5 Beste Vriezers Test van 2024

 

Vriezers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Er zijn heel wat vriezers op de markt tegenwoordig en het is niet altijd eenvoudig om er het beste toestel uit te kiezen. Toch is een vriezen bijna onmisbaar geworden in vele huishoudens. Het is dan ook een goed idee om verschillende modellen te bekijken alvorens je er echt eentje aankoopt. Je kunt natuurlijk ook onze top 3 raadplegen waarin we jou de 3 beste vriezers van het moment voorstellen. Zo mag je met de Siemens GS58NAW30 iQ500 rekenen op één van de betere vriezers. Bovendien is het een bijzonder energiezuinig model aangezien het tot de A++ energieklasse behoort. Ook met de Bosch GSN29VW30 Serie 4 vriezer mag je rekenen op een duurzaam en krachtig apparaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Vriezers (Reviews) van 2024

 

Een vriezer is een noodzaak tegenwoordig, zelfs al is het maar een vriesvak die deel uitmaakt van een koelkast. Zo kun je ijs maken om je drankje af te koelen in de zomer maar ook veel langer je voedsel bewaren door het in te vriezen. Wij hebben vijf verschillende vriezers op een rijtje gezet en vergeleken op basis van online reviews. Kies zelf de beste vriezer uit.

 

1. Siemens GS58NAW30 iQ500 Vrieskast

 

De Siemens GS58NAW30 – iQ500 is een diepvriezer met energieklasse A++ voor een laag energieverbruik die zo voor jou ook minder kosten meebrengt.

Hij verbruikt amper 301 kWh op een jaar. Zijn netto inhoud van 360 liter is verdeeld over vijf verschillende lades en één daarvan is een bigBox die je kunt gebruiken om grote stukken in te bewaren.

Het apparaat is voorzien van het noFrost systeem, dit betekent dat je deze vriezer nooit meer hoeft te ontdooien om het overtollige ijs kwijt te raken. Je bespaart daardoor tijd en energiekosten. Verder kan hij ook supervriezen om alles sneller te koelen.

Volgens de online reviews vinden de kopers dit toestel echt top. Ze geven een volledig positief advies en zijn tevreden over de kwaliteit van het product. Hij is duurzaam en stil en echt groot dus je kunt er vanalles in bewaren. Een mooie vriezer aanbieding!

Als we de online reviews bekijken bij deze vriezer van Siemens dan zouden we durven stellen dat het misschien niet alleen de populairste vriezer is maar ook veruit het beste merk. De vriezer heeft een witte kleur en is bijzonder energiezuinig. Dit kun je zien aan het energielabel A++. Het lijkt ons dan ook zeker de moeite waard om de voor- en nadelen van dit apparaat eens grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen: 

Milieuvriendelijk: de vriezer behoort tot de energieklasse A++ en is daardoor enorm energiezuinig. Wat dus op resulteert in veel minder en lagere kosten.

Inhoud: de vriezer heeft een inhoud van maar liefst 360 liter. Dit wordt verdeeld over meerdere lades en een ruime en degelijke bigBox.

NoFrost systeem: dankzij het noFrost systeem hoef je de vriezer zelf nooit meer te gaan ontdooien. Dit bespaart natuurlijk een heleboel tijd.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: een enkele koper laat weten dat de scharnieren van de vriezer toch behoorlijk kwetsbaar zijn en vrij snel stuk gaan.

Dampaanslag: een andere gebruiker merkt op dat er af en toe wat dampaanslag waar te nemen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bosch GSN29VW30 Serie 4 Vriezer 

 

De Bosch GSN29VW30 Serie 4 is een zuinige vriezer en beschikt over NoFrost technologie. Deze geavanceerde technologie voorkomt ijsvorming en dus hoef je het toestel nooit meer te ontdooien, zo bespaar je tijd en energie. De luchtcirculatie in de vriezer is gelijkmatig verdeeld, zo heb je weinig temperatuurschommelingen en blijven je producten langer vers.

Het apparaat heeft het A++ energielabel dus is zeer efficiënt. Met de supervriezen optie kun je extra snel je voedsel invriezen en de bigbox is geschikt voor grote stukken of diepvriesdozen.

Ook hier zijn de gebruikers helemaal tevreden over hun aankoop. De zijn tevreden over de kwaliteit die ze krijgen voor de prijs die ze betalen en ze vinden de vriezer groot genoeg voor een kastmodel. Je zult hem nooit per ongeluk open laten dankzij het geluidssignaal die begint na een tijdje en in de deur zitten er koelelementen die je kunt meenemen.

Als je op zoek bent naar een degelijke en duurzame vriezer dan kun je misschien dit model van Bosch eens grondig bekijken. We merken hoofdzakelijk tevreden klanten op en dit ondanks de hogere prijs. De vriezer is vrij krachtig en zorgt ervoor dat je ingrediënten of voedingswaren in een mum van tijd kunt laten invriezen.

 

Voordelen: 

NoFrost technologie: dankzij de NoFrost technologie hoef jij jouw vriezer vanaf nu zelf nooit meer te ontdooien.

Gebruiksvriendelijk: het is niet alleen een energiezuinig toestel maar bovendien wordt de luchtcirculatie mooi en zoveel mogelijk gelijkmatig verdeeld. Dit zorgt voor minder temperatuurschommelingen waardoor je voedingswaren veel langer vers zullen blijven.

 

Nadelen: 

Prijzig: je zult toch net een iets hoger budget hoeven te voorzien indien je deze vriezer van Bosch wilt aankopen.

Kwetsbaar: een enkele gebruiker laat weten dat het bovenste klepje van het toestel regelmatig eens openvalt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Whirlpool AFB 601 AP

 

De Whirlpool AFB 601 AP/1 behoort dankzij zijn lage prijs tot de goedkope vriezers en is een tafelmodel.

Dit is een compacte diepvries die je zowel in de keuken als in de garage kunt plaatsen. Hij heeft een inhoud van 88 liter en beschikt over een thermostaatknop om zelf de temperatuur te regelen.

Dankzij de Etage Frost technologie heeft elke lade een eigen vrieselement en de diepvries heeft energieklasse A+. De deur kun je van kant wisselen om naar links of rechts te draaien, zo heb je meer opties om hem te plaatsen. De laden zijn transparant zodat je altijd kunt zien wat je er in geplaatst hebt.

De meeste kopers geven een positief advies over deze vriezer aanbieding. Je ontvangt goede kwaliteit voor een goedkope prijs en het apparaat is eenvoudig in gebruik. Hij is duurzaam en door zijn grootte is hij makkelijk in een mobilhome te plaatsen. Eén koper vindt dat hij constant een storend geluid maakt en is er niet tevreden over.

Als je op zoek bent naar een nieuwe vriezer maar liever niet zoveel geld wilt spenderen aan een degelijk en duurzaam toestel, dan kun je vast en zeker dit model van Whirlpool eens bekijken. De voordelige prijs zou het toestel zomaar tot één van de populairste vriezers kunnen opwaarderen.

 

Voordelen: 

Formaat: het is een compact toestel die je dus gemakkelijk ook in de garage kunt plaatsen of in de keuken van je appartement.

Gebruiksvriendelijk: de vriezer beschikt over een inhoud van maar liefst 88 liter. Verder is er ook een thermostaatknop voorzien zodat je helemaal zelf de temperatuur kunt instellen.

Prijskaartje: in vergelijking met de andere vriezers uit onze top 5 lijst, zul je merken dat dit model wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

 

Nadelen: 

Lawaai: een kleine minderheid van de klanten vindt het constante geluid van de vriezer behoorlijk storend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Exquisit GB05A+ Mini vriezer

 

Deze Exquisit GB05A+ is een mini diepvries waar je 34 liter voedsel in kunt bewaren. Hij heeft energieklasse A+ dus je bent verzekerd van een laag energieverbruik. Het apparaat is voorzien van een thermostaatknop om zelf de temperatuur te bepalen en bij een stroomstoring wordt de inhoud toch nog 6 uur lang bewaard, genoeg tijd om een oplossing te vinden.

Per dag kun je 2 kg voedsel invriezen zonder de al ingevroren producten te beïnvloeden. Als je erboven gaat dan stijgt de temperatuur in de diepvries. De draairichting van de deur kun je wisselen en je moet de vriezer handmatig ontdooien bij te veel ijsvorming.

De meesten zijn tevreden over deze vriezer en laten dat ook merken in hun reviews. Het toestel behoort tot de goedkope vriezers en is eenvoudig in gebruik. Omdat de vriezer klein is kun je hem ook gemakkelijk overal plaatsen. Voor sommige mensen is hij dan natuurlijk te klein en maakt hij ook nogal veel geluid.

Met de Exquisit vriezer haal je echt wel een degelijk toestel in huis. Het is misschien een iets compactere vriezer in vergelijking met de voorgaande toestellen. Daardoor is het vooral ideaal om eventueel in een studentenwoning of appartementje te plaatsen. Bekijk alvast eens de voor- en nadelen van deze duurzame vriezer.

 

Voordelen: 

Inhoud: de inhoud van deze vriezer bedraagt ongeveer 34 liter en is dus vrij compact. Daardoor is het ideaal om bijvoorbeeld in een appartement te plaatsen, in een caravan of eventueel in de garage.

Milieuvriendelijk: doordat de vriezer tot de energieklasse A+ behoort, kun je er zeker van zijn dat het om een energiezuinig model gaat.

Handig in gebruik: het toestel beschikt over een handige thermostaatknop. Bovendien heb je bij een mogelijke stroomstoring nog 6 uur de tijd om een andere oplossing te zoeken.

Matige kwaliteit: slechts één enkele klant vindt dat de kwaliteit van de vriezer niet overeenstemt met het verwachtingspatroon.

 

Nadelen: 

Lawaai: een kleine minderheid van de kopers vindt dat de vriezer een constant storend geluid maakt dat behoorlijk vervelend is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Everglades EVFR533 Vrieskast

 

De Everglades EVFR533 diepvriezer heeft energieklasse A+ dus hij is zuinig met energie en brengt minder kosten met zich mee. Deze diepvriezer heeft een inhoud van 160 liter en beschikt over vijf diepvriesvakken. Bij stroomuitval wordt het ingevroren voedsel nog 12 uur lang bewaard. Het is een kastmodel dus is een grote vriezer.

De kopers zijn tevreden over deze vriezer aanbieding en dat lees je ook in hun gebruikerservaringen. Je ontvangt kwaliteit voor een aanvaardbare prijs en het toestel is eenvoudig in gebruik. De koeling werkt prima en het apparaat is stil. De lades zijn ruim genoeg om vanalles in te bewaren.

Het enige minpuntje volgens de gebruikers is het gebrek van waarschuwingslampjes. Je kunt dus nooit weten of er iets mis is met je vriezer.

Met deze Everglades vriezer haal je zeker en vast een degelijk product in huis als we de online reviews van klanten eens rustig doornemen. Bovendien is het niet meteen één van de duurste modellen uit de selectie. De vriezer heeft een inhoud van maar liefst 160 liter en is behoorlijk energiezuinig.

 

Voordelen: 

Energiezuinig: doordat de vriezer tot de energieklasse A+ behoort is het een zuinig model. Dit zal dus ook resulteren in een lagere kost.

Inhoud: de vriezer beschikt over een inhoud van wel 160 liter en is onderverdeeld in meerdere diepvriesvakken.

Veiligheid: wanneer de stroom uitvalt, zullen de ingevroren voedselwaren gedurende 12 uur lang bewaard blijven.

 

Nadelen: 

Lawaai: ook hier vindt één enkele koper het constante geluid behoorlijk vervelend en storend.

Geen waarschuwingslampjes: een kleine minderheid vindt het jammer dat er geen waarschuwingslampjes in de vriezer aanwezig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vriezers koopgids

 

Een vriezer is een handig toestel om in huis te hebben. Je kunt voedsel veel langer bewaren door het in te vriezen. Bij het kopen van een vriezer kun je op bepaalde factoren letten om een goede aankoop te maken. Belangrijke punten zijn bijvoorbeeld de prijs, het soort vriezer, de capaciteit en de functies. We gaan even dieper in op deze punten om je te helpen bij het maken van een geïnformeerde beslissing.

Soorten vriezers

Ten eerste moet je de keuze maken of je een inbouwmodel of een losse vriezer verkiest. Je kunt natuurlijk ook een vriezer kopen in combinatie met een koelkast. Zo zijn de Amerikaanse koelkasten tegenwoordig heel populair want ze bestaan uit de helft over een koelkast en de andere helft is diepvriezer.

We kunnen twee soorten vriezers onderscheiden, een diepvrieskist en een diepvrieskast. Als je kiest voor een inbouwmodel dan is dat altijd een kast, maar een losse vriezer kan ook een kistmodel zijn.

Een diepvrieskist gaat open aan de bovenkant. Dit model beschikt over veel vriesruimte en wordt meestal gekocht door mensen die behoefte hebben aan extra vriesruimte. Je kunt grote hoeveelheden voedsel in dit type bewaren zoals groente en vlees. Het nadeel is dat de producten op elkaar gestapeld worden en dit is niet altijd even makkelijk. Het zal ook lang duren eer je aan de onderkant komt om daarna de vrieskist terug op te vullen.

De vrieskast is het klassieke model die je opent door middel van een deur die naar rechts of links kan draaien. Een goede aanbeveling is om te kiezen voor een vrieskast met verschillende laden zodat je het voedsel overzichtelijker kunt bewaren en terugvinden. Je kunt hier ook voor een tafelmodel kiezen die een kleinere vorm heeft en goed te combineren is met een koelkast tafelmodel.

 

Capaciteit en functies

De capaciteit van een vriezer wordt aangeduid in hoeveel voedsel je kunt invriezen per 24 uur. Bij een vrieskist ligt dit hoger dan bij een vrieskast. Let daarop als je van plan bent om grote hoeveelheden voedsel per keer in te vriezen. Als je van plan bent om veel voedsel in te vriezen dan kies je beter voor een vrieskist omdat de inhoud veel groter is dan van een vrieskast.

Een vriezer werkt beter bij een bepaalde omgevingstemperatuur. Dit staat meestal aangegeven op het toestel en het is vooral aangeraden om daarop te letten als je de vriezer in een garage of kelder plaatst. Het apparaat zal niet naar behoren werken als de omgevingstemperatuur te warm of te koud is.

De sterren op een vriezer tonen aan wat de vriescapaciteit van het toestel is. De meeste apparaten beschikken over vier sterren die nodig zijn om voedsel in te kunnen vriezen. Minder sterren zijn enkel geschikt om bevroren voedsel nog voor een bepaalde tijd goed te houden maar niet om nieuwe producten in te vriezen.

Let er goed op als je vriezer over een nofrost functie beschikt. Dit zorgt ervoor dat er geen ijs gevormd wordt aan de binnenkant van de vriezer en je hoeft deze dus niet meer te ontdooien om het schoon te maken. Je hebt dus veel minder onderhoud nodig en je blijft over veel ruimte beschikken om genoeg voedsel in te vriezen.

Nog een belangrijk punt om op te letten is hoe lang de vriezer je voedsel nog kan bewaren bij een stroomuitval. De meeste modellen zorgen ervoor dat je voedsel nog 12 uur bewaard wordt bij een stroomuitval maar je kunt ook toestellen kopen die je eten nog 48 uur lang bewaren.

Energieklasse en prijs

De energieklasse van een vriezer kan variëren van G naar A+++. De meest energiezuinige vriezer heeft het A+++ label en zal dus ook veel minder elektriciteit verbruiken. Dit is beter voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee want de factuur op het einde van de maand zal lager liggen. Meestal maakt dat op maandbasis niet teveel uit maar als je het uitrekent op jaarbasis kan dat toch een duidelijk verschil maken.

Nu is het tijd om een budget op te stellen om een vriezer te kopen. Je kunt vriezers gaan bekijken en vergelijken in de winkel maar je kunt ook op zoek gaan naar aanbiedingen online. Er bestaan genoeg websites die huishoudtoestellen verkopen en het gratis aan huis leveren. Let er wel op dat je een lange garantie geniet zodat je apparaat gerepareerd wordt bij een beschadiging of een slechte werking.

De prijs zal natuurlijk verschillen afhankelijk van het type vriezer die je wilt kopen. Hoe meer inhoud en hoe meer functies, hoe meer geld je zult betalen. Het merk van de vriezer speelt hier ook een rol, een bekender merk zal meestal meer geld aanrekenen maar ze hebben dan meestal een goede reputatie op vlak van kwaliteit.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES