7 beste wijnrekken Test van 2024

 

Beste wijnrekken – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Als echte wijnliefhebber zul je het wel belangrijk vinden dat je wijn optimaal wordt bewaard. We kunnen je dan ook de goede raad geven om in een degelijk wijnrek te investeren om al jouw flessen goed op te bergen. We hebben alvast 3 toppers voor jou uitgezocht om eens van nabij te bekijken. Zo zou je kunnen kiezen voor het KitchenBrothers Bamboe Wijnrek, een driedelig wijnrek dat aan 18 flessen plaats biedt. Daarnaast staat het Lifa Living Wijnrek dat zeker een evenwaardig alternatief is. Op het moderne metalen wijnrek kun je 8 flessen wijn kwijt om ze in de beste omstandigheden te bewaren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste wijnrekken (Reviews) van 2024 

 

 Als echte wijnliefhebber zul je wel weten dat een goede wijn een flinke investering kan zijn. Om de wijn optimaal te bewaren kun je dan ook beter het beste wijnrek aanschaffen om de wijn op een veilige manier te stockeren. Ben je op zoek naar een wijnrek om in de kelder aan de wand te hangen? Of gaat je voorkeur uit naar een goudkleurig wijnrek dat perfect bij je interieur past? Om je alvast wat op weg te helpen, hebben we met de hulp en het advies van enkele sommeliers, 7 toppertjes uitgekozen om eens rustig te bekijken.

 

1. KitchenBrothers Bamboe Wijnrek Voor 18 flessen – 3 Delig Stapelbaar Bamboo

 

Het houten wijnrek van KitchenBrothers is vervaardigd uit duurzaam en stevige bamboe waardoor hij krachtig genoeg is om 18 wijnflessen te dragen. Bovendien blijkt dit één van de populairste keuzes te zijn om rode wijn in de kelder te bewaren.

Het rek heeft een vrij compact formaat van 58,5 x 28,5 x 28 cm en bestaat uit 3 etages om je flessen netjes te bewaren. Het is trouwens perfect mogelijk om 6 van deze rekken op elkaar te stapelen waardoor je een hoge wand kunt creëren om je volledige voorraad op te leggen. Wil je er nog meer op elkaar zetten, dan kun je de wijnrekken beter aan de wand vastmaken om de stabiliteit niet in gevaar te brengen.

Verder wordt dit wijnrek in losse onderdelen geleverd en kun je hem heel gemakkelijk zelf monteren zonder dat je gereedschap nodig hebt. In de reviews merken we dat de meeste klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: dit wijnrek biedt ruimte om 18 wijnflessen horizontaal te leggen zodat de drank perfect wordt bewaard.

Materiaal: het wijnrek van KitchenBrothers is vervaardigd uit stevig en duurzaam bamboe waardoor de flessen heel veilig liggen.

Stapelbaar: je kunt tot wel 6 identieke wijnrekken boven elkaar stapelen zonder dat het geheel zijn stabiliteit verliest.

Montage: dit product wordt als een bouwpakket geleverd en is eenvoudig zelf monteerbaar zonder dat je schroeven nodig hebt.

 

Nadelen:

Flessenformaat: enkele klanten maken de opmerking dat flessen die afwijken van het normale formaat, niet naast elkaar kunnen liggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Lifa Living Wijnrek – Modern- Metaal – Rechthoekig – 30 x 9,5 x 99,5 cm

 

Het exemplaar van Lifa Living valt in de laagste prijsklasse van onze selectie zodat hij voor bijna iedereen toegankelijk is. Doordat dit wijnrek een trendy industriële look heeft, doet hij het heel goed in een strak en sober interieur. 

Bovendien is het knappe metalen wijnrek met een matzwarte coating afgewerkt waardoor hij er smaakvol uitziet. Dit wijnrek dient om aan de muur te worden opgehangen en biedt voldoende ruimte om 8 flessen te bewaren. Door zijn ruime omvang van 30 x 9,5 x 99,5 cm, is hij een echte blikvanger in de kamer om je speciale wijnflessen tentoon te stellen.

Daarnaast heeft het rek een gewicht van 2,2 kg en een maximale draagkracht van 10 kg zodat je wel even de stevigheid van de muur moet controleren voor je hem gaat ophangen. Je hebt hiervoor trouwens geschikte bevestigingsmaterialen nodig die je apart moet aankopen. In de reviews zien we dat de klanten dit een heel mooi object vinden, maar zich vragen stellen bij de veiligheid van dit wijnrek.

 

Voordelen:

Design: dit wijnrek heeft een hedendaagse look waardoor hij het best tot zijn recht komt in een strakke inrichting.

Plaatsing: het knappe wijnrek kan uitsluitend aan een wand worden opgehangen waar hij als eyecatcher kan fungeren om met jouw wijn te pronken.

Materiaal: het metalen wijnrek met een afmeting van 30 x 9,5 x 99,5 cm werd afgewerkt met een zwarte matte coating waardoor hij vrij sober is.

Capaciteit: door zijn maximale draagkracht van 10 kg is hij geschikt om 8 flessen wijn op te bewaren. 

 

Nadelen:

Gebruik: enkele klanten stellen zich de vraag of de wijn op dit rek wel veilig kan worden bewaard. De fleshouders zijn namelijk vrij smal en ook nog eens schuin geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Wijnrek industrieel , wijnrek hout , wijnrek metaal , wijnkast, wijnrek muur

 

Het knappe meubel van A.K.A. is een echte toevoeging aan je interieur. Het stijlvolle wijnrek weegt 15 kg en heeft een afmeting van 44 x 21 x 71 cm zodat je hem netjes in een hoekje kunt plaatsen of gewoon tegen de muur in de woonkamer om hem als barmeubel te gebruiken.

Het metalen frame werd met een matzwarte coating afgewerkt waardoor hij bij de meeste meubelstijlen past. Bovendien is er bovenaan voldoende ruimte voorzien om enkele wijnglazen te plaatsen. Net hieronder zit een mooie ruime lade in blank hout waarin je je benodigdheden voor een wijndegustatie kunt bewaren zodat je alles meteen bij de hand hebt. 

Daarnaast biedt dit staande wijnrek ruimte aan 20 wijnflessen die horizontaal kunnen worden gelegd om de lekkere wijnen in optimale omstandigheden te bewaren. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop en het handige meubel zeker aanraden. 

 

Voordelen:

Design: het knappe doch sobere wijnrek kan in de meeste interieurstijlen worden geplaatst om als praktische opbergruimte te gebruiken. 

Gebruiksgemak: bovenaan is er plaats om enkele glazen te zetten en net eronder heb je een ruime houten lade om verschillende spulletjes in te stoppen die je tijdens het proeven nodig hebt.

Formaat: dit wijnrek heeft een gewicht van 15 kg en een afmeting van 44 x 21 x 71 cm waardoor hij de perfecte hoogte als degustatiemeubel heeft.

Materiaal: het metalen rek werd met een zwart laklaag afgewerkt en beschikt tevens over een ruime houten lade in blank hout waarin je heel wat kunt wegbergen.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: dit product valt in de hoogste prijsklasse van onze lijst waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Budu Wijnrek Bamboe 5 flessen, Wijnrek hout , Stapelbaar – Uitbreidbaar 

 

Budu wordt door velen als het beste merk beschouwd voor bamboe meubilair en allerhande toebehoren. Het Budu wijnrek is tijdelijk in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij in bijna elk budget past. In de reviews kreeg hij trouwens een uitstekende quotering van 4,9 van de 5 sterren. 

Het elegante wijnrek heeft een vrij sobere uitstraling waardoor je hem om het even waar kunt installeren. Bovendien is hij vervaardigd uit duurzaam bamboe hout zodat hij ook tegen vocht bestand is en hij bijgevolg in kelderruimtes kan worden geplaatst. 

Daarnaast biedt dit rek plaats aan 5 wijn- en/of champagne flessen die horizontaal kunnen worden bewaard. Dit type wijnrek kan overigens eenvoudig worden uitgebreid door meerdere exemplaren op elkaar te stapelen. Hij heeft een compacte afmeting van 53 x 14 x 12 cm en weegt 0,9 kg waardoor je hem tijdens het poetsen vlot kunt verplaatsen.

 

Voordelen:

Capaciteit: het wijnrek heeft ruimte om 5 flessen van verschillende afmetingen horizontaal te leggen om de wijn in de beste omstandigheden te bewaren.

Materiaal: hij is gemaakt uit duurzaam en stevig bamboe hout dat waterbestendig is waardoor je hem ook in vochtige ruimtes kunt plaatsen.

Formaat: door zijn vrij compacte afmetingen van 53 x 14 x 12 cm neemt hij weinig ruimte in beslag waardoor je hem gerust in een hoekje in de keuken of zelfs op je werkblad kunt zetten.

Uitbreidbaar: het is mogelijk om de capaciteit eenvoudig uit te breiden door verschillende wijnrekken op elkaar te stapelen.

 

Nadelen:

Design: hoewel dit wijnrek zeer degelijk afgewerkt is, biedt hij door zijn soberheid niet direct een meerwaarde aan je interieur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Wijnrek Hexagon 9 Flessen, Flessenrek, Wijn Accessoires , Wijnkast 

 

Het uiterst praktische en stijlvolle wijnrek van Life Deals past in quasi elke interieurstijl. Dit wijnrek is verkrijgbaar in het zwart,  goud- of rosé gouden kleur zodat je een exemplaar kunt kiezen die het best bij je inrichting past.

Bovendien kan dit mooie wijnrekje, door zijn compacte formaat van 19 x 35 x 18 cm, netjes op een kast of barmeubel worden geplaatst waar hij met zijn zeshoekige vorm een ware eyecatcher zal zijn. Hij biedt trouwens ruimte aan 9 flessen met diverse afmetingen waardoor je er bijvoorbeeld ook champagneflessen en zelfs magnums in kunt plaatsen.

Doordat dit wijnrek uit stevig staal vervaardigd is, is hij solide genoeg om jouw drankvoorraad op een veilige manier te bewaren. We kunnen in de reviews zien dat de klanten super tevreden zijn over hun aankoop, want hij kreeg de maximale score van 5 sterren.

 

Voordelen:

Afmeting: door zijn compacte formaat van 19 x 35 x 18 cm kun je hem gewoon op de kast plaatsen waar hij onmiddellijk in het oog zal springen.

Design: dit wijnrek heeft een zeshoekige vorm waardoor je hem zowel in moderne als vintage interieurs kunt plaatsen. Hij wordt trouwens in 3 stijlvolle kleuren verkocht.

Capaciteit: er is ruimte om 9 drankflessen van verschillende formaten horizontaal te leggen. 

Materiaal: het praktische wijnrek is gemaakt uit staal en heeft hierdoor een zeer solide constructie om de kostbare drank veilig te bewaren.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: hoewel het wijnrek uit stevig staal vervaardigd is, ziet hij er toch tamelijk fragiel uit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Wijnrek blank  hout – voor 30 flessen – zelf te monteren

 

Het RTA-wijnrek wordt gekenmerkt door zijn stevige constructie en stijlvolle design. Het rek kan gewoon op de grond worden geplaatst, maar om het extra te verstevigen wordt er aangeraden om hem met 2 schroeven aan de muur te bevestigen.

Dit wijnrek bestaat uit een stalen frame dat met hout van een hoogwaardige kwaliteit werd afgewerkt waardoor je hem op elke plaats in huis kunt installeren. Dankzij het roestvrije staal kun je hem bovendien ook in de kelder zetten waar het vaak al wat vochtiger is. Doordat hij een ruime afmeting van 99 x 99 cm heeft, biedt hij ruimte aan 30 flessen waardoor je er toch al snel een groot deel van je voorraad op kwijt kunt.

Daarnaast wordt dit rek als een bouwpakket geleverd met alle benodigde spijkers en schroeven om hem stevig in elkaar te zetten. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over de constructie, maar dat sommigen problemen hadden bij de montage ervan.

 

Voordelen:

Gebruik: het wijnrek kan in elke ruimte in huis worden geïnstalleerd en kan ter versteviging met 2 schroeven aan de wand worden vastgemaakt.

Omvang: door zijn ruime formaat van 99 x 99 cm, kun je op dit wijnrek wel 30 flessen kwijt zodat alles netjes samen wordt bewaard.

Materiaal: het roestvrijstalen frame werd met latjes in blank hout afgewerkt waardoor hij er klassevol uitziet en in elke kamer past.

Verpakking: dit wijnrek wordt als een bouwpakket geleverd en de verpakking bevat alle benodigdheden om hem stevig te monteren.

 

Nadelen:

Montage: enkele klanten vinden het niet zo fijn dat dit wijnrek volledig zelf in elkaar moet worden gezet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Light & Living Wijnrek Amore – 4 flessen – ophangmeubel 

 

Het zwarte wijnrek van Light & Living kan in verschillende formaten worden aangekocht, naargelang het aantal wijnflessen dat je erin wilt stockeren. Zo worden ze aangeboden om naar jouw keuze 3, 4, 8 of 9 wijnflessen op te leggen.

Deze versie voor 4 flessen meet 42 x 7 x 60 cm en wordt bij voorkeur aan de muur vastgemaakt zodat hij stevig en stabiel de flessen kan bewaren. Aan de achterzijde werden bovendien 2 haakjes bevestigd zodat je het rek eenvoudig en snel kunt ophangen. 

Daarnaast is dit voorgemonteerde rek gemaakt uit stevig metaal en afgewerkt met een matzwarte coating waardoor hij in elke inrichting past. We merken dat de klanten dit wijnrek een uitstekende quotering met het maximum van 5 sterren kreeg. 

 

Voordelen:

Gebruiksvoordeel: het rek wordt voorgemonteerd geleverd zodat je hem meteen aan de wand kunt ophangen.

Capaciteit: je kunt het wijnrek in verschillende formaten aankopen om 3, 4, 8 of 9 wijnflessen in de beste omstandigheden horizontaal te bewaren.

Afmeting: het wijnrek voor 4 flessen meet 42 x 7 x 60 cm waardoor hij bijzonder weinig plaats in beslag neemt.

Materiaal: het sober doch stijlvolle metalen frame kreeg een matzwarte afwerkingslaag zodat je hem in elke interieurstijl kunt gebruiken.

 

Nadelen:

De prijs: dit wijnrek is best wel duur voor de beperkte capaciteit van 4 flessen waardoor hij minder interessant is voor mensen met een grote wijnvoorraad.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wijnrekken Koopgids 

 

Een echte wijnliefhebber zal het opbergen van zijn wijncollectie net zo belangrijk vinden als het opdrinken ervan. We kunnen dan ook de aanbeveling geven om te investeren in een degelijk wijnrek waarop je het kostbare goedje optimaal kunt bewaren. Maar waarom is het gebruik van een dergelijk rek nu zo belangrijk? En welke soorten wijnrekken bestaan er zoal? Zijn er goedkope oplossingen of kun je maar beter de aanbiedingen en promoties in de gaten houden wanneer je de verschillende testen gaat vergelijken?

Wat is het nut van een wijnrek en waar plaats je hem

De meesten onder ons zullen waarschijnlijk wel weten dat het belangrijk is om wijn goed te bewaren omdat dit namelijk veel invloed heeft op de uiteindelijk smaak van het product. Omdat vooral rode wijn in een liggende positie beter kan rusten om zijn natuurlijke aroma’s te laten ontwikkelen, kun je dergelijke flessen niet zomaar even in een kast bewaren. De wijnflessen op een wijnrek leggen is een veel betere optie. 

Daarnaast is het belangrijk om een goede plaats uit te kiezen om het wijnrek te plaatsen zodat de drank op de juiste temperatuur kan worden bewaard. Een stijlvol wijnrek in de woonkamer kan dan wel een mooi pronkstuk zijn, het is niet de ideale omgeving om wijn te bewaren. Je kunt het kostbare product beter op een donkere en droge plaats leggen in een ruimte die bij voorkeur niet wordt verwarmd.

Een echte wijnliefhebber zal zijn wijnrek meestal in een koele kelder plaatsen of een donker hoekje uitkiezen waar geen zon komt. Bij gebrek aan een frisse opslagplaats zou je een wijnkoeler kunnen aanschaffen om jouw flessen in optimale omstandigheden te bewaren.

 

De opslagcapaciteit

Wanneer je een wijnrek gaat aankopen, moet je eerst even bedenken hoeveel flessen je erop wilt stockeren. Ben je van plan om je ganse voorraad op hetzelfde rek in de kelder te leggen of zoek je een wijnrek om in de woonkamer jouw mooiste flessen tentoon te stellen? Voor diegenen die maar af en toe of bij een speciale gelegenheid een flesje wijn kraken, is een klein wijnrek waarop je 4 flessen kunt leggen meestal al voldoende.

Echter, als je vaak je vrienden en/of familie over de vloer hebt waarvoor je toch wel meerdere flessen wijn moet openen, dan kan een wijnrek met een grotere capaciteit een betere keuze zijn. Je zult al gauw merken dat er verschillende wijnrekken zijn waarop je net voldoende opslagruimte hebt om aan jouw wijnverbruik te voldoen.

 

De verschillende soorten wijnrekken

Eenmaal je weet hoeveel wijnflessen je op het rek wilt bewaren is het tijd om te bepalen welk type wijnrek je wilt aankopen. Voor een wijnrek om 4 à 6 flessen op te leggen kun je gerust een bamboe – of houten wijnrek uitkiezen. Deze soort kan zowel op de grond worden geplaatst als aan een wand worden opgehangen om eventueel wat ruimte uit te sparen.

Wanneer je meer dan 6 flessen wijn op het rek wilt stapelen, dan zal een stalen wijnrek een betere keuze zijn. Dit is steviger dan de houten of bamboe variant waardoor hij veel meer draagkracht heeft. Een dergelijk wijnrek kan trouwens evengoed aan de muur worden vastgemaakt als op de grond worden geplaatst.

Vervolgens zijn er ook wijnrekken in kunststof of staal waar je tot wel 30 wijnflessen op kunt stockeren. Deze exemplaren worden meestal in de kelder gebruikt om rode wijnen perfect te bewaren. Een groot wijnrek uit kunststof of staal wordt in de meeste gevallen op de grond gezet, maar er zijn ook grote stalen rekken op de markt om aan de wand te bevestigen. Het is hierbij heel belangrijk dat het rek solide genoeg is en bovendien extra stevig aan de muur kan worden vastgemaakt. 

Het prijskaartje

Doordat er wijnrekken in alle soorten materialen bestaan en ze verschillende opslagcapaciteiten hebben, zal het je niet verbazen dat de aankoopprijzen nogal uiteenlopend zijn. Je kunt reeds een klein wijnrek vinden voor gemiddeld 30 euro, afhankelijk van de materiaalkeuze. Voor grote rekken mag je al gauw rekenen op een kostprijs van 80 tot 200 euro omdat deze uitvoeringen vaak veel robuuster zijn en bovenal meer opslagruimte bieden. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES