5 Beste Amerikaanse Koelkasten Test van 2024

 

Amerikaanse Koelkasten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Steeds meer personen gaan op zoek naar een degelijke Amerikaanse koelkast. Deze zijn vaak iets groter in vergelijking met een standaard koelkast. Dit wil dus ook zeggen dat er meer ruimte is om voedsel en ingrediënten in te bewaren en langer vers te houden. In de top 3 hieronder kun je alvast even kijken wat nu de 3 beste beoordeelde hedendaagse Amerikaanse koelkasten zijn. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Exquisit SBS145-040FSLM die gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van een no frost functie waardoor ontdooien voorgoed verleden tijd is. Daartegenover staat de LG GSJ760PINK Amerikaanse koelkast die uitgerust blijkt met een degelijke water- én ijsdispenser.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Amerikaanse Koelkasten (Reviews) van 2024

 

Voor het koel bewaren van fruit, overgebleven voeding, babyprakjes of zelfs vers gemaakte sappen is een goede koelkast zeker nodig. Als je voor iets goeds gaat, waarom niet een Amerikaanse koelkast. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste Amerikaanse koelkast die jou het meest aanspreekt.

 

1. Exquisit SBS145-040FSLM – Amerikaanse koelkast – No Frost: nooit meer ontdooien

 

Tussen de 3 beste hedendaagse Amerikaanse koelkasten zul je vast en zeker dit unieke exemplaar van het bekende en populaire merk Exquisit mogen verwachten. Bovendien is het – weliswaar in vergelijking met de andere apparaten binnen deze selectie – ook meteen één van de goedkope Amerikaanse koelkasten wat hem een pak aantrekkelijker maakt voor het brede publiek. Dat resulteert dan ook gelijk in een resem positieve klantenreviews en een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om deze Amerikaanse koelkast aanbieding van Exquisit onder de loep te nemen.

Zo blijkt de koelkast alvast gekenmerkt door een maximale hoogte van 177 cm, een breedte van 90 cm en een diepte van ongeveer 59 cm wat resulteert in een totale netto inhoud van ruim 442 liter verdeeld over een koel- én vriesruimte. De koelruimte kent hierbij een volume van 291 liter en wordt helemaal links verder aangevuld met een aparte vriesruimte van 151 liter.

Dit alles wordt moeiteloos gecombineerd met tal van mogelijkheden en bijkomende opties zoals de no frost functie, de digitale temperatuurinstelling, een groentelade, meerdere uitneembare plateaus, diverse vriesvakken en een handige superkoelfunctie.

 

Voordelen:

No frost functie: dankzij de no frost functie hoef je je alvast geen zorgen meer te maken over het ontdooien van de koel- en vriesruimte.

Vriesruimte: de vriesruimte bevindt zich helemaal links van de koelruimte en kent een totale inhoud van 151 liter verdeeld over meerdere vriesvakken. Bovendien is de vriesruimte afzonderlijk regelbaar.

Koelruimte: de koelruimte kent een netto volume van 291 liter verdeeld over 5 – uit duurzaam gehard glas vervaardigde – plateaus en een stevige groentelade.

 

Nadelen:

Energielabel: met een energielabel F is hij niet meteen één van de meest zuinige Amerikaanse koelkasten uit het rijtje. Zo wordt het jaarlijkse energieverbruik geschat op ongeveer 359 kWh.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. LG GSJ760PINK Amerikaanse koelkast – Door-in-Door – No Frost / Geluidsniveau: 39 dB

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je bereid om hier dan ook iets meer budget voor neer te tellen dan lijkt deze LG Amerikaanse koelkast alvast het bekijken waard. Zo springt de LG GSJ760 koelkast al meteen in het oog vanwege zijn opvallende felroze design. Echter, geen paniek indien felroze niet jouw kleur is want dit type Amerikaanse koelkast blijkt gelukkig nog in heel wat andere kleuren en designs te verkrijgen.

De koelkast wordt verder gekenmerkt door een totale hoogte van 179 cm, aangevuld met een breedte van 91 cm en een diepte van 74 cm verdeeld over een aparte koel- en vriesruimte. Verder blijkt het geheel eveneens voorzien van een handige water- én ijsdispenser, meerdere opbergvakken en uitneembare plateaus, een no frost functie en een beperkt geluidsniveau van ongeveer 39 dB.

Wat betreft de installatie dien je alvast rekening te houden met een aansluiting op de bestaande waterleiding. Dit kun je eenvoudig zelf uitvoeren indien je een echte doe-het-zelver bent maar je kunt natuurlijk ook een beroep doen op een erkend installateur.

 

Voordelen:

Formaat: de koelkast kent een behoorlijk ruim formaat waarbij je rekening moet houden met een hoogte van 179 cm, een breedte van 91 cm en een diepte van 74 cm.

Water- én ijsdispenser: in tegenstelling tot heel wat andere Amerikaanse koelkasten blijkt dit exemplaar wel degelijk voorzien van een handige water- én ijsdispenser.

No frost: vanaf nu is ontdooien verleden dankzij de aanwezigheid van een no frost functie.

 

Nadelen:

Energieklasse: jammer genoeg behoort ook deze Amerikaanse koelkast tot de energieklasse F wat aantoont dat het apparaat niet zo energiezuinig te werk gaat.

Prijskaartje: in vergelijking met de andere Amerikaanse koelkasten uit de lijst, zul je hier net iets meer budget voor hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Samsung RS68N8220S9 – Amerikaanse koelkast – RVS // Water- én ijsdispenser

 

Ben je bewust op zoek naar een kwalitatieve Amerikaanse koelkast met ijsblokjes? Dan willen wij jou dit unieke exemplaar van het bekende merk Samsung alvast warm aanbevelen. Zo zul je zien dat de RS68N8220S9 Amerikaanse koelkast gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van een water- én ijsdispenser waardoor je makkelijker enkele ijsblokjes aan je drankje kunt toevoegen.

Verder blijkt de koelkast ongeveer 178 cm hoog, ruim 91 cm breed en 72 cm diep wat een totale netto inhoud genereert van ruim 638 liter. Deze inhoud wordt verdeeld over een aanzienlijke koelruimte van 412 liter inclusief de nodige groentelade en uitneembare plateaus én een royale vriesruimte van maar liefst 226 liter. 

Dit alles wordt uiteraard gecombineerd met diverse functies en extra kenmerken zoals een no frost functie, een snelvriesfunctie en een beperkt geluidsniveau van amper 38 dB. Een blik op de online reviews laat voornamelijk positieve reacties zien alsook een mooie eindscore van wel 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Inhoud: de Amerikaanse koelkast garandeert een netto inhoud van maar liefst 638 liter, verdeeld over een koel- én vriesruimte.

Vriesruimte: ook hier bevindt de vriesruimte zich helemaal links van de koelruimte en kent deze een inhoud van 226 liter verdeeld over maar liefst 6 vriesvakken. Verder is de vriesruimte afzonderlijk regelbaar en biedt deze een dagelijks invriesvermogen van 15 kg.

Gebruiksgemak: de koelkast biedt ook heel wat bijkomende pluspunten zoals een eierrekje, een softclose deur, een no frost functie en een snelvriesfunctie.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier durven we stellen dat het prijskaartje bij sommigen mogelijks een domper op de feestvreugde zet.

Energielabel: met een energielabel E en een jaarlijks geschat energieverbruik van 440 kWh behoort hij niet meteen tot de energiezuinige apparaten uit de lijst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. CHiQ FSS559NEI42D – Amerikaanse koelkast – 559L (203 + 356) – no frost

 

Je zou natuurlijk ook voor deze stijlvolle en luxueuze zwarte Amerikaanse koelkast van Chiq kunnen kiezen. Indien we ons in eerste instantie baseren op de online reviews en de gemiddelde eindbeoordeling dan durven we stellen dat – net zoals de Siemens Amerikaanse koelkasten en de Amerikaanse koelkasten van Beko – ook dit exemplaar van Chiq tot de populaire toppertjes blijkt te horen. Kortom, de moeite waard dus om de FSS559NEI42D koelkast even van naderbij te bekijken.

Zo blijkt het apparaat alvast gekenmerkt door een totale hoogte van 177 cm, een breedte van 91 cm en een diepte van 70 wat resulteert in een netto inhoud van 559 liter, verdeeld over een koel- én vriesruimte. Daarbij kent de koelruimte een volume van 356 liter aangevuld met 8 uitneembare plateaus, een groentelade en een flessenrek. De vriesruimte, die zich helemaal links bevindt, is ongeveer 203 liter ruim en biedt 5 vriesvakken en een handige no frost functie aan.

Dit geheel wordt verder afgewerkt met diverse leuke extra’s en bijkomende pluspunten zoals een softclose deur, een eierrekje, een duidelijk leesbaar display en een degelijke antivingerafdruk behuizing.

 

Voordelen:

No frost: dankzij de aanwezige no frost functie hoef je je nooit nog zorgen te maken over het ontdooien van de koelkast.

Vriesruimte: het is alvast een belangrijk pluspunt om te weten dat het mogelijk is om de temperatuur van de vriesruimte afzonderlijk in te stellen en te regelen.

Koelruimte: de koelruimte is voorzien van 8 uitneembare glazen plateaus, een flessenrekje en een stevige groentelade.

 

Nadelen:

Geen superkoelfunctie: jammer genoeg is er geen sprake van een degelijke superkoelfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Inventum SKV0178B – Amerikaanse koelkast –  Meegeleverde Ice Twister

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke Amerikaanse koelkast van het merk Inventum die meteen opvalt vanwege zijn tijdloze zwarte design maar daarnaast ook perfect in een standaard RVS-kleur kan worden aangekocht. De SKV0178B Inventum koelkast blijkt maar liefst 177 cm hoog, 90 cm breed en 69 cm diep wat een totale inhoud herbergt van 532 liter.

Je bent hierbij verzekerd van een degelijke 335 liter grote koelruimte voorzien van 2 groenteladen, 3 – uit gehard glas vervaardigde – plateaus en een superkoelfunctie. Links van de koelruimte bevindt zich dan de vriesruimte, die een inhoud van 197 liter kent verdeeld over 3 vriesvakken en uitgerust met een degelijke no frost functie.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie eindscore van 4,6 sterren alsook diverse positieve klantenreviews waardoor we er dus van kunnen uitgaan dat het voor heel wat kopers een topproduct gebleken is. Slechts een kleine minderheid vindt de koelkast niet milieuvriendelijk en teveel lawaai maken.

 

Voordelen:

Formaat: je bent verzekerd van een vrij grote Amerikaanse koelkast met een hoogte van 177 cm, een breedte van 90 cm en een diepte van 69 cm waardoor de totale netto inhoud geschat wordt op 532 liter.

No frost: ook hier hoef je je nooit nog zorgen te maken over ontdooien of niet ontdooien dankzij de aanwezige no frost functie.

Snelvriesfunctie: dankzij de ingebouwde snelvriesfunctie kunnen etenswaren sneller worden ingevroren en bijgevolg langer vers blijven.

Ijstwister: de aanwezigheid van de ijstwister maakt het mogelijk om ijsblokjes aan je drankje toe te voegen.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: met een maximaal geluidsniveau van 41 dB blijkt deze Amerikaanse koelkast voor sommige klanten toch net iets teveel lawaai te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Amerikaanse koelkasten koopgids

 

De zoektocht naar de beste combi koelkasten en degelijke Amerikaanse koelkasten, kent de laatste jaren alvast een opmars. De laatste is uiteraard de grootste variant waardoor je over een grote koel- en vriesruimte beschikt alsook nog tal van andere nuttige kenmerken zoals een ijsmachine in de deur. Bij het kopen van een Amerikaanse koelkast moet je aandacht besteden aan de volgende kenmerken: het formaat, de inhoud van de koelruimte en de vriezer, de energieklasse, de extra functies en de prijs.

Het formaat van de koelkast

Een Amerikaans koelkast is in het algemeen een stuk groter dan de koelkasten die we in Europa gewoon zijn. Je hoeft er dus ook zeker van te zijn dat je genoeg ruimte in je keuken hebt om zo’n koelkast te plaatsen. Neem op voorhand de afmetingen van de plaats waar je de koelkast wilt zetten om doelgericht op zoek te gaan naar de beste aanbiedingen voor jouw situatie.

Een Amerikaanse koelkast bestaat uit twee delen die je apart kunt openen. Een koelruimte en een vriesruimte. De vriesruimte neemt meestal een kleiner gedeelte in dan de koelruimte maar is nog altijd een stuk groter in vergelijking met het vriesgedeelte van de klassieke Europese koelkast. Een Amerikaanse koelkast is bedoeld voor een gezin, daarom dat het zo’n groot formaat heeft. Als je enkel als koppel samenwoont is dit een mindere keuze want het toestel zal veel plaats innemen en je steekt het waarschijnlijk nooit vol.

 

Inhoud van de koelkast

De inhoud van een koelkast wordt uitgedrukt in liters en geeft aan hoeveel producten je kunt opslaan in de koelkast. De meeste gewone koelkasten hebben een gemiddelde inhoud van 200 liter en zijn daarmee geschikt voor ongeveer 3 tot 4 personen.

Een Amerikaanse koelkast heeft echter al een inhoud van 300 of zelfs 400 liter. Dus meer dan genoeg ruimte om vanalles te bewaren. Denk er echter aan dat onnodige ruimte overbodig is, dus een Amerikaanse koelkast voor 2 personen is niet echt nodig. Aan de andere kant heb je beter ruimte over dan ruimte tekort. Je kunt ook groentelades of vershoudlades hebben in je koelkast die beter geschikt zijn om bepaalde producten beter te bewaren.

Het vriesgedeelte van een Amerikaanse koelkast heeft meestal een kleinere inhoud maar toch nog groot genoeg om veel producten in te vriezen. De meeste vriesgedeeltes hebben een inhoud van ongeveer 200 liter, dezelfde inhoud als van een standaard Europese koelkast. Zo kun je genoeg vlees of andere producten invriezen om op een later tijdstip te gebruiken.

 

De energieklasse

Je wilt natuurlijk dat je koelkast niet te veel energie verbruikt want dit kan je elektriciteitsfactuur in de hoogte doen gaan en het is ook niet goed voor het milieu. De meeste koelkasten beschikken tegenwoordig over het A+ of A energielabel. Deze zijn zuiniger dan B, C of D labels, maar omdat deze laatste over het algemeen niet meer verkocht worden, kun je een energielabel A bekijken als het minst zuinige.

Als je zoveel mogelijk kosten wilt besparen dan kijk je beter uit naar een A+++ energielabel. Dit zijn de zuinigste van allemaal. Deze zullen iets duurder zijn in de aankoop maar je zult er op lange termijn minder kosten van hebben.

Extra functies

Let erop of je vriesruimte over een No Frost functie beschikt. Dankzij deze functie worden warme lucht en vocht afgevoerd zodat er geen ijs gevormd wordt binnenin de vriezer. Je hoeft deze dus nooit meer te ontdooien om het schoon te maken.

De meeste toestellen beschikken ook over een ijsdispenser aan de buitenkant van de koelkast. Uit deze dispenser is het mogelijk om ijs en water te tappen zodat je meteen een fris glaasje water kunt drinken of ijs bij je frisdrank kunt doen op een warme zomerdag. Sommige dispensers kunnen zelfs meteen crushed ice maken om af en toe een lekkere cocktail klaar te maken. Natuurlijk heeft niet elk model deze functies dus als je zeker naar deze extra’s op zoek bent let er dan goed op bij de aankoop of deze aanwezig zijn.

Andere koelkasten beschikken zelfs over een ingebouwde minibar. Dit is een vak van de koelkast die je via de deur kunt bereiken met een klepje. Zo kun je bepaalde producten bereiken zonder de ganse deur te openen.

 

Prijs

De prijs van een Amerikaanse koelkast kan makkelijk tussen 700 en 3000 euro schommelen. Je kunt op verschillende websites producten met elkaar vergelijken om de beste kwaliteit voor de beste prijs te vinden. Het is makkelijker om online interessante aanbiedingen te vinden want meestal worden producten goedkoper verkocht. Je mag wel niet vergeten dat er daar nog eventuele verzendkosten bijkomen en in sommige gevallen zelfs installatiekosten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES