Beste elektrische fornuis

 

Elektrische fornuizen test van 2024

 

Een fornuis is niet alleen handig maar bijna zo goed als onmisbaar geworden in vele huishoudens. Met een elektrisch fornuis kun je dan ook al heel wat lekkere gerechten in een mum van tijd klaarmaken. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we de 3 beste elektrische fornuizen even samengevat in een top 3. Deze kun je hieronder bekijken. Zo is gebleken dat het Bosch HGD423121N Serie 2 fornuis een zeer goede aankoop is. Dit model beschikt over maar liefst 4 verwarmingssystemen en er is zelfs een gaskookplaat voorzien. Je kunt natuurlijk ook voor de AEG 47056VS-MN kiezen. Dit elektrische fornuis is een vrijstaand model dat voorzien is van 4 verschillende kookzones.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrisch fornuis Reviews – Top 5

 

 

Een fornuis moet je wel in elk huis hebben, dan maakt het niet uit als het gaat om een gasfornuis of een elektrisch fornuis met kookplaten. Er zijn zoveel modellen verkrijgbaar. Kies voor het beste elektrische fornuis dat het best aansluit op jouw behoeften om het kookplezier te verhogen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bosch HGD423121N Serie 2

 

Met de Bosch HGD423121N Serie 2 fornuis kook jij elke dag als een top chef. Dit product is een vrijstaand elektrisch fornuis met 4 verwarmingssystemen en een gaskookplaat. De gaskookplaat bestaat uit 2 normale branders, 1 sudder- en 1 sterkbrander. De 4 verwarmingssystemen zijn de boven- en onderwarmte, variabele grootvlakgrill en de variabele kleine vlak grill.

Dit apparaat heeft een laag energieverbruik en is daardoor zuinig. Het heeft een klapdeur aan de voorkant met een glazen deur, waardoor je in de oven kunt kijken om het kookproces in de gaten te houden. De oven heeft een inhoud van 71 liter en is dus groot genoeg om diverse heerlijke recepten uit te proberen zoals lasagne, ovenkip of -vis, taarten etc.

Het is een veilig apparaat dat werkt met een elektrische vonkontsteking en het heeft een thermo elektrische bescherming voor de branders. Voor dit product zijn er nog geen reviews geplaatst door mogelijke kopers.

Bosch is het beste merk wanneer het over elektrische apparaten gaat. Het toestel beschikt over vier kookzones en een oven met verschillende functies. Het apparaat is energiezuinig en veilig. Je hebt geen aansteker nodig dankzij de ingebouwde vonkontsteking en je kunt het plaatsen waar je wilt.

 

Voordelen:

Ovenfuncties: de oven beschikt over verschillende functies die je kunt instellen om voedsel op te warmen of te bereiden. Je kunt gebruik maken van boven- en onderwarmte en verschillende grillfuncties.

Vonkonsteking: dankzij de ingebouwde elektrische vonkontsteking heb je geen lucifers of een aansteker nodig. Bovendien zijn de gasbranders beveiligd, wanneer er geen vlam is zal er ook geen gas ontsnappen.

Veilig: het kijkvenster van de over wordt maximaal verwarmd tot 40ºC zodat je er je niet kunt aan verbranden.

 

Nadelen:

Gasslang: het apparaat wordt geleverd zonder een gasslang. Je hoeft dit zelf nog apart bij te kopen afhankelijk van de aansluiting in je woning.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. AEG 47056VS-MN

 

De AEG 47056VS-MN is een elektrisch vrijstaand fornuis gemaakt van roestvrij staal. Het heeft 4 kookzones, waarop je verschillende pannen kunt gebruiken om een paar gerechten tegelijkertijd te maken. De kookplaten zijn keramisch en je hoeft dus niet lang te wachten om aan de slag te kunnen gaan met koken.

Dit apparaat heeft een handig display, waarop je de tijd kunt aflezen en het moet met knoppen bediend worden. Er is een nieuw hetelucht systeem voor de oven, dat ervoor zorgt dat de oven gelijkmatig verhit wordt. Dit is belangrijk om de beste en consistente bak- en kookresultaten te bereiken. Met dit apparaat wordt koken dus echt een plezier.

Ook voor dit product zijn er nog geen reviews geplaatst en dat kan te maken hebben met de hoge prijs van dit product. Omdat er nog geen ervaringen zijn gedeeld van gebruikers, kan er geen advies worden gegeven over dit product.

Het populairste fornuis is dit product van AEG. Het apparaat is gemaakt van roestvrij staal en beschikt over 4 kookzones om voedsel te bereiden. De keramische kookplaten en het display zorgen voor een optimaal gebruiksgemak. Het toestel is verder ook nog voorzien van een heteluchtoven.

 

Voordelen:

Snel opgewarmd: de keramische kookplaten zijn in slechts enkele seconden al opgewarmd. Je hoeft dus niet lang te wachten om te kunnen beginnen met koken. Bovendien hebben de kookplaten verschillende groottes om diverse pannen en potten te kunnen gebruiken.

Oven: de oven beschikt over verschillende zones waar je kunt koken. Je ontvangt een rooster en twee bakplaten om gerechten klaar te kunnen maken.

Prijs-kwaliteitverhouding: de kopers zijn tevreden over de kwaliteit van dit product en vinden de prijs zeker niet te duur.

 

Nadelen:

Hoogte: voor één van de kopers is het fornuis niet hoog genoeg. Daardoor komt het product niet tot aan dezelfde hoogte van de keuken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. vidaXL met 4 kookplaten

 

Deze Vrijstaande elektrische oven met 4 kookplaten heeft een oven met een capaciteit van 51 liter en is ideaal om thuis te gebruiken. Je kunt kiezen uit 2 vermogens als het gaat om de kookplaten.

De oven biedt ook genoeg mogelijkheden. Zo kun je het rek van de oven op drie verschillende posities plaatsen en kun je dat gebruiken om te grillen, bakken of roosteren van diverse ingrediënten voor heerlijke gerechten.

De oven kan ingesteld worden op de bovenwarmte en de onderwarmte of een combinatie van beide. Dit product is gemaakt van hoogwaardig materiaal, namelijk roestvrij staal en is eenvoudig om schoon te maken. Het heeft een groot glazen venster waardoor je naar binnen kunt kijken in de oven.

Op zo een manier kun jij het eten in de gaten houden. Let op dat er wel geen stekker wordt meegeleverd met dit product.

Dit fornuis is uitgerust met vier elektrische kookplaten en een oven. De oven beschikt over verschillende functies en is gemaakt van roestvrij staal. Dit apparaat is eenvoudig om te onderhouden en heeft een witte kleur.  

 

Voordelen:

Goedkoop: vanwege de lage prijs is het product populair bij de meeste kopers. Vooral kopers met een beperkt budget zullen opteren voor dit voordelige fornuis.

Kookzones: het fornuis beschikt over vier elektrische kookplaten waarvan twee een vermogen hebben van 1000W en de andere twee een vermogen van 1500W.

Ovenfuncties: je kunt de oven gebruiken om te grillen en verschillende gerechten klaar te maken. Je kunt kiezen tussen bovenwarmte of onderwarmte of zelfs een combinatie van beide. Dankzij het thermische kijkglas zul je je niet verbranden omdat het glas niet oververhit raakt.

 

Nadelen:

Stekker: er wordt geen stekker meegeleverd met het product. Deze stekker moet je zelf nog apart aankopen. Dit zorgt natuurlijk voor een meerkost.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. vidaXL met 3 kookplaten

 

De Vrijstaande elektrische oven met 3 kookplaten is een product dat duurzaam is en zeker lang mee zal gaan. De oven ervan heeft een capaciteit van 43 liter en maakt dit product ideaal om in huis te gebruiken.

Het rek van de oven kun je stellen op drie mogelijke hoogtes. Hiermee kun je verschillende ingrediënten grillen, bakken of roosteren. Denk maar aan heerlijke ovenschotels of een lekkere taart. Je kunt de oven stellen op boven- of onderwarmte. De deur van de oven heeft thermisch glas. Je kunt dus heel gemakkelijk naar binnen kijken, terwijl jouw gerecht in de oven staat. Let wel dat er geen stekker wordt meegeleverd.

Dit product is gemaakt van staal met een metalen afwerking, waardoor het stevig en duurzaam is. Voor dit product zijn er ondanks de lage prijs nog geen beoordelingen geplaatst. Als je naar de prijs kijkt van dit product dan lijkt het op een elektrisch fornuis aanbieding.

Voor personen met een beperkt budget is dit fornuis van vidaXL een goede keuze. Het apparaat heeft de laagste prijs van de producten in onze lijst en beschikt over drie kookplaten om voedsel op te bereiden. De ingebouwde oven werkt met boven- of onderwarmte.

 

Voordelen:

Onderhoud: het fornuis is heel eenvoudig om te reinigen, ook de oven kun je makkelijk schoonmaken.

Oven: de deur van de oven kan niet oververhitten waardoor de kans op verbranding veel kleiner wordt. Je kunt kiezen om voedsel te bereiden met bovenwarmte, onderwarmte of een combinatie van beide.

 

Nadelen:

Kookzones: dit fornuis beschikt over slechts 3 kookzones waardoor je minder mogelijkheden hebt om voedsel klaar te maken.

Stekker: ook hier wordt geen stekker meegeleverd. Je hoeft dit zelf nog apart te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bartscher Série 600

 

De Réchaud à 2 plaques électriques Série 600 is een elektrisch fornuis dat twee snelkookplaten heeft. De kookplaten hebben een hoog vermogen en warmen extra snel op.

Hierdoor kun je binnen de kortste tijd van start gaan met koken. Je kunt zelfs twee pannen op het fornuis zetten en twee gerechten op dezelfde tijd klaarmaken. Het is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is daardoor een stevig en duurzaam product. Let wel, dat dit apparaat geen oven heeft.

Voor dit product zijn er nog geen reviews geplaatst en dat zou te maken kunnen hebben met de prijs van dit product.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope fornuizen. Omdat er geen ervaring is geplaatst van mensen die dit product al hebben gebruikt, kan er nog geen advies worden gegeven voor dit product.

Dit kleine elektrische fornuis kun je makkelijk meenemen op verplaatsing vanwege het compacte formaat. Het beschikt over twee kookplaten die snel opwarmen. Dit apparaat is niet voorzien van een oven en behoort ook niet tot de categorie van goedkope elektrische fornuizen.

 

Voordelen:

Formaat: vanwege het compacte formaat neemt dit fornuis weinig plaats in. Dit is het perfecte product voor personen met een kleine keuken of die op verplaatsing willen koken.

Snel: de kookplaten hebben een vermogen van 2000 watt en zijn in slechts enkele seconden opgewarmd zodat je vlug kunt beginnen met het bereiden van voedsel.

 

Nadelen:

Hoge prijs: hoewel het over een fornuis gaat met slechts twee kookplaten en zonder oven, is de prijs van het product heel duur. Vele kopers zullen dit apparaat links laten liggen en op zoek gaan naar een goedkoper alternatief.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische fornuizen koopgids

 

Je kunt verschillende soorten fornuizen kopen zoals een gasfornuis, elektrische fornuis of inductiefornuis. We zullen ons in deze koopgids toespitsen op de elektrische fornuizen en waar je moet op letten bij de aankoop van zo’n fornuis. Denk maar aan de grootte, het aantal kookzones, de oven en functies en de prijs.

Waarom een elektrisch fornuis

Een elektrisch fornuis is een traditionele methode om te koken. Je vindt deze apparaten echter nog weinig want de meeste elektrische fornuizen zijn overgestapt naar inductie of keramiek. Deze toestellen gebruiken een plaat of spiraal die opgewarmd wordt en zo de warmte overgeeft aan de pan of pot.

De kookplaten reageren traag op veranderingen van warmte, dat is meteen ook de reden waarom de meeste mensen geen elektrisch fornuis meer kopen. Voor velen is dit een nadeel, maar voor anderen kan dit echter een voordeel zijn. Als je bijvoorbeeld een sausje of gerecht nog even wilt laten sudderen nadat je de kookplaat hebt afgezet dan is een elektrisch fornuis het ideale product.

Om even te samenvatten, hoewel er nog elektrische fornuizen bestaan zullen de meeste tegenwoordig met inductie- of keramische kookplaten werken.

 

Grootte van het fornuis

De meeste fornuizen die je kunt kopen zijn vrijstaande modellen maar je kunt echter ook opteren voor een inbouwmodel. De keuze is dan eerder beperkt en je moet dan ook goed rekening houden met de afmetingen van het product. Een vrijstaand fornuis is op dat vlak beter want je zet aan beide kanten een keukenkast met dezelfde afmetingen.

Een standaardmodel met 4 kookzones  en een oven heeft een afmeting van 60 cm x 60 cm x 85 cm (diepte x breedte x hoogte). Als je ruimte dus groot genoeg is voor deze afmetingen dan kun je zonder problemen een standaardfornuis plaatsen. Als je natuurlijk een model met meer kookzones wilt dan zul je meer ruimte nodig hebben in de breedte.

Het is ook belangrijk om te controleren of je het fornuis in de hoogte kunt verstellen zodat het op dezelfde hoogte komt van de rest van het keukenmeubilair. Denk er meteen ook aan om een afzuigkap aan te schaffen, zo heb je geen geuroverlast in je huis tijdens het koken. Deze afzuigkap hang je best minimum 60 cm hoger dan de kookplaten zodat je nog genoeg ruimte hebt om te koken.

 

Oven en functies

Je hebt de keuze tussen twee soorten elektrische ovens: de heteluchtoven of de conventionele oven. De conventionele oven verwarmt de boven- of onderkant of allebei van de wanden om het voedsel te bereiden. De temperatuur wordt echter niet gelijkmatig verdeeld over je oven.

Daarom kiezen vele mensen tegenwoordig voor een heteluchtoven. Een ventilator blaast de hete lucht in de ruimte zodat de ganse ruimte een gelijke temperatuur bevat. Dit maakt het mogelijk om de verschillende niveaus van je oven te gebruiken.

Verder kun je kijken of de oven nog over andere functies beschikt zoals een grillfunctie waarmee je het voedsel een krokant korstje kunt geven. Sommige ovens beschikken zelfs over een ontdooifunctie zodat je eten kunt ontdooien op een temperatuur die iets hoger ligt dan de kamertemperatuur.

Er bestaan ook fornuizen met twee ovens zodat je op verschillende temperaturen kunt werken. Verder is het mogelijk dat een oven een draaispit bevat of zelfs de functie van een magnetron heeft zodat je geen aparte magnetron meer moet kopen. Tenslotte is het nuttig als de oven over een kinderbeveiliging beschikt zodat je kinderen de oven niet kunnen openen wanneer deze ingeschakeld is. Zo vermijdt je ongelukken.

Onderhoud en prijs

Een fornuis kan natuurlijk vuil worden tijdens het koken. Denk maar aan oliespetters, overgelopen kookwater, enzovoort. Je wilt dan ook geen lange tijd bezig zijn met het schoonmaken van je fornuis. Het voordeel aan een elektrisch fornuis is dat je het makkelijker kunt schoonmaken dan een gasfornuis. Je kunt het ganse oppervlak schoonvegen met wat zeep en water. Je wacht best even totdat de kookplaten afgekoeld zijn.l

Als het een model is met inductie of keramische kookplaten dan is het nog makkelijker. Let er gewoon op dat het eten niet teveel inbrandt want dan zul je wel moeten schrobben om het te verwijderen. Doordat een kookplaat van een inductie fornuis niet opwarmt kun je dit meteen schoonmaken na het koken.

Omdat er een groot aanbod bestaat aan verschillende fornuizen zul je natuurlijk grote verschillen opmerken in kwaliteit en prijs. Als je kiest voor inductie zul je meer geld betalen dan een gewoon elektrisch fornuis. Het formaat en de aanwezige functies spelen ook een rol. Je kunt echter veel extra informatie verzamelen door online producten te vergelijken. Zo zul je ook makkelijker mooie aanbiedingen vinden, vooral als je ook de aanbevelingen van vorige kopers in acht neemt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES