Een buitenkeuken kopen? Zorg dat je klaar bent voor de zomer

Laatste update: 30.09.23

 

Waar vind je de beste buitenkeuken? Een buitenkeuken is dé manier om buiten te kunnen koken en te genieten van heerlijke maaltijden in de buitenlucht. Of je nu met vrienden of familie bent, of gewoon lekker buiten wilt koken onder het genot van een drankje; een buitenkeuken biedt ontzettend veel mogelijkheden.

Wij hebben verschillende buitenkeukens getest en zijn tot op heden het meest overtuigd van de buitenkeukens van Turn Don’t Burn. Dit is een merk dat zich voornamelijk richt op de BBQ fanaten onder ons wat niet verwonderlijk is aangezien ook de eigenaar van het bedrijf – Bart van Heulen – een echte BBQ liefhebber is. Zo laat hij over zijn buitenkeukens onder meer het volgende optekenen: “In mijn ogen is er niets zo vervelend als het heen en weer moeten rennen tussen de keuken en de BBQ”. Het is daarom ook echt perfect als jij gewoon lekker buiten kunt blijven staan om daar ter plekke je ding te doen”. Naast de buitenkeuken van “Turn Don’t Burn” zijn wij minstens even grote fan van de Weber Spirit E-320 Original GBS buitenkeuken. 

 

Welke buitenkeuken kopen?

Bij het kopen van een buitenkeuken is het belangrijk om rekening te houden met een paar belangrijke zaken. Denk daarbij in eerste instantie aan de hoeveelheid hoofdbranders. Wil je maximaal voor 12 personen grillen, dan heb je in principe met 2 hoofdbranders voldoende. Heb je regelmatig een maaltijd voor 14 personen of meer voor te bereiden, geef dan de voorkeur aan maar liefst 4 krachtige hoofdbranders. Daarnaast kun je ook meer werkruimte gaan creëren door het toevoegen van 1 of meerdere zijtafels. 

 

De prijs van een buitenkeuken

De prijs van een buitenkeuken varieert sterk en is natuurlijk ook afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Zo moet je toch wel rekening houden met een minimaal prijskaartje van zo’n 500 euro dat – naargelang het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen – makkelijk kan oplopen tot 5000 euro. In de webshop van Turn Don’t Burn bieden ze buitenkeukens aan met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien wordt bij aankoop van een buitenkeuken eveneens een ruime garantieperiode toegekend zodat je er jarenlang geniet van kunt hebben.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een buitenkeuken?

Bij het aanschaffen van een buitenkeuken is het belangrijk om te bepalen waar je de keuken wilt plaatsen. Kies voor een locatie dicht bij elektriciteits- en watervoorzieningen en houd eveneens rekening met de windrichting zonder daarbij de buren te vergeten! Er is werkelijk niets zo vervelend dan je buurman die even komt aankloppen terwijl jij lekker (nietsvermoedend) aan het grillen bent. 

 

Hout- en materiaalkeuze

Hout is een populaire keuze voor een buitenkeuken aangezien het goed te bewerken is. Daarbij kun je kiezen uit een breed gamma aan diverse houtsoorten zoals onder meer geïmpregneerd vurenhout, douglashout of eikenhout.

Niet alleen hout is een populaire en frequent gemaakte keuze, ook beton lijkt steeds vaker gebruikt te worden bij het ontwerpen van buitenkeukens. Beton is een slijtvast materiaal dat zowel als basis alsook voor de afwerking kan worden gehanteerd. Denk in het laatste geval bijvoorbeeld aan een betonnen werkblad in combinatie met een stalen of eikenhouten basis.

Hoewel de meeste hedendaagse buitenkeukens uit douglashout, staal of eikenhout vervaardigd zijn, mag het duidelijk zijn dat er vandaag de dag heel wat keuzemogelijkheden zijn op het gebied van buitenkeukens waarbij je kunt opteren uit diverse formaten, materialen, uitvoeringen en afwerkingen. 

Wat is het meest geschikte werkblad voor de  buitenkeuken?

Een werkblad is een belangrijk onderdeel van een keuken en dit zowel binnen als buiten. Niet verwonderlijk dus dat er tegenwoordig een brede waaier aan verschillende materialen voorhanden is waaruit je rustig kunt kiezen.

Ben je bijvoorbeeld vooral op zoek naar een bijzonder sterk keukenblad, dan is dekton een meer dan uitstekende keuze. Dit materiaal is niet alleen krasvast en hittebestendig maar blijkt ook nog eens bestand tegen uv-licht, slijtage, vlekken én plotselinge temperatuurverschillen waardoor het werkelijk ideaal is voor zowel binnen- alsook buitenkeukens. 

Een andere populaire keuze voor een keukenblad is roestvrij staal. Deze stijlvolle en moderne optie is niet alleen praktisch maar ook nog eens makkelijk te onderhouden met behulp van een gewone natte doek. Houd er wel rekening mee dat het gemiddelde prijskaartje van een roestvrijstalen keukenblad zich ergens tussen de 200 en 400 euro per meter bevindt. 

 

Doe voldoende onderzoek voordat je een buitenkeuken koopt!

Dat een buitenkeuken allesbehalve goedkoop is, is onderhand wel al duidelijk. Juist daarom is het zo belangrijk om op voorhand goed onderzoek te doen en te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Zo kan het onder meer handig zijn om de verschillende (online) reviews te bekijken alsook de productinformatie grondig door te nemen. Op die manier krijg je al een eerste inschatting van de betreffende buitenkeuken. Daarnaast is het eveneens belangrijk om te letten op de garantieperiode zodat je er zeker van bent dat je er toch wel jarenlang geniet van zult hebben. Kortom, niet over 1 nachtje ijs gaan, is de beste raad die wij jou nu kunnen geven!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES