Beste slowcooker

Laatste update: 04.12.22

 

Slowcookers test van 2022

 

Ben je op zoek naar een degelijke slowcooker maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou graag even op weg helpen. Zo zijn we zo vrij geweest om te onderzoeken wat nu precies de beste slowcookers zijn. We hebben vervolgens de 3 best beoordeelde hedendaagse slowcookers op een rijtje geplaatst. Door te kiezen voor de Russell Hobbs MaxiCook slowcooker kies je voor een vrij groot apparaat waarbij de binnenpan een volume van maar liefst 6 liter telt. Met de CrockPot CR507 slowcooker mag je alvast zeker zijn van een meer dan evenwaardig toestel. In tegenstelling tot het vorige apparaat, zul je merken dat de binnenpan hier uit duurzaam keramiek vervaardigd is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Slowcooker Reviews – Top 5

 

Heb je een fulltime baan en houd je van stoofschotels? Dan ben je echt toe aan een slowcooker. Na een dag hard werken kom je ´s avonds thuis en is de perfecte maaltijd al bereid. Met deze wijze van koken worden meer vitaminen, voedingsstoffen en smaak behouden. Wij selecteerden 5 slowcookers voor je en baseerden ons hierbij op het advies van klanten.

 

 

1. Russell Hobbs MaxiCook

 

Je hebt besloten tot aanschaf van een slowcooker over te gaan. Het is niet alleen makkelijk maar ook heel gezond. Je wilt misschien ook niet een te kleine pan. In een grote pan kun je wel kleine porties maken maar in een kleine pan geen grote. Dan is deze Russel Hobbs slowcooker misschien wel de beste voor jou.

Hij heeft een grote aluminium binnenpan van 6 liter. Hiermee kun je maaltijden bereiden voor maar liefst 8 personen. De binnenpan kan gebruikt worden op gas en elektra. Op deze wijze kun je bijvoorbeeld vlees aanbraden en de pan daarna weer in de slowcooker zetten voor nagaren.

Kopers, die deze slowcooker reeds kochten geven een heel positief advies voor aankoop. De binnenpan van aluminium is heel licht en daarmee heel handzaam. De slowcooker laat zich makkelijk reinigen. Daarbij heeft hij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. CrockPot CR507

 

Je wilt ´s avonds niet nog eens een paar uur in de keuken staan om een maaltijd te bereiden. Dan is deze slowcooker met timer een heel goede aankoop voor jou. In de keramische binnenpan kun je maaltijden bereiden voor 4 á 5 personen. Bovendien is hij ook nog eens vaatwasmachine bestendig.

Met de timer kun je maaltijden bereiden in 30 minuten tot maximaal 20 uur. Hij heeft een automatische overschakeling naar de warmhoudstand en houdt je eten daarna lekker lang warm. Dit gaat zeker niet ten koste van de kwaliteit van je maaltijden, in tegendeel. Met de keramische binnenpan zal je eten ook nooit meer aanbranden.

In de review wordt door klanten gesproken over een top product. De Crockpot slowcooker heeft een mooi design en is bovendien erg gebruiksvriendelijk. Hij houdt het eten lekker lang warm. De prijs-kwaliteitverhouding is hier zeker prima te noemen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tristar VS-3915

 

Je wilt het gemak van een slowcooker maar er niet te veel voor betalen. Deze valt in de categorie goedkope slowcookers. Met zijn leuke prijs krijg je het gevoel met een slowcooker aanbieding te maken te hebben. Deze Tristar slowcooker biedt voor een hele vriendelijke prijs alle gemakken, die je van een slowcooker verwacht.

Hij is geschikt voor het bereiden van maaltijden voor 4 personen. Hij is voorzien van een rijk ogende RVS behuizing en heeft een keramische binnenpan met een inhoud van 3,5 liter. Hij beschikt over twee warmtestanden, waarmee je de bereidingstijd kunt instellen tussen 3 tot 10 uur.

Kopers zijn het er unaniem over eens dat hier zeker sprake is van een heel goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij is heel handig in het gebruik en doet wat hij moet doen. Hij is daarnaast ook heel makkelijk te reinigen. Kortom een aanrader.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Moa Slowcooker

 

Met deze slowcooker kun je echt alles bereiden. Van groente- en aardappelgerechten tot aan de lekkerste stoofschotels toe. Daarnaast is hij natuurlijk ook heel handig om je eten weer op te warmen. Er kan geen vocht ontsnappen door het deksel en daarmee worden alle smaak en voedingsstoffen behouden. De beste slowcooker voor jou?

Hij beschikt over een keramische binnenpan, dus aanbakken behoort tot het verleden. De binnenpan heeft een inhoud van 3,5 liter en je kunt er gerechten in klaarmaken voor 4 -5 personen. Hij heeft geïsoleerde handgrepen en is dus makkelijk verplaatsbaar. Daarnaast heeft hij een glazen deksel zodat je altijd een oogje in het zeil kunt houden tijdens het gaarproces.

Deze MOA slowcooker wordt maar liefst met 5 sterren beoordeeld. Hij is van goede kwaliteit en levert je super mals vlees. Hij biedt voor een hele redelijke prijs veel kwaliteit. Het is ook plezierig dat hij makkelijk schoon te maken is en in de vaatwasser kan worden gezet.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Espressions Duo

 

Ben je naast het slowcooken ook verslingerd geraakt aan de sous-vide, dan is dit het apparaat voor jou. Hij doet namelijk beide. Bij vacuüm koken ontstaat helemaal geen invloed van buitenaf. Je sealt je producten vacuüm, al of niet gekruid en plaatst ze in deze slowcooker.

Je kunt dus beide functies onafhankelijk van elkaar gebruiken. Hij beschikt over een keramische binnenpan, die zich makkelijk laat reinigen. Voor de vacuümzakjes wordt een handig  sous-vide rekje meegeleverd voor 2 zakjes. De binnenpan heeft een inhoud van 5,5 liter en is daarmee geschikt voor 5 tot 6 personen.

Klanten spreken zeer lovend over dit apparaat. Als je beide manieren van eten bereiden wilt gebruiken, dan is dit de aankoop bij uitstek. Hij is heel gebruiksvriendelijk en makkelijk te reinigen. Ook voor professioneel gebruik is het zeker een aanrader.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Slowcookers koopgids

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer personen die één van de beste slowcookers in huis halen. Toch is het belangrijk om de verschillende mogelijkheden om voorhand grondig te bekijken en met elkaar te vergelijken. Zo zul je merken dat bepaalde slowcookers over net iets meer mogelijkheden beschikken. Welke materialen worden gebruikt bij de productie van degelijke slowcookers en wat bijvoorbeeld met de inhoud van de blenderkan? Hoef je veel budget te voorzien of kun je dergelijk product zomaar tussen de goedkope slowcookers spotten? De moeite waard om deze koopgids even door te nemen.


Het gebruiksgemak en de werkwijze

Wat is een slowcooker en waarvoor kun je het gebruiken. Het is een bijzonder handig keukenapparaat dat voorzien is van krachtige verwarmingselementen. Dankzij die verwarmingselementen is het mogelijk om de bijbehorende schaal op een bijzonder makkelijke en snelle manier te verwarmen. Hierbij hoef je helemaal geen gebruik te maken van extreem hoge temperaturen. Bovendien is het ook bijzonder eenvoudig om te bedienen.

Het enige dat je hoeft te doen, is alle ingrediënten in de blender van de slowcooker plaatsen en vervolgens stel je niet alleen de temperatuur maar ook de tijd in. Op die manier wordt het gerecht op een eenvoudige en vooral langzame wijze gekookt. Nu hoef je dan alleen nog maar te wachten tot de maaltijd klaar is. In de meeste gevallen moet je toch wel enkele uurtjes rekenen. Daarom is het handig om een slowcooker bijvoorbeeld op voorhand in te stellen en ondertussen even iets anders te doen.

 

Het schaal en het deksel van de slowcooker

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar de voor jou beste slowcooker, is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de bijbehorende schaal en het deksel. De meeste slowcookers zijn voorzien van een schaal die je makkelijk kunt verwijderen, maar er bestaan nog enkele exemplaren waarbij dit niet mogelijk is. Het is dan ook een goede aanbeveling om hier rekening mee te houden, want dit maakt het onderhoud achteraf meteen een pak eenvoudiger. Bovendien is een verwijderbare schaal ook handig om bijvoorbeeld mee op tafel te plaatsen.

In de meeste gevallen zul je merken dat de schaal vervaardigd is uit duurzaam keramiek. Keramiek geleidt de warmte bijzonder goed en steeds mooi gelijkmatig. Bovendien kun je keramiek ook gewoon in de vaatwasser plaatsen zonder problemen. Zelfs de oven en de magnetron behoren tot de mogelijkheden. Wat het deksel betreft, kies je maar beter voor glas. Een glazen deksel is niet alleen eenvoudig te reinigen maar is ook transparant. Je kunt dus makkelijk een kijkje nemen naar het gerecht zonder dat je het deksel hoeft op te tillen en er bijgevolg heel wat stoom kan ontsnappen.

 

Wat met de inhoud

We raden jou ook aan om rekening te houden met de inhoud van de slowcooker. Om de inhoud van de slowcooker te bepalen, is het een goed idee om rekening te houden met het aantal leden waaruit het gezin bestaat. Grote gezinnen zijn dan beter af met een grote slowcooker terwijl kleine gezinnen beter kiezen voor een compacter formaat. 

Ben je van plan om de slowcooker regelmatig te gebruiken of zo nu en dan sporadisch eens een keertje? Zo kun je kiezen voor een compacte slowcooker met een volume van minimaal 2 en maximaal 4 liter. Of een groter exemplaar met een minimale inhoud van 5 en maximale inhoud van 6 liter.


Functies en extra kenmerken (analoog digitaal timerfunctie)

Kijken we naar de oudere modellen dan zul je vooral heel wat analoge slowcookers kunnen waarnemen. Dergelijke apparaten kon je dan alleen maar schakelen tussen een minimale of maximale temperatuur of gewoon gebruik maken van de aanwezige warmhoudstand. Vandaag de dag echter zijn er heel wat veranderingen doorgevoerd en kun je kiezen voor een digitale slowcooker. Misschien iets duurder in de aankoop maar wel veel gebruiksvriendelijker.

Digitale slowcookers zijn voorzien van een handige timerfunctie. Dit laat je toe om de juiste kooktijd zonder problemen in te stellen. Zodra de tijd verlopen is, dan zal de slowcooker volledig automatisch overschakelen op de aanwezige warmhoudstand. Kortom, veel handiger in gebruik want je kunt ondertussen makkelijk andere klusjes uitvoeren. De moeite waard dus om het even te bekijken.

 

Het mogelijke prijskaartje van een slowcooker

Maar wat kost een degelijke slowcooker nu eigenlijk en zijn er ook aanbiedingen op de markt? Een degelijke slowcooker hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Alles is natuurlijk afhankelijk van je wensen en wat je ermee wilt bereiken. Een slowcooker met een grote inhoud die bovendien ook nog eens voorzien zijn van een timerfunctie en een warmhoudfunctie, zullen vaak iets duurder zijn dan compacte slowcookers. Je beslist uiteindelijk zelf hoeveel je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen. En wie weet kom je in je zoektocht wel een leuke slowcooker aanbieding tegen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES