5 Beste Frituurpannen Test van 2023

Laatste update: 01.10.23

 

Frituurpannen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je vandaag de dag de markt van de frituurpannen zou bekijken dan zou je versteld staan van de enorme keuze die er is. Uiteraard zal de ene frituurpan misschien wel over iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met de andere frituurpan. Het komt er dan ook op aan om voor jezelf uit te maken waar je zoal precies naar op zoek bent. In onze top 3 hieronder, willen wij jou dan ook graag de 3 beste frituurpannen van het moment voorstellen. Zo is de Philips Airfryer XL HD9240/90 een echte aanrader voor mensen die willen genieten van gefrituurde snacks en toch wat op hun voeding willen blijven letten. Met dit toestel is het namelijk mogelijk om te bakken met maar liefst 80% minder vet. Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Princess Aerofryer XL 182020. Net zoals het voorgaande toestel werkt ook dit model op hetelucht waardoor er veel minder vet gebruikt wordt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Frituurpannen (Reviews) van 2023

 

Met een frituurpan in huis heb je zoveel voordelen. Met dit product kun je op elk moment van de dag frietjes, vlees of jouw favoriete snacks bakken. Afhankelijk van het soort frituurpan, heb je soms bijna of geen olie nodig. Dat wil dus zeggen, dat je op een gezonde manier kunt genieten van jouw snack. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste frituurpan.

 

 

1. Philips Avance Airfryer XL HD9240/90 Hetelucht friteuse

 

Met de Philips Avance Airfryer XL HD9240/90 kun je nu diverse heerlijke en gezonde gerechten klaarmaken. Dit apparaat zorgt ervoor dat je kunt genieten van knapperige frites of snacks die 80% minder vet hebben, door de hete lucht functie. Met dit apparaat kun je braden, grillen, stomen en bakken.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan merk je dat het niet hoort tot de categorie van goedkope frituurpannen. Ondanks de hoge prijs is dit product heel veel verkocht, want voor dit product zijn er meer dan 1000 reviews geschreven. Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met de kwaliteit van dit product en vind het eenvoudig in gebruik.

Daarnaast heeft het ook een goede prijs. Een deel van de kopers vind dat dit product een te hoge prijs heeft. Enkele kopers vinden dit product kwetsbaar en dat het een matige kwaliteit heeft.

Als jij ook zo dol bent op frietjes dan kan een frituurpan echt niet ontbreken. Aan de overwegend positieve reacties te lezen, durven we stellen dat deze frituurpan wel eens de populairste uit onze lijst zou kunnen zijn. Het merk Philips kan daar zeker en vast voor iets tussen zitten. Heel veel klanten beschouwen dit nu eenmaal ook als het veruit beste merk.

 

Voordelen: 

Kracht: dit toestel beschikt over een motor met een vermogen van maar liefst 2100 watt. Dit maakt het tot één van de krachtigste frituurpannen uit onze top 5.

Design: deze frituurpan is beschikbaar in 2 verschillende neutrale kleuren. Je kunt kiezen uit een wit of een zwart model.

Gebruiksgemak: dankzij de hete lucht functie heb je tot 80% minder vet. Met dit toestel kun je niet alleen bakken maar ook stomen, grillen en zelfs braden. Kortom je kunt er een heleboel gerechten mee op tafel toveren.

 

Nadelen: 

Prijzig: het is niet meteen de goedkoopste frituurpan. Ondanks de vele voordelen en mogelijkheden die dit toestel biedt, zou dit wel eens een struikelblok kunnen zijn voor een aantal klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Princess Digitale Aerofryer XL 182020

 

De Princess Digitale Aerofryer XL 182020 is een hetelucht friteuse en met dit apparaat kun je dus op een gezondere manier koken. Als je dit apparaat gebruikt, dan kook jij zonder olie en het bereiden van het eten is reukloos. Het heeft maar liefst 8 voorgeprogrammeerde instellingen waaruit je kunt kiezen en een handig digitaal display.

In dit apparaat kun je niet alleen frietjes bakken, maar je kunt ook je vlees, vis, groente en zelfs cake klaarmaken. Dit apparaat biedt multifunctionele opties zoals bakken, grillen, braden en roosteren. Het is handig in gebruik, omdat de mand uitneembaar is en in de vaatwasmachine gezet kan worden.

Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met dit product. Het is eenvoudig in gebruik en het heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Voor enkele kopers heeft dit product een matige kwaliteit en is het daardoor kwetsbaar. Het frituren duurt ook lang.

Wat betreft huishoudtoestellen is ook het bekende merk Princess zeker en vast een vaste waarde. Bovendien is het zeker niet één van de duurste toestellen wat ook al een enorm pluspunt is. Het lijkt ons verder een goed idee om even op zoek te gaan naar de vele voordelen. We bekijken meteen ook of er eventuele nadelen aan verbonden zijn.

 

Voordelen: 

Vermogen: deze frituurpan van Princess beschikt over een zeer krachtig vermogen van maar liefst 1500 watt.

Gezondheidswaarde: de heteluchtfunctie zorgt ervoor dat er minder vet gebruikt wordt. Je hebt helemaal geen olie nodig om ingrediënten klaar te maken en het gehele process is bovendien reukloos.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: niet alle kopers zijn helemaal overtuigd van de mogelijkheden die dit product te bieden heeft. Het is niet zo duurzaam en gaat dus vrij snel stuk.

Prijskaartje: een aantal gebruikers vindt dat de prijs van het toestel toch nog net een tikkeltje te hoog is in vergelijking met de matige kwaliteit van de frituurpan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Inventum GF431B Frituurpan 3 liter

 

De Inventum GF431B is een koude zone friteuse, wat betekent dat je bevroren ingrediënten in de frituurpan kunt doen. De thermostaat zal weer aan gaan wanneer de temperatuur van het vet begint te dalen. Hierdoor blijft de temperatuur op de juiste hoogte dankzij de temperatuursensor.

Het heeft een inhoud van 3 liter en is met een vermogen van 2200 watt snel op temperatuur. De onderdelen van dit apparaat zijn gemakkelijk om los te krijgen en kunnen in de vaatwasmachine geplaatst worden. Dat maakt dat dit apparaat gemakkelijk in onderhoud is.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een frituurpan aanbieding en dat is het ook voor de meeste kopers. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is zeker een voordelige koop. Daarnaast is dit product handig in gebruik.

Sommige personen willen wel een duurzaam product aanschaffen maar spenderen daar liefst toch niet zoveel geld aan. Dan is deze frituurpan van Inventum misschien wel iets voor jou. In vergelijking met de andere 4 frituurpannen die we in onze lijst hebben opgenomen, beschikt het daadwerkelijk over de laagste prijs.

 

Voordelen: 

Voordelig tarief: deze frituurpan biedt kwaliteit en duurzaamheid aan en je hoeft er niet eens zo een monsterbedrag voor uit te geven.

Design: de frituurpan is beschikbaar in 2 verschillende neutrale kleuren. Je kiest er dus gewoon de pan uit die jij het mooiste vindt.

Onderhoud: de losse onderdelen kunnen zonder problemen in de vaatwasmachine geplaatst worden. Op die manier hoef je dus niet alles zelf af te wassen.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: slechts één enkele koper laat weten dat het handiger was geweest indien de frituurpan over een aan- en uitknop beschikte.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tefal FR3380 Easy Pro Premium Frituurpan

 

Met de Tefal FR3380 Easy Pro Premium frituurpan heb je een geweldig apparaat in huis. Nu kun je de lekkerste frietjes bakken, wanneer jij dat wilt. Het heeft een inhoud van 3 liter en heeft een handige uitneembare binnenpan.

Het is voor de veiligheid voorzien van een koude zone. Dit product heeft een kijkvenster zodat je naar binnen kunt kijken om te zien als jouw frietjes klaar zijn. Door de regelbare thermostaat en het controlelampje heeft dit product een eenvoudige bediening. Het is ook nog vaatwasmachinebestendig.

Voor enkele kopers is dit een top product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het past perfect en heeft ook een goede prijs. Het heeft een mooi design en is gemakkelijk schoon te maken. Voor enkele kopers heeft dit product een matige kwaliteit en heeft het een te klein mandje.

Met deze frituurpan van Tefal kun je er echt zeker van zijn dat je een zeer degelijk en duurzaam product in huis haalt. Bovendien is het zeker niet één van de duurdere toestellen. Aan de vele reacties te zien, zijn heel wat gebruikers dan ook uitermate tevreden over de mogelijkheden die dit apparaat te bieden heeft.

 

Voordelen: 

Reiniging: het is mogelijk om de losse onderdelen van de frituurpan in de vaatwasmachine te stoppen. Op die manier kun je je de afwas besparen.

Inhoud: de binnenpan kun je gemakkelijk uit de frituurpan halen en heeft een inhoud van maar liefst 3 liter. Het is dus ideaal voor grotere gezinnen.

 

Nadelen: 

Klein mandje: slechts enkele kopers vinden dat het mandje van deze frituurpan net iets te klein is.

Snoer: voor één enkele gebruiker had het snoer van dit apparaat toch net iets langer mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Wartmann Hetelucht Friteuse 3.2 Liter WM-926 Lux

 

De Wartmann Hetelucht friteuse WM-926 LUX heeft een inhoud van 3,2 liter en een vermogen van 1400 watt. Dit product heeft 7 voorkeur menu’s waaruit je kunt kiezen.

Het heeft een helder digitaal aanraakscherm, waarmee je de temperatuur of bereidingsduur geheel naar wensen kunt instellen. Met dit product bereik je uitstekende bakresultaten. Wanneer het gerecht af is, krijg je een melding van dit product en het schakelt daarna automatisch uit.

Voor dit product staat er tot nu toe maar 1 beoordeling geschreven. Deze gebruiker is niet helemaal tevreden met dit product. Naar zijn of haar mening kan dit product een frituurpan niet vervangen, want snacks zoals bitterballen en kroketten worden niet knapperig erin.

Ook het bakken van verschillende soorten friet is geen succes geweest. De gebruiker moet dit product nog verkennen. Op advies van de gebruiker kun je wel broodjes, bakbanaan en kroepoek erin bakken.

Indien je graag deze frituurpan van Wartmann wilt aankopen dan zul je daar toch iets meer budget voor hoeven te hebben. Dit apparaat behoort nu eenmaal niet meer tot de goedkope frituurpannen. De zwarte kleur laat het toestel er heel elegant en tijdloos uitzien waardoor het meteen in elke keuken past. Laten we dan ook even kijken naar de voor- en nadelen die deze frituurpan ons te bieden heeft.

 

Voordelen: 

Design: indien je de zwarte kleur niet zo aantrekkelijk vindt, heb je ook de optie om een witte of rode frituurpan aan te kopen.

Vermogen: je zult versteld staan van de kracht van deze frituurpan. Dit toestel beschikt namelijk over een vermogen van maar liefst 1400 watt.

 

 

Matige kwaliteit: niet alle kopers zijn helemaal enthousiast over de aankoop van dit product. Eén enkele gebruiker laat weten dat het toestel niet helemaal past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Frituurpannen koopgids

 

Frituurpannen komen in allerlei formaten, merken en soorten. Het hangt in ieder geval van jou af waarvoor je kiest. Als je een beeld hebt van wat je zoekt, is het een aanbeveling om deze producten met elkaar te vergelijken. Zo kun je uit de beste frituurpannen kiezen die niet alleen mooi zijn, maar ook heel lang meegaan.

Wat voor frituurpan is het?

Een frituurpan, zoals de naam het al prijsgeeft, is een product waarmee je frietjes naar eigen wensen kunt bereiden. In de loop van de jaren zijn frituurpannen vele aanpassingen en verbeteringen ondergaan. Hierdoor is het van groot belang om te weten wat je aanschaft, zodat je het beste resultaat kunt halen uit jouw product.

Voor iedereen is er weer iets anders dat belangrijk is. Er zijn daarom de basis frituurpannen die je gebruikt door olie of bakvet toe te voegen en ze eerst een bepaalde temperatuur laat bereiken voordat je er gebruik van kunt maken. Je zult bij deze soort, elke keer dat je wenst te bakken, rekening mee moeten houden dat het vet weer op de juiste temperatuur moet komen. Hiernaast heb je de wat gezondere modellen die minder olie of vet gebruiken en toch een lekkere smaak produceren.

Voor de diabeten of de mensen die wat extra letten op hun inname van vet, zijn er zeker ook frituurpannen die helemaal geen olie of vet gebruiken, want dit model maakt gebruik van circulerende lucht binnen het apparaat om dezelfde resultaten te bereiken als met olie of bakvet.

 

De prijs

De prijs van het product is voor de één minder belangrijk dan voor de ander. In zekere mate is het belangrijk wat je krijgt voor je geld en dat is terecht ook. De prijzen kunnen van model en mogelijkheden verschillen, daarom is geduld een schone zaak bij het uitkiezen van de juiste frituurpan.

Je zult wel een frituurpan aanbieding kunnen tegenkomen die meerdere mogelijkheden heeft dan alleen frituren en die ook heel lang meegaat. Ook dien je er rekening mee te houden dat de kans kan bestaan dat je de juiste frituurpan kunt aanschaffen die voldoet aan jouw verwachtingen, maar dat het niet thuishoort onder de goedkope frituurpannen. Het kan verrassend zijn dat juist veel van de dure frituurpannen worden verkocht.

Een hoge prijs betekent niet automatisch een hoge kwaliteit. Maar het heeft te maken met de reviews die zijn geschreven voor deze pannen. Door gedeelde ervaringen, wordt er niet zozeer gelet op de prijs van het product, maar de prestatie dat geleverd wordt.

 

Het vermogen en de inhoud

Elke frituurpan is bijzonder samengesteld om een bepaald resultaat te leveren. En een belangrijk kenmerk dat een aanzienlijke bijdrage levert aan dit product is het vermogen. Het hangt grotendeels of geheel van het vermogen af, hoe lang het duurt voordat het vet of de olie de gewenste temperatuur bereikt.

Dit concept geldt ook voor de frituurpannen waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van olie of bakvet, maar van hete lucht. Doordat bepaalde frituurpannen ook beschikken over de mogelijkheid om bevroren goederen te bereiden, heeft het ook een groter vermogen om dit binnen een korte tijd te realiseren. Naast het vermogen speelt de inhoud van deze pannen ook een cruciale rol bij het bereiden van voeding.

Een groot vermogen en een kleine inhoud kunnen resulteren in een snelle bereiding in vergelijking met een klein vermogen en een grote inhoud. Het hangt zeker ook af van de staat waarin het voedsel verkeert. Als het bevroren is, heeft het zeker wat meer tijd nodig dan als het ontdooid of half ontdooid is.

Andere voordelen

Het is vandaag de dag geen verrassing als je aanbiedingen van apparaten tegenkomt met een basisfunctie, maar daarnaast ook met tal van extra functies. Dit is bij frituurpannen ook het geval, want zoals het al bekend is zijn er zoveel modellen frituurpannen die niet alleen frituren, maar ook de mogelijkheid bieden om te braden, bakken, stoven en roosteren.

Naast deze eigenschappen zijn er ook frituurpannen die een indicatie geven (door middel van een toon) en automatisch uitschakelen nadat ze het gewenste resultaat hebben bereikt. Bij het reinigen van sommige onderdelen zoals de binnenpan bespaar je veel tijd, omdat het uitneembaar is en ook vaatwasserbestendig.

Het kan onprettig zijn dat tijdens het bakken er hete olie opspat, daarom beschikken bepaalde frituurpannen over een deksel aan de bovenkant met een kijkvenster. Je kunt de frietjes zo goed in de gaten houden zonder het risico te lopen om verbrand te worden. Sommige van deze producten hebben voorgeprogrammeerde temperaturen om heel snel je gewenste voeding klaar te maken, maar naast deze optie kun je ook zelf de gewenste temperatuur instellen om het bakresultaat te bereiken dat je wenst.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES