Inspiratie tips voor een industriële keuken!

 

Het kiezen van een industrieel interieur voor je keuken is een uitstekende keuze wanneer je houdt van een moderne en stoere uitstraling. Dit type interieur biedt de mogelijkheid om een unieke en boeiende sfeer te creëren die zowel warm als modern is. In deze blog delen we een aantal tips van Avery om je keuken om te toveren naar een industrieel design.

 

De juiste meubels

Als je streeft naar een industriële keukeninterieur, is de keuze van je meubels cruciaal. Begin met het selecteren van meubels die een robuuste en stoere uitstraling hebben, zoals houten meubels gecombineerd met metaal. Dit zorgt voor die karakteristieke industriële look. Voor een toevoeging van comfort en stijl, overweeg leren eetkamerstoelen. Opties zoals een zwarte leren stoel met een metalen frame, of een cognackleurige leren stoel met een houten frame, zijn ideaal als je ruimte hebt voor een kleine eethoek in de keuken. Dergelijke stoelen voegen niet alleen comfort toe maar geven je keuken ook een warme en luxueuze uitstraling.

 

De juiste kleuren en materialen

Het selecteren van de juiste kleuren is een essentiële stap in het creëren van een industriële keuken. Voor een authentiek industrieel gevoel, geef de voorkeur aan donkere tinten zoals zwart, grijs en antraciet. Deze kunnen een krachtige basis vormen voor je keukenontwerp. Lichte kleuren zoals wit en beige zijn ook een optie, vooral voor de muren en het plafond, maar zorg ervoor dat je deze combineert met donkere accenten om de industriële look compleet te maken. Overweeg ook het gebruik van een accentmuur in een diepe, matte kleur zoals donkerblauw of donkergroen, wat een rustige doch indrukwekkende uitstraling biedt.

Bij het vormgeven van een industriële keuken spelen materialen een even cruciale rol. Opteer voor materialen die stoerheid en robuustheid uitstralen, zoals metaal, hout en leer. De combinatie van metaal en hout, bijvoorbeeld, kan resulteren in een modern en boeiend design. Deze materialen niet alleen zorgen voor de gewenste industriële sfeer, maar dragen ook bij aan de duurzaamheid en functionaliteit van je keuken.

Verlichting

Verlichting speelt een cruciale rol in het tot stand brengen van een industrieel interieur. Opteer voor LED-verlichting of spotverlichting die niet alleen energie-efficiënt is, maar je interieur ook een stijlvolle en moderne uitstraling geeft. Overweeg het plaatsen van een opvallende plafondlamp of een reeks kleinere lampen aan de muur om ervoor te zorgen dat je keuken adequaat verlicht wordt. Kies voor lampen die de industriële esthetiek benadrukken, zoals lampen vervaardigd uit metalen buizen, kooilampen, of hanglampen met stalen of betonnen lampenkappen. Daarnaast kan verlichting met een vintage of retro design een uniek en sfeervol effect toevoegen aan je industriële keuken, door niet alleen licht te bieden maar ook als een statement stuk te dienen.

 

Accessoires

Een keuken is pas echt compleet met de juiste accessoires en decoratie die zowel stijl als functionaliteit toevoegen. Voor een praktische touch, overweeg het ontwerpen van eigen etiketten voor je kruidenpotjes om ze een unieke uitstraling te geven en gemakkelijk te onderscheiden. Voor de aankleding kun je kiezen voor creatieve kunstobjecten, zoals een achterwand bedrukt met een fotoprint van kruiden of een stijlvolle muurcirkel met een industrieel portret. Vergeet niet om handige details zoals wijnrekken, flessenhouders of een speciaal plankje voor je verse kruiden toe te voegen. Deze elementen verhogen niet alleen het gebruiksgemak van je keuken, maar dragen ook bij aan de gewenste industriële look. Wil jij dus je keuken transformeren en streven naar die stoere, industriële uitstraling? Neem deze tips dan zeker ter harte!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES