Beste multifunctionele keukenrobot

Laatste update: 01.02.23

 

Multifunctionele keukenrobots test van 2023

 

Ben je op zoek naar een multifunctionele keukenrobot maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan hoef je echter niet langer te vrezen want wij willen jou alvast graag uit de nood helpen. Zo hebben we eerst en vooral een grondige koopgids geschreven. Daarin proberen we jou met raad en tips bij te staan om tot de perfecte multifunctionele keukenrobot te komen. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 populairste toestellen op dit moment. Zo kun je bijvoorbeeld maar beter de Magimix Cooking Processor in huis halen. Het is een bijzonder gebruiksvriendelijk toestel en je zult meteen doorhebben hoe het precies allemaal werkt. Met de Cecomix 1000W multifunctionele keukenrobot haal je vast en zeker een meer dan degelijk alternatief in huis. Je kunt deze robot bovendien tot maar liefst 24 uur van te voren helemaal gaan programmeren. Best wel handig als je een drukke job hebt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Multifunctionele keukenrobot reviews – Top 5

 

 

Ongeveer een eeuw geleden werd alles handmatig gedaan in de keuken en dat duurde toch een poos. Maar door veel inzet en vernuft is het tegenwoordig gemakkelijk om eten te bereiden met de beste multifunctionele keukenrobot die jouw leven bij wijze van spreken vergemakkelijkt. Maak een keus uit de selectie hieronder.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Magimix Cooking Processor

 

De Magimix Cooking Processor is heel innovatief en het is handig om te gebruiken door zowel de deskundige kok als de thuisbakker. Dit product is vrij simpel te gebruiken en het is heel compact.

Het beschikt over slechts 3 toetsen die toegang verschaffen tot alle functies en het past zeker in elke keuken. Ondanks de krachtige inductiemotor met een vermogen van 1500 Watt, is dit product heel energiezuinig. Het is speciaal gemaakt voor het raspen en kneden en met dit product kun je binnen 1 minuut maximaal 1,4 kg deeg kneden.

Bij de aanschaf van deze keukenrobot is inbegrepen een RVS patisserie kom waarin je eieren en slagroom kunt kloppen met de eiwitklopper en ook nog deeg kunt kneden. Daarnaast krijg je ook een doorzichtige kom voor plakjes snijden en emulgeren, mixen, raspen en hakken. Voor professionele snijresultaten krijg je ook een metalen mes en een blendermix. Dit product heeft geen reviews.

Ben je niet zo dol op koken dan is de multifunctionele keukenrobot van Magimix misschien wel iets voor jou. Je bespaart er heel wat tijd mee en in een mum van tijd heb je een heerlijk gerechtje op je bord getoverd. Toch zul je rekening moeten houden met de iets hogere prijs van het toestel.

 

Voordelen:

Formaat: het is een vrij compacte keukenrobot. Dit wil zeggen dat je niet veel ruimte hoeft te voorzien en je kunt het na gebruik ook makkelijk opbergen.

Inductiemotor: het apparaat is uitgerust met een zeer krachtige inductiemotor. Deze motor beschikt over een ruim vermogen van maar liefst 1500 watt.

Energiezuinig: ondanks de kracht en de mogelijkheden die dit apparaat aanbiedt, verbruikt het toestel bijzonder weinig energie.

Handig in gebruik: het toestel heeft slechts 3 toetsen die toegang bieden tot een hele reeks aan andere functies en mogelijkheden. Je kunt het toestel gebruiken om ingredienten te kneden en te raspen. Het zou dus wel eens één van de populairste apparaten uit deze lijst kunnen zijn.

 

Nadelen:

Prijskaartje: je zult het toestel niet tussen de goedkope multifunctionele keukenrobots kunnen vinden. Dit komt doordat het niet over de laagste prijs beschikt.

Geen gebruikerservaring: doordat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het niet eenvoudig om jou verder advies te geven omtrent de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Cecomix 1000W

 

Voor gemakkelijk koken is de Cecomix multifunctionele keukenrobot het apparaat om in een korte tijd een maaltijd voor het gezin klaar te maken. Dit product heeft een volume van 6 liter en het kan 24 uur van te voren worden ingesteld. Het heeft ook nog 22 functies die variëren van kloppen, mixen en emulgeren tot pasta rollen en zelfs snijden.

Deze multifunctionele keukenrobot heeft een LCD scherm waarvan je de mogelijkheden kunt aflezen. Dit apparaat heeft 8 vooraf ingestelde menu’s en 13 snelheden. Het bovenste gedeelte waaraan de kloppers bevestigd moeten worden, draait 360 graden en de kom is gemaakt van roestvrij staal.

Dit product behaalt een maximale temperatuur van 140 graden Celsius en het heeft een vermogen van 1000 Watt. Met de Security Check System is het gegarandeerd alleen te activeren als het toestel gesloten is. Voor dit apparaat is er geen advies mogelijk, want er zijn nog geen beoordelingen geplaatst.

Je kunt natuurlijk ook altijd de keuze maken voor deze Cecomix multifunctionele keukenrobot. Met dit apparaat kun jij in een mum van tijd een heerlijke maaltijd voor je gezin bereiden. Toch is het altijd wel even handig om de voor- en nadelen van het toestel op een rijtje te zetten.

 

Voordelen:

Security Check System: dankzij het Security Check System kun je het toestel alleen inschakelen op het moment dat het helemaal gesloten is.

Vermogen en volume: het toestel behoort tot de krachtige apparaten met een vermogen van ruim 1000 watt. Verder beschikt het over een volume van maar liefst 6 liter.

Handig in gebruik: het is mogelijk om het toestel tot wel 24 uur op voorhand in te stellen. Verder kun je kiezen uit meerdere functies zoals mixen, kloppen, pasta rollen en nog zoveel meer.

Gebruiksgemak: je zult merken dat het toestel over diverse voorgeprogrammeerde programma’s beschikt net zoals er ook diverse snelheidsstanden zijn.

 

Nadelen:

Geen reviews: we stellen vast dat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. GoClever Kitchen Mate

 

De GoClever Kitchen Mate heeft 7 functies te weten: kloppen, kneden, mengen, snijden, hakken, blenderen en versnipperen. De bijbehorende accessoires voor dit product bevatten: een glazen kom met een volume van 1,5 liter en 3 soorten messen, een roestvrijstalen kom met een volume van 6,5 liter inclusief een deksel.

Verder telt dit apparaat 6 snelheden en een module pulse optie. Het heeft een vermogen van 1200 Watt en het kan een piek bereiken van 1800 Watt. Voor gemak en comfort heeft deze keukenrobot antislip poten. Dit product is grotendeels gemaakt van kunststof en het voldoet aan de Europese normen voor alle producten die in contact mogen komen met voedsel. Verder garandeert dit apparaat 100% mengen van alle ingrediënten.

De bijbehorende delen van de GoClever Kitchen Mate zijn eenvoudig en snel te reinigen. Voor dit topproduct zijn er nog geen beoordelingen te lezen.

Ook met de GoClever Kitchen Mate keukenrobot kun je heel wat taken laten uitvoeren door het apparaat. Zo kun je met deze multifunctionele keukenrobot verschillende opties uitvoeren zoals kneden, mengen, blenderen, versnipperen, hakken, snijden en zelfs kloppen.

 

Voordelen:

Accessoires: zodra je besluit om het toestel aan te kopen dan krijg je er heel wat accessoires bij. Denk maar aan een glazen kom, diverse messen en een roestvrijstalen kom in combinatie met een deksel.

Vermogen: het toestel is bijzonder krachtig en heeft een ruim vermogen van 1200 watt. Toch kan het zonder problemen een piek van maar liefst 1800 watt bereiken.

Antislip poten: dankzij de antislip poten zul je merken dat dit apparaat steeds mooi stabiel blijft staan en niet gaan verschuiven.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is mogelijk dat sommige potentiële klanten het apparaat misschien iets te duur vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Emerio KM-104749.7

 

Als jij van bakken houdt dan geeft de Emerio KM-104749.7 jouw meer reden tot het bakken van jouw favoriete gerechten. Dit product is handig in het mixen, kneden en kloppen.

In feite doet dit apparaat bijna al het werk zelf. Het enige wat je moet doen is de ingrediënten in de RVS kom doen en de zwenkarm activeren. Dit product wordt geleverd met 3 onderdelen te weten: het mixstuk, de deeghaak en het klopstuk wat voor elk karwei het werk vergemakkelijkt.

De mixbak heeft een volume van 4 liter en het is gemaakt van RVS. Het is voorzien van een spatscherm om spetters van je kleding af te houden.

Voor extra stevigheid is dit product voorzien van antislipvoetjes en om alles uit de kom te krijgen is de spatel een grote hulp. Ook voor deze multifunctionele keukenrobot zijn er nog geen beoordelingen geplaatst.

Indien je op zoek bent naar een multifunctionele keukenrobot waarmee je ingrediënten kunt kneden, kloppen en zelfs mixen dan is dit apparaat iets voor jou. De keukenrobot is afkomstig van het bekende en misschien voor sommigen het beste merk Emerio.

 

Voordelen:

Kom: de kom van deze multifunctionele keukenrobot is gemaakt uit duurzaam RVS en is gemakkelijk schoon te maken. Deze mixbak heeft een ruime inhoud van maar liefst 4 liter.

Hulpstukken: bij de aankoop van het toestel wordt er ook een mixstuk, een deeghaak en een klopstuk meegeleverd.

Antislipvoetjes: de antislipvoetjes zorgen ervoor dat het toestel niet zal verschuiven op het moment dat je het gebruikt.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: doordat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Adler AD 4055

 

De AD 4055 foodprocessor van Adler is multifunctioneel en het is voor vele werkzaamheden in de keuken zoals het mengen, snijden, vermalen, versnipperen en nog veel meer. Dit apparaat heeft een maximum werkkracht van 800 Watt en het kan op 400 Watt continu functioneren.

Het telt 2 verschillende snelheden met een pulse optie als jij het eten toch wat anders wilt klaarmaken. Je kunt met de AD 4055 foodprocessor veel meer dan alleen het voornoemde doen. Je kunt zeker ook koffiebonen vermalen. Dit product heeft een volume van 1,25 liter en het opzetstuk van de blender heeft een inhoud van 1,5 liter. De messen voor dit apparaat zijn allemaal gemaakt van roestvrij staal.

Als je een vergelijking maakt tussen de overige apparaten in deze groep, dan lijkt dit wel op een multifunctionele keukenrobot aanbieding. Het heeft helaas nog geen beoordeling waarover raad gegeven kan worden.

Tot slot heb je ook nog de keuze om te kiezen voor de multifunctionele keukenrobot van het merk Adler. Dit model ziet er heel simpel uit maar biedt toch heel wat opties en mogelijkheden aan. Laten we alvast even onderzoeken wat er nu zo fantastisch is aan dit toestel.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je kunt dit toestel gebruiken om verschillende taken uit te voeren. Denk maar aan het snijden, vermalen, versnipperen en vermengen van ingrediënten.

Vermogen: het toestel is voorzien van een krachtig maximaal vermogen van maar liefst 800 watt. Het kan natuurlijk ook zonder problemen functioneren op een vermogen van 400 watt.

Capaciteit: het toestel is voorzien van een inhoud van 1,25 liter. Het opzetstuk van de blender is dan weer voorzien van een ruimer volume van maar liefst 1,5 liter.

 

Nadelen:

Geen beoordeling: helaas heeft ook dit toestel nog geen beoordeling ontvangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Multifunctionele keukenrobots koopgids

 

Een keukenrobot kan je helpen tijd uit te sparen in de bereiding van heerlijke gerechten. Ideaal voor iemand die niet zo graag kookt of juist heel handig voor de hobbykok. Het grote assortiment aan keukenrobots maakt de zoektocht er zeker niet gemakkelijker op. Geef daarom extra aandacht aan de verschillende types, de accessoires en uiteraard ook de prijs wanneer je verschillende aanbiedingen gaat vergelijken.

Verschillende types

Tegenwoordig kun je heel veel taken uitbesteden aan machines, zo ook in de keuken. Je kunt bijvoorbeeld hulp krijgen van de zogenaamde keukenrobot. Ideaal voor wie niet zo graag kookt of juist voor iemand die verzot is op het bereiden van gerechten. Probeer eerst uit te maken voor jezelf wat je precies wilt laten doen door de keukenrobot want er bestaan veel verschillende types.

Het standaard model, ook wel patisserierobot genoemd, is het meest eenvoudige model en behoort misschien wel tot de goedkope multifunctionele keukenrobots. Dit apparaat gaat je vooral helpen bij het kneden van bijvoorbeeld pastadeeg en het mengen van bepaalde voedingsmiddelen. Houd er wel rekening mee dat deze modellen vaak heel veel wegen en veel plaats in de keuken zullen innemen omwille van de nogal zware motor en de grote kom.

Wanneer je liever een toestel hebt dat nog net dat tikkeltje meer kan dan is het multifunctionele toestel dat voedingsmiddelen gaat verwerken zeker iets voor jou. Afhankelijk van het apparaat dat je kiest, kan dit toestel naast het kneden en mengen van voedsel ook verschillende andere taken aan.

Tot slot heb je ook nog de keuze om een koker aan te kopen. Dit product is eigenlijk een goede combinatie van de patisserierobot en de multifunctionele robot met als enige verschil dat deze robot je eten ook effectief gaat klaarmaken.

 

Mogelijkheden

De mogelijkheden die het toestel heeft, zijn uiteraard afhankelijk van het type toestel. Het is normaal dat een patisserierobot niet helemaal dezelfde taken kan uitvoeren als bijvoorbeeld een koker of een multifunctionele robot. Het is dan ook een goede aanbeveling dat je op voorhand al weet wat je precies door het toestel wilt laten doen.

Een keukenrobot is vooral bedoeld voor het kneden van bijvoorbeeld brooddeeg of pasta en het mengen van bepaalde voedingsingrediënten.

Een multifunctionele robot heeft naast deze basisfuncties ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld je groentjes te gaan hakken of fijn te snijden en eventueel te raspen. Afhankelijk van het toestel bestaan er ook modellen waarbij je als extra optie het mixen en kloppen van ingrediënten kan instellen.

Er zijn ook een aantal apparaten die bijvoorbeeld de optie hebben om smoothies of soep te produceren.Dit zijn dan de nog iets meer geavanceerde multifunctionele keukenrobots. Houd er wel rekening mee dat meer opties niet noodzakelijk zijn om tot de beste multifunctionele keukenrobots te horen.

 

Afmetingen en gewicht

Niet onbelangrijk bij de aankoop van een multifunctionele keukenrobot is dat je aandacht besteedt aan de beschikbare ruimte. Een keukenrobot neemt namelijk veel ruimte in beslag.

Wanneer je bijvoorbeeld gaat voor een standaard model dan krijg je er vaak kloppers en kneedhaken bij die je gemakkelijk en snel weer kunt opbergen. Bij de apparaten die nog iets meer opties hebben krijg je er, afhankelijk van het toestel, ook raspschijven en snijschijven bij. Sommige toestellen zijn ook voorzien van een blender en van een citruspers.

Kortom, alles is vooral afhankelijk van het type keukenrobot dat je wenst. In regel is het zo dat hoe meer opties je wilt, hoe meer accessoires je er zal bijkrijgen en dus hoe meer plaats je zal moeten voorzien in jouw keuken. Houd er rekening mee dat een keukenrobot met meer toebehoren daarom niet meteen meer weegt dan een standaard model. Het basismodel bijvoorbeeld dat enkel kan kneden en mengen heeft minder toebehoren maar weegt zwaarder door de grotere kom en de zwaardere motor.

Prijs

Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve keukenrobot dan moet je toch al rekening houden met een prijs die kan variëren van 60 euro tot 850 euro of in sommige gevallen ook wel meer dan 1000 euro. Uiteraard is alles afhankelijk van wat je met het toestel tracht te bereiken en hoeveel geld je bereid bent om aan dit product te geven.

In het algemeen is het zo dat een toestel met meer opties vaak ook wel net iets duurder zal zijn dan een meer standaard model. Het is dus aan te raden om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Let ook op leuke promoties en misschien kun je daar wel een leuke en degelijke multifunctionele keukenrobot aanbieding tegenkomen. Bekijk indien mogelijk ook zoveel mogelijk reviews van kopers die het product reeds aangekocht hebben en op die manier heb je meer zekerheid betreffende een bepaald toestel.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES