Beste softijsmachine

 

Softijsmachines test van 2024

 

Door te kiezen voor de Primo PR404IM IJsmachine kies je gelijk voor een krachtige zelfvriezende roomijsmachine met geïntegreerde compressor en een bereidingstijd van slechts 60 minuten. Daartegenover staat de Springlane Zelfvriezende IJsmachine & Yoghurtmaker die dan weer in het oog springt vanwege zijn ruime capaciteit van 2 liter en de 2 meegeleverde afzonderlijke bewaarcontainers. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen zodoende de keuze voor jou net iets aantrekkelijker te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Softijsmachine Reviews – Top 5

 

De zomer is in aantocht. En bij warm weer kan een ijsje heel verkoelend zijn. Nu hoef je voor een ijsje niet meer de deur uit te gaan want wij hebben de beste softijsmachines voor je uitgezocht. Aan jou de keuze! Softijsmachines om te huren of toch liever een softijsmachine voor thuis. Daarmee kun je zelf een top softijsje naar eigen smaak creëren. Bekijk ook even de reviews, daarin vind je vaak een goed advies van gebruikers.

 

 

1. Primo PR404IM IJsmachine – Roomijsmachine Met Compressor – Zelf Vriezend – 1,2L

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een functionele en kwalitatieve softijsmachine voor thuis? Dan dit exemplaar van Primo misschien wel aan de wensen voldoen. Of het ook meteen één van de goedkope softijsmachines of aanbiedingen uit het rijtje is, valt jammer genoeg te betwijfelen. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat resulteert in een mooie topscore van 4,9 sterren.

Zo wordt de Primo PR404IM ijsmachine gekenmerkt door een relatief compact design met een inhoud van 1,2 liter. Door het apparaat, met behulp van het 1,2 meter lange snoer, op het stroomnet aan te sluiten, kan een ruim maximaal vermogen tot 135 watt behaald worden, verdeeld over verschillende standen en programma’s. Dit maakt deze softijsmachine niet alleen geschikt om softijs te produceren maar tevens ook hard ijs, sorbetijs en yoghurtijs wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

De zelfvriezende roomijsmachine met ingebouwde compressor kent een bijzonder korte bereidingstijd van amper 60 minuten waarna je van een heerlijk zelfgemaakt ijsje kunt genieten. Bij aankoop worden eveneens een spatel, maatbeker en instructieve handleiding aangeboden.

 

Voordelen:

Bereidingstijd: wil je graag een softijsmachine kopen met een relatief korte bereidingstijd? Dan is dit exemplaar met een bereidingstijd van amper 60 minuten een schot in de roos.

Handig in gebruik: het deksel met geïntegreerde vulopening, de uitneembare kom en de meegeleverde spatel en maatbeker dragen bij aan het gebruiksvriendelijke karakter van dit apparaat.

Vermogen: eenmaal aangesloten op het stroomnet, kan een ruim vermogen tot 135 watt worden beoogd verdeeld over 3 programma’s en verschillende snelheden.

Capaciteit: op zoek naar een keukenmachine of softijs te maken met de kinderen? Dan is dit apparaat van Primo alvast een schot in de roos; gekenmerkt door een ruime capaciteit van 1,2 liter.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel het voor velen één van de beste keukenmachines uit het rijtje is, is het niet meteen een aanbieding te noemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Springlane Zelfvriezende IJsmachine & Yoghurtmaker 2,0L – Elisa + 2 ijsbewaarcontainers

 

Mag het allemaal nog net dat tikkeltje meer zijn en ben je op zoek naar een leuke manier om de vakantie met je kinderen goed in te zetten? Dan kan deze Springline zelfvriezende ijsmachine misschien wel aan de verwachtingen voldoen. In vergelijking met het vorige apparaat, is deze keukenmachine net een tikkeltje groter en gezegend met een ruime capaciteit van 2 liter. Bovendien worden bij aankoop ook nog eens 2 aparte ijsbewaarcontainers aangeboden die het uiteindelijke gebruiksgemak ten goede komen.

De ijsmachine kent een totale afmeting van 42,2 x 28,2 x 27,2 cm en is geschikt om softijs, yoghurtijs, sorbetijs en hard ijs te maken. Zelfs de bereiding van bevroren fruit behoort tot de vele mogelijkheden. Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Zo biedt het apparaat een ruim vermogen tot 180 watt, verdeeld over 6 programma’s en 4 snelheden waarbij een bereidingstijd van amper 45 minuten geldt. 

Het gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een stevige antislipbodem, een geïntegreerde timerfunctie, een waarschuwingssignaal en een functie automatisch uitschakelen. Ondanks het hogere prijskaartje lijken heel wat klanten overtuigd van hun aankoop.

 

Voordelen:

Voeding: het apparaat is voorzien van een 1,8 meter lang snoer zodat je de ijsmachine eenvoudig op het stroomnet kunt aansluiten.

Vermogen: eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, weet hij een ruim vermogen tot 180 watt te genereren verdeeld over 6 programma’s en 4 snelheden.

Bereidingstijd: de bereidingstijd van sorbetijs, hard ijs of softijs bedraagt amper 45 minuten.

Bediening: via het digitale LCD-display is het mogelijk om uit 1 van de 4 programma’s te kiezen terwijl de draaiknop gebruikt wordt om de bereidingstijd aan te passen.

 

Nadelen:

Yoghurtijs: houd er wel rekening mee dat yoghurtijs toch nog eventjes 5 à 8 uren moet koelen alvorens je deze kunt eten of serveren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. KitchenBrothers IJsmachine – IJsmaker – 1,5L – Wit

 

De KitchenBrothers ijsmachine blijkt vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen waaronder ABS, AS, PP en aluminium en kent daarbij een totale afmeting van 20,9 x 20,9 x 23,5 cm wat resulteert in een capaciteit van 1,5 liter. Door hem eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten – weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220-240V – kan een ruim vermogen worden geleverd, verdeeld over verschillende programma’s en snelheden. Op die manier kun je onder meer heerlijke yoghurtijsjes, sorbetijs of hard ijs maken. Voor elk wat wils dus!

In vergelijking met sommige andere ijsmachines binnen deze selectie, zul eveneens kunnen vaststellen dat dit apparaat een aanzienlijk korte bereidingstijd kent van ongeveer 15 à 25 minuten waarna een invriestijd van ongeveer 8 uur geldt. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij de geïntegreerde antislipvoetjes, het grote transparante deksel, het energiezuinige karakter en de ingebouwde oververhittingsbeveiliging.

Bekijken we de verschillende online reviews dan stellen we vast dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit. Slechts een kleine minderheid is van mening dat de klopper net iets te groot is voor de gebruikte binnenkom.

 

Voordelen:

Capaciteit: de KitchenBrothers ijsmachine kent een ruime capaciteit van 1,5 liter en is geschikt om sorbetijs, hard ijs of yoghurtijs te bereiden.

Bereidingstijd: het apparaat staat garant voor een relatief korte bereidingstijd van ongeveer 15 à 25 minuten.

Voeding: het apparaat is uitgerust met een 1,2 meter lang snoer waarmee een aansluiting op het stroomnet kan worden gegarandeerd. Daarbij dien je weliswaar rekening te houden met een invoerspanning van 220-240V.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke karakter maakt deze ijsmachine alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen:

Klopper: een enkele koper is van mening dat de verhouding van de klopper niet overeenkomt met die van de geleverde kom.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Domo DO9066I – Roomijsmachine – Zelfvriezend – 1,5L – RVS

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de bekende roomijsmachine van Domo die geleverd wordt inclusief bijbehorende garantie van 2 jaar. De uit RVS vervaardigde machine wordt gekenmerkt door een 1,5 meter lang snoer waarmee je eenvoudigweg voor een aansluiting op het stroomnetwerk kunt zorgen, waarna een ruim vermogen tot 150 watt wordt geleverd. 

Eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, kun je zowel opteren voor een heerlijk sorbetijsje alsook hard ijs waarbij je steevast rekening houdt met een bereidingstijd van 30 minuten. Het doorzichtige deksel, het BPA-vrije karakter, de geïntegreerde timerfunctie, het waarschuwingssignaal en de antislipbodem zijn maar enkele van de extra’s die bijdragen aan het totaalplaatje.

Een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren toont aan dat heel wat klanten overtuigd zijn. Slechts een enkele koper blijkt jammer genoeg niet geheel overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Capaciteit: de roomijsmachine van Domo wordt gekenmerkt door een aanzienlijke capaciteit van 1,5 liter.

Voeding: door het apparaat op het stroomnet aan te sluiten, kan een ruim vermogen inclusief korte bereidingstijd van 30 minuten worden beoogd.

Verpakkingsinhoud: de Domo roomijsmachine wordt aangevuld met een ijsemmer, een transparant deksel met vulopening, een spatel, een maatbeker en een instructieve handleiding.

 

Nadelen:

Onderhoud: houd er rekening mee dat de losse onderdelen niet geschikt zijn om in de vaatwasmachine te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Unold 48872

 

Deze roestvrijstalen softijsmachine heeft een vermogen van 180 Watt en een gewicht van 13,5 kilogram. Een professionele softijsmachine voor groot gebruik. Voor particulier gebruik kun je deze machine het beste huren want hij is vrij prijzig.

Dit volautomatische apparaat is zelfvriezend en maakt in 30 minuten tijd heerlijk ijs. Op het display zit een timer  en knoppen voor de 3 keuzeprogramma´s. De edelstalen ijscontainer is uitneembaar en makkelijk schoon te maken maar niet geschikt voor de vaatwasser. Er wordt een extra koelcontainer meegeleverd.

Deze robuuste uitvoering van Unold  is geschikt voor het maken van 2 liter ijs. Het apparaat wordt geleverd met een uitvoerige gebruiksaanwijzing en een handig receptenboek. De fabrikant geeft twee jaar garantie.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Softijsmachines koopgids

 

Nu het terug zomer wordt, kan een lekker ijsje alvast smaken. En zou het niet hartstikke leuk zijn indien je vanaf nu zelf je ijsjes kunt maken? Kies daarom uit één van de beste softijsmachines en ga vervolgens aan de slag. Het is een goede aanbeveling om niet alleen diverse apparaten met elkaar te vergelijken maar ook open te staan voor eventuele aanbiedingen. Niet alle softijsmachines kunnen namelijk worden onderverdeeld in de categorie van de goedkope softijsmachines. Je zou kunnen letten op het onderhoud, de inhoud, het formaat, de prijs en het type.


Wat is een softijsmachine en het gebruiksgemak

Op zoek naar een degelijke softijsmachine? Dan zul je vrijwel meteen versteld staan van de mogelijkheden die er vandaag de dag bestaan. Een softijsmachine wordt steeds vaker aangekocht en is dus ook steeds vaker in menig huiskamer terug te vinden. Het is vaak een krachtige keukenmachine waarmee je heerlijke yoghurt ijsjes of roomijsjes naar keuze kunt gaan klaarmaken. Hierbij is het mogelijk om zelf de smaken en dergelijke te bepalen. Wil je liever een bosbessensmaak of verkies je toch banaan of gewone vanille. Het is werkelijk allemaal mogelijk.

Toch willen wij jou aanraden om niet meteen de eerste de beste softijsmachine aan te kopen. Sommige apparaten hebben een grotere inhoud en zijn dan bijvoorbeeld ideaal om te gebruiken in grote gezinnen of als professioneel gebruik. Daarnaast is het ook altijd hartstikke leuk indien je bij de aankoop van een degelijke softijsmachine er meteen ook enkele toebehoren en accessoires bij krijgt. Het kan ook helpen om een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen. Daarin geven klanten hun ongezouten mening over een bepaalde softijsmachine.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Indien je liever niet zoveel geld spendeert aan een degelijke softijsmachine of wanneer je bijvoorbeeld over een beperkt budget beschikt, dan zijn er natuurlijk ook heel wat mogelijkheden. Zo zijn er heel wat apparaten waarvan je het gevoel zult krijgen dat het over een softijsmachine aanbieding gaat. Beslis dus helemaal zelf hoeveel geld je wilt maar vooral ook kunt spenderen hieraan. Is de machine bedoeld voor particulier of professioneel gebruik? Ben je van plan om de softijsmachine regelmatig of zo nu en dan eens te gebruiken?

Hecht je veel belang aan extra kenmerken en functiemogelijkheden? En is het voor jou belangrijk dat de aankoop gelijkstaat met de levering van diverse handige toebehoren en accessoires? Door jezelf op voorhand even deze vragen te stellen, zul je merken dat de zoektocht naar het voor jou perfecte softijsmachine meteen een pak makkelijker zal verlopen. Daarnaast kan het ook altijd handig zijn om rekening te houden met aantrekkelijke promoties en kortingen. Het is altijd leuk indien je met een koopje huiswaarts kunt keren.

 

Het formaat en de inhoud van de softijsmachine

Het lijkt misschien heel nutteloos maar het is echter wel belangrijk om ook even stil te staan bij het formaat van de softijsmachine en de inhoud ervan. Softijsmachines bestaan vandaag de dag in allerlei formaten, groot en klein. Om het formaat van de softijsmachine te bepalen, kan het handig zijn om rekening te houden met de beschikbare ruimte en natuurlijk ook met het doel.

Ben je van plan om de softijsmachine te gebruiken op een professionele basis of toch eerder als particulier. Een softijsmachine voor particulieren hoeft dan bijvoorbeeld niet zo groot en niet zo krachtig te zijn. Kies dan eerder voor een compact apparaat dat je makkelijk op het aanrecht kunt plaatsen of opbergen.

Ook de inhoud zal afhankelijk zijn van het feit of je de softijsmachine al dan niet professioneel gaat gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld de softijsmachine professioneel gaat gebruiken dan is het belangrijk om niet het allerkleinste model aan te kopen. Indien het bijvoorbeeld iets drukker wordt in de winkel, en meerdere mensen een softijsjes wensen, zal een compact apparaat al snel voor problemen zorgen.

 

 

Het type softijsmachine en het onderhoud

Het is natuurlijk ook belangrijk om voor jezelf op voorhand uit te maken waar je naar op zoek bent. Als je de softijsmachine particulier wenst te gebruiken, als gezin, dan is een compact apparaat met een beperkte functie alvast een goede aanbeveling. Als je de softijsmachine echter op professioneel vlak wilt gaan gebruiken dan is het altijd handig indien de machine over meerdere functies beschikt. Zo zijn er vandaag de dag heel wat softijsmachines die naast yoghurt ijsjes en roomijs ook milkshakes kunnen produceren of twistijsjes.

Probeer verder ook aandacht te zijn voor het onderhoud van de softijsmachine. Zo is het altijd handig indien je bepaalde onderdelen er kunt afnemen, om deze makkelijker schoon te maken. In bepaalde gevallen kunnen dergelijke losse onderdelen ook gewoon in de vaatwasmachine geplaatst worden die vervolgens al het werk voor jou doet. Een goed onderhoud van de softijsmachine is uiteraard belangrijk omdat het bijdraagt aan de duurzaamheid ervan.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES