5 beste SodaStreams Test van 2024

 

Beste SodaStreams – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je zelf de mogelijkheid hebben om je eigen bruiswater te maken? Dat kan natuurlijk door te kiezen voor één van de betere SodaStream apparaten. Daar de populariteit van het apparaat de laatste maanden aanzienlijk gestegen is, blijkt het aanbod steeds groter te worden. Dit maakt de keuze natuurlijk alleen maar lastiger. Zo zou je kunnen kiezen voor de SodaStream Crystal die jou wordt aangeboden inclusief 2 prachtige karaffen met een inhoud van 75 cl. Daartegenover staat de SodaStream Spirit One Touch dan weer geleverd wordt inclusief een degelijke koolzuurcilinder wat het prijskaartje evenwel lijkt te rechtvaardigen. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste SodaStreams (Reviews) van 2024

 

We merken dat steeds meer mensen kiezen voor een functioneel SodaStream apparaat. Maar wat is nu de beste SodaStream? Kies je voor een SodaStream waarbij meerdere flessen in het aanbod zijn verwerkt? Of is het voor jou vooral belangrijk dat het prijskaartje goed meevalt? Een aanbieding of één van de vele goedkope SodaStreams zou dan een goede oplossing kunnen zijn. Bekijk de 5 topproducten hieronder en probeer evenzeer rekening te houden met de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. SodaStream Crystal Megapack Bruiswatertoestel met 2 Glazen karaffen

 

Ben je op zoek naar een degelijke goedkope SodaStream? Dan kan dit Crystal megapack bruiswatertoestel alvast een stap in de goede richting zijn. Bovendien wordt het product geleverd inclusief 2 glazen karaffen van elk 75 cl.

Met deze unieke SodaStream kun je in slechts enkele seconden kraanwater omtoveren in heerlijk bruisend water. Het apparaat is uitgerust met een degelijke 60 liter CO2 cilinder maar kan ook gebruikt worden in combinatie met een standaard cilinder van 60 liter. Houd er wel rekening mee dat je de herbruikbare meegeleverde flessen steeds met de hand wast, en het toestel niet meer gebruikt nadat je een keertje siroop hebt toegevoegd.

Het product is amper 29 cm breed, 45 cm hoog en ongeveer 20 cm lang. Dit wordt aangevuld met een beperkt gewicht van slechts 6 kg. Kortom, een handzaam en makkelijk te gebruiken toestelletje. De bediening gebeurt door middel van de beschikbare knoppen op het apparaat. Een handig apparaat waar ook de meeste kopers duidelijk tevreden over zijn.

 

Voordelen:

Formaat: het apparaat van het bekende, zoniet het beste merk SodaStream, wordt gekenmerkt door een breedte van 29 cm, een hoogte van 45 cm en een lengte van 20 cm.

Bediening: het apparaat is voorzien van enkele stevige knoppen waarmee je de SodaStream perfect en snel kunt bedienen.

Verpakking: bij de aankoop van het product krijg je enkele herbruikbare glazen karaffen meegeleverd, inclusief een CO2 cilinder met een inhoud van makkelijk 60 liter.

 

Nadelen:

Onderhoud: het is belangrijk om te beseffen dat de herbruikbare flessen niet vaatwasserbestendig zijn.

Zie de prijs op bol.com  

 

 

 

 

2. SodaStream Spirit One Touch – wit – elektrisch bruiswatertoestel – incl koolzuurcilinder

 

Overweeg je al geruime tijd om een SodaStream Spirit in huis te halen dan kunnen wij jou dit product alvast warm aanbevelen. Of het ook meteen de sodastream met de laagste prijs is dan wel een aanbieding; lijken we sterk te betwijfelen. Anderzijds is het duidelijk één van de populairste sodastream cilinders uit het rijtje getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren. Kortom, de moeite waard om deze sodastream (aanbieding) eens even onder de loep te nemen.

De SodaStream Spirit One Touch wordt elektrisch aangestuurd en weet zich van andere bruistoestellen te onderscheiden door de voorgeprogrammeerde bruisniveaus waartussen je probleemloos kunt kiezen. Zo kun je opteren voor licht parelend tot sterk bruisend water afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder is deze SodaStream eveneens uitgerust met een degelijke antislip bodem zodat het toestel stevig op het aanrecht of tafelblad blijft staan. Hij wordt geleverd inclusief bijbehorende koolzuurcilinder en 1 liter fles zodoende het apparaat helemaal gebruiksklaar te maken.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de SodaStream Spirit One Touch wordt geleverd inclusief een SodaStream koolzuurcilinder, een fles van 1 liter en een instructieve handleiding.

Materiaal: het bruiswatertoestel is vervaardigd uit duurzaam plastic en kan best wel tegen een stootje.

Handig in gebruik: de antislip onderkant wordt moeiteloos gecombineerd met een eenvoudige bediening en de mogelijkheid om te schakelen tussen de 3 geïntegreerde bruisniveaus.

Siroop: door je favoriete smaakjes aan het bruisende water toe te voegen, kun je je eigen Sodastream siroop maken.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel het niet meteen het duurste toestel uit de reeks betreft, zou het voor sommige klanten alsnog een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. SodaStream Spirit One Touch Bruiswatertoestel Elektrisch

 

Met behulp van dit unieke SodaStream Spirit One Touch toestel kun je in een handomdraai genieten van heerlijk zelfgemaakt bruiswater. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen maar liefst 3 unieke bruisniveaus, variërend van licht parelend tot bijzonder sterk en intens bruiswater. Indien je er nadien graag een verfrissend smaakje aan wenst toe te voegen zoals munt of citroen, dan is dat geen enkel probleem.

De levering bevat niet alleen een uniek SodaStream apparaat maar evenzeer een SodaStream CO2 cilinder van 60 liter én een herbruikbare 1 liter fles inclusief een metalen dopje en houder. Het apparaat wordt gekenmerkt door een breedte van 28 cm, een hoogte van 44 cm en een lengte van maar liefst 27,5 cm. Dit alles wordt aangevuld met een beperkt gewicht van amper 3,4 kg.

Dankzij de bodem met antislip zul je merken dat de SodaStream stevig en stabiel blijft staan en de kans op vallen verminderd wordt. Verder kun je het apparaat makkelijk bedienen door middel van de aanwezige knoppen. Kortom, een handig apparaatje dat voor heel wat tevreden reacties zorgt. Echter zul je de hoge prijs er gewoon moeten bijnemen.

 

Voordelen:

Verpakking: uiteraard wordt niet alleen het SodaStream apparaat meegeleverd maar evenals een herbruikbare fles van 1 liter en een CO2 cilinder met een capaciteit van 60 liter.

Antislip bodem: de antislip bodem zorgt ervoor dat het apparaat stevig en stabiel kan blijven staan en dat het bijgevolg niet gaat verschuiven.

Bruisniveau: dit unieke apparaat biedt je de mogelijkheid om het bruisniveau zelf te gaan bepalen door te gaan schakelen tussen de 3 beschikbare standen. Kies dus zelf voor licht parelend of intens bruiswater.

 

Nadelen:

Budget: jammer genoeg zul je meteen kunnen vaststellen dat de prijs van deze SodaStream toch best wel wat hoger ligt dan het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. SodaStream DUO – zwart- Incl. Quick Connect Koolzuurcilinder – Met glazen en herbruikbare plastic flessen

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van net iets minder groot belang? Dan raden wij jou aan om de SodaStream DUO eens even van naderbij te bekijken. Het apparaat springt al meteen in het oog vanwege zijn unieke zwarte design dat overigens perfect tot uiting komt in menig interieur. Maar er is natuurlijk nog heel wat meer waarom deze SodaStream de moeite waard is. Zo wordt hij onder meer geleverd inclusief een Quick Connect koolzuurcilinder, glazen en enkele herbruikbare plastic flessen, wat zijn prijskaartje evenwel lijkt te rechtvaardigen.

Het apparaat is vervaardigd uit duurzaam RVS materiaal en wordt gekenmerkt door een stevige antislipbodem waardoor het toestel stevig op het aanrecht of tafelblad blijft staan. Doordat het toestel elektrisch wordt aangestuurd, geniet je in een mum van tijd van zelfgemaakt bruiswater waar je – indien gewenst – een favoriet smaakje aan kunt toevoegen zodoende een siroop-achtig drankje te creëren.

De SodaStream is bijzonder eenvoudig te gebruiken en biedt tevens de optie van het verstelbare volume. Hoewel niet alle klanten even overtuigd van de aangeboden kwaliteit, lijkt een grote meerderheid dat gelukkig wel wat gelijk resulteert in een mooie score van 4,7/5 sterren.

 

Voordelen:

Antislip: de optie van het verstelbaar volume wordt verder aangevuld met een geïntegreerde antislipbodem.

Onderhoud: zowel de karaf als de herbruikbare sodastream flessen zijn vaatwasbestendig wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Verpakkingsinhoud: de SodaStream DUO wordt geleverd inclusief een herbruikbare literfles, een glazen karaf van 1 liter en een koolzuurcilinder met Quick Connect functie.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele koper is jammer genoeg niet voldoende overtuigd van de kwaliteit van de herbruikbare flessen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. SodaStream Crystal Bruiswatertoestel Incl. karaf van 75 cl

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor dit unieke SodaStream Crystal apparaat. Ben je dol op heerlijk bruisend water en heb je dit altijd al zelf willen maken? Dat kan ook met behulp van dit unieke product. Bij aankoop worden tevens ook een CO2 cilinder van 60 liter meegeleverd evenals een duurzame karaf van 75 cl.

Het apparaat is ongeveer 16 cm breed, ruim 55 cm hoog en maar liefst 20 cm lang. Met een gewicht van amper 5,2 kg is dit toestel bijzonder handzaam en makkelijk om eender waar te plaatsen. De plastic behuizing werd vervolgens afgewerkt in een moderne strakke zwarte kleur met hier en daar een antraciet accent. Heb je de voorkeur aan een wit SodaStream apparaat, dan is dat ook geen enkel probleem!

Deze unieke SodaStream is voorzien van een handig bedieningspaneel bestaande uit verschillende knoppen. We stellen vast dat de meeste kopers wel degelijk overtuigd zijn van hun aankoop. Alhoewel je er rekening mee moet houden dat er geen antidrup functie aanwezig is noch een antislip bodem.

 

Voordelen:

Verpakking: het apparaat wordt geleverd inclusief een krachtige CO2 cilinder met een capaciteit van 60  liter én een stevige karaf met een inhoud van 75 cl.

Comfort: het compacte formaat in verhouding met het beperkte gewicht, zorgt alvast voor een handzaam en makkelijk te plaatsen SodaStream apparaat.

Design: je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen 2 unieke stijlvolle kleuren en designs.

 

Nadelen:

Geen antislip bodem: het is echter wel handig om op voorhand te weten dat het apparaat niet voorzien is van een antislip bodem.

Geen antidrup functie: verder is het toestel niet uitgerust met een antidrup functie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

SodaStreams Koopgids

 

Tegenwoordig is de aankoop van een SodaStream apparaat toch niet meer zo eenvoudig. Het aanbod is behoorlijk hard uitgebreid wat maakt dat je uit heel wat verschillende formaten, soorten en designs kunt kiezen. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk SodaStream apparaten met elkaar te vergelijken. Bedenk waar je op zoek bent, wat je van het apparaat verwacht en hoeveel je bereid bent om te spenderen. Eventuele promoties en leuke aanbiedingen kunnen hierbij altijd welkom zijn.

Wat is SodaStream en vanwaar komt het

Een SodaStream is een handig apparaat waarmee je kraanwater in een handomdraai in bruisend water omtovert. Op die manier kun je steeds genieten van een heerlijk glaasje bruiswater en het is bovendien ook nog eens milieuvriendelijk. Daar in de meeste gevallen herbruikbare flessen worden meegeleverd, hoef je alvast geen extra benodigdheden meer aan te kopen. Ben je dus ook dol op de smaak van heerlijke bruisend water? Dan is de aanschaf van een duurzame SodaStream alvast een weloverwogen beslissing.

De naam van het apparaat verwijst naar het gelijknamige topbedrijf SodaStream die bekend staat om z’n productie van frisdranken. Dit bedrijf heeft in de loop der jaren dan ook heel wat verschillende SodaStream apparaten ontwikkeld en op de markt gebracht. Zo kun jij het apparaat uitkiezen dat het beste aan jouw behoeften voldoet.

 

De werking van een SodaStream apparaat en het gebruiksgemak

Om die laatste twijfel helemaal weg te nemen, is het aan te raden om ook even stil te staan bij de werking en de bediening van het apparaat. En eigenlijk heeft de werking noch de bediening niet zoveel voeten in de aarde.

Het enige dat je hoeft te doen, is een lege fles vullen met kraanwater en het vervolgens in het SodaStream apparaat plaatsen. Druk op de startknop zodat dat koolzuur aan het kraanwater kan worden toegevoegd. Het koolzuur is afkomstig uit de, vaak meegeleverde, CO2 cilinder die je aan achterkant van je SodaStream toestel moet bevestigen.

In de meeste gevallen kun je eigenhandig de hoeveelheid koolzuur bepalen. Hou je van licht bruisend water, kies dan voor een beperkte hoeveel koolzuur. Ben je toch meer voor de smaak van intens bruisend water, dan is het uiteraard belangrijk om een grotere hoeveelheid koolzuur aan het kraanwater toe te voegen.

Het gebruik van een SodaStream apparaat is niet alleen eenvoudig maar biedt vooral heel wat voordelen. Je kiest zelf de smaak van je bruiswater en het apparaat werkt op een milieuvriendelijke manier.

 

Het formaat en de gebruikte materialen

De behuizing van de meeste SodaStream apparaten is vervaardigd uit kunststof. Kunststof is niet alleen duurzaam maar blijkt ook heel stevig en onderhoudsvriendelijk te zijn. Echter inzake het formaat, kun je wel degelijk heel wat verschillen noteren. Zo kun je kiezen voor een compact SodaStream apparaat met een maximale inhoud van amper 0,5 liter. Ideaal voor alleenstaande personen of mensen die sporadisch eens een keertje bruisend water willen drinken.

In de meeste gevallen zal het SodaStream apparaat een inhoud aanbieden die varieert van 1 tot 1,5 liter of van 2,5 tot maximaal 5 liter. Ben je op zoek naar een SodaStream om op kantoor te plaatsen en mag het dus best wel allemaal wat meer zijn? Dan zijn er ook apparaten voorhanden met een maximale inhoud van 55 liter of meer. Houd er wel rekening mee dat dit ook een invloed zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje.

De verpakking en optiemogelijkheden in verhouding tot de prijs.

De meeste SodaStream apparaten worden geleverd inclusief een CO2 cilinder, vaak met een inhoud van 60 liter, én één herbruikbare fles. Afhankelijk van het apparaat dat je besluit aan te kopen, zijn er zelfs SodaStreams die meerdere herbruikbare flessen en extra toebehoren aanbieden. Dergelijke herbruikbare flessen zijn vaak uit glas of plastic vervaardigd. Houd er rekening mee dat je de plastic flessen maar beter niet in de vaatwasmachine stopt.

Bedenk of het apparaat voorzien is van een handige antidrup functie en de mogelijkheid aanbiedt om de intensiteit van het bruisend water te bepalen. Gemiddeld zul je dus rekening moeten houden met een prijskaartje van 44 euro wat natuurlijk kan oplopen naargelang de extra mogelijkheden. Hoeveel wil je maximaal spenderen aan dergelijk apparaat en wat zijn zoal je verwachtingen? Deze antwoorden kunnen de zoektocht alvast wat makkelijker maken.

Indien je toch mocht twijfelen tussen 2 of meerdere SodaStream apparaten, dan kan het handig zijn om de bijbehorende online reviews even te bekijken. Daarin geven kopers hun ongezouten mening over het desbestreffende SodaStream apparaat. En dat kan helpen om een uiteindelijke beslissing te maken. Veel succes!

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt SodaStream?

De bediening en de werking van een SodaStream apparaat zijn bijzonder eenvoudig. Zo zul je zien dat het SodaStream apparaat geleverd wordt met een krachtige CO2 cilinder waarin zich koolzuur bevindt. Het is de bedoeling dat je deze CO2 cilinder aan de achterkant van het SodaStream apparaat bevestigt.

Vervolgens gebruik je een herbruikbare fles, vaak ook meegeleverd bij de aankoop van het apparaat, en vul je deze met gewoon kraanwater. Plaats de fles met kraanwater in het SodaStream apparaat en druk vervolgens op start. Op die manier zal het apparaat koolzuur aan het kraan water toevoegen waardoor het geleidelijk aan wordt omgezet naar fris bruisend water.

Q2: Waar kun je een SodaStream cilinder omruilen?

Zodra je besluit een SodaStream apparaat aan te kopen dan zul je zien dat er vrijwel altijd een CO2 cilinder wordt meegeleverd. Deze CO2 cilinder is goed voor maar liefst 60 liter bruisend water. Op het moment dat de CO2 cilinder volledig leeg, is het dus de bedoeling om deze te vervangen.

Gemiddeld wordt voor een set van 2 cilinders zo’n 25 euro aangerekend. Echter moet je daar wel een kanttekening bij maken, wat het betreft hier een zogenaamde ruilsysteem. Dat wil dus zeggen dat je per CO2 cilinder ongeveer 15 euro borg zult betalen. Deze borg krijg je automatisch terug op het moment dat je een lege CO2 cilinder terug gaat inleveren.

Indien je de lege CO2 cilinder niet gaan inruilen of niet naar de winkel gaat sturen, dan ben je de borg van 15 euro per stuk, gewoon kwijt. De aankoop van volle CO2 cilinders en het omruilen gebeurt ofwel via de officiële website van SodaStream ofwel via één van de daartoe bevoegde winkels.

 

Q3: Hoe milieuvriendelijk is SodaStream?

De aanschaf van een SodaStream apparaat is bovendien ook een goede aanbeveling omwille van het feit dat het een milieuvriendelijk product betreft. Je hoeft nooit nog flessen bruisend water aan te kopen want je kunt vanaf nu gewoon zelf in bruisend water voorzien.

Afhankelijk van het apparaat dat je besluit aan te kopen wordt 1, vaak ook meerdere, herbruikbare fles meegeleverd. Kortom, één van de meeste milieuvriendelijke opties die er bestaan. En bovendien op lange termijn ook economisch goedkoper. Een echte win-win situatie en de moeite waard om in overweging te nemen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES