De beste hapjes voor een avondje uit in het online casino

 

In Nederland zijn online casino’s vandaag de dag bijzonder goed toegankelijk waardoor het zelfs helemaal niet meer nodig is om effectief een fysieke vestiging te gaan bezoeken. Nodig een aantal vrienden uit en beleef samen een gezellige avond in het paysafecard casino. Het spreekt voor zich dat je zelf moet instaan voor enkele lekkere hapjes om de avond net dat tikkeltje gezelliger te maken. Bovendien is het ook gewoon dé perfecte manier om je gasten eens heerlijk te verwennen. Benieuwd naar meer? Lees dan gewoon even verder!

 

Bruschetta met tomaat

Bruschetta – oorspronkelijk uit Midden-Italië – wordt met rede beschouwd als één van de meest favoriete Italiaanse voorgerechtjes. De benodigdheden kunnen sterk verschillen naargelang het type bruschetta dat je wenst klaar te maken maar wij zetten alvast de meest frequente ingrediënten even voor jou op een rijtje: 

• Gegrild brood

• Knoflook

• Extra vierge olijfolie

• Peper en zout

• Rode peper

• Tomaat

• Worst

• Groente

• Kaas

Bruschetta wordt in Italië geserveerd als tussendoortje of lekker voorgerechtje waardoor het een perfect hapje is voor een avondje onder vrienden en/ of familie. 

 

Camembert uit de oven

Misschien net iets minder voor de hand liggend tegenover de eerder vernoemde bruschetta hapjes, maar toch bijzonder geliefd en dan vooral onder volwassenen; Camembert uit de oven!

Camembert – overigens 1 van de 44 kazen die het brede Franse kazenpallet rijk is – kan beschouwd worden als een smeuïge witte schimmelkaas die vervaardigd wordt op basis van koemelk en dicht aanleunt tegen de traditionele Brie.

Hoewel 100% zeker is dat de kaas uit Normandië komt, is verder niet helemaal duidelijk hoe deze kaassoort precies ontstaan is. 

Zo zegt een bepaalde legende dat deze kaassoort in 1791 voor het eerst door Marie Harel werd gemaakt. Zij liet een priester – afkomstig uit de Brie regio – onderduiken en als teken van dank beloonde hij haar met het geheime Brie recept. Door haar eigen draai aan het recept te geven, kwam een kaassoort tot stand die heel wat gelijkenissen vertoonde met de traditionele Brie maar toch lichtjes anders was van smaak.

Een andere legende beweert dan weer dat – aan het einde van de 19e eeuw – verschillende kaasboeren de handen in elkaar sloegen om een kaas te creëren die met de klassieke Brie kon concurreren. Op die manier kwam de huidige Camembert tot stand die – zoals reeds eerder vermeld – heel dicht aanleunt tegen Brie en bijgevolg op verschillende manieren kan worden geconsumeerd.

Geroosterde kikkererwten

Heb je al ooit eens kikkererwten gegeten? Dan ben je er – net zoals ons – vast en zeker van overtuigd dat het tot de lekkere en toegankelijke hapjes behoort. 

We raden echter wel aan om de kikkererwten – indien mogelijk – een dag van tevoren in water te laten weken. Vervolgens is het belangrijk dat ze volledig droog zijn alvorens je ze effectief gaat bereiden.

Besprenkel de kikkererwten boordevol lekkere kruiden naar keuze en laat ze vervolgens in de oven of de air fryer roosteren. Naar onze ervaring is de airfryer niet alleen gezonder maar maakt het de kikkererwten nog net iets krokanter dan wanneer je ze in de oven bereidt. Nadien kun je de kikkererwten gewoon als hapje op tafel neerzetten of onder een salade mengen zoals je zelf wenst.

En mocht je toch nog twijfelen dan willen we jou nog even het volgende meegeven; kikkererwten zijn een bron van proteïne en worden beschouwd als bijzonder gezond én allergievriendelijk. Daarnaast zijn ze eveneens geschikt voor veganisten en vegetariërs.

 

Bitterballen

Hoewel de meeste mensen denken dat het een oer-Hollands product is, is niets minder waar, want wist je dat de bitterbal oorspronkelijk uit Spanje komt? 

Spanjaarden staan bekend omwille van hun heerlijke tapas en snacks maar deze zijn er natuurlijk niet zomaar gekomen. In tijden van schaarste waarbij men vooral moest zien te overleven op oud brood, ragout en vlees; kregen de Spanjaarden het idee om kleine tapas gerechtjes in elkaar te steken. Zo konden ze – zelfs tijdens deze periodes van schaarste – toch enkele lekkere gerechtjes op tafel toveren. Op die manier is onder meer ook de bitterbal tot stand gekomen.

Na afloop van de 80-jarige oorlog, werd de bitterbal ook bij ons in Nederland geïntroduceerd. Uiteraard hebben we er door de jaren heen onze eigen draai wat aan gegeven waardoor de typische Nederlandse bitterbal toch best wel ver afstaat van de traditionele Spaanse bitterbal.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES