5 Beste Koffiezetapparaten Test van 2024

 

Koffiezetapparaten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een koffiezetapparaat met cups is het mogelijk om in een mum van tijd een heerlijk kopje koffie klaar te zetten. Bovendien kun je kiezen uit een enorme waaier van verschillende smaken en intensiteiten. Raadpleeg daarom alvast eens onze koopgids. Indien je liefst vandaag nog een koffiezetapparaat met cups wilt aankopen dan kun je ook altijd meteen doorklikken naar de top 3. Na een grondig onderzoek waarbij we onder andere gelet hebben op de online reviews, is gebleken dat je met de Nespresso Magimix Inissia M105 een zeer degelijk toestel in huis haalt. Bovendien beschikt hij over een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding wat ook altijd mooi meegenomen is. Daarnaast blijkt ook de Krups YY3916FD Nespresso-Koffiezetapparaat een goede aanbeveling te zijn. Hij is makkelijk in gebruik dankzij de eenvoudige bediening.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Koffiezetapparaten (Reviews) van 2024

 

Als je een koffiezetapparaat met cups in huis hebt, kun je elke dag zelf je eigen lekkere koffie maken. Je kunt afhankelijk van het apparaat en de cups met zo een product meestal verschillende soorten dranken maken zoals Espresso, Cappuccino, Lungo etc. Je hebt dus diverse voordelen aan zo een apparaat. Kies daarom uit de vijf onderstaande het beste koffiezetapparaat met cups voor jezelf uit.

 

1. Nespresso Magimix Inissia M105

 

De Nespresso Magimix Inissia M105 – Grijs heeft een inhoud van 0,7 liter en is goed om 1 kopje koffie klaar te maken. Dit apparaat is geschikt voor koffiecups en maakt lekkere koffie.

Met een druk op de knop kun je heerlijke Espresso maken. Dit product heeft een mooie en moderne uitstraling en is zeker een aanwinst voor je keuken. Het heeft een automatische ontkalker en een verstelbaar waterniveau.

Het waterreservoir is afneembaar, dus gemakkelijk om bij te vullen. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig te gebruiken. Het maakt trouwens snel en lekker koffie klaar. Een voordeel is dat je bij het kopen van dit product 16 capsules van Nespresso krijgt om uit te proberen.

Voor hen is het dus een top product. Sommige kopers vinden de kwaliteit van dit product matig, omdat het kwetsbaar is. Daarnaast maakt het ook nog lawaai.

Magimix is misschien niet één van de populairste merken toch biedt het ook heel wat degelijkheid als we de beoordelingen bekijken. De compacte koffiemachine warmt op in slechts 25 seconden en laat je genieten van een heerlijk kopje koffie.

 

Voordelen:

Goede prijs- kwaliteitverhouding: veel personen zijn ervan overtuigd dat het product echt wel aan hun verwachtingen voldoet en zijn bereid om er dit bedrag aan te geven. Bovendien krijg je er ook 16 capsules bij om uit te testen.

Handig in gebruik: met dit apparaat maak je in een recordtempo één kopje koffie klaar. Het verstelbaar waterniveau zorgt voor extra comfort. Je kunt het waterreservoir eenvoudig en snel bijvullen.

Onderhoud: het product is gemakkelijk te onderhouden dankzij de automatische ontkalker. Het waterreservoir is afneembaar en dus gemakkelijk te reinigen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: het product is volgens sommige kopers redelijk kwetsbaar. Bovendien maakt het veel lawaai waardoor het aan kwaliteit afneemt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Krups YY3916FD Nespresso-koffiezetapparaat Vertuo + Plus capsules Espresso Lungo-mok

 

Krups is een vaste waarde op het gebied van koffiezetapparaten. Het zal dan ook niet verwonderen dat dit toestel in het lijstje opduikt. Zo zul je zien dat de koffiemachine gekenmerkt wordt door een behoorlijk compact formaat van ongeveer 32,5 cm hoog, 33,5 cm lang en 23,2 cm breed. Dit maakt deze koffiezetmachine makkelijk te verplaatsen en/ of overal mee naartoe te nemen.

Ondanks het compacte formaat en beperkte gewicht, mag je toch zeker zijn van een ruim vermogen van maar liefst 1260 Watt. Dit maakt dat dit unieke koffiezetapparaat in een mum van tijd is opgewarmd en klaar blijkt voor gebruik. Houd er wel rekening mee dat je slechts 1 kopje per keer kunt zetten doordat er ook maar 1 cup tegelijk in past. Verder is de bediening bijzonder eenvoudig en is 1 druk op de knop voldoende om het apparaat in te schakelen.

Je kunt dit koffiezetapparaat dan ook makkelijk met de netstroom verbinden dankzij het aanwezige snoer. Het is een degelijk en duurzaam koffiezetapparaat waarvan heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn. Echter moet je er rekening mee houden dat het prijskaartje iets hoger ligt en dat de koffiecups alleen maar in België te verkrijgen zijn.

 

Voordelen:

Formaat: de combinatie van het compacte gewicht en lichte formaat, maken van dit koffiezetapparaat een bijzonder handzaam product.

Bediening: de bediening van dit apparaat is bijzonder eenvoudig en comfortabel waarbij je maar rekening hoeft te houden met 1 enkele toets.

Voeding: hij is voorzien van een snoer dat je makkelijk in eender welk stopcontact kunt pluggen.

 

Nadelen:

Koffiecups: ben je van plan om dit koffiezetapparaat aan te kopen besef dan wel dat de cups enkel en alleen in België te verkrijgen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips L’OR Barista LM9012/60 – Koffiecupmachine – 0,8 liter inhoud

 

Net zoals het bekende koffiezetapparaat met cups van De’Longhi behoort ook dit exemplaar van Philips alvast tot de gebruiksvriendelijke en populaire koffiecupmachines. Hoewel 1 koper niet helemaal overtuigd blijkt van de aangeboden kwaliteit, lijkt de overgrote meerderheid alvast dolenthousiast met het Philips koffiezetapparaat met cups wat resulteert in een totaal van 4,7 sterren.

Zo wordt de Philips L’OR Barista LM9012/60 gekenmerkt door een behoorlijk compact formaat van 15,7 x 40,2 x 27,6 cm aangevuld met een relatief licht gewicht wat hem makkelijk te verplaatsen en installeren maakt. Zorg wel dat hij steeds in de buurt van een stopcontact kan staan zodat het makkelijker wordt om hem met het stroomnet te verbinden, weliswaar rekening houdend met een aansluitspanning van 220 – 240 Volt.

Verder geniet je een stevige en makkelijk vulbaar waterreservoir van 0,8 liter waarmee je tot wel 6 kopjes koffie kunt bereiden. Daarbij heb je de mogelijkheid om 1 groot kopje koffie klaar te maken dan wel tegelijk 2 afzonderlijke standaard kopjes te bereiden. Het geheel wordt verder afgewerkt met 2 programma’s en de mogelijkheid om gebruik te maken van aluminium koffiecapsules. 

 

Voordelen:

Onderhoud: de koffiecupmachine van Philips is snel te reinigen en bijgevolg makkelijk in onderhoud. Zo geniet je onder meer een krachtige ontkalkindicator in combinatie met verschillende vaatwasmachinebestendige onderdelen en opzetstukken.

Gebruiksgemak: de verwijderbare tuit, het verwijderbare 0,8 l waterreservoir, de afgiftestop, de automatische uitschakeling en de uitneembare lekbak dragen alvast bij aan het gebruiksgemak én uiteindelijke comfort.

Duurzaamheid: het betreft bovendien ook een duurzaam apparaat dat in stand-by amper < 0,5 Watt verbruikt.

Handig in gebruik: deze Philips koffiecupmachine is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten waarna je makkelijk 2 kopjes koffie per keer kunt bereiden. De koffiezettijd per kopje koffie wordt geschat op amper 30 seconden.

 

Nadelen:

Geen melkopschuimer: mocht je van plan zijn om deze koffiecupmachine in het winkelmandje te plaatsen, besef dan wel dat er geen melkopschuimer voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Lavazza Jolie Plus Aanrechtblad Espressomachine 0,6 l

 

Lavazza is misschien een minder bekend merk op het gebied van koffiezetapparaten maar moet alvast niet onderdoen voor andere sterk gewaardeerde merken. Zo zul je zien dat hij makkelijk met de netstroom te verbinden is door middel van een 0,8 meter lang snoer. Vervolgens is het mogelijk om een totaal vermogen van maar liefst 1250 Watt te behalen wat behoorlijk krachtig is en ervoor zorgt dat het apparaat in een mum van tijd is opgewarmd.

De koffiezetmachine wordt gekenmerkt door een compact formaat met een hoogte van 21,4 cm, een breedte van 12,4 cm en een lengte van ongeveer 33 cm. Aangevuld met een beperkt gewicht, kun je deze koffiecupmachine eenvoudig verplaatsen. Verder maakt hij gebruik van een makkelijk bij te vullen reservoir met een capaciteit van 1 liter. Echter is het belangrijk om te beseffen dat je slechts 1 kopje koffie of espresso per keer kunt schenken.

Hij blijkt niet alleen de mogelijkheid te hebben om automatisch uit te schakelen maar blijkt ook voorzien van een waterniveau indicator, een antislip bodem, een indicatielampje, een afneembaar waterreservoir en een instelbare koffiesterkte. Jammer genoeg blijken er nog geen reacties te zijn geplaatst waardoor het moeilijk wordt om jou meer info te verschaffen omtrent de gebruikerservaringen.

 

Voordelen:

Onderhoud: je hoeft je alvast geen zorgen te maken daar het mogelijk is om de losse onderdelen gewoonweg in de vaatwasmachine te plaatsen.

Materiaal: het koffiezetapparaat is voorzien van een ABS behuizing die volledig BPA vrij is en dus geen schadelijke stoffen bevat of laat vrijkomen.

Voeding: je kunt dit apparaat zonder problemen in één of ander stopcontact pluggen dankzij het aanwezige snoer.

Vermogen: met een piekvermogen van maar liefst 1250 Watt is het mogelijk om dit apparaat in slechts enkele minuutjes helemaal gebruiksklaar te hebben.

 

Nadelen:

Prijzig: het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje toch nog net iets te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Krups Nescafé Dolce Gusto Piccolo

 

De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto KP100B Piccolo – Koffiecupmachine – Antraciet heeft een inhoud van 0,6 liter en is goed om 1 kopje koffie per keer te maken. Dit apparaat is geschikt voor warme en koude dranken en werkt alleen als er een capsule in de houder is geplaatst.

Het is een klein en compact apparaat, waardoor het niet veel ruimte in beslag zal nemen op je keukenaanrecht. Je kunt het ook gemakkelijk opbergen als je het niet op je aanrecht wilt laten staan.

Het overgrootste deel van de kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig te gebruiken. Daarnaast maakt het ook heerlijke koffie en je krijgt bij het kopen van dit apparaat 6 capsules erbij om uit te proberen.

Zij geven dus positief advies over dit product. Sommige kopers vinden de cups te duur en het waterreservoir te klein. Het is ook nog lastig in gebruik en heeft een matige kwaliteit.

In vergelijking met alle andere producten beschikt deze koffiemachine echt wel over de laagste prijs. Dit hoeft uiteraard niet meteen te betekenen dat het meer nadelen heeft dan voordelen. We zetten de sterke en zwakke punten dan ook even op een rijtje.

 

Voordelen:

Eenvoudig in gebruik: de koffiemachine maakt één kopje koffie per keer en dit naar jouw persoonlijke voorkeur. Het is compact waardoor je niet veel plaats nodig hebt.

Goede prijs- kwaliteitverhouding: het product voldoet echt wel aan de verwachtingen van de meeste kopers.

 

Nadelen:

Aankoop van de pads: je moet de cups geregeld zelf aankopen en deze zijn tamelijk duur en niet overal te verkrijgen.

Waterreservoir: voor sommige kopers is het waterreservoir net iets te klein waardoor je het heel vaak moet bijvullen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Koffiezetapparaten met cups koopgids

 

Een koffiezetapparaat dat werkt met cups is een makkelijke manier om vlug je koffie klaar te maken ‘s morgens. Als je op zoek bent naar het beste toestel dan moet je rekening houden met enkele voor- en nadelen van zo’n product. Hoeveel kopjes koffie kun je maken? Hoeveel plaats neemt het in? Is het waterreservoir groot genoeg? Beschikt de koffiecupmachine over een opvangbakje en maakt hij veel lawaai?

Aantal kopjes en koffie

Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel kopjes koffie je tegelijk kunt zetten met een koffiezetapparaat die met cups werkt. Als je een groot gezin hebt met vele koffiedrinkers dan wil je een apparaat die veel koffie tegelijk kan zetten. Gelukkig zijn deze apparaten snel dus als je maar twee kopjes per keer kunt zetten duurt het niet lang vooraleer je twee nieuwe kunt maken.

Als je de enige koffiedrinker bent dan kun je kiezen voor een apparaat die één kopje koffie per keer kan zetten. Deze apparaten brengen verschillende voordelen met zich mee: ze zijn kleiner en nemen minder plaats in en de prijs is ook nog eens goedkoper.

Sommige modellen beschikken over een apart melkbakje zodat je zelf cappuccino’s kunt maken. Deze toestellen kunnen ook beschikken over een knop om de melktoevoer te regelen zodat je zelf kunt kiezen hoeveel melk en hoeveel koffie je wilt.

Met de cups heb je sowieso al een keuze uit vele koffie’s met verschillende sterktes.

 

Grootte van het toestel en hoeveelheid water

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is de grootte van het koffiezetapparaat. Je moet natuurlijk genoeg plaats hebben om het ergens neer te kunnen zetten. Als je slechts over een kleine keuken beschikt dan koop je best een niet te groot toestel om niet al je overgebleven plaats in te nemen.

Als je echter een grote keuken hebt dan moet je je geen zorgen maken. De grootte van het toestel zal ook afhangen van hoeveel kopjes je tegelijk wilt maken, hoeveel verschillende functies het apparaat heeft en hoe groot het waterreservoir is.

Als je waterbak te klein is en je moet het continu bijvullen met water dan draagt dit ook niet echt bij tot het gebruiksgemak van het product. Kies daarom beter voor een toestel met een groot waterreservoir, vooral als je een fervente koffiedrinker bent en van plan bent om het toestel dagelijks meerdere keren te gebruiken.

 

Extra functies van een koffiezetapparaat

Zelfs een koffiemachine die werkt met cups of capsules kan beschikken over extra functies zoals een melkopschuimer. Met de cups kun je vlug koffie zetten maar er gaat natuurlijk niets boven vers opgeschuimde melk op je cappuccino.

Vele modellen zijn uitgerust met een scherm waarop je kunt zien hoe lang het duurt om je koffie te zetten. Maar het geeft ook nog andere informatie weer zoals het soort koffie dat je gekozen hebt. Het kan zelfs een melding weergeven wanneer je het apparaat moet ontkalken.

Sommige apparaten beschikken over een functie voor automatische uitschakeling wanneer het toestel al een tijdje niet meer gebruikt is. Dit kan verschillen per toestel en bij enkele kun je het zelf instellen. Een nadeel van enkele machines is dat ze enkel met bepaalde cups werken.

Een pluspunt waar je moet op letten is de aanwezigheid van een opvangbakje. Waar gaan de cups naartoe na gebruik in de machine? Bij oude modellen moet je de cups er zelf uithalen en weggooien maar gelukkig bestaan er ook toestellen met een opvangbakje voor cups. Zo valt de cup automatisch in het bakje bij het openen van het apparaat wanneer je een andere cup wilt plaatsen, daarna kun je het bakje uit het toestel nemen om alle gebruikte cups weg te gooien.

Lawaai en prijs

Sommige koffiemachines kunnen nogal veel lawaai maken, voor ‘s morgens komt dat niet ten goede van je humeur. Toegegeven, een koffiezetapparaat met cups maakt niet zoveel lawaai als een koffiemolen maar het is toch een goede aanbeveling om even na te gaan voor je aankoop hoeveel geluid het maakt.

De prijs van een koffiecupmachine hangt van al deze en meer factoren af. Het merk zal natuurlijk ook een rol spelen. Nespresso is over de hele wereld bekend om zijn goede kwaliteit en om die reden kan een Nespresso machine natuurlijk iets meer kosten, maar je bent dan wel zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

Neem eens een kijkje online om verschillende producten te vergelijken. Er zijn dagelijks of wekelijks leuke aanbiedingen te vinden en met wat geluk tik je een mooi apparaat op de kop voor een goedkope prijs.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES