Keukenbladen trends 2024: inspiratie voor je keuken

 

Ben je sterk aan het overwegen om op korte termijn de keuken bij jou in huis grondig aan te gaan pakken? Dan zijn er een aantal belangrijke stappen die je moet doorlopen. Het uitzoeken van een prachtig keukenblad is daar een erg goed voorbeeld van. Zorg er daarom voor dat je je wat verder gaat verdiepen in de nieuwste trends die gaande zijn, zodat het maken van een keuze ook weer wat makkelijker gaat. We hebben een aantal interessante trends alvast voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

 

Marmer is een van de meest populaire materialen voor in de keuken 

Als we kijken naar de showroomkeukens van dit moment, dan valt het al erg snel op dat er regelmatig gebruik wordt gemaakt van een marmer keukenblad. En als het aan ons ligt, is dat eigenlijk helemaal niet zo gek. Marmer zorgt vanaf het eerste moment voor een erg luxe totaalplaatje en het sluit ook nog eens haarfijn aan op verschillende soorten woonstijlen. Je kunt hierbij denken aan hotel-chique, klassiek en Japandi. Misschien weet je op dit moment al precies wat voor soort stijl je het liefste terug wilt laten komen bij jou in huis.

 

Een luxe marmerlook door een blad van composiet uit te zoeken 

Ga je maar al te graag voor die ene gewilde luxe look? Maar ga je toch liever voor een keukenblad dat wat eenvoudiger in onderhoud is? In dat geval kun je overwegen om een blad van composiet uit te zoeken. Dit heeft dezelfde uitstraling als marmer, maar je hoeft je minder snel zorgen te maken over vlekken die in het materiaal trekken. En dat is natuurlijk wel een erg fijne gedachte, aangezien je de keuken op intensief niveau gebruikt. Net als bij een blad van echt marmer, is een blad van composiet ook in verschillende soorten kleuren en stijlen te verkrijgen.

 

Waterfall keukenbladen creëren een geheel in elke keuken

Een opvallende trend die in 2024 steeds populairder is geworden is die van de ‘Waterfall keukenbladen’. Het keukenblad loopt hier naadloos door van het werkoppervlak naar de vloer aan beide kanten van het keukenblok. Dit moderne en strakke design zorgen voor een visueel aantrekkelijke keuken. Waterfall keukenbladen worden vaak gezien in materialen als marmer, composiet of beton. De moderne en luxe uitstraling is een trend die goed aansluit op veel stijlen. Of je nu fan bent van een minimalistische look of juist van een opvallend contrast tussen de vloer en je werkblok, deze Waterfall keukenbladen zullen iedere keuken er stijlvol uit laten zien.

Stem de kleur van het keukenblad goed af op de stijl van de kastjes 

Je doet er natuurlijk maar al te graag alles aan om het totaalplaatje bij jou in huis helemaal kloppend te maken. Daarom is het altijd enorm belangrijk om de kleur van het keukenblad helemaal af te stemmen op de kleur en de stijl van de kastjes. Om daar een wat beter beeld van te krijgen, is het altijd een erg goed idee om een keer een bezoek aan een keukenwinkel te brengen.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES