bovendien zorgt deze techniek ervoor dat de warmte gelijkmatig over de voeding wordt verdeeld.

De combioven werkt met verschillende verwarmingstechnieken waarvan 4D hete lucht, hete lucht en de circulatiegrill er maar enkele zijn. De mogelijkheden van dit ruime toestel met een inhoud van 45 l vullen een lange lijst. In de reviews zien we een uitstekende beoordeling voor dit apparaat. Geen enkel negatief punt werd opgemerkt.

 

Voordelen:

Functionaliteit: de functiemogelijkheden van deze combioven zijn uitgebreid waardoor hij zonder twijfel minstens 3 andere keukentoestellen vervangt. 

Veiligheid: de sleutelfunctie voorkomt het ongewild inschakelen van het apparaat. De rest temperatuuraanduiding (dit is het aantal graden bij afkoeling) en de glasdeur die maximum 40°C wordt, maken dit tot een veilig toestel wanneer ook kinderen in de buurt zijn.

Toebehoren: de combioven wordt geleverd met een combi rooster en een universele braadslede.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat dit toestel in de duurste prijscategorie hoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

11. Inventum MN207S solo magnetron 20 l

 

Deze Inventum magnetron met een inhoud van 20 l komt in de laagste prijsklasse en heeft bovendien een uitstekende kwaliteit. Het apparaat is eenvoudig te bedienen met tiptoetsen waarmee 5 ontdooistanden en 8 voorgeprogrammeerde programma’s kunnen gekozen worden. Op de grote display worden de ingestelde tijd en het gekozen programma duidelijk weergegeven. Hierdoor is hij ook voor oudere mensen die wat minder goed zien het perfecte toestel.

Door het kleine formaat van deze magnetron, 26 x 44 x 37 cm, past hij makkelijk in een kleine keuken, op kantoor of in de vrachtwagen. Het draaiplateau van 25,5 cm diameter en de binnenzijde in emaille zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Bovendien zorgt het emaille ervoor dat het toestel makkelijk te reinigen is. 

Het toestel biedt 800 Watt vermogen waardoor ontdooien, een flesje verwarmen of een maaltijd bereiden betrekkelijk snel gaat. In de reviews merken we op dat dit toestel een uitstekende beoordeling kreeg zowel voor de prijs als voor de kwaliteit. Dit apparaat was trouwens het Best Reviewed product voor 2019 voor Kieskeurig NL.

 

Voordelen:

Formaat: deze kleine magnetron kan dankzij zijn compacte formaat op verschillende plaatsen en in kleine ruimtes worden geplaatst.

Gebruiksvriendelijk: het toestel is heel eenvoudig te bedienen met tiptoetsen en een draaiknop. De display heeft duidelijk de klok weer.

Het prijskaartje: deze magnetron heeft een aantrekkelijk prijskaartje zonder te moeten inboeten aan kwaliteit. Hij kreeg een award van Kieskeurig.NL.

 

Nadelen: 

Netsnoer: we merken op dat het netsnoer aan de korte kant is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Magnetrons Koopgids

 

Vele mensen zien een magnetron nog altijd enkel als een toestel die voedsel opwarmt. Je kunt dit apparaat echter gebruiken voor vele toepassingen. Je kunt bevroren voedsel ontdooien en sommigen zijn zelfs oven en microgolfoven in één. Kies het type magnetron die je wilt kopen en let op de inhoud. Wil je inbouw of vrijstaand en over welke functies beschikt het? Houd ook rekening met de prijs.

Soorten magnetrons

Naast een gewone solo magnetron kun je tegenwoordig ook kiezen voor een combi magnetron met vele verschillende functies. De combi is duurder dan de gewone magnetron maar kan door z’n vele functies het gebruik van een oven overbodig maken. Zo kun je op die manier kosten maar ook ruimte besparen.

Een standaard magnetron is geschikt om kant-en-klare maaltijden op te warmen of zelf het heropwarmen van een kopje koffie. Ze beschikken meestal ook over een ontdooifunctie zodat je voedsel kunt ontdooien maar zijn niet geschikt om te grillen of roosteren. Ze zijn wel goedkoop en er bestaan vele modellen.

Je kunt ook kiezen voor een grill magnetron, deze toestellen hebben dezelfde werking als een standaard magnetron met een extra grillfunctie om je voedsel te kunnen bruinen. Bij sommige modellen kun je beide verwarmings functies gebruiken om voedsel klaar te maken.

Als je over extra plaats beschikt in je kast kun je eventueel een inbouw magnetron overwegen. Deze zijn meestal wel duurder dan vrijstaande magnetrons en je kunt ze ook niet verplaatsen. Een vrijstaand model neemt echter veel plaats in op het aanrecht. Houd bij de aankoop van een inbouw magnetron rekening met de deur. Als deze horizontaal open gaat dan plaats je de magnetron best niet te hoog. Denk er ook aan dat leveranciers meestal een extra kost aanrekenen om de magnetron te installeren.

 

Afmetingen en inhoud

Als je een klein aanrecht hebt dan kies je best voor een inbouwmodel. Maar als ook dat niet mogelijk is dan koop je best een klein magnetron die niet teveel ruimte inneemt. Kleine modellen hebben plaats voor een plaat met een breedte van 27 cm en zal dus ook een kleinere inhoud hebben.

De inhoud is belangrijk want je moet rekening houden voor hoeveel personen je eten wilt opwarmen of klaarmaken. Een gezin heeft een model met een grotere inhoud nodig dan een student of alleenstaande. De inhoud van een magnetron wordt uitgedrukt in liters en kan liggen tussen 17 liter voor kleine modellen en 40 liter voor combi modellen.

De grootte van de magnetron zal een invloed hebben op het soort plaat die je kunt gebruiken in je magnetron. De klassieke magnetrons beschikken over een draaischijf omdat deze zorgen voor een betere verdeling van de microgolven en zo een optimale opwarming te verkrijgen. Tegenwoordig bestaan er echter toestellen met een kookplaat die de warmte ook goed kunnen distribueren en daardoor meer ruimte bieden voor grotere schotels. Het nadeel van deze modellen is dat ze meestal duurder zijn.

 

Functies

Een magnetron kan over verschillende programma’s en functies beschikken. De mogelijkheid tot een uitgestelde start om zelf het tijdstip te kiezen wanneer de magnetron het voedsel opwarmt. Geheugentoetsen die veelgebruikte instellingen opslaan zodat je ze opnieuw kunt gebruiken met één druk op de toets.

Om het gebruik van een magnetron veiliger te maken zijn er modellen een kinderbeveiliging, dit zorgt ervoor dat je kinderen de deur niet kunnen opentrekken en voorkomen zo ongelukken. Je kunt bij sommige toestellen zelfs het draaiplateau vervangen door een draaispit! Kijk dus bij je aankoop eerst over welke functies een magnetron beschikt en welke handig kunnen zijn voor jouw situatie.

Een combi magnetron kan over verschillende opwarmfucties beschikken zoals hetelucht die de magnetron verwarmt met een ventilator. Zo is de warmte gelijkmatig verdeeld over de ruimte en kun je voedsel bakken.

De conventionele stand zorgt ook voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en is geschikt om mee te bakken en braden. Met de grillfunctie kun je je voedsel een krokant bruin korstje geven.

Goedkope of dure magnetrons

Je hoeft zeker geen grote bedragen uit te geven aan een magnetron. Door vele verschillende apparaten online te vergelijken kun je zelfs geld besparen en mooie aanbiedingen vinden. Je kunt eenvoudig de verschillende voor- en nadelen bekijken van een apparaat en zelfs de meningen van andere kopers in acht nemen.

Solo magnetrons zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan een combi magnetron maar als je geen oven hebt in je keuken is een combi de betere keuze. Zo beschik je over veel meer functies voor het opwarmen van je voedsel. Het hangt in de eerste plaats af van je eigen budget en de functies die voor jouw situatie handig zijn.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES