5 Beste Wafelijzers Test van 2023

 

Wafelijzers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben jij ook zo dol op een heerlijke zelfgemaakte wafel met extra veel stroop en slagroom? Dan hebben wij alvast goed nieuws voor jou. Want vanaf nu kun je deze heerlijke wafels gewoon thuis klaarmaken en er dagelijks van genieten indien je dit wenst. Uiteraard heb je hiervoor wel een degelijk wafelijzer nodig. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde apparaten. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij het Domo DO9047W wafelijzer. Het toestel is bijzonder krachtig en dus snel opgewarmd. Dit wil dus zeggen dat je nooit echt lang zult moeten wachten om van een heerlijke wafel te kunnen genieten. Met het H.Koenig GFX 360 wafelijzer kun je alvast zeker zijn van een meer dan degelijk toestel. Het beschikt over een totaal vermogen van maar liefst 1000 Watt en is dan ook vrij krachtig.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Wafelijzers (Reviews) van 2023

 

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en met een goed wafelijzer kun je ook in de ochtend genieten van overheerlijke wafels. Er zijn boordevol keuzes en het kan frustratie opwekken om door het heel assortiment te gaan. Daarom kun je gerust het beste wafelijzer kiezen uit de 5 hieronder.

 

1. Domo Wafelmaker DO9047W Wafelijzer

 

Met de Domo DO9047W kun je in een korte tijd de verrukkelijkste wafels maken. Dit product kun je gemakkelijk reinigen want het heeft een antiaanbaklaag die ook ervoor zorgt dat de wafels niet tegen het ijzer gaan plakken. Je kunt met dit product wafels bereiden met een dikte van 2,6 centimeter.

Dit product heeft een vermogen van 1400 watt en dit betekent dat je binnen een kwartier al aan tafel kan zitten met een bord vol overheerlijke wafels overgoten met honing of jam afhankelijk van wat je verkiest.

Dit product telt heel veel gebruikers welke voor een klein deel hun misnoegen uiten over dit product. Voor hen bakt dit product de wafels niet gaar en het is niet zo gemakkelijk om te reinigen. Integendeel is dit product voor de overige gebruikers van goede kwaliteit en het voldoet aan de verwachtingen. Het heeft een compact ontwerp en het is goedkoop.

Ben jij ook zo dol op lekkere wafels dan kun je misschien even dit handige wafelijzer bekijken. Het wafelijzer komt van het bekende merk Domo en kan krijgt bijzonder veel online reviews. We vermoeden dat het wel eens één van de populairste wafelijzers zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Antiaanbaklaag: dankzij de antiaanbaklaag hoef je niet te vrezen dat er wafelresten tegen het ijzer zullen kleven. Dit maakt het ook makkelijker om het wafelijzer na gebruik weer schoon te maken.

Kracht: je zult dit wafelijzer zeker tussen de krachtige apparaten kunnen tegenkomen. Het toestel beschikt over een maximaal uitgangsvermogen van wel 1400 watt.

Gebruiksgemak: het toestel is bijzonder makkelijk te bedienen. Doordat het zo krachtig is, hoef je nooit lang te wachten op die heerlijke wafels.

 

Nadelen:

Onderhoud: een klein aantal van de kopers vindt dat het wafelijzer niet zo makkelijk schoon te maken is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Lacor H.Koenig Wafelijzer

 

Als jij een wafel liefhebber bent dan is het H.Koenig GFX360 roestvrijstalen wafelijzer een makkelijke oplossing.

Dit product heeft een vermogen van 1000 watt en het geeft ook door middel van een indicator aan als de wafels gaar gebakken zijn. Het is helaas niet vaatwasser bestendig, maar het is wel gemakkelijk te reinigen dankzij de antikleeflaag. Voor een gelijke verdeling van het beslag is het voorzien van een 180 graden draaisysteem met een controlelampje en een thermostaat. Ook heeft het een digitaal scherm en een inklapbare handgreep om dit wafelijzer gemakkelijk op te bergen.

De reviews van de gebruikers van de H.Koenig GFX360 geven een unanieme goedkeuring voor dit product. Dat is te begrijpen, want uit hun persoonlijke ervaring kun je analyseren dat het gaat om een product met een goede kwaliteit en een goede prijs. Daarnaast is het heel gemakkelijk om te gebruiken en om schoon te maken.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor het H.Koenig GFX360 wafelijzer. Het is een toestel dat gemaakt is uit roestvrij staal en dus niet alleen duurzaam is maar ook bijzonder stevig is. Laten we alvast even een kijkje nemen naar de voordelen en de nadelen van dit handige wafelijzer.

 

Voordelen:

Kracht: het is een krachtig wafelijzer dat over een ruim vermogen beschikt van maar liefst 1000 watt.

Anitkleeflaag: het toestel is voorzien van een handige antikleeflaag. Je hoeft dus niet te vrezen dat er vervelende wafelresten tegen het ijzer zullen blijven plakken. Het wafelijzer is dus ook makkelijk weer schoon te maken.

Gebruiksgemak: zodra de wafels volledig en lekker gaar gebakken zijn dan zul je meteen een signaal hiervan krijgen.

Handig in gebruik: verder is het toestel uitgerust met een 180 graden draaisysteem in combinatie met een indicatielampje en een regelbare thermostaat. Zo kun je het beslag mooi en gelijkmatig verdelen.

 

Nadelen:

Prijzig: je zult merken dat dit toestel niet meteen over de laagste prijs beschikt. We vermoeden dat sommige kopers dit wel best vervelend zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tristar WF-2195 Wafelijzer

 

Met de Tristar WF-2195 kun je vetvrij genieten van de heerlijkste wafels. Voor dit wafelijzer heb je geen olie of boter nodig om het te bakken. Je kunt heel snel en simpel bakken zonder dat het deeg aanbrandt, want dit wafelijzer heeft een antiaanbaklaag. En dit zorgt ook voor een simpele schoonmaak met een doekje.

Dit wafelijzer is ook voorzien van een thermostaat die je zelf kunt regelen en een indicatielamp om aan te geven als het product aan of uit is. Het neemt vanwege het compacte formaat weinig ruimte in beslag.

Alle gebruikers van de Tristar WF-2195 zijn de mening toegedaan dat dit product een wafelijzer aanbieding is. Het enige minpunt is dat het ook warm wordt aan de buitenkant, maar verder vinden deze personen het een topproduct. Dit wafelijzer heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Het is heel simpel te gebruiken en om te onderhouden.

Als je op zoek bent naar een wafelijzer dat niet alleen degelijk is maar ook betaalbaar dan is dit exemplaar precies wat jij zoekt. Het wafelijzer komt van het bekende en misschien wel het beste merk Tristar en zorgt voor verrukkelijke wafels. Zo kun jij je vrienden en familie eens een keertje verrassen.

 

Voordelen:

Antiaanbaklaag: dankzij de antiaanbaklaag hoef je eigenlijk geen boter of olie te gebruiken. Verder zul je merken dat er geen vervelende resten tegen het ijzer blijven plakken.

Onderhoud: dankzij de antiaanbaklaag zul je merken dat het wafelijzer makkelijk en snel weer schoon te maken is.

Formaat: het is een vrij compact toestel dat weinig ruimte in beslag neemt en makkelijk op te bergen is.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een regelbare thermostaat en een indicatielampje. Zo kun jij snel te weten komen of het wafelijzer aan of uit is.

 

Nadelen:

Warm aan buitenkant: volgens een enkele koper zou het toestel ook snel te heet worden aan de buitenkant.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Emerio WM-110984 Wafelijzer

 

De WM-110984 Emerio is een draaibaar wafelijzer waarmee je per keer 2 wafels kunt bakken. Het heeft een grote geïsoleerde handgreep die het gemakkelijk maakt om het wafelijzer tijdens het bakken te draaien om het deeg optimaal te verdelen.

De platen van dit product hebben een antiaanbaklaag om te voorkomen dat het deeg zal plakken. En dit product is na het gebruik ook heel gemakkelijk om te reinigen. Ook zijn er indicatielampjes die helpen om aan te geven als de wafels af zijn of als het product aan of uit is.

Er zijn voor de WM-110984 Emerio niet veel gebruikers, maar zij raden allemaal dit product aan. Dit product is voor hen een voordelige koop want niet alleen de prijs is gunstig, maar je hebt weinig instructies nodig om te weten hoe je dit product moet gebruiken en het heeft een goede kwaliteit.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor het WM-110984 Emerio wafelijzer. Dit is een draaibaar toestel dat werkelijk ideaal is voor grote gezinnen. Je kunt namelijk zonder problemen 2 wafels tegelijkertijd klaarmaken. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen van het toestel bekijken.

 

Voordelen:

Handgreep: het apparaat is voorzien van een handige geïsoleerde handgreep. Zo kun je het wafelijzer veel makkelijker draaien tijdens het bakken.

Antiaanbaklaag: je zult merken dat er geen vervelende resten tegen het ijzer blijven plakken. Dit heeft vooral te maken met de handige antiaanbaklaag.

Handig in gebruik: dankzij de indicatielampjes kun jij weten wanneer de wafel gaar gebakken is of niet.

 

Nadelen:

Op dit moment kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen vaststellen. Daardoor is het niet zo makkelijk voor ons om jou verder advies te geven over dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tefal King Size WM756D Wafelijzer

 

De Tefal King Size WM756D wafelijzer heeft een vermogen van 1200 watt en een temperatuurindicator. De cool touch handgreep is een grote hulp als je de pannenkoeken met stijl wilt draaien.

Verder heeft de WM756D een grip met lock en platen met een antikleeflaag om aanbranden te voorkomen. Met dit product kun je zeker per keer 2 wafels bakken en voor het reinigen kun je de platen gemakkelijk weghalen en afvegen met een doekje. Dit wafelijzer is gemaakt van RVS materiaal en het is heel stevig.

Je kunt zelf merken dat dit product niet een van de goedkope wafelijzers is, als je de prijs bekijkt. En dat kan waarschijnlijk ook een reden zijn waarom er nog geen beoordelingen zijn geplaatst voor dit product. Het kan waarschijnlijk dat er wel gebruikers van dit product zijn, maar dat kan niet met zekerheid gezegd worden. Hierdoor kan er moeilijk advies gegeven worden voor dit product.

Je kunt uiteraard ook nog altijd kiezen voor het handige en krachtige wafelijzer van het merk Tefal. Tefal is een bekend merk dat door een pak gebruikers duidelijk geapprecieerd wordt. Het lijkt ons dan ook een goed idee om even te bekijken wat nu precies de eigenschappen zijn van dit apparaat.

 

Voordelen:

Vermogen: je zult dit wafelijzer vast en zeker bij de krachtige toestellen kunnen vinden. Het is voorzien van een ruim vermogen van maar liefst 1200 watt. Verder is er ook een temperatuurindicator voorzien.

Cool touch handgreep: dankzij de cool touch handgreep hoef je niet te vrezen dat het handvat te heet zal worden.

Formaat: het toestel biedt de mogelijkheid om telkens 2 wafels tegelijkertijd te bakken. Zo hoef je nooit lang te wachten op een verrukkelijke wafel.

 

Nadelen:

Prijzig: houd er wel rekening mee dat het niet meteen één van de goedkope wafelijzer toestellen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wafelijzers koopgids

 

Als jij ook zo kunt genieten van een heerlijke wafel dan is een wafelijzer ideaal voor jou. Zo kun je jouw familie en vrienden verrassen met overheerlijke wafels. Om de keuze voor jou eenvoudig te maken hebben wij hieronder een aantal kenmerken besproken waarmee je rekening kunt houden. Let zeker op het type, het formaat, de mogelijkheden, het materiaal en de prijs.

Type en materiaal

Als je op zoek bent naar een wafelijzer dan moet je rekening houden met de verschillende modellen die reeds op de markt gebracht zijn. Zo heb je de standaard wafelijzers. Hiermee bedoelen we de eerste toestellen die op de markt gebracht werden. En deze werden echt enkel en alleen gebruikt om wafels mee te bakken. Als je bijvoorbeeld zin had in een lekker broodje dan was dit met dit gewone wafelijzer niet mogelijk geweest.

Uiteraard zijn de wafelijzers doorheen de jaren geëvolueerd. Tegenwoordig kun je ook met veel andere toestellen wafels gaan bakken dit door enkel en alleen de plaat of platen te gaan verwisselen. Zo heb je de contactgrills en tafelgrills die hoofdzakelijk gebruikt worden om groentjes en broodjes te bereiden. Toch is het met deze toestellen ook mogelijk om wafels te bakken door de platen van de grill te gaan vervangen. Hierdoor zijn deze toestellen ook veel gebruiksvriendelijker en handiger schoon te maken.

Als je op zoek gaat naar een wafelijzer dan heb je twee mogelijkheden. Zo zijn er de toestellen die gemaakt zijn uit RVS. Dit is een zeer stevig materiaal dat bovendien ook nog eens roestvrij is. Ofwel heb je een wafelijzer aanbieding die volledig uit metaal gemaakt is. Houd er wel rekening mee dat niet elk metalen toestel ook roestvrij zal zijn.

 

Formaat

In eerste instantie zou je hier misschien niet meteen aan denken. Toch is het aan te raden even stil te staan bij het formaat van het toestel. Het is dan ook aan te raden om een toestel te kiezen met een formaat naargelang je huishouden.

Ben je bijvoorbeeld iemand met een groot gezin die bovendien ook nog eens heel vaak wafels eet? Dan is een toestel waarmee je meerdere wafels tegelijk kunt bakken zeker en vast een goede aanbeveling. Wanneer je alleen bent en je eet bovendien niet zo vaak wafels dan is een wafelijzer waarmee je maar één of misschien twee tegelijk kunt maken het meest ideale toestel.

Uiteraard is de hoeveelheid wafels die je per keer kunt bakken afhankelijk van het type toestel dat je aankoopt. Zo heb je toestellen die slechts 1 wafel per keer kunnen maken. Je hebt ook toestellen die 2 wafels per keer kunnen maken of zelfs 5.

 

Functiemogelijkheden

Nu er zoveel verschillende toestellen op de markt zijn zal het dus ook niet verwonderen dat er ook veel mogelijkheden zijn. Zo is een toestel met een antiaanbaklaag zeker en vast een goed idee. Op die manier blijven je wafels niet aan het ijzer plakken en is het toestel ook gemakkelijker schoon te maken. Bovendien heb je met een antiaanbaklaag geen olie of boter nodig waardoor je vetvrij en dus gezond wafels kunt bakken.

Sommige toestellen zijn voorzien van een controlelampje dat aangeeft wanneer het toestel aanstaat en uitstaat. Bovendien hebben de meeste wafelijzers ook een timerfunctie. Op die manier weet jij wanneer de wafels perfect gebakken zijn. Kies best voor een toestel dat vaatwasserbestendig is.

Sommige modellen hebben een 180 graden draaisysteem dat ervoor zorgt dat het beslag gelijk verdeeld wordt. Op die manier zal de wafel overal dezelfde dikte hebben en dus overal even gaar worden. Veel recente toestellen zijn voorzien van een inklapbare handgreep waardoor het product veel gemakkelijker op te bergen is.

Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat meer opties misschien niet zal leiden tot goedkope wafelijzers maar misschien wel tot de beste wafelijzers.

Prijs

Het is niet zo gemakkelijk om een goede keuze te maken uit het ruime assortiment aan wafelijzers. Net zoals er verschillende modellen en opties mogelijk zijn, zul je ook verschillende prijsklassen waarnemen. Zo zal een toestel met meer functiemogelijkheden misschien wel iets duurder zijn dan een toestel dat minder opties heeft.

Ook het formaat van het toestel en dus ook het aantal wafels dat je er tegelijk mee kunt bakken, zullen een belangrijke rol spelen in de prijs. Uiteraard is het ook afhankelijk van jezelf. Probeer voor jezelf eerst uit te maken welk bedrag je er maximaal aan wilt spenderen.

Het is dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk reviews van kopers te gaan lezen. Op die manier kun je ideeën opdoen en aanbiedingen met elkaar beter gaan vergelijken. Zo zul jij beslist jouw ideale toestel vinden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES