Waarom kies je voor een borrelboot? 

Laatste update: 22.03.23

 

Staat er binnenkort een leuke trip richting Amsterdam op de planning? En wil je deze wel wat anders inplannen dan het traditionele doorsnee city-tripje? Boek dan vandaag nog je rondvaart door de typerende grachten van het prachtige Amsterdam; onder het genot van een heerlijk hapje en een fris drankje. Benieuwd naar alle mogelijkheden die een dergelijke borrelboot – ook wel gekend onder de noemer “partyboot” – voor jou in petto heeft? Aarzel dan niet en ga samen met ons mee op verkenning! Je zult het je alvast niet beklagen.

 

Op naar Amsterdam!

De Nederlandse singer-songwriter Flemming zong het al meermaals “Ga met me mee naar hartje Amsterdam” waarin hij tevens ook zijn liefde voor de Nederlandse hoofdstad niet onder stoelen of banken steekt. Dat Amsterdam bij velen tot de verbeelding spreekt, hoeft vandaag de dag al lang niet meer te verwonderen. 

Maar meer nog dan de populaire Nederlandse hoofdstad, staat Amsterdam eveneens hoog aangeschreven als de stad die vooral bekend staat vanwege zijn culturele authentieke erfgoed in combinatie met diverse typerende grachten en de bijbehorende smalle gevelhuisjes die langsheen de grachten te vinden zijn.  De goede mix van cultuur, natuur én geschiedenis zorgen ervoor dat werkelijk iedereen – jong én oud – er aan zijn trekken komt. 

Staat er binnenkort dus een weekendje Amsterdam op de planning, dan raden wij jou aan om gebruik te maken van deze toeristische trekpleisters om de stad op een unieke manier te leren kennen. Kies voor een rondvaart op de grachten van het Nederlandse Amsterdam waarbij de Herengracht, Keizersgracht, Singel én Prinsengracht favoriete hotspots zijn op de route. Daar de meeste grachten ook nog eens stammen uit de 17e eeuw; wordt het niet alleen een rondvaart in de natuur maar tevens ook een lesje in geschiedenis. En zeg nu zelf; is dat niet dé perfecte combinatie voor een nakende city-trip?

 

Rondvaart Amsterdam

Dat een bezoekje aan het prachtige Nederlandse Amsterdam meer is dan her en der musea bezoeken of even lekker door de winkelstraten kuieren; is onderhand wel al duidelijk geworden. Maak gebruik van zijn meest toeristische trekpleister – de Amsterdamse grachten – om de stad op een andere, lees “unieke”, manier te leren kennen.

Bovendien biedt een rondvaart op de Amsterdamse grachten niet alleen de mogelijkheid om van het uitzicht van de stad én zijn geschiedenis te genieten; je kunt het arrangement – indien gewenst – ook verder uitbreiden met een heerlijk hapje en/ of drankje zodoende de ervaring nog completer te maken. En ja – je leest het goed – werkelijk alles is hier mogelijk. Zo kun je opteren voor een basic borrelboot arrangement waarbij een hapje en drankje worden voorzien net zoals de mogelijkheid bestaat om te kiezen voor een luxe arrangement inclusief dansje en/ of barbecue-festijn. (Uiteraard zal het prijskaartje navenant zijn, daar moeten we natuurlijk niet om liegen.)

 

Met de borrelboot door Amsterdam

Dat werkelijk alles mogelijk is in Amsterdam, wordt ondertussen nog maar eens duidelijk. Verken de stad op een unieke manier dankzij een rondvaart door de talrijke grachten die sinds de 17e eeuw bestaansrecht verworven hebben. Daarbij steunt elke rondvaart op het gebruik van een kwalitatieve oerdegelijke boot die gekenmerkt wordt door een ruim buitendek waar tot maar liefst 75 personen plaats op kunnen nemen. 

Dit maakt de borrelboot niet alleen geschikt voor een vriendengroep op citytrip maar schopt het eveneens tot hét geschikte tafereel om huwelijken, trouwfeesten, bedrijfsuitjes, bedrijfspresentaties en/ of recepties te organiseren. Het traditionele hapje en drankje worden dan – indien gewenst – verder afgewerkt met een heerlijke barbecue dan wel een volwaardig dessertenbuffet gaande van de zoete crème brûlée tot de typerende chocolademousse of tiramisu. Kortom, werkelijk alles lijkt mogelijkheden weliswaar rekening houdend met een navenant prijskaartje.

Waar vertrekken?

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je de stad eens op een totaal andere manier te verkennen, dan is het de hoogste tijd om je borrelboot vandaag nog de reserveren. Jawel, je leest het goed, “reserveren”. De borrelboten die de Amsterdamse grachten afvaren worden beschouwd als één van de meeste bekende én populairste Nederlandse trekpleisters waardoor tijdig een offerte aanvragen en/ of reservatie boeken wel degelijk een must is.

En hoewel de borrelboten zich hoofdzakelijk op de Nederlandse wirwar van grachten begeven, is het sinds kort eveneens mogelijk om een andere vertreklocatie dan Amsterdam in te geven. Uiteraard is het belangrijk om dit voldoende op voorhand aan te vragen en zal dit – hoe kan het ook anders – eveneens een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje ervan. 

 

Hoe zit het met de prijzen?

Dat de mogelijkheid van een rondvaart garant staat voor een unieke en allesomvattende ervaring, hoeft uiteraard niet langer in vraag te worden gesteld. Toch willen wij erop wijzen dat een trip door de grachten van Amsterdam uiteraard een tikkeltje duurder zal zijn dan een bezoekje aan tal van musea- én/ of winkels. Zo zul je toch wel rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer 30 à 35 euro per uur afhankelijk van de plaats waar en het bedrijf dat de rondvaart op de Nederlandse grachten organiseert.

Houd er daarnaast ook rekening mee dat een rondvaart een ander tarief betekent dan de keuze voor een borrelboot. Wens je de rondvaart op de Amsterdamse grachten toch wel wat specialer te maken, dan kun je een hapje en/ of drankje aan het geheel toevoegen waardoor je automatisch overschakelt van een gewone rondvaart met grachtengordel naar een heuse borrelboot met – indien gewenst – alles erop en eraan. Het prijstarief per uur van een borrelboot zal bijgevolg hoger zijn dan de voornoemde 30 à 35 euro en dient per offerte te worden aangevraagd waarbij alle randfactoren zoals het aantal personen, het arrangement en de rit in rekening worden gebracht.

Toch willen wij jou aanraden om – indien deze er zijn – ook de laatste twijfels opzij te zetten aangezien de keuze voor een borrelboot een unieke ervaring voor het leven met zich meebrengt. Bovendien kun je de prijzen drukken door de boot af te huren met een groepje vrienden en/ of familie wat het dan weer allemaal net iets toegankelijker lijkt te maken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES