Handige tips voor in de keuken!

 

De prullenbak

Het is een gebruiksvoorwerp dat veelvuldig wordt ingezet in huishoudens: de afvalbak. Soms ontkomen we er niet aan dat deze ongewenst begint te geuren, aangezien er vaak tijdelijk voedselresten in worden bewaard. Maar wat kunt u hier nou aan doen? Met behulp van de volgende suggesties zal het probleem van een stinkende vuilnisbak voorgoed tot het verleden behoren.

#1 Regelmatig de vuilnisbak legen Een voor de hand liggende tip is om ervoor te zorgen dat u regelmatig en op tijd de vuilniszak vervangt. Als de zak te lang in de prullenbak zit, krijgt de inhoud meer tijd om te broeien en schimmelen, wat resulteert in een onaangename geur.

Wist je dat er ook vuilniszakken zijn met een heerlijke lavendelgeur? Niet alleen zorgt deze geur voor een frissere omgeving, maar het houdt ook die vervelende fruitvliegjes op afstand. Geweldig toch?

#2 Vuilnisbak schoonmaken Het schoonmaken van de vuilnisbak, iets dat gemakkelijk over het hoofd wordt gezien. Het is slim om regelmatig de vuilnisbak grondig schoon te maken. Een snelle manier om dit te doen is door hem gewoon even onder de tuinslang of douche te zetten! Geen gedoe, lekker praktisch! Even soppen, tuinslang of douchestraal erop, afdrogen en de klus is geklaard!

#3 Geurtjes Er zijn verschillende manieren om zoveel mogelijk geurtjes te voorkomen of de vuilnisbak wat lekkerder te laten ruiken. Zo kun je kattenbakkorrels, koffieprut of soda onderin de prullenbak strooien omdat deze alle drie geuren absorberen of neutraliseren. Je kunt je vuilnisbak ook lekker laten ruiken door er wat waspoeder, geurparels of een paar druppels etherische olie, allesreiniger of een ander lekker geurtje op te doen. Gewoon op een keukenpapiertje of wattenschijfje en dan in de prullenbak gooien. Zo ruikt het weer fris en aangenaam!

#4 De plek
Is de vuilnisbak op de goede plek in huis gezet? Het is beter om de prullenbak niet vlakbij de verwarming of in direct zonlicht te plaatsen. Warmte kan er namelijk voor zorgen dat de vuilnisbak extra snel gaat stinken. Wist je trouwens dat er speciale prullenbakken zijn die speciaal ontworpen zijn voor keukenkastjes? Handig toch! Zo staat de vuilnisbak op een koele en donkere plek én is deze ook uit het zicht.

 

De afzuigkap

Al ben je druk met werk of speel je heel de dag door games op Casino777, het is een klusje dat iedereen wel eens vergeet. Een schone afzuigkap is essentieel, niet alleen voor de levensduur van de kap zelf, maar ook voor je eigen veiligheid. Het is verstandig om regelmatig schoon te maken, maar als je twijfelt of het nog een weekje kan wachten, hebben we een handige truc voor je! Vergeet niet de afzuigkap alsnog op tijd schoon te maken!

Het is echt belangrijk om regelmatig je afzuigkap schoon te maken. Zo blijft de werking en zuigkracht optimaal. Bovendien verklein je het risico op brand. Helaas hebben sommige afzuigkappen geen automatische indicatie voor het reinigen of vervangen van filters. Zorg er in ieder geval voor dat je het vetfilter van de afzuigkap om de paar maanden schoonmaakt. En vergeet niet om het koolstoffilter elke 3 tot 4 maanden te vervangen. Hoe vaak je je afzuigkap moet schoonmaken, hangt natuurlijk af van hoeveel je hem gebruikt. Als je een fanatieke thuiskok bent, zul je vaker moeten schoonmaken dan iemand die vooral salades eet en de afzuigkap niet dagelijks gebruikt. Het is maar net wat bij jouw levensstijl past! Hoe je de afzuigkap het beste schoonmaakt kan je makkelijk online vinden, bijvoorbeeld hier

Trucje

No worries! Als je twijfelt of je afzuigkap een schoonmaakbeurt nodig heeft, kun je dit makkelijk testen met wat keukenpapier. Hoe werkt dat dan precies?

Zet de afzuigkap aan op een medium stand

Pak een velletje wc papier/keukenpapier en houdt tegen de afzuigkap aan.

Blijft het velletje tegen de kap hangen? Dan werkt de afzuigkap nog goed.

Zweeft het keukenpapiertje naar beneden? Dan is het tijd voor een grondige schoonmaakbeurt!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES