Beste koeltas

 

Koeltassen test van 2024

 

Als je op zoek gaat naar een degelijke koeltas dan is het belangrijk dan is het aangewezen om het gebruiksgemak voor ogen te houden. Zo heb je heel wat koeltassen die ontworpen zijn om flesvoeding in te bewaren. De Medela 2001756 is daarvan een uitstekend voorbeeld en een kwalitatief hoogstaand product. Bovendien krijg je er meteen ook 4 flesjes bij die elk een inhoud hebben van 150 ml. Zo hoef je deze zelf niet meer aan te kopen. Daartegenover staat de Packaway 4 Laags Geïsoleerde Koeltas die geleverd wordt inclusief 4 aparte koelelementen met elk een inhoud van 200 ml.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Koeltas Reviews – Top 5

 

 

Een koeltas is heel handig als je vers voedsel wilt bewaren of je lunch koel wilt houden wanneer je het meeneemt op weg naar kantoor. Je kunt een grote koeltas gebruiken om te picknicken of een klein model om babyspullen mee te nemen. De volgende vijf koeltassen zijn handig in gebruik en hebben goede commentaren ontvangen van andere kopers. Kies er de beste koeltas uit die aan jouw wensen voldoet.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Medela 2001756

 

Deze koeltas van Medela is speciaal vervaardigd om moedermelkflesjes in te bewaren. Zo kun je als ouder de moedermelk koel houden terwijl je onderweg bent. De koeltas wordt geleverd met 4 flesjes die elk een inhoud van 150 ml hebben. Zo hoef je deze zelf niet meer aan te schaffen.

Je krijgt ook een koelelement bij het product die gevormd is naar de tas zodat het niet teveel plaats inneemt en de flesjes goed koel houdt. De binnenbekleding van de tas is daar ook op afgestemd.

Het enige nadeel voor enkele koper is de hoge prijs. Voor de rest zijn de meesten heel tevreden over de kwaliteit van deze koeltas en vinden ze het heel handig om moedermelk mee te vervoeren. De melk blijft mooi koel en de kas heeft een mooi design, dankzij de zwarte kleur wordt de tas ook niet zo vlug vuil.

Als je zwanger bent of net bevallen bent dan kan deze koeltas van Medela misschien wel iets voor jou zijn. Op die manier kun jij de flesjes van je kindjes altijd veilig en goed bewaren. Het is misschien niet meteen de meest goedkope koeltas aangezien het niet over de laagste prijs beschikt, maar toch merken we dat de kopers heel tevreden zijn. We zouden zelfs durven stellen dat het misschien wel tot de populairste koeltassen uit onze lijst behoort.

 

Voordelen: 

Ontwerp: de koeltas biedt voldoende ruimte om 4 flesjes in te bewaren. Elk flesje heeft een inhoud van ongeveer 150 ml.

Toebehoren: wanneer je de koeltas besluit aan te kopen dan krijg je er de 4 flesjes meteen ook bij.

 

Nadelen: 

Prijzig: sommige gebruikers vinden de koeltas ondanks de vele voordelen die eraan verbonden zijn, toch net iets te duur.

Medela flessen: het is belangrijk om te beseffen dat enkel de medela flesjes van 150 ml in de koeltas passen. Andere flessen zijn vaak iets te groot en passen er niet goed in.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Packaway 4 Laags Geïsoleerde Koeltas – Lunchtas 30 liter – Zwart

 

Ben je op zoek naar een relatief goedkope koeltas die je makkelijk kunt meenemen wanneer je gaat camperen aan het water? Dan loont het alvast de moeite om dit model van het bekende merk Weve Goods eens even onder de loep te nemen. Hoewel hij niet meteen voorzien is van de laagste prijs behoort hij – afgaande op de positieve reviews en de mooie 4,8 sterren – wel degelijke tot de populairste (Action/ Hema) koeltassen.

De Packaway koeltas is voorzien van een behoorlijk ruim koelgedeelte van 28 x 40 x 28 cm wat resulteert in een netto inhoud van 30 liter. Dit koelgedeelte wordt verder aangevuld met een bijkomend voorvak van 37 bij 21 én 2 aparte zijvakken. Dit maakt de koeltas uitermate geschikt om blikken van 70 x 25 cl of 60 x 33 cl probleemloos in op te bergen. 

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want bij aankoop van deze koeltas worden overigens ook nog eens 4 koelelementen van 4 x 200 ml meegeleverd. Na gebruik kun je de koeltas eenvoudig dichtvouwen waardoor je ruimte bespaart wanneer je deze ergens veilig wilt opbergen. Kortom, een toppertje dat tegen een correct prijskaartje wordt aangeboden.

 

Voordelen: 

Materiaal: terwijl de buitenkant van de tas voornamelijk uit duurzaam waterafstotend materiaal vervaardigd blijkt, bestaat het koelvak uit een dikke laag PEVA folie.

Opvouwbaar: na gebruik kun je de tas zonder problemen in elkaar vouwen waardoor je heel wat ruimte bespaart tijdens het opbergen.

Koelelementen: bij aankoop van deze koeltas worden overigens 4 aparte koelelementen met een inhoud van elk 200 ml aangeboden.

Draagcomfort: ga je binnenkort camperen bij de boer en ben je op zoek naar een stevige koeltas die voorzien is van voldoende comfort? Dan is dit model een schot in de roos; voorzien van een verstelbare schouderband met bijbehorend dubbel draag handvat.

 

Nadelen: 

Slechte kwaliteit: hoewel de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk overtuigd is van de aangeboden kwaliteit, lijkt een enkele koper dat jammer genoeg niet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Brisby 4 Laags Geïsoleerde Koeltas – Lunchtas 1.5 liter – Dinosaurus

 

Mag het allemaal toch net iets compacter en misschien wat vrolijker zijn? Dan lijkt de Brisby 4 laags geïsoleerde koeltas – van het gelijknamige merk Brisby – alvast een goede aanbeveling te zijn. Deze kleine koeltas wordt gekenmerkt door een netto inhoud van 1,5 liter en is daardoor uitermate geschikt om als lunchtas te worden gebruikt. Dankzij het vrolijke dinosaurus design, is de tas bovendien extra aantrekkelijk voor jonge kindjes.

Net zoals het voorgaande toppertje werd ook hier voor de buitenkant gekozen voor waterafstotende materialen terwijl het koelvak aan de binnenkant uit PEVA folie bestaat. De tas biedt voldoende capaciteit om 4 boterhammen en een blikje van 33cl veilig in op te bergen.

Het gebruiksgemak van deze mini koeltas wordt verder aangevuld met een stevige dubbel draag handvat en een gratis meegeleverd koelelement van 100 ml. Na gebruik kun je de tas eenvoudig opvouwen waardoor je extra ruimte bespaart tijdens het opbergen ervan. Ondanks de vele positieve commentaren, lijkt één koper de tas toch wel net iets te klein te vinden en bijgevolg minder geschikt om te gaan camperen.

 

Voordelen: 

Koelvak: het koelvak kent een totale afmeting van 5 x 21 x 15 cm wat resulteert in een netto inhoud 1,5 liter.

Budgetvriendelijk: hoewel het hier niet meteen om een aanbieding gaat, lijkt de prijs in verhouding tot de geleverde kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid correct.

Draagcomfort: de tas is uitgerust met een dubbel draag handvat dat bijdraagt aan het uiteindelijke comfort.

 

Nadelen: 

Te klein: ondanks dat aangegeven wordt dat het een kleine koeltas betreft, lijkt één koper toch wel geschrokken van de compactheid ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Coleman 19l Grijs

 

De Coleman koeltas is extra stevig en heeft een inhoud van 19 liter. De binnenkant van de koeltas is gemaakt van kunststof en kun je eenvoudig verwijderen. Je hebt plaats om wel 24 blikjes koel te houden en aan de voorkant is de tas nog uitgerust met een extra voorvak.

Ook aan de zijkanten en onder het deksel beschik je over extra vakken om producten in te bewaren en wanneer je de tas niet gebruikt kun je het makkelijk opvouwen. De draagriem van de tas is verstelbaar en het deksel kun je eenvoudig sluiten met de ritssluiting.

Volgens de gebruikers is de kwaliteit van deze koeltas top. Het product is heel handig en met enkele koelelementen kun je voor een lange tijd je voedsel of drank koel houden. Het enige wat ontbreekt voor enkele kopers is een handgreep aan de bovenkant, de tas heeft enkel een draagriem.

Ben je van plan om binnenkort een paar dagen naar de zee te trekken met het volledige gezin, dan is deze koeltas van Coleman misschien wel iets voor jou. Dit model heeft een inhoud van maar liefst 19 liter. Je hoeft dus helemaal geen schrik te hebben dat je niet voldoende drank of eten in de koeltas zult kunnen bewaren.

 

Voordelen: 

Kleur: deze koeltas kun je bekomen in 3 verschillende kleuren. Zo kun je kiezen tussen rood, blauw of grijs.

Inhoud: dit model heeft een inhoud van maar liefst 19 liter wat overeenkomt met ongeveer 24 blikjes frisdrank bijvoorbeeld. De binnenkant die gemaakt is uit kunststof kun je er trouwens ook uithalen.

Veiligheid: de koeler is niet alleen antibacterieel maar bezit ook enkele productbeschermende kenmerken. Op die manier krijg je geen last van schimmel en vervelende geurtjes.

 

Nadelen: 

Handvat: de tas is enkel voorzien van een grotere draagriem die je om je schouder kunt hangen. Sommige kopers hadden toch ook nog graag een kleiner handvat gehad.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Campingaz Fold ‘n Cool

 

Deze koeltas heeft een inhoud van 30 liter dus je kunt er wel tot 9 flessen van anderhalve liter in meenemen. De koeltas is uitgerust met een goede isolatie en kun je makkelijk dragen met de draagriem. Denk er wel aan dat deze koeltas nogal zwaar kan zijn als het volledig gevuld is.

Je beschikt verder nog over een voorvak om kleine voorwerpen in te bewaren en je kunt de tas makkelijk opvouwen wanneer het leeg is. De tas sluit je eenvoudig door de rits dicht te trekken en daarna kun je een klep erover dichtslaan.

De kopers zijn tevreden over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van deze koeltas aanbieding. Het artikel is handig in gebruik want je kunt er veel spullen in meenemen en ze blijven lang koel dankzij de goede isolatie.

Als je liever niet zoveel geld wilt spenderen maar toch een degelijke koeltas wilt aankopen, dan loont het misschien wel de moeite om dit product van Campingaz eens aandachtig te bekijken. In vergelijking met de 4 voorgaande koeltassen, heeft dit model wel degelijke de laagste prijs. En juist daarom zou het ook wel eens de populairste koeltas kunnen zijn.

 

Voordelen: 

Prijskaartje: deze koeltas zou je zomaar tussen de goedkope koeltassen kunnen vinden.

Inhoud: dit model is beschikbaar in verschillende formaten. Je kunt kiezen uit een koeltas met een inhoud van 5 liter. Maar er zijn ook modellen met 10 liter of zelfs met 20 liter.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: slechts enkele kopers vinden de kwaliteit van de koeltas niet wat ze hoort te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Koeltassen koopgids

 

Stel dat je een namiddag naar zee gaat of een weekje gaat kamperen. Dan is het belangrijk dat je etenswaren en drank goed bewaard blijven. Een koeltas kan hier dan een oplossing bieden. Als je wilt kiezen uit de beste koeltassen dan is het een aanbeveling om te denken aan de inhoud en het gebruiksgemak. Maar je kunt ook kijken naar de kostprijs en de opties als je de aanbiedingen gaat vergelijken.

Gebruiksgemak

Een koeltas kun je voor heel wat zaken gebruiken aangezien het eigenlijk een mini koelkast is. Doordat het dus vrij compact is van formaat en relatief weinig weegt, kun je de tas ook gemakkelijk verplaatsen. Je kunt ze dus snel en handig van de ene plaats meenemen naar de andere plaats. En dankzij de koeltas kun jij op eender welk moment van de dag genieten van een lekker hapje en een drankje. Zo kun je de tas meenemen als je besluit om een namiddagje naar zee te gaan.

Uiteraard kun je de tas ook gebruiken als je op kampeertrip gaat met vrienden. Afhankelijk van de periode die je besluit weg te blijven kun je een groter of kleiner model uitkiezen. Maar je kunt een koeltas nog voor zoveel meer gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die de tas meenemen naar het werk of naar school. Je kunt er je lunch goed in bewaren en op die manier blijft het gewoon lekker vers.

Als je binnenkort mama wordt en je besluit om borstvoeding te geven, of wanneer je al borstvoeding geeft dan weet jij ook dat het belangrijk is dat de melk altijd vers en gekoeld staat. Als je op uitstap gaat dan kun jij die moedermelk gemakkelijk meenemen door een koeltas te gebruiken. Je merkt dat er dus heel wat situaties zijn waar je een koeltas kunt gebruiken.

 

Het volume van de koeltas

Het lijkt misschien niet zo relevant maar toch is het belangrijk om aandacht te besteden aan het volume van de tas. Er zijn namelijk modellen die iets groter zijn dan andere . Zo heb je tassen met een inhoud van rond de 30 liter maar je hebt er ook met meer inhoud of juist met minder inhoud. Daarom is het goed om rekening te houden met wat je juist zelf allemaal wilt. Je kunt eventueel ook altijd een bedrag voorop stellen want er zullen goedkope koeltassen zijn maar ook duurdere exemplaren.

Je kunt aandacht besteden aan het doel van de tas. Als het de bedoeling is om ze zo nu en dan eens te gebruiken om een namiddagje naar het  strand of park te gaan, dan hoef je zeker niet voor het grootste model te gaan. Dan is een kleine of middelgrote tas ruimschoots voldoende. Stel dat je een week gaat kamperen dan is het uiteraard aan te raden een tas met een groter volume aan te kopen. Zo kun jij voldoende eten en drank meenemen om de volledige week door te komen.

Het is daarnaast ook goed dat je kijkt naar het aantal personen. Het is niet hetzelfde als je een weekje weg bent met twee personen of met vijf. Hoe meer personen hoe meer het aan te raden is om voor een grote koeltas te gaan. Als je de tas enkel en alleen voor jezelf gebruikt als lunchbox dan hoef je uiteraard geen tas aan te kopen met een inhoud van 60 liter. Houd er rekening mee dat je bij een koeltas ook de koelelementen moet meerekenen. Deze nemen een bepaalde ruimte in.

De mogelijkheden en de kostprijs

Je zult in je zoektocht naar de voor jou ideale koeltas ook heel wat modellen zien met iets meer of juist minder opties. Een tas met iets meer opties zal misschien niet meer tussen de goedkope koeltassen te vinden zijn. Toch kan het altijd gebeuren dat je een koeltas aanbieding tegenkomt die volledig aan jouw wensen voldoet.

Er zijn heel veel tassen, vaak de iets grotere, die zijn onderverdeeld in verschillende compartimenten. Op die manier kun je je drank van je etenswaren gaan scheiden. Dit kan altijd wel een nuttige optie zijn als je daarvoor kiest. Heel veel recente koeltassen zijn ook voorzien van een verstelbare draagriem. Zo kun jij de draagriem helemaal aanpassen aan wat voor jou het comfortabelste draagt. Verder zul je merken dat je ook uit heel wat leuke designs en kleuren kunt kiezen. Het is moeilijk om geen draagtas te vinden die volledig naar jouw smaak gemaakt is.

Kortom er zijn heel wat mogelijkheden op de markt te vinden. Als je het even allemaal niet meer weet omdat er zoveel informatie op je afkomt, kun je de beoordelingen van gebruikers eens doornemen. Hier kun je vaak heel wat informatie uit halen. Zo kun je te weten komen of een bepaald product echt wel iets voor jou is of juist niet.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES