Beste paella pan

 

Paella pannen test van 2024

 

Ben jij dol op de Spaanse keuken en alles wat erbij komt kijken? Dan zal het water je alvast in de mond komen wanneer je aan een heerlijke typisch Spaanse paella denkt. Wil je ook graag thuis regelmatig paella kunnen klaarmaken? Dan heb je daar alvast één van de betere paella pannen voor nodig. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast even op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse paella pannen. Zo is uit het onderzoek gebleken dat de Cadac Paella Pan alvast een uitstekende aanbeveling is. De pan heeft een doorsnede van ongeveer 47 cm en is daardoor ideaal voor grote gezinnen, of wanneer je vrienden en familie over de vloer krijgt. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Campingaz Culinary Modular paella pan die vervaardigd is uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Paellapan Reviews – Top 5

 

 

Wie aan Spanje denkt, zal automatisch denken aan die heerlijke typische paella. Dit rijst gerecht kun je uiteraard ook gezellig bij jou thuis klaarmaken op een leuke zomeravond. Zo kun jij dat typische Spanje gevoel terug naar boven brengen. Het is dan wel belangrijk dat je enkel en alleen maar de beste paella pan uitkiest. Omdat wij dit voor jou iets gemakkelijker willen laten verlopen, hebben wij een lijst van 5 topproducten samengesteld. Wij hebben ons hierbij laten leiden door de reviews en het advies van de kopers.

 

 

1. Cadac Paella Pan

 

Als jij ook zo dol ben op die heerlijke typische Spaanse paella dan kun je die vanaf nu ook gewoon thuis klaarmaken. Met deze Cadac paella pan van 47 cm kun jij jouw vrienden en familie verrassen met een heerlijke paella.

De paella pan is gemaakt uit aluminium en is geschikt om te gebruiken op gas en elektrisch. Bovendien kun je de pan gemakkelijk onderhouden want je mag dit toestel in de vaatwasmachine stoppen. Dankzij de antiaanbaklaag zul je merken dat de ingrediënten helemaal niet aan de pan blijven kleven.

Het is misschien niet één van de goedkope paella pannen toch zijn heel wat kopers tevreden over dit product. Velen vinden dat de pan gemakkelijk te gebruiken is en zeer duurzaam is. Toch hadden sommige gebruikers graag hittebestendige handgrepen gehad.

Met deze unieke paella pan, geleverd en aanbevolen door Cadac, kies je niet alleen voor kwaliteit en degelijkheid maar tegelijk ook voor een prachtig design. Ideaal voor mensen die echt dol zijn op alles wat de Spaanse keuken te bieden heeft. Wij zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje voor jou.

 

Voordelen: 

Formaat: het is een vrij grote paella pan met een maximale doorsnede van zo’n 47 cm. Ideaal dus indien je graag een feestelijke maaltijd klaarmaakt voor je vrienden en/of familieleden.

Materiaal: het is een vrij stevige paella pan die tegelijk ook behoorlijk licht weegt dankzij het materiaal waaruit deze gemaakt is; aluminium.

Antiaanbaklaag: de paella pan is uitgerust met een duurzame antiaanbaklaag zodanig dat er geen vervelende etensresten blijven aankleven.

Onderhoud: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken wat betreft het onderhoud van de pan aangezien je deze na gebruik gewoon in de vaatwasser mag plaatsen.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: jammer genoeg is het niet meteen de paella pan met de laagste prijs en dat zou misschien wel eens voor problemen kunnen zorgen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Campingaz Culinary Modular

 

Deze paella pan van het merk Campingaz is gemaakt uit RVS en heeft een zwarte kleur. Dankzij de antiaanbaklaag blijven de ingrediënten niet aan de pan kleven. Dit maakt het dan ook weer gemakkelijk om de pan na gebruik schoon te maken.

Deze paella pan kun je optimaal gebruiken in combinatie met een „Culinaire Modulaire Cast Iron Grid”. Je kunt het natuurlijk ook altijd gebruiken wanneer je een barbecue hebt van het merk Campingaz die voorzien is van dit speciale rooster.

De meningen bij dit product zijn eerder verdeeld. Zo vinden sommige kopers dat deze paella pan zeer handig te gebruiken is en echt heel duurzaam is. Zij geven dan ook een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding ervan. Andere gebruikers vinden het niet zo handig om mee te werken en vinden het design niet zo aantrekkelijk.

Je zou uiteraard ook kunnen kiezen voor deze unieke paella pan van het bekende en sterk gewaardeerde merk Campingaz. De pan is vervaardigd uit bijzonder duurzaam RVS en is vervolgens afgewerkt in een neutrale doch prachtige zwarte kleur.

 

Voordelen: 

Antiaanbaklaag: net zoals het vorige product beschikt ook deze pan over een degelijke antiaanbaklaag zodanig dat er geen etensresten aan het product blijven kleven.

Onderhoud: de antiaanbaklaag maakt het onderhoud uiteraard een pak eenvoudiger maar je kunt de pan verder ook gewoon door de vaatwasmachine laten schoonmaken.

 

Nadelen: 

Design: we merken dat een kleine minderheid van de klanten niet echt overtuigd is van het geleverde design.

Onhandig in gebruik: een beperkt aantal klanten is van mening dat de paella pan helemaal niet zo handig is om mee te koken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sola Fair Cooking 28 cm

 

Met deze paella pan haal je absoluut een degelijk product in huis. Het product ziet er niet alleen heel luxueus en elegant uit maar biedt ook heel wat mogelijkheden. Zo kun je deze paella pan op vrijwel alle warmtebronnen gebruiken van gas tot keramisch. Zelfs inductie is een mogelijkheid.

De paella pan is net zoals het eerste product uit onze lijst, vervaardigd uit aluminium. Na gebruik kun je de pan trouwens gewoon in de vaatwasser plaatsen. Dit is ideaal voor mensen die een hekel hebben afwassen. De pan is ook uitgerust met een deksel. De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat er geen vervelende resten aan de pan blijven kleven.

We zouden zowaar durven denken dat dit hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Werkelijk alle kopers zijn overtuigd van de kwaliteiten en de mogelijkheden van deze paella pan. De pan is voorzien van een correcte prijs-kwaliteitverhouding en ziet er ook nog eens leuk uit.

Je zou uiteraard ook nog altijd kunnen kiezen voor deze prachtige paella pan. Om te weten of deze paella pan al dan niet aan jouw wensen en verwachtingen kan beantwoorden, lijkt het ons een goed idee om het lijstje met voor- en nadelen even grondig te bekijken.

 

Voordelen: 

Warmtebron: in tegenstelling tot sommige andere paelle pannen uit dit lijstje, kun je dit product zonder problemen op diverse soorten warmtebronnen plaatsen. Of je nu over een inductie kookplaat beschikt, een gasvuur of een keramisch vuur; het is allemaal mogelijk.

Materiaal: het is een degelijke en duurzame paella pan die hoofdzakelijk gemaakt is uit stevig en lichtgewicht aluminium.

Onderhoud: dankzij de antiaanbaklaag wordt alvast vermeden dat etensresten eraan kleven wat het onderhoud dan ook weer een pak makkelijker maakt. Verder mag de paella pan ook in de vaatwasmachine worden geplaatst.

Handig in gebruik: de paella pan is voorzien van een bijbehorend stevig deksel en 2 stevige handvatten.

 

Nadelen: 

Te klein: we merken voorlopig alleen maar positieve reacties op bij het product. Echter kan deze paella pan misschien toch wel te klein zijn voor grote gezinnen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Voccelli Plaatstaal 60 cm

 

Krijg je vaak heel wat vrienden en familieleden over de vloer dan kun jij zeker en vast baat hebben bij de aankoop van deze paella pan. Dit model van Voccelli heeft een diameter van maar liefst 60 cm en is dus geschikt om voor een grotere groep mensen te koken.

De pan is gemaakt van plaatstaal en kan daardoor op vrijwel alle warmtebronnen gebruikt worden. Ook inductie behoort tot de mogelijkheden. De pan is bovendien uitgerust met een antiaanbaklaag waardoor de ingrediënten niet aan de pan blijven kleven. Op die manier kun je de pan na gebruik gemakkelijker schoonmaken. Het is ook een optie om de pan in de vaatwasser te stoppen.

Beide kopers zijn helemaal overtuigd van de correcte prijs-kwaliteitverhouding van dit product. De paella pan is heel handig in gebruik en heel stevig. Bovendien zijn de gebruikers ook heel tevreden met de snelle levering.

Ben je iemand die graag en vaak in de keuken het eten klaarmaakt en er ook van kan genieten? En houd je ervan om je familie en/of vrienden zo nu en dan met een heerlijke maaltijd te verrassen? Dan lijkt deze unieke paella pan misschien echt wel iets voor jou te zijn.

 

Voordelen: 

Formaat: het is een vrij grote paella pan met een maximale doorsnede van ruim 60 cm.

Materiaal: doordat deze unieke paella pan vervaardigd is uit duurzaam plaatstaal is het mogelijk om gebruik te maken van eender welk type warmtebron.

Antiaanbaklaag: net zoals de meeste andere pannen uit ons lijstje, zul je merken dat ook deze paella pan over een antiaanbaklaag beschikt. Handig dus om na gebruik schoon te maken.

Onderhoud: uiteraard heb je ook nog altijd de mogelijkheid om de paella pan gewoon door de vaatwasser te laten schoonmaken.

 

Nadelen: 

Te groot: voor kleine gezinnen zou deze paella pan misschien wel net iets te groot kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. La Estrella 50 cm

 

In vergelijking met de vorige pannen uit onze lijst, zou dit product zowaar een paella pan aanbieding kunnen zijn. De pan heeft een doorsnede van 50 cm maar kun je kopen aan een zeer voordelige prijs.

Deze La Estrella paella pan is geschikt om op verschillende warmtebronnen te gebruiken. Zo kun je het gebruiken op gas, keramisch, halogeen en elektrisch. Maar ook als je een inductie kookplaat hebt, is er geen enkel probleem. Dit model is gemaakt uit geëmailleerd staal en mag je perfect in de vaatwasmachine stoppen.

Doordat er momenteel nog geen reacties bij dit product geplaatst zijn, kunnen wij jou voorlopig geen verder advies geven over dit product. Wij vermoeden dat het waarschijnlijk over een vrij recent product gaat. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken en wees de eerste in het plaatsen van een review.

Tenslotte is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke paella pan die jou geleverd wordt door La Estrella. La Estrella is misschien niet meteen één van de meeste bekende merken maar zou voor sommige personen eventueel wel veruit het beste merk kunnen zijn.

 

Voordelen: 

Formaat: ook hier hebben we te maken met een vrij grote paella pan en een totale diameter van maar liefst 50 cm.

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn door het betaalbare prijskaartje van de pan.

Materiaal: de paella pan is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en makkelijk te onderhouden geëmailleerd staal. Bovendien kun je het product daardoor op eender welke warmtebron plaatsen.

Onderhoud: de pan mag gerust in de vaatwasser worden geplaatst.

 

Nadelen: 

Te groot: ook hier is het mogelijk dat de paella pan misschien voor sommige klanten te groot zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Paellapannen koopgids

 

Als jij net terug bent van Spanje en die zuiderse sfeer nog even wilt vasthouden dan is een paellapan daarvoor ideaal. Bovendien kun je jouw vrienden en familie dan ook even laten proeven van deze Spaanse lekkernij. Toch is het niet eenvoudig een keuze te maken uit de beste paellapannen. Het is dan ook een goede aanbeveling om met een aantal zaken rekening te houden. Zo zou je kunnen letten op het gebruiksgemak, het prijskaartje en de maat van de pan. Verder kun je ook kijken naar de extra kenmerken en het onderhoud.

Wat is een paellapan en het gebruiksgemak

De meeste mensen zullen wel al ooit het woord paellapan eens horen vallen hebben. Toch hebben weinig personen een correct beeld van hoe een typische paellapan er nu juist uitziet. Een paellapan is een ronde pan die tegelijk ook wel vrij plat is van ontwerp. Je hebt hierbij heel wat modellen die uit roestvrij staal zijn gemaakt maar je kunt er natuurlijk ook altijd vinden die uit gietijzer bestaan. De grootte en het aparte ontwerp is eigenlijk wat de paellapan onderscheidt van alle andere gewone pannen. Bovendien is een paellapan ook nog eens voorzien van 2 handige handgrepen.

Toch zul je al vrij snel begrijpen dat er heel wat keuze is op het gebied van paellapannen. Zo zul je bijvoorbeeld een keuze moeten maken tussen de verschillende materiaalsoorten. Daarnaast hoef je ook rekening te houden met het formaat van de paellapan. Zo heb je heel wat kleinere modellen maar je hebt ook de grote paellapannen wanneer je bijvoorbeeld voor een grote groep personen kookt. Het kan eventueel een goed idee zijn om verschillende modellen te vergelijken. Probeer hierbij de aanbiedingen zeker niet uit de weg te gaan.

 

Het prijskaartje

Doordat er juist heel wat onderscheid waar te nemen is in de verschillende paellapannen, zijn er ook heel wat verschillende prijskaartjes mogelijk. Zo heb je de goedkope paellapannen maar je hebt natuurlijk ook de duurdere modellen. De prijs zal bepaald worden door verschillende factoren zoals bijvoorbeeld het materiaal waaruit de pan gemaakt is maar ook het formaat ervan. Net zoals bij veel andere producten, kun je ook bij de paellapannen een verschil in kwaliteit waarnemen.

Het kan misschien een goed idee zijn om voor jezelf even na te gaan welke verwachtingen je hebt. Ben je van plan om de paellapan regelmatig te gebruiken of toch eerder sporadisch. Zul je regelmatig voor een grote groep personen koken of slechts voor jou en je partner. Bekijk alvast even de verschillende online beoordelingen en wie weet kom je zo wel een leuke paellapan aanbieding tegen.

 

Formaat en materiaal

Paellapannen kunnen uit heel wat verschillende materiaalsoorten gemaakt worden. Zo heb je heel wat modellen uit plaatstaal die de warmte bijzonder goed geleiden. Het nadeel is wel dat een paellapan uit plaatstaal meer kans heeft op roesten, tenzij je voor een geëmailleerd model kiest. In dat geval heb je een stevige plaatstalen paellapan met een emaille coating zodat de pan niet roest. Daarnaast zijn er nog de inductie en inox modellen die beiden uit roestvrij staal bestaan. Houd er wel rekening mee dat een inox paellapan vaak iets duurder zal zijn.

Daarnaast hoef je ook even rekening te houden met het formaat ervan. Paellapannen kunnen een doorsnede hebben die ligt tussen de 24 en de 150 cm. De diepte ligt vaak tussen de 5 en de 12 cm en is uiteraard afhankelijk van de oppervlakte van de bodem. Om de grootte van de paellapan te bepalen, hoef je alleen maar rekening te houden met het aantal personen. Wanneer je paella maakt voor 2 personen dan hoef je uiteraard niet het allergrootste formaat aan te kopen.

Extra kenmerken en onderhoud

Zodra je een paellapan inkoopt, kun je eventueel rekening houden met bepaalde kenmerken. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om een model te kiezen dat voorzien is van een iets hogere rand. Op die manier hoef je niet te vrezen dat er tijdens het koken iets uit de pan valt. Je kunt natuurlijk ook gewoon een iets grotere pan aankopen maar dan bestaat de mogelijkheid dat je in iets te grote porties gaat koken.

Na gebruik is het belangrijk dat je de paellapan ook goed gaat schoonmaken. De meeste modellen kun je in de vaatwasmachine stoppen maar het is nog altijd beter om de pan met de hand af te wassen. Zo gaat de paellapan een pak langer mee. Nadat je de pan hebt afgedroogd, kun je het product eventueel lichtjes invetten met olijfolie. Op die manier verhinder je dat de pan gaat uitdrogen en roesten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES