Beste kurkuma

Laatste update: 04.12.22

 

Kurkuma’s test van 2022

 

Wil je eens een geheel nieuw gerecht uitproberen in de keuken? Dan hoef je niet meteen alle ingrediënten te vervangen. Door te koken met kurkuma of geelwortel kun je een gerecht net dat tikkeltje specialer en apart gaan maken. Waar wacht je nog op? Probeer het lekker even uit en zie of het iets voor jou is of niet. Indien je niet meteen weet wat nu de beste kurkuma producten zijn, dan kunnen wij jou vast en zeker wel even een handje helpen. Zo zou je kunnen kiezen voor het product Nutrikraft 125 g. Met behulp van dit product is het vanaf nu mogelijk om eender welk gerecht of shake net dat beetje smaakvoller en pittiger te maken. Door te kiezen voor de Arkocaps Capsules kies je voor één van de goedkope kurkuma producten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kurkuma Reviews – Top 5

 

 

Sommige mensen houden nu eenmaal van goed gekruide gerechten. Als je graag je vrienden en familie eens wilt verrassen met typische smaken uit India dan moet je zeker kurkuma aankopen. Uiteraard moet je enkel voor de beste kurkuma gaan. Neem daarom zeker een kijkje in de topproducten die wij voor jou geselecteerd hebben.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Nutrikraft 125 g

 

Goed gekruide gerechten smaken vaak veel beter. Vanaf nu kun jij met de kurkuma van Nutrikraft al jouw maaltijden en zelfs shakes nog beter afkruiden. Bovendien is er niets aan de kurkuma toegevoegd waardoor het volledig natuurlijk is.

Als je dol bent op de Indiase of Thaise keuken dan heb je met dit product een echte kurkuma aanbieding gevonden. Het kruidenmengsel heeft een gele kleur en een tropische kruidensmaak. Het is best dat je het zo koel en donker mogelijk probeert te bewaren.

Op dit moment zijn er slechts twee beoordelingen bij dit product geschreven. Toch zijn beide kopers echter wel helemaal overtuigd van de kwaliteit van dit product. Bovendien voldoet het volledig aan de verwachtingen en roept het bij één van de kopers herinneringen op van de reis naar India. Het product gaat ook lang mee en is daardoor heel duurzaam.

Kun je ook genieten van een heerlijke gerechtje en maak je het bovendien ook graag zelf klaar? Dan kan het een goed idee zijn om eens te werken met kurkuma. Kurkuma biedt niet alleen heel wat kleur aan het gerecht maar zorgt ook voor veel smaak. Laten we alvast even op zoek gaan naar de populairste kenmerken van dit Nutrikraft product.

 

Voordelen: 

Natuurlijk: je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele chemische toevoegingen en dergelijke aangezien deze kurkuma op geheel natuurlijke wijze tot stand is gekomen.

Gebruiksgemak: je kunt de kruiden niet alleen in een heerlijke gerecht gebruiken maar ook toevoegen aan tal van shakes en sapjes.

Prijskaartje: het is misschien niet meteen het product met de laagste prijs maar toch lijkt het prijskaartje alvast bijzonder goed mee te vallen.

Design: de kurkuma wordt geleverd in een stevige en aantrekkelijke verpakking, heeft een opvallende gele kleur en dromerige tropische kruidensmaak.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper is niet helemaal overtuigd en vindt het product ook niet zo speciaal.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Arkocaps Capsules

 

Als je op zoek bent naar goedkope kurkuma’s dan ben je met de kurkuma capsules van Arkocaps zeker aan het juiste adres. Doordat de capsules van plantaardige oorsprong zijn, bevatten ze helemaal geen toevoegingen zoals kleur en smaakstoffen.

Het is aan te raden om de kurkuma capsules driemaal per dag in te nemen en dit bij voorkeur telkens tijdens de maaltijd. Zorg er ook voor dat je de capsules met voldoende water inneemt. Bovendien zijn de capsules glutenvrij waardoor ook mensen met een glutenallergie deze voedingssupplementen zonder problemen kunnen innemen.

Wij kunnen jou jammer genoeg geen verder advies geven over dit product omdat er nog geen beoordeling werd geplaatst. Je hoeft uiteraard geen schrik te hebben want dit wil niet meteen zeggen dat het om een product van slechte kwaliteit gaat. Het is perfect mogelijk dat het product nog vrij recent is.

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan kurkuma? Of beschik je misschien over een beperkt budget? Of heb je nog nooit kurkuma geprobeerd en ben je wel benieuwd naar de smaak ervan? Dan lijken deze capsules van het bekende, en misschien wel het beste merk Arkocaps alvast een goede aanbeveling te zijn.

 

Voordelen: 

Plantaardig: het grote pluspunt van deze kurkuma capsules is dat ze op een geheel natuurlijke wijze tot stand gekomen zijn. Het zijn dus als het ware plantaardige capsules zonder eventuele chemische toevoegingen.

Werkwijze: je mag tot maximaal 3 capsules per dag innemen. Let er wel op dat je dit steeds doet tijdens een maaltijd.

Glutenvrij: deze kurkuma capsules zijn verder ook nog eens helemaal glutenvrij en daardoor ideaal voor gebruikers die te kampen hebben met een glutenallergie.

 

Nadelen:

Als we op zoek gaan naar de mening van klanten dan komen we tot op heden alleen maar positief advies over dit product tegen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Aov 811

 

Dankzij de kurkuma van het merk AOV kun jij er vanaf nu voor zorgen dat je huid en gewrichten zo goed mogelijk ondersteund worden. Bovendien helpen deze capsules ook de bovenste luchtwegen zoals de keel extra te ondersteunen.

De capsules bestaan uit een pure vorm van kurkuma waaraan een klein beetje zwarte peper werd toegevoegd. Op die manier wordt het natuurlijke afweersysteem van de lichaamscellen nog eens extra ondersteund.

Doordat er nog geen enkele review geplaatst is van mogelijke kopers kunnen wij jou jammer genoeg geen verdere uitleg hierover geven. Dit doet ons vermoeden dat het wel eens om een nieuw product zou kunnen gaan. Het kan ook zijn dat het voor sommige kopers net iets te prijzig is. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken want misschien is dit wel het product dat volledig aan jouw verwachtingen voldoet. Probeer het dus zeker uit en wees de eerste in het plaatsen van een beoordeling.

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de Aov 811 kurkuma capsules. Deze worden jou aanbevolen door het al dan niet bekende merk AOV en worden geleverd in een opvallende groen doosje. Laten we even bekijken wat nu precies de voordelen en de nadelen zijn van dit product.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze kurkuma capsules zijn alvast een bijzonder goede aanbeveling indien jij je huid en gewrichten zoveel mogelijk ondersteuning wilt bieden.

Samenstelling: de capsules bestaan in eerste instantie vooral uit een behoorlijk grote hoeveelheid van kurkuma. Vervolgens werd dit aangevuld met een bepaalde hoeveelheid zwarte peper.

Zwarte peper: de zwarte peper die bij de kurkuma werd gemengd zorgt voor een optimale ondersteuning van het natuurlijke afweersysteem van de cellen in ons lichaam.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: het is duidelijk niet meteen het product met de laagste prijs. Het is dus mogelijk dat de hoge prijs voor sommige klanten als een struikelblok wordt ervaren.

Koop bij bol.com (€36.99)

 

 

 

 

4. Mannavital Platinum 

 

Als jij op zoek bent naar een goed voedingssupplement om aan jouw gezonde en evenwichtige levensstijl toe te voegen denk dan zeker aan de Mannavital kurkuma capsules.

De capsules zijn een soort van kruidenpreparaat dat gebaseerd is op kurkuma. Kurkuma kun je niet alleen gaan gebruiken in jouw gerechten maar is ook heel effectief op vlak van gezondheid. Zo is het bijvoorbeeld een goede ontstekingsremmer maar helpt het ook het hart- en vaatstelsel en de hersenfunctie te ondersteunen. Het is aan te raden om afhankelijk van je gewicht één tot twee capsules per dag in te nemen.

Doordat er nog geen beoordelingen geplaatst zijn, kunnen wij jou jammer genoeg geen verder advies geven hierover. Het is bijvoorbeeld perfect mogelijk dat verschillende kopers het product reeds in hun bezit hebben maar gewoon nog niet de tijd genomen hebben om een review te plaatsen.

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar een degelijk product op basis van kurkuma. Met de Mannavital Platinum kies je voor een weloverwogen voedingssupplement dat gebaseerd op kurkuma. Houd er rekening mee dat het geen maaltijdvervanger is, maar een bijdrage aan een gezonde levensstijl.

 

Voordelen: 

Samenstelling: de capsules zou je kunnen vergelijken met één of ander kruidenpreparaat waarbij het grootste bestanddeel kurkuma bedraagt.

Effectief: de capsules leveren niet alleen een bijdrage als ontstekingsremmer maar bieden ook heel wat ondersteunen op het gebied van het hart- en vaatstelsel.

Hoeveelheid: afhankelijk van zowel je leeftijd alsook je gewicht, kun je tot maximaal 2 capsules op 1 dag innemen, weliswaar telkens in combinatie met een gezonde en evenwichtige maaltijd.

 

Nadelen:

Formaat: voor mensen die het product willen uitproberen, kan het handig zijn indien deze kurkuma capsules ook in een beperkte hoeveelheid beschikbaar worden gesteld.

Koop bij bol.com (€26.01)

 

 

 

 

5. Vitotaal 45 Capsules

 

Als je op zoek bent naar een goed voedingssupplement op basis van kurkuma dan kun je zeker en vast eens een kijkje nemen tussen de capsules van het merk Vitotaal.

Kurkuma kun je niet alleen gebruiken om jouw maaltijden een extra boost te geven maar wordt ook gebruikt op vlak van gezondheid. Zo is het niet alleen goed voor je hart en leverfunctie maar helpt het ook om voedsel beter te gaan verteren. Houd er wel rekening mee dat je de capsules niet als een volwaardige maaltijd kunt zien maar je ze altijd in combinatie met een gezonde en evenwichtige levensstijl moet combineren.

Dit product heeft momenteel nog geen enkele beoordeling ontvangen. Dit wil niet zeggen dat het product van slechte kwaliteit is. Het kan zijn dat verschillende personen het voedingssupplement reeds aangekocht hebben en er ook heel erg tevreden over zijn maar gewoon nog geen beoordeling hebben geplaatst.

Ons rijtje in deze top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met de Vitotaal 45 Capsules. Het product wordt aangeraden als je bijvoorbeeld vaak last hebt van krampen. De capsules, gebaseerd op een goede dosis kurkuma zorgen namelijk voor een gezonde darmfunctie. Hieronder alvast een overzicht van de belangrijkste positieve en negatieve eigenschappen.

 

Voordelen: 

Effectief: de kurkuma capsules zijn daarnaast ook ideaal om de hart en leverfuncties te ondersteunen.

Inname: de capsules zijn makkelijk in combinatie met water en een gezonde maaltijd in te nemen. Houd rekening met je leeftijd en je gewicht.

Prijskaartje: ook de prijs van het product lijkt bijzonder goed mee te vallen.

 

Nadelen:

Verpakking: het is mogelijk dat de verpakking niet iedereen meteen zal aanspreken om het product te kopen.

Koop bij bol.com (€14.48)

 

 

 

 

Kurkuma’s koopgids

 

Als je vaak in de keuken bezig bent dan is het normaal dat je graag wat nieuwe dingen uitprobeert. Misschien kan het een idee zijn om eens te koken met geelwortel? Dit wordt ook wel kurkuma genoemd. Toch biedt kurkuma ook heel wat voordelen op vlak van gezondheid die je zeker niet kunt negeren. Wanneer je de beste kurkuma’s wilt aankopen, dan kun je daar zeker rekening mee houden. Verder zul je ook wel merken dat er onderscheid is wat betreft het prijskaartje. Probeer daarom zoveel mogelijk aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Wat is kurkuma

Je zult misschien wel al eens de term kurkuma horen vallen hebben en misschien weet je ook wel dat het vaak in de keuken gebruikt wordt. Toch biedt kurkuma heel wat meer mogelijkheden dan je zou denken. Daarom is het toch wel een goede aanbeveling dat je eerst goed weet wat kurkuma nu precies is.

Kurkuma wordt ook wel geelwortel genoemd en is afkomstig uit het verre India. Eigenlijk is kurkuma gewoon de wortel die afkomstig is van een groene plant ook wel de “Curcuma Longa” genoemd. Je zou de vorm eventueel een beetje kunnen vergelijken met de vorm van gember. Toch is kurkuma net iets kleiner van vorm en qua kleur meer in de richting van oranje en bruin.

Je kunt kurkuma vers aankopen in natuurwinkels of op gelijk welke biologische markt. Indien je geen verse geelwortel vindt, dan kun je altijd de poedervorm aankopen. Indien je toch verse kurkuma gevonden hebt en je wilt die zelf thuis raspen, dan raden wij je wel aan om eventueel speciale handschoentjes te dragen. Je zult namelijk merken dat je handen vrij snel geel worden en dit gaat er dan niet zo gemakkelijk vanaf.

 

De smaak

Zoals we in het voorgaande stukje reeds vermeld hebben, heeft de kurkuma qua vorm heel wat weg van gember. Niet alleen qua vorm maar ook qua smaak zul je merken dat er een verband is tussen kurkuma en gember. Toch zul je merken dat het niet helemaal smaakt zoals pure gember. Kurkuma smaakt eerder een beetje mild bitter maar toch voldoende kruidig. Naast gember zou je de smaak van kurkuma eventueel ook kunnen vergelijken met de typische smaak van mosterd. En dit zal ook niet verwonderen aangezien er in heel wat mosterdsoorten kurkuma aanwezig is.

Ook in kerriepoeder is er een bepaalde hoeveelheid kurkuma aanwezig. Toch heeft kerriepoeder nog net ietsje meer die typische kerriesmaak natuurlijk. Indien je niet meteen kurkuma in huis hebt, dan zou je eventueel saffraan kunnen gebruiken. De smaak van saffraan is misschien wel iets milder dan de smaak van kurkuma maar het zorgt dan weer wel voor die typische gele kleur. Net zoals je ook bij kurkuma krijgt.

 

Kurkuma en gezondheid

Kurkuma of geelwortel kun je eigenlijk voor verschillende doeleinden gebruiken. De meeste mensen zullen het hoofdzakelijk kennen als een soort van kruid dat vaak door hobbykoks en chef koks gebruikt wordt. Het brengt je gerecht op smaak en zorgt voor die typische gele kleur. Daarnaast biedt kurkuma ook heel wat mogelijkheden op vlak van gezondheid. Zo kan kurkuma echt een heel goed middeltje zijn in de strijd tegen overtollige kilo’s. De stof die in kurkuma aanwezig is, “curcumine” gaat er eigenlijk voor zorgen dat vetcellen niet verder kunnen groeien. Daarnaast werkt het ook nog eens ontstekingsremmend waardoor het ideaal zou kunnen zijn als je last hebt van reuma of andere chronische ontstekingen aan de botten.

Kurkuma kan ook een belangrijke rol spelen in de strijd tegen de ziekte Alzheimer en zelfst tegen botontkalking. In combinatie met de ontstekingsremmende werking van kurkuma zou mogelijks ook botontkalking kunnen worden tegengehouden. Kurkuma kan ook een invloed uitoefenen op je cholesterol en zorgt ervoor dat je bloedvaten schoon blijven. En misschien wel het belangrijkste is dat het ook heel wat positieve invloeden met zich meebrengt in de strijd tegen kanker.

Het prijskaartje

Kurkuma kun je in heel wat vormen aankopen en hoofdzakelijk dit zal dan ook een bepaald prijskaartje met zich meebrengen. Het is mogelijk om kurkuma vers aan te kopen of in een soort van gemalen poeder. Maar het is ook een optie om kurkuma in voedingssupplementen aan te kopen. En juist daar merken we heel wat prijsverschillen op. Zo zijn er heel wat goedkope kurkuma’s van ongeveer 8 euro maar je hebt ook de duurdere varianten die wel 30 euro kunnen kosten of zelfs meer.

Bedenk daarom eerst goed wat je precies wilt aankopen en waarvoor je het wilt gebruiken. Met welk doel wil je kurkuma aankopen. Daarnaast lijkt het ons een goed idee om de promoties die er zijn zoveel mogelijk in de gaten te houden. Wie weet kun je op die manier wel een leuke kurkuma aanbieding spotten die volledig aan jouw wensen voldoet.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES