8 beste Airfryers Test van 2024

 

Beste airfryers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je van tijd tot tijd toch eens van een frietje of kroket kunnen genieten, maar dan wel op een gezonde manier? Dan raden wij jou aan om de aanschaf van een airfryer apparaat toch minstens in overweging te nemen. Hij biedt je de mogelijkheid om met de helft minder vet te koken, braden, bakken, frituren en grillen. Daartegenover staat de KitchenBrothers Airfryer – XXL die dan weer in het oog springt vanwege zijn grote formaat én ruime vermogen tot 1890 watt. Echter blijkt ook de Princess Digitale Aerofryer een schot in de roos te zijn. Een makkelijk te bedienen toestel waarbij je kunt kiezen uit maar liefst 8 voorgeprogrammeerde programma’s.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste airfryers (Reviews) van 2024

 

De beste airfryer is vooralsnog een persoonlijke keuze. Toch is het een veelzijdig toestel waarmee je zonder problemen verschillende soorten etenswaren op een gezonde manier kunt klaarmaken. Denk bijvoorbeeld maar aan zoete aardappel, frietjes, groenten en vlees. Sommige airfryers worden geleverd met een heleboel handige recepten of zijn dan weer makkelijk in het schoonmaken. Bekijk de 5 topproducten hieronder alvast even en wie weet zit er wel iets leuks voor je tussen.

 

 

1. KitchenBrothers Airfryer – XXL Hetelucht Friteuse – 1890W – 7,2L – Kookboek

 

Net zoals de bekende Philips airfryers xxl of de airfryers van Inventum, behoort ook dit toestel van KitchenBrothers tot de absolute toppertjes. En dat lijkt alvast te worden bevestigd door verschillende klanten getuige het positieve advies én de mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Kortom, de moeite waard om deze airfryer eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de KitchenBrothers airfryer xxl alvast gekenmerkt door een ruime inhoud die tot uiting komt in een frituurpot met een netto inhoud van 7,2 liter en een frituurmand met een volume van 5,2 liter. Daardoor kun je makkelijk maaltijden voorzien voor 4 tot 6 volwassen personen. Bovendien is de airfryer voorzien van 7 preset programma’s alsook de mogelijkheid om te frituren, bakken, grillen én stomen wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Verder is het apparaat met behulp van het 1 meter lange snoer eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten waarna een aanzienlijk vermogen tot 1890 watt kan worden geleverd inclusief een temperatuurbereik van 80 tot 200 graden en een frequentie van 50 tot 60Hz. Bij aankoop wordt het geheel aangevuld met een instructieve handleiding, een stevige grillpan en een receptenboek waardoor het wel eens om een airfryer aanbieding zou kunnen gaan.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: of deze airfryer over de laagste prijs beschikt, valt misschien nog even af te wachten. Toch behoort hij tot de goedkope alternatieven.

Voeding: met behulp van het 1m lange snoer is deze airfryer eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten waarna een aanzienlijk vermogen tot 1890 watt kan worden geleverd.

Materiaal: de KitchenBrothers airfryer is vervaardigd uit 100% BPA-vrij PP materiaal en werd nadien afgewerkt in een neutraal zwart design.

Temperatuur: je geniet een aanzienlijk temperatuurbereik van 80 tot 200 graden Celsius dat naar wens kan worden aangepast.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens een kleine minderheid van de klanten zouden bepaalde onderdelen vrij kwetsbaar zijn en bijgevolg sneller stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Princess Digitale Aerofryer XL 182020 Hetelucht Friteuse

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijke hetelucht friteuse? Dan lijkt het de moeite om deze airfryer van Princess alvast even grondig te bestuderen. De goedkope airfryer wordt gekenmerkt door een maximaal vermogen van 1500 Watt en een temperatuur die kan variëren van minimaal 80 en maximaal 200 graden Celsius.

Je kunt schakelen tussen de 8 voorgeprogrammeerde programma’s of gewoon gebruik maken van het automatische kookprogramma. Verder is er een automatische uitschakelingsfunctie voorzien evenals een warmhoudfunctie, een cool wall én een aparte opbergruimte voor het snoer. Dankzij de bodem met antislip zul je merken dat het apparaat steeds mooi stevig en stabiel blijft staan.

Het is een krachtige en duurzame airfryer met een kunststof behuizing en handig touchscreen bedieningspaneel. Zolang je de baktijden respecteert, is het de ideale airfryer om gezonde gerechten klaar te maken. De reviews liegen er niet om en tonen aan dat klanten overtuigd zijn van hun aankoop. Houd er wel rekening mee dat het een compacte airfryer met een binnenpan van amper 800 gram betreft.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: de lage prijs maakt deze unieke airfryer dan ook bijzonder toegankelijk voor personen met een beperkt budget.

Stabiliteit: doordat de bodem is afgewerkt met een antislip coating mag je er zeker van zijn dat de kans op wegglijden bijzonder klein is.

Handig in gebruik: het is een handig apparaatje dat voorzien is van verschillende programma’s en zelfs over een automatisch kookprogramma beschikt.

Vermogen: de airfryer is uitgerust met een ruim vermogen en kan maximaal 1500 Watt bereiken.

 

Nadelen:

Te klein: voor grote gezinnen zal deze airfryer dan weer net iets te compact zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips Viva Airfryer HD9220/00 Hetelucht friteuse

 

Net zoals het eerste product, wordt ook deze airfryer jou aangeboden door Philips. Het zal niet verwonderen, mocht het door velen als veruit het beste merk worden beschouwd. Het is een prachtige airfryer, afgewerkt in een witte behuizing en beschikbaar in tal van andere kleuren en designs.

Ook hier geniet je een compact toestel dat makkelijk op te bergen en/ of te verplaatsen is. Met een binnenpan van 800 gram is deze airfryer geschikt voor alleenstaande personen of kleine gezinnen. Ondanks het compacte formaat mag je toch zeker zijn van een maximaal vermogen van wel 1425 Watt en de mogelijkheid om de temperatuur in te stellen tussen minimaal 40 en maximaal 200 graden Celsius.

De airfryer is uitgerust met een automatische uitschakelingsfunctie evenals een indicatielampje, een waarschuwingssignaal en een timer. De plastic behuizing is bijzonder stevig en wordt gekenmerkt door het handige draaisysteem waarmee je de airfryer kunt bedienen. Ondanks de vele tevreden klanten, is één koper van mening dat de kwaliteit toch wel beter had gekund.

 

Voordelen:

Formaat: de airfryer is, in vergelijking met sommige andere hetelucht friteuses, bijzonder compact en bijgevolg heel erg handzaam om op te bergen.

Vermogen: de airfryer kan zonder problemen een totaal vermogen van maar liefst 1425 Watt bereiken.

Handig in gebruik: je zult zien dat de airfryer met tal van mogelijkheden en functies is uitgerust. Zo is er niet alleen een waarschuwingssignaal aanwezig maar geniet je ook een timerfunctie en zelfs een indicatielampje.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten vindt dat de kwaliteit van de airfryer toch eerder matig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Inventum GF250HL Hetelucht Friteuse Bakcapaciteit 800 gram

 

De Inventum airfryer wordt gekenmerkt door z’n compacte formaat dat hem meteen heel erg handzaam maakt om te verplaatsen en op te bergen. Met een bakcapaciteit van slechts 800 gram, is het de geschikte airfryer om mee te nemen tijdens een kampeervakantie. Je het hierbij de mogelijkheid om de temperatuur zelf te verstellen van minimaal 80 en maximaal 200 graden Celsius. Verder geniet je een handige automatische uitschakelingsfunctie evenals een temperatuur indicator.

De airfryer mag dan wel compact zijn, toch geniet je een totaal vermogen van maar liefst 1500 Watt. Dankzij de unieke bodem met antislip kun je verhinderen dat het apparaat uitschuift. De airfryer is voorzien van een stevige kunststof behuizing die best wel tegen een stootje kan, en een uitneembare binnenpan en frituurmand. Beide losse onderdelen kunnen dan ook zonder problemen in de vaatwasmachine gestopt worden.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over de aankoop van deze airfryer. Slechts een enkeling had het apparaat misschien liever toch wel wat groter gewenst en dat is jammer.

 

Voordelen:

Handzaam: het compacte formaat van dit toestel zorgt ervoor dat je hem makkelijk kunt verplaatsen en/ of kunt opbergen.

Temperatuur: de minimale temperatuur bedraagt zo’n 80 graden Celsius terwijl de maximale temperatuur 200 graden bedraagt. Je kunt de temperatuur eigenhandig instellen.

Vermogen: het mag dan wel een compacte airfryer zijn, toch mag je zeker zijn van een maximaal vermogen van wel 1500 Watt.

 

Nadelen:

Te klein: we stellen vast dat de airfryer voor één koper toch wel wat groter had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tristar Crispy Fryer XL FR-6990 Hetelucht Friteuse

 

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke airfryer van Tristar. In februari 2017 werd dit toestel zelfs nog tot de beste airfryer uitgeroepen door de Consumentenbond en bovendien geniet je van een aanvaardbaar prijskaartje.

Met een vermogen van maar liefst 1500 Watt, is dit alvast een bijzonder krachtige airfryer. Verder heb je de mogelijkheid om te kiezen voor het automatische kookprogramma en kun je zelfs gebruik maken van de automatische uitschakelingsfunctie. De temperatuur kun je eigenhandig verstellen van minimaal 80 en maximaal 200 graden Celsius.

De airfryer met kunststof behuizing kan best wel tegen een stootje en is voorzien van een handige bodem met antislipvoetjes. Verder is er ook een waarschuwingssignaal voorzien evenals een maatverdeling en indicatielampje. Het is een degelijk apparaat maar dan wel zonder warmhoudfunctie.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van dit vriendelijke prijskaartje. Ideaal indien je op zoek bent naar een degelijke goedkope airfryer.

Vermogen: deze airfryer kan zonder problemen een totaal vermogen van ruim 1500 Watt bereiken.

Handig in gebruik: het is een degelijk apparaat waarbij je over een automatisch kookprogramma beschikt evenals een automatische uitschakelingsfunctie.

Comfort: je kunt de binnenpan na gebruik gewoon in de vaatwasmachine stoppen. Dankzij de antislipvoetjes zal de airfryer niet makkelijk kantelen.

 

Nadelen:

Geen warmhoudfunctie: het is echter wel belangrijk om op voorhand goed te beseffen dat er geen warmhoudfunctie aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Philips Avance Airfryer XXL HD9654/90 Heteluchtfriteuse Met grillplaat

 

Het merk Philips is alvast een gevestigde waarde op het gebied van airfryers. De airfryer is niet alleen makkelijk te bedienen maar biedt je daarnaast de mogelijkheid om op een gezonde manier te bakken, roosteren, grillen en braden. De grillplaat, inclusief handig receptenboek worden zomaar bij de aankoop meegeleverd.

Het maximale vermogen van 2250 Watt in combinatie met een binnenpan van 1,4 liter; maakt dit apparaat bijzonder geschikt voor grote gezinnen. Bovendien kun je de binnenpan na gebruik zonder problemen in de vaatwasmachine plaatsen en is ook de plastic behuizing eenvoudig te onderhouden.  Er is niet alleen een timer functie beschikbaar maar ook een temperatuur indicator waarbij je minimaal 60 en maximaal 200 graden Celsius kunt aanduiden. Het apparaat schakelt na verloop van tijd automatisch uit, en dat zorgt voor een zekere vorm van veiligheid.

Je kunt gebruik maken van de verschillende programma’s en functies. De antislip bodem zorgt er verder voor dat het toestel niet plotseling omvalt of wegschuift. Ondanks de toch wel hoge prijs van het product, merken we hoofdzakelijk positieve reacties van klanten op.

Indien het toch allemaal net een tikkeltje meer mag zijn dan zou je eventueel kunnen opteren voor deze unieke airfryer. Het toestel wordt jou aangeboden door, misschien wel het beste merk Philips. De airfryer wordt gekenmerkt door een vrij groot vermogen dat wel 2250 Watt bedraagt en de mogelijkheid om tussen verschillende programma’s en functies probleemloos te schakelen.

 

Voordelen:

Snoer: het apparaat is voorzien van een makkelijk hanteerbaar snoer. Na gebruik kun je het snoer probleemloos opbergen in de daarvoor voorziene opslagruimte.

Veiligheid: de airfryer is veilig om te gebruiken. Zo zal is het toestel onder andere voorzien van een handige automatische uitschakeling en een betrouwbare antislip bodem.

Formaat: ben je op zoek naar een grote airfryer dan is dit product misschien wel meteen wat je zoekt. De binnenpan heeft een maximale capaciteit van maar liefst 1,4 liter en biedt je de mogelijkheid om ruim 1400 gram frietjes per keer klaar te maken.

Handig in gebruik: je zult merken dat het apparaat bijzonder stevig is en makkelijk te onderhouden. Zo kun je gebruik maken van de temperatuur indicator en de handige timer functie. Ideaal om groentjes, vlees en vis te bakken, roosteren of grillen.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg moeten we vaststellen dat deze airfryer niet meteen voorzien is van de laagste prijs.

Niet gebruiksvriendelijk: slechts één enkele koper is van mening dat het in het begin toch even zoeken is hoe het product precies werkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Royalty Line Hetelucht Friteuse Deluxe

 

Indien u op zoek bent naar een meer economische keuze, dan is deze Royalty Line airfryer misschien wel voor u. Hij behoort tot de goedkope airfryers en u krijgt er nog altijd kwaliteit voor terug.

U kan er mee grillen, roosteren, opwarmen en bakken. Stel de temperatuur in tussen 80 en 200 graden Celsius.

Hij heeft een inhoud van 2,6 liter en u kunt de timer met belletje tot maximum 30 minuten instellen. Zijn bakmandje beschikt over een anti-aanbaklaag dus u hoeft u geen zorgen te maken om na het bakken nog te veel  te moeten schrobben.

De online reviews zijn positief over dit topproduct. Gebruikers vinden het een voordelige koop. Hij is perfect voor 1 of 2 personen en zo hoeft u ook de oven niet aan te steken om kleine hoeveelheden op te warmen.

Naast Philips is Royalty Line ook één van de bekende merken. In vergelijking met de vorige producten is deze airfryer in het bezit van de laagste prijs. Maar laat ons even kijken wat nu de sterke punten zijn van dit product en wat nu de iets mindere punten zijn.

 

Voordelen:

Goede prijs- kwaliteitverhouding: in vergelijking met de vorige producten betaal je hier een lage prijs voor een product met een hoge kwaliteit.

Eenvoudig te gebruiken: met dit toestel kun je op een eenvoudige manier grillen, bakken en zelfs opwarmen. Je hoeft de snacks of de groentjes gewoon maar in het mandje te leggen en de timer in te stellen.

Onderhoud: doordat het mandje van een antiaanbaklaag voorzien is, moet je na het bakken helemaal niet zo hard meer schrobben. Deze antiaanbaklaag maakt het mogelijk om het toestel veel gemakkelijker en vooral sneller schoon te maken.

 

Nadelen:

Bereiding: met deze Royalty Line airfryer duurt de bereiding ongeveer 3 tot 7 minuten langer in vergelijking met een toestel van een duurder merk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. JAP Aspire – Heteluchtfriteuse XXL 5,7L – Vaatwasserbestendig – Nederlands XL kookboek

 

De JAP Aspire heteluchtfriteuse – jou aangeboden door het bekende en populaire merk JAP Appliances – wordt geleverd inclusief een uitgebreid Nederlandstalige XL kookboek wat het prijskaartje meteen een pak aantrekkelijker maakt. Met een inhoud van maar liefst 5,7 liter kunnen bovendien tot wel 6 porties tegelijk worden klaargemaakt, wat dan weer overeenkomt met een totaliteit van bijvoorbeeld 1,4 kg friet. Dit maakt hem uitermate geschikt voor middelgrote tot grote gezinnen.

Net zoals de meeste andere toppertjes, is ook deze xxl airfryer overigens makkelijk op het stroomnet aan te sluiten waarna een aanzienlijk vermogen tot 1700 watt kan worden geleverd inclusief verstelbaar temperatuurbereik van 80 tot 200ºC. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met 8 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s, een functie automatisch uitschakelen, een timer, een verwijderbare kom, een antislipbodem, een cool wall en een antikleeflaag. Houd er wel rekening mee dat er geen warmhoudfunctie op aanwezig zou zijn.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop én het product unaniem belonen met 4,7 sterren, lijkt een kleine minderheid minder tevreden. Zo zou de airfryer in werkelijkheid kleiner zijn dan verwacht.

 

Voordelen:

Bakprogramma’s: de airfryer is gezegend met maar liefst 8 verschillend voorgeprogrammeerde bakprogramma’s.

Bediening: met behulp van het digitale touchscreen display is het mogelijk om niet alleen de programma’s maar ook de gewenste temperatuur te selecteren.

Onderhoud: de losse onderdelen zoals het easy clean rooster, kunnen overigens perfect door de vaatwasmachine worden gereinigd.

 

Nadelen:

Te klein: volgens een kleine minderheid zou de airfryer veel kleiner zijn dan verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Airfryers Koopgids

 

Gezond eten hoeft helemaal niet saai te zijn. Met behulp van een degelijke en duurzame airfryer kun je altijd nog van een lekker frietje genieten. Toch raden we aan om niet meteen de eerste de beste airfryer aan te kopen. Het is een goede aanbeveling om verschillende apparaten met elkaar te vergelijken en rekening te houden met diverse kenmerken. Welk formaat moet je kiezen en wat dan met het vermogen? Bestaan er goedkope airfryers of kijk je toch maar beter uit naar eventuele aanbiedingen.

Wat is een airfryer en hoe werkt het

Je kunt een airfryer het beste vergelijken met een friteuse maar dan eentje die werkt op basis van hete lucht in plaats van frituurolie. Vandaar dat men ook vaak durft spreken van een “heteluchtfriteuse”. Het feit dat je dus weinig tot geen olie gebruikt, zorgt ervoor dat je op een gezonde manier kunt koken, bakken, grillen, frituren en braden. Een airfryer is daardoor niet alleen geschikt om gefrituurde snacks in klaar te maken maar kan evengoed gebruikt worden om groenten, vlees en visgerechten te bereiden.

Het principe van een airfryer is dan ook bijzonder eenvoudig uit te leggen. Het apparaatje warmt de lucht op tot ongeveer zo’n 200 graden Celsius . Deze opgewarmde hete lucht wordt vervolgens continu door de binnenpan rondgedraaid. Op die manier kunnen de voedingswaren op een mooie gelijkmatige manier klaargemaakt worden. Afhankelijk van het gerecht dat je wilt bereiden en of je met vlees, vis of groente werkt; kun je een bepaalde baktijd en temperatuur instellen. Kortom, een duurzaam apparaat met heel wat mogelijkheden.

 

Voordelen van een airfryer

Het mag ondertussen al duidelijk zijn dat het gebruik van een airfryer heel wat voordelen met zich meebrengt. Het is in de eerste plaats een goede manier om je gerechten op een gezonde manier en zonder al teveel vetten klaar te maken. Bovendien heb je hierdoor geen last van vervelende frituurdampen, wat het gebruik van een airfryer ook veel veiliger maakt.

In vergelijking met een ouderwetse frituurketel, zul je merken dat een airfryer veel makkelijker te reinigen is. In de meeste gevallen is het zelfs mogelijk om de losse onderdelen in de vaatwasmachine te stoppen. En verder kun je met een airfryer vrijwel alles doen. Van bakken, tot grillen, frituren, garen, koken en braden. Kortom, één van de meest multifunctionele hedendaagse apparaten.

 

Het formaat van de airfryer binnenpan

De aanschaf van een airfryer verplicht je ook om even stil te staan bij het formaat van het apparaat. Woon je alleen of met je partner samen? Uit hoeveel leden bestaat het gezin? Ben je van plan om de airfryer regelmatig te gebruiken of zo nu en dan eens een keertje? Het antwoord op al deze vragen kan alvast een goede leidraad zijn in het bepalen van de grootte van het toestel.

Zo spreekt het voor zich dat iemand met een groot gezin meer baat zal hebben met de aankoop van een grote airfryer. Alleenstaande personen en/ of studenten zullen misschien de voorkeur geven aan een compact toestelletje. Houd daarnaast ook rekening met het opbergen na gebruik en de plaatsing. Zorg ervoor dat je de airfryer zonder problemen op een stabiele ondergrond kunt plaatsen en dat je hem nadien probleemloos op een veilig plekje kunt opbergen.

De kracht en het vermogen van de airfryer

Niet alleen het formaat van de airfryer blijkt belangrijk, ook het vermogen ervan is een heikel punt. Met het vermogen wordt de kracht van het apparaat bepaald. Hoe groter het vermogen, hoe krachtiger de airfryer met andere woorden zal zijn. De kracht of het vermogen worden bijgevolg steevast uitgedrukt in Watt.

Ben je op zoek naar een airfryer die je in slechts enkele seconden helemaal kunt opwarmen en gebruiksklaar is? Dan kies je beter voor een apparaat met een hoger wattage. Ook wanneer je wilt dat je gerechten vrij snel klaar zijn, blijkt een hoger wattage alvast een betere aanbeveling. Houd er wel rekening mee dat krachtige apparaten jammer genoeg niet meteen tot de goedkope airfryers zullen behoren.

 

Opties en accessoires in verhouding tot de prijs

We willen jou verder ook nog even wijzen op de eventuele opties en functiemogelijkheden. Zo zul je merken dat bepaalde airfryers over net iets meer mogelijkheden beschikken ten opzichte van andere. Bepaalde kenmerken kunnen daarbij best wel een meerwaarde zijn. Zo is een warmhoudfunctie altijd wel mooi meegenomen. Evenals een opwarmfunctie en een timerfunctie.

Heb je een hekel aan afwassen? Bedenk dan of de losse onderdelen in de vaatwasmachine kunnen worden geplaatst. Is het toestel BPA vrij en hoef je bijgevolg niet te vrezen voor schadelijke stoffen? Wordt er een grillrooster meegeleverd of een bakplaat? En misschien krijg je er wel een receptenboekje bij?

Het hoeft niet te verwonderen dat al deze extra mogelijkheden een bepaalde invloed zullen hebben op het prijskaartje. Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een prijs van zo’n 100 euro. Uiteraard bestaan er airfryers die je voor amper 30 euro kunt aankopen en anderen die je dan weer iets duurder zult betalen. Bedenk daarom waar je naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen zijn. Hoeveel kun en wil je maximaal spenderen aan een degelijke airfryer?

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een airfryer?

Een airfryer is een handig toestel dat gebruik maakt van hete lucht. Zo wordt de lucht in de airfryer probleemloos opgewarmd tot om en bij de 200 graden Celsius. Deze warme lucht wordt vervolgens op een mooi en bovendien gelijkmatige manier in de binnenpan rondgedraaid. Dit verklaart waarom je etenswaren op een egale manier kunt bakken, koken, frituren, garen en grillen.

Aangezien een airfryer verschillende mogelijkheden aanreikt, is het apparaat geschikt voor groenten, vlees, vis en gefrituurde snacks. Je bepaalt zelf de baktijd evenals de temperatuur. Het gebrek aan olie zorgt ervoor dat, alles wat je bereidt meteen ook een pak gezonder is.

Q2: Hoe lang moet kip in de airfryer?

Zoals vermeld, is de airfryer het geschikte apparaat om heel wat verschillende gerechtjes klaar te maken. Zo zijn er heel veel personen die regelmatig een stukje kip in de airfryer gooien. Uiteraard zullen de baktijden lichtjes van elkaar verschillen naargelang het type airfryer je aankoopt, de kracht van het apparaat, de grootte van het stuk kip en de manier waarop je de kip wilt klaarmaken.

Een gewoon stukje ontdooide kip moet je zo’n 32 minuutjes op 180 graden in de airfryer plaatsen. Wanneer het een bevroren kipburger of bevroren kipfingers gaat dan volstaan 6 minuten weliswaar op een hogere temperatuur van 200 graden Celsius. Enkele mini kipspiesjes zijn dan weer klaar in slechts 3 minuten op 200 graden Celsius.

 

Q3: Hoe lang moet een frikandel in de airfryer?

Heb je al een tijdje zin in een heerlijke frikandel maar wil je dit op een gezonde manier klaarmaken? Dan kun je makkelijk gebruik maken van de airfryer. Wanneer je kiest voor bevroren frikandellen van het bekende merk Mora, moet je rekenen op ongeveer 11 minuutjes en dit op een constante temperatuur van 200 graden Celsius.

De bevroren frikandellen van het merk VA Foods hebben voldoende aan 6 minuten op een maximale temperatuur van 200 graden Celsius. Kies je voor de bevroren frikandellen van het huismerk Aldi, dan start je met 6 minuutjes op een temperatuur van 180 graden Celsius en eindig je met 2 minuutjes op 200 graden Celsius.

 

Q4: Hoe lang moet een kroket in de airfryer?

Heb je zin in een kroketje dan zijn zijn ook hier de baktijden min of meer afhankelijk van het merk en natuurlijk de toestand; ontdooid of bevroren. Ook het type kroket kan een rol spelen in de uiteindelijke baktijd. Zo zullen de standaard kroketten van Albert Heijn in amper 10 minuten op 180 graden Celsius helemaal klaar zijn. Kies je voor de kroketten van Aldi, dan volstaan 5 minuten op 160 graden en 2 minuten op 200 graden Celsius.

Krabkroketjes kun je makkelijk klaarmaken in amper 8 minuten op 180 graden Celsius, zelfs wanneer ze in eerste instantie bevroren zijn. Kies je voor een heerlijke kaaskroket dan moet je toch net iets meer geduld opbrengen. Houd rekening met zo’n 12 minuten op een constante temperatuur van 180 graden Celsius. Ontdooide garnaalkroketjes zijn dan weer klaar in 8 minuten op 200 graden en bevroren kalfskroketten zijn volledig klaar in 15 minuten op 200 graden Celsius.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES