Beste thermo-elektrische koelbox

Laatste update: 04.12.22

 

Thermo-elektrische koelboxen test van 2022

 

Ben je op zoek naar een thermo-elektrische koelbox maar zie je even door de bomen het bos niet meer? Tegenwoordig is het assortiment enorm uitgebreid en dat maakt het niet altijd makkelijk om een uiteindelijke beslissing te nemen. Om jou alvast verder op weg te helpen, zetten we graag enkele toppertjes in de kijker. Zo blijkt de Travellife 25L alvast een schot in de roos te zijn. Het is een handige thermo-elektrische koelbox die over een maximale capaciteit van maar liefst 25 liter beschikt. Daartegenover staat de Mobicool MT08 – Draagbare Thermo-elektrische koelbox die gekenmerkt wordt door een netto inhoud van 8 liter.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Thermo-elektrische koelbox Reviews – Top 5

 

 

Met een thermo-elektrische koelbox heb je geen nood meer aan ijs om je drankjes en voedsel af te koelen. Je sluit deze koelbox aan in je auto of caravan en het begint automatisch de inhoud af te koelen. Zoek je een klein of grote koelbox? Neem een kijkje naar de volgende artikelen en kies er de beste thermo-elektrische koelbox uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Travellife 25L

 

Deze koelbox is voorzien van een draagbeugel zodat je het makkelijk kunt meenemen, bijvoorbeeld naar het strand. Het heeft een inhoud van 25 liter en is groot genoeg om flessen van 1,5 liter er rechtop in te plaatsen. Je kunt deze koelbox aansluiten op 12V en 230V en het beschikt over een ECO stand om stroom te besparen.

Het deksel beschikt over een opbergruimte om de aansluitsnoeren in op te bergen. Het snoer voor de 12V verbinding is 175 cm lang en voor de 230V aansluiting 150 cm. Het artikel is vervaardigd uit kunststof.

Het grootste minpunt voor de kopers is het onaantrekkelijke ontwerp van de koelbox. Dit komt door al de stickers die moeilijk te verwijderen zijn. Verder geven de kopers goed advies over de kwaliteit van het product en vinden ze de koelbox handig in gebruik. Het artikel maakt weinig geluid op de ECO modus.

Ben je van plan om binnenkort een dagje naar zee te gaan met het hele gezin? Deze thermo-elektrische koelbox van Travellife kan dan misschien wel van pas komen. Het is een vrij ruime koelbox, en dus ideaal voor grotere gezinnen. Hieronder kun je alvast de voordelen en de nadelen even op een rijtje zien.

 

Voordelen: 

Comfort: de draagbeugel zorgt ervoor dat je de thermo-elektrische koelbox zonder problemen kunt verplaatsen.

Inhoud: de koelbox heeft een maximale capaciteit van maar liefst 25 liter. Je kunt er dus zonder problemen tot wel 2 grote flessen drank van zo’n anderhalve liter in bewaren.

Stroomaansluiting: het is mogelijk om deze koelbox zonder problemen te gaan aansluiten op een 12V of een 230V spanning. Verder is er ook een ECO stand aanwezig. Op die manier kun je toch wat stroom proberen besparen.

 

Nadelen: 

Design: een aantal kopers zijn niet meteen overtuigd van het design dat als vrij onaantrekkelijk beschreven wordt.

Budget: het is ook niet meteen het toestel met de laagste prijs. Het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje ook als een minpunt zullen beschouwen.

Koop bij bol.com (€89.95)

 

 

 

 

2. Mobicool MT08 – Draagbare Thermo-elektrische koelbox – 8 Liter – 12V

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een thermo-elektrische koelbox dan lijkt dit exemplaar van het bekende – en misschien ook wel meteen beste – merk MobiCool de moeite waard om even grondig te bekijken. Zo kent deze blauw/ witte uit kunststof vervaardigde 12v koelbox een relatief compacte uitvoering met een totale netto inhoud van 8 liter. Best wel handig dus om hem overal mee naartoe te nemen.

De koelbox kan daarbij op het stroomnet worden aangesloten – weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 230V – of worden aangesloten op de sigarettenaansteker van je wagen dankzij de meegeleverde 12v kabel. In tegenstelling tot diverse andere auto koelboxen weet dit exemplaar zowel te koelen als te verwarmen wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Maar er is natuurlijk heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo zul je zien dat deze kleine koelbox verzekerd is van verschillende geïntegreerde bekerhouders én een verstelbare schouderband die elk op hun beurt bijdragen aan het uiteindelijke comfort. Niet verwonderlijk dus dat deze elektrische koelbox gezegend blijkt met diverse positieve reviews en een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,7 sterren.

 

Voordelen: 

Handig in gebruik: net zoals de Campingaz koelboxen behoort ook dit exemplaar tot de gebruiksvriendelijke apparaten waarbij zelfs aandacht besteed werd aan het comfort gaande van de geïntegreerde bekerhouders tot de verstelbare schouderband.

Handig in gebruik: de thermo elektrische koelbox is niet alleen geschikt om actief te koelen maar is daarnaast eveneens uitgerust met een verwarmingsfunctie.

Inhoud: de MobiCool MT08 draagbare koelbox kent een netto inhoud van 8 liter en is geschikt om 6 flesjes van 75cl rechtop te plaatsen.

Connectie: je kunt deze thermo elektrische koelbox eenvoudig aansluiten op de sigarettenaansteker van je wagen of op het stroomnet gaan aansluiten rekening houdend met een invoerspanning van respectievelijk 12 en 230V.

 

Nadelen: 

Geen compressor: ben je hoofdzakelijk op zoek naar een compressor koelbox, dan is dit exemplaar niet de beste aanbeveling.

Koop bij bol.com (€74.95)

 

 

 

 

3. MOA Thermo-elektrische Koelbox – Met Verwarmingsfunctie – 12V en 230V – 32Liter

 

Op het eerste gezicht lijk je met de MOA thermo-elektrische koelbox voor een iets duurder exemplaar te kiezen in vergelijking met het voorgaande toppertje. Echter is niets minder waar want je krijgt er wel gelijk een ruime inhoud van 32 liter voor in de plaats. Je hebt daarbij de mogelijkheid om de koelbox op de sigarettenaansteker van je wagen dan wel op het stroomnet aan te sluiten waarbij je rekening dient te houden met een invoerspanning van respectievelijk 12 en 230V.

Eenmaal aangesloten en correct ingeschakeld, weet deze MOA koelbox niet alleen actief te koelen maar tevens ook te verwarming wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Bij aankoop van het product worden onder meer een 12V kabel DC, een 230V kabel AC én een meertalige producthandleiding aangeboden.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,4 sterren noteren waarbij velen duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop. Slechts een kleine minderheid is minder tevreden over de geleverde kwaliteit en de mogelijkheden die deze thermo-elektrische koelbox al dan niet biedt.

 

Voordelen: 

Aansluiting: je kunt deze koelbox zonder problemen op een 12V – zoals bijvoorbeeld de sigarettenaansteker van je wagen – aansluiten alsook op het 230V stroomnet.

Handig in gebruik: de koelbox kan moeiteloos tot 20ºC onder de omgevingstemperatuur koelen en biedt daarnaast eveneens een verwarmingsfunctie aan.

Formaat: de koelbox kent een ruime afmeting van 44,7 x 45,8 x 32,7 cm en biedt daardoor een netto inhoud van 25 liter.

 

Nadelen: 

Inhoud: hoewel in de productbeschrijving een inhoud van 32 liter vermeld staat, betreft het netto volume slechts 25 liter aangezien je eveneens rekening moet houden met de geïntegreerde koelelementen.

Koop bij bol.com (€99)

 

 

 

 

4. Tristar KB-7532

 

De Tristar KB-7532 koelbox heeft een ruime inhoud van 30 liter om drank en voedsel in te plaatsen. Je kunt dit product gebruiken om te koelen maar ook om te verwarmen, allemaal dankzij het thermo-elektrische systeem. Het artikel is licht van gewicht en beschikt over een ingebouwd handvat om het makkelijk te dragen.

Je kunt koelen tot 18º onder de omgevingstemperatuur en je kunt maaltijden verwarmen tot maximaal 65º C. Deze koelbox werkt zowel op een aansluiting van 12V als op een aansluiting van 230V. Dankzij energieklasse A++ verbruikt het product ook nog eens weinig stroom.

De goede kwaliteit van deze thermo-elektrische koelbox aanbieding is voor alle kopers een pluspunt. De twee aansluitingen maken het gebruik van deze koelbox makkelijker en het toestel maakt weinig geluid. Het koelt en warmt zeer goed.

Net zoals één van de vorige apparaten, zul je merken dat ook deze thermo-elektrische koelbox afkomstig is van het merk Tristar. Daardoor durven wij vermoeden dat het hier misschien wel om één van de populairste merken uit onze lijst gaat.

 

Voordelen: 

Comfort: ondanks het enorme volume, weegt de thermo-elektrische koelbox vrij licht. Ook het handvat draagt bij tot het comfort van de koelbox.

Koelruimte: het is een vrij grote koelbox met een totale inhoud van maar liefst 30 liter. Zo kun je er toch al heel wat drank en eten in bewaren.

Handig in gebruik: deze koelbox is niet alleen geschikt om te koelen maar je kunt er ook dingen mee verwarmen. Vandaar ook de benaming thermo-elektrische koelbox.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: het is niet meteen het toestel met de laagste prijs, en dat zou misschien voor sommige klanten wel een nadeel kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. All Ride 22L

 

We eindigen met de goedkope thermo-elektrische koelboxen en bieden je deze All Ride koelbox aan met een inhoud van 22 liter. Het product werkt op een 12V aansluiting en maakt bijna geen geluid. Het toestel koelt tot 10º Celsius onder de omgevingstemperatuur en de zekering van de box is makkelijk te vervangen.

Het product is vervaardigd uit plastic en het is aangeraden om extra koelelementen in de koelbox te plaatsen om je voedsel en drank goed koel te houden.

Het snoer van de box is te kort voor sommige kopers maar de kwaliteit is wel top. De koelbox is handig in gebruik en is perfect voor twee personen. Desondanks de beschrijving maakt hij toch wat lawaai.

Ben je op zoek naar een degelijke thermo-elektrische koelbox? Maar wil of kun je liever niet zoveel geld uitgeven? Dan hoef je niet langer te vrezen, want wij hebben gewoon de ideale oplossing voor jou. Je zult meteen versteld staan van het prijskaartje van deze All Ride 22L koelbox.

 

Voordelen: 

Formaat: het is een vrij compacte koelbox met een maximale inhoud van maar liefst 22 liter. Ideaal dus om mee te nemen naar het strand of naar het park.

Aansluiting: je kunt de koelbox zonder problemen op het 12V netwerk gaan aansluiten. Verder zul je merken dat, ondanks de kracht, het toestel zo goed als geluidloos werkt.

 

Nadelen: 

Snoer: slechts een kleine minderheid van de kopers is van mening dat het snoer toch best iets langer had mogen zijn.

Lawaai: ondanks wat er in de beschrijving geplaatst wordt, meldt een enkele klant dat het apparaat teveel lawaai maakt.

Koop bij bol.com (€43.69)

 

 

 

 

Thermo-elektrische koelboxen koopgids

 

We hebben het misschien allemaal wel al eens meegemaakt. Je maakt ’s morgens alles klaar om van een heerlijk dagje strand te genieten en zodra je op het strand toekomt is je frisdrank al helemaal opgewarmd. Dankzij de koelbox kun je dit nu gaan vermijden maar dan moet je wel voor de beste thermo-elektrische koelboxen kiezen. Let daarbij zeker op het gebruiksgemak, de temperatuur, de capaciteit en de optiemogelijkheden.

Gebruiksgemak

Iedereen zal de situatie wel herkennen. Misschien heb je het meegemaakt toen je als klein kindje met je ouders een dagje naar het strand ging. Of misschien wel toen je onlangs met vrienden een leuke kampeertrip wilde maken. Je vertrekt ’s morgens vroeg vol goede moed. Je maakt heerlijke maaltijden klaar voor de volledige dag inclusief enkele frisdrankjes die zeker niet kunnen ontbreken.

En dan kom je toe op het strand of op je kampeerplaats en merk je dat je drankjes en je eten warm geworden zijn. Dit is niet alleen niet lekker maar daarnaast ook ongezond. Sommige etenswaren moeten namelijk koel bewaard worden. Een thermo-elektrische koelbox kan je hier dan ook bij helpen. Door het toestel aan te sluiten op de batterij van de auto of gewoon dankzij de adapter wordt de koelbox van stroom voorzien. Op die manier blijven jouw drankjes en eten lekker koel. Daarnaast is het ook mogelijk om te gaan verwarmen tot 65 graden Celsius.  

Uiteraard zal het niet verwonderen dat de ideale thermo-elektrisch koelbox voor iedereen anders kan zijn. En dat is ook helemaal niet verkeerd. Elk toestel heeft zijn eigen mogelijkheden en functies en het is dan ook belangrijk dat je rekening houdt met je eigen verwachtingen wanneer je de aanbiedingen gaat vergelijken. Houd bovendien ook rekening met andere zaken zoals bijvoorbeeld de capaciteit van de koelbox.

 

Temperatuur van de koelbox

Je zult al snel merken dat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn als je op zoek gaat naar een thermo-elektrische koelbox. Uit het vorige puntje werd reeds duidelijk dat de thermo-elektrische koelbox van stroom wordt voorzien door hem aan te sluiten in de auto of door middel van een adapter. Dit laatste kan bijvoorbeeld heel handig zijn op een kampeertrip of een festival. Afhankelijk van het model dat je kiest kan je gaan voor een toestel van 12 of 24 V of zelfs tot 230 V.

Een thermo-elektrische koelbox aanbieding kan etenswaren en drankjes gaan afkoelen tot 30 graden Celsius onder de omgevingstemperatuur. En bovendien kunnen deze toestellen ook verwarmen tot 65 graden Celsius. Uiteraard is dit niet alleen afhankelijk van het toestel maar ook van de temperatuur waarin je je bevindt.

Deze koelboxen zullen zich altijd gaan baseren op de omgevingstemperatuur. Dus wanneer je je bijvoorbeeld in Zuid-Spanje bevindt in een temperatuur van 40 graden Celsius dan zal de koelingstemperatuur tussen de 22 en de 10 graden Celsius liggen. Uiteraard is dit afhankelijk van toestel tot toestel. Maar wanneer de omgevingstemperatuur bijvoorbeeld maar 25 graden Celsius is dan zal de koelingstemperatuur ook veel lager gaan liggen.

Capaciteit en optiemogelijkheden

Het is bovendien ook belangrijk om even stil te staan bij de capaciteit van de koelbox. Afhankelijk van het model kan die namelijk variëren van 7 l tot zelfs 45 l. Eerst en vooral is het aan te raden dat je kijkt naar de ruimte die beschikbaar is in de auto om de koelbox mee te kunnen nemen.

Daarnaast is het een goede aanbeveling om rekening te gaan houden met het aantal leden. De hoeveelheid voedsel en drank die je nodig hebt voor twee personen is helemaal anders dan wanneer je dit moet voorzien voor bijvoorbeeld 6 personen. Voor grotere huishoudens of vriendengroepen wordt dan over het algemeen ook een koelbox aangeraden met een grotere capaciteit.

Naast de beschikbare ruimte in de auto en het aantal leden, is het ook een aanrader om rekening te houden met de uitstap zelf. Als je een middagje naar het park gaat dan heb je niet dezelfde hoeveelheid voedsel en drank nodig als wanneer je een weekje gaat kamperen. Het is daarom belangrijk dat je met al deze zaken rekening houdt alvorens je een thermo-elektrische koelbox gaat aanschaffen.

Als je voor de goedkope thermo-elektrische koelboxen wilt gaan dan is het best dat je niet kiest voor een toestel met verschillende optiemogelijkheden. Zo zijn er koelboxen die voorzien zijn van een ECO modus waardoor je dus stroom kunt gaan besparen. Dit is ideaal voor mensen die milieubewust proberen te leven. Sommige toestellen beschikken bovendien over extra opbergruimte in het deksel van de koelbox. Ideaal om eventuele snoeren in op te bergen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES