Waar let je op bij de aanschaf van een koekenpan?

 

Het kopen van een koekenpan kan – vanwege het vrij uitgebreide assortiment – vaak een behoorlijk grote uitdaging zijn. Zo zijn er meerdere opties gaande van de gebruikte materiaalsoorten tot de uiteindelijke vorm en/ of grootte. Hoewel er heel wat factoren zijn waarop je je kunt baseren, raden wij aan om je vooral te focussen op enkele algemene aspecten. Om het voor jou alvast wat makkelijker te maken, zetten we hieronder graag enkele algemene overwegingen op een rijtje. 

 

Materiaal: Het materiaal waarvan je koekenpan gemaakt is, bepaalt hoe hij presteert. Aluminium en staal zijn twee van de meest populaire keuzes. Aluminium is licht en goedkoop maar blijkt daarnaast ook gevoeliger voor krassen wat het minder duurzaam maakt dan bijvoorbeeld staal. Staal is bijgevolg duurzamer en kan jarenlang meegaan maar zal vaak ook prijziger zijn waardoor het minder toegankelijk wordt voor heel wat mensen. 

Vorm: Koekenpannen zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan vormen waaronder vierkant, rechthoekig, rond en ovalen. De uiteindelijke vorm hangt nauw samen met je eigen persoonlijke voorkeur. 

Grootte: De grootte van de pan is eveneens afhankelijk van je persoonlijke voorkeur waarbij je tevens ook rekening houdt met je kook-behoeften en het aantal leden waarvoor je kookt. Kies steevast een koekenpan die voldoende groot is om al je ingrediënten tegelijk in klaar te maken.

Antiaanbaklaag: Kies bij voorkeur voor een koekenpan die voorzien is van een antiaanbaklaag. De aanwezigheid van een antiaanbaklaag zorgt er niet alleen voor dat je minder vetstoffen moet gebruiken maar draagt nadien ook bij aan een eenvoudige en snelle reiniging.

Handvat: Kies een koekenpan met een goed ontworpen handvat dat stevig genoeg is om het gewicht van de pan te dragen. Verder dient het handvat ook voldoende comfortabel te zijn om langdurig mee te werken.  

Compatibiliteit met kookgerei: Let er bij de aankoop van je koekenpan ook op of hij geschikt is voor alle soorten kookgerei gaande van elektrische kookplaten tot het gebruik van inductiekookplaten en/ of gasfornuizen.

Prijs: De prijs van de koekenpan hangt nauw samen met de gebruikte materialen, de grootte en de kwaliteit ervan. Ben je op zoek naar een hoogwaardige koekenpan dan moet je bereid zijn om er net iets meer budget aan te willen spenderen.

Garantie: Koop een koekenpan met een goede garantie en let daarbij vooral op de garantieperiode. De periode waarin de garantie geldig is, geeft je namelijk een goed idee van de kwaliteit die je mag verwachten.  

Kortom, het mag onderhand wel duidelijk zijn dat de aanschaf van een degelijke koekenpan nauw samenhangt met je persoonlijke keuze. Tegenwoordig worden er heel wat verschillende modellen op de markt aangeboden waardoor het aangewezen is om niet zomaar de eerste de beste koekenpan in het winkelmandje te plaatsen. Neem de tijd om de verschillende formaten, designs en materiaalmogelijkheden onder de loep te nemen en houd daarbij eveneens rekening met je kook-behoeften. 

Door deze algemene overwegingen in gedachten te houden, zul je vroeg of laat vast en zeker de geschikte koekenpan vinden. 

Heb je daarnaast ook nood aan een geschikte braadpan, grillpan, wokpan of eender welke andere pan? Neem dan zeker even een kijkje bij de pannen van KookGigant.nl.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES