Beste kleine koelkast

 

Kleine koelkasten test van 2024

 

Een kleine koelkast kan best wel handig zijn als je bijvoorbeeld een camper hebt. Of ook gewoon wanneer je op een klein appartementje woont en niet veel ruimte ter beschikking hebt. Om het voor jou allemaal iets makkelijker te maken, zijn we op zoek gegaan naar de 3 beste kleine koelkasten van het moment. Zo is de Medion MD 37115 kleine koelkast een echte aanrader. Het toestel is zelfs voorzien van een handig vriesvak waarin je voedsel en ingrediënten langer vers kunt houden. Met de Primo FR1-WS kleine koelkast kun je rekenen op een waardig alternatief. Het toestel heeft een maximale inhoud van ruim 46 liter waarbij het vriesvak over een volume van 4 liter beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kleine koelkast reviews – top 5

 

 

Heb je weinig plaats in je keuken maar wil je toch je producten vers en koel bewaren? Koop dan een kleine koelkast die weinig plaats inneemt en waar je je producten zoals groenten en vlees kunt in bewaren. Wij hebben vijf verschillende toestellen vergeleken op basis van online reviews van kopers dus lees gerust verder en kies er zelf de beste kleine koelkast uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Medion MD 37115

 

Deze kleine koelkast met vriesvak is ideaal voor mensen die weinig ruimte hebben. Door de kleine afmetingen past hij bijna overal. Het toestel heeft een inhoud van 46 liter waarvan 41 liter in het koelvak en 5 liter in het vriesvak. Het is verder ook nog een energiezuinig apparaat dankzij de gunstige energieklasse.

Dit is geen kleine inbouw koelkast dus je kunt het overal meenemen en aansluiten. Het heeft een laag geluidsniveau en de je kunt de koelkastdeur aan beide kanten monteren. De voetjes onderaan de koelkast zijn in hoogte verstelbaar en het beschikt over een regelbare thermostaat en ontdooifunctie.

De online reviews geven een positief advies over deze kleine koelkast aanbieding. De kopers zijn tevreden over de topkwaliteit van dit toestel en vinden het ook duurzaam. Het is een stille koelkast die goed koelt en handig om mee te nemen naar een camping of in de caravan.

Met deze kleine koelkast van het bekende merk MEDION haal je zeker een degelijk en duurzaam exemplaar in huis. Het is werkelijk ideaal als je niet zo heel veel ruimte beschikbaar hebt om een groter model te plaatsen. Zo kun je toch nog heel wat voedsel zo lang mogelijk vers houden.

 

Voordelen: 

Formaat: dit is een extra kleine koelkast die werkelijk geschikt is voor personen die bijzonder weinig ruimte hebben. Door het kleine formaat kun je de koelkast vrij snel ergens tussen plaatsen. Dit is ook ideaal om in de kampeerwagen te plaatsen.

Inhoud: deze handige koelkast beschikt over een totaal volume van 46 liter. Hierbij heeft het koelvak een volume van 41 liter en het vriesvak een volume van 5 liter.

Milieuvriendelijk: het apparaat beschikt over een gunstig energielabel waardoor je er zeker kunt van zijn dat het weinig energie verbruikt.

Handig in gebruik: doordat dit geen typische inbouw koelkast is, kun je dit model gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Onderaan de koelkast zijn er kleine voetjes aangebracht die je kunt verstellen. Verder is er ook een thermostaat die je kunt regelen en een ontdooifunctie voorzien.

 

Nadelen:

Werkelijk alle kopers zijn helemaal enthousiast wat het voor ons moeilijker maakt om eventuele nadelen te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Primo FR1-WS

 

Deze Primo koelkast is compact en kun je dus bijna overal plaatsen. De deur van het toestel is omkeerbaar en beschikt zelfs over twee compartimenten om producten in te bewaren. Het apparaat is uitgerust met een regelbare thermostaat en verstelbare voetjes.

De koelkast heeft een inhoud van 46 liter waarvan een vriesvak van 4 liter. Het heeft energieklasse A+ dus is zuinig en heeft een hoogte van 50 cm.

Over dit product staan er enkel maar positieve reviews geschreven. Het is een klein en compact toestel die bijna overal past en het heeft veel binnenruimte om producten in te bewaren. Het toestel is van goede kwaliteit voor een aanvaardbare prijs en velen zijn tevreden dat je de deur kunt omdraaien van richting. Het apparaat koelt goed en het kleine vriesvakje is een extra pluspunt.

Ook met de Primo koelkast haal je een degelijk model in huis. Bovendien is het niet alleen energiezuinig maar is het ook één van de goedkopere modellen uit onze lijst. Bekijk daarom alvast eens de voor- en nadelen ervan zodat je een beter beeld krijgt van deze koelkast.

 

Voordelen: 

Comfort: je zult meteen merken dat de deur van deze kleine koelkast helemaal omkeerbaar is. Verder kun je in de deur nog heel wat producten opbergen.

Handig in gebruik: net zoals het voorgaande toestel, beschikt ook deze koelkast over verstelbare pootjes. Verder is er ook een thermostaat voorzien die je kunt regelen en instellen.

Capaciteit: de totale inhoud van de koelkast bedraagt 46 liter waarvan het vriesvak een inhoud heeft van 4 liter.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: voor één koper voldoet deze koelkast niet helemaal aan het verwachtingspatroon.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Exquisit KB 05 A+

 

De Exquisit KB05 is een barmodel koelkast die ideaal is voor plaatsen met weinig ruimte zoals bijvoorbeeld een studentenkamer of in je slaapkamer. Het is een compact toestel die bijna overal past met een koelinhoud van 46 liter.

De koelkast heeft energieklasse A+ dus je hoeft je geen zorgen te maken over je energieverbruik. Je hoeft het apparaat wel handmatig te ontdooien. Het toestel heeft een geluidsniveau van 42 dB maar beschikt niet over de no frost functie.

De kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit van deze kleine koelkast aanbieding en vinden het een voordelige koop maar toch zijn er enkelen die het toestel te prijzig vinden. Het is een duurzaam apparaat die goed koelt. Eén koper vindt de koelkast te kwetsbaar en een andere koper vindt dat het teveel lawaai maakt.

Deze kleine koelkast van het bekende merk Exquisit is eigenlijk een soort van barmodel koelkast. Dit maakt het apparaat bijzonder nuttig om in kamers te plaatsen waar er bijzonder weinig ruimte is. Daardoor zou deze koelkast misschien wel eens tot de populairste exemplaren kunnen behoren om in een studentenkamer te plaatsen.

 

Voordelen: 

Volume: de koelkast beschikt over een totaal volume van maar liefst 46 liter.

Zuinig: je hoeft geen schrik te hebben wat betreft het gebruik. De koelkast kreeg namelijk het energielabel A+ mee waardoor het bijzonder zuinig werkt. Ideaal voor studenten.

 

Nadelen:

Geen no frost functie: doordat deze koelkast niet over de handige no frost functie beschikt, zul je dit apparaat helemaal handmatig moeten gaan ontdooien. Dit zou een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. United Entertainment USB

 

Deze kleine koelkast met USB is ideaal voor op je bureau. Je kunt er 1 blikje van maximum 375 ml in koelen en het werkt via een USB aansluiting.

De kabel heeft een lengte van 1,20 meter en wanneer de deur open staat brandt er een rood LED lampje.

Het is ontworpen in een retro stijl en heeft een zwarte kleur. Dit is een ideaal product voor mensen die veel aan de computer werken en graag een gekoeld drankje bij de hand hebben. Dankzij de lage prijs behoort dit toestel tot de categorie van goedkope kleine koelkasten.

Over dit product zijn nog maar twee reviews geschreven en de commentaren zijn overwegend positief. Het is een degelijk product die groot genoeg is voor één blikje. Het is stevig gebouwd en is dus duurzaam. Het toestel koelt goed maar het duurt wel lang tegen dat je drankje koel is.

Indien je toch wel iets specialer wilt en niet zomaar een kleine standaard koelkast wilt aankopen, dan is het een idee om dit model eens te bekijken. Deze kleine koelkast werkt namelijk door middel van een handige USB aansluiting. Laten we even kijken naar de voor- en nadelen van dit product.

 

Voordelen: 

Prijskaartje: in vergelijking met de andere koelkasten uit de lijst, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs.

Formaat: de koelkast is precies groot genoeg om er een blikje met een inhoud van 375 ml in te koelen. Om de koelfunctie in te schakelen hoef je de koelkast via de USB aan je laptop te koppelen.

Veiligheid: op het moment dat je het deurtje van de koelkast laat openstaan dan zul je merken dat er een rood LED lampje begint te branden.

Handig in gebruik: het toestel komt in combinatie met een snoer die een lengte heeft van 1,20 meter lang. Het is ideaal als je dagelijks heel wat uren aan je computer hoeft te werken. Op die manier heb je altijd een lekker fris drankje bij de hand.

 

Nadelen:

Duur: volgens een kleine minderheid van de kopers duurt het behoorlijk lang eer je drankje helemaal afgekoeld is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Zanussi ZRX51101WA

 

Met de Zanussi ZRX51101WA bespaar je op je energierekening dankzij de zuinige A++ klasse van deze kleine koelkast. Het toestel heeft een hoogte van 51 cm en een koelinhoud van 36 liter. Het apparaat beschikt ook over een vriesruimte van 6 liter en produceert een geluidsniveau van 40 dB.

De kopers zijn heel tevreden over deze kleine koelkast aanbieding. Het toestel produceert weinig geluid en koelt de producten goed. De kwaliteit is top en het apparaat is duurzaam. Het is een compact toestel die ideaal is voor kleine ruimtes of op kantoor.

Toch zijn er ook een paar minpunten. Het vriesvak is heel smal dus je kunt er weinig producten in plaatsen wat helemaal niet praktisch is. Het produceert ook een zacht zoemend geluid die voor lichte slapers nogal irritant zou kunnen zijn.

Op het gebied van elektronische huishoudtoestellen is het merk Zanussi zeker een vaste waarde. Mocht je een rondvraag doen dan zul je merken dat het voor heel wat kopers ook meteen het beste merk is. Alvorens je dit product aankoopt, zullen we daarom maar even kijken naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen: 

Energielabel: je zult merken dat dit toestel bijzonder zuinig werkt dankzij het energielabel A++.

Inhoud: de koelkast beschikt over een totaal volume van maar liefst 36 liter waarvan het vriesvak een inhoud heeft van 6 liter.

Handig in gebruik: het toestel is behoorlijk compact en daardoor ideaal om in een studentenruimte of een kampeerwagen te plaatsen. Daarnaast is het vrijwel geluidloos.

 

Nadelen:

Lawaai: ondanks dat het toestel bijna geluidloos is, vindt een kleine minderheid van de kopers het zacht zoemende geluid behoorlijk vervelend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kleine koelkasten koopgids

 

Een kleine koelkast is perfect om in een bepaalde ruimte te plaatsen waar je enkele kleine producten wilt koel houden. Om een voorbeeld te geven: als je over een “mancave”, een ruimte waar een man z’n spelconsole en andere gadgets bewaart, beschikt dan kun je daar ook een kleine koelkast plaatsen om altijd een fris biertje bij de hand te hebben. Ook deze koelkasten kunnen een vriesvakje hebben en andere belangrijke punten zijn de grootte, de inhoud, de functies, de energieklasse en de prijs.

Met of zonder vriesvakje

De eerste keuze die je moet maken bij het kopen van een kleine koelkast is of je er een vriesvakje bij wilt of niet? Dit is belangrijk want omdat een kleine koelkast al een kleine inhoud heeft zal een vriesvak nog meer inhoud wegnemen. Je kunt dan wel producten invriezen maar je hebt minder plaats om producten te koelen.

Denk er even over na waarvoor je de koelkast wilt gebruiken, in welke ruimte en welke producten je er wilt in plaatsen. Als je de koelkast wilt gebruiken om bepaalde producten in te vriezen dan heb je natuurlijk een vriesvak nodig. Maar meestal wordt een kleine koelkast gebruikt als aanvulling op een grote koelkast en worden er enkele producten in koel gehouden.

 

Grootte en inhoud

Deze twee punten zijn direct met elkaar verbonden. Hoe groter de koelkast, hoe meer inhoud het toestel zal hebben. Omdat we in dit artikel kleine koelkasten bespreken zullen de verschillen meestal niet zo groot zijn, maar het gaat de kopers ook om het detail, een kleine koelkast met een breedte van 45 cm past niet in een plaats van 40 cm breed.

Je moet dus veel meer op de details letten bij het zoeken naar de beste kleine koelkast. Meestal heb je al een plaats in gedachten of wil je de koelkast onder een andere meubel plaatsen. Als dit het geval is moet je de afmetingen nemen van de plaats en je keuze daarop baseren.

De inhoud kun je berekenen naargelang het aantal producten die je erin wilt plaatsen. Veelal wordt een kleine koelkast gebruikt om te vullen met blikjes of flesjes drank. Je kunt berekenen hoeveel inhoud je nodig hebt om een bepaald aantal flesjes in de koelkast te krijgen.

 

Functies van de koelkast

Als je koelkast over een vriesvakje beschikt is het handig dat je een no frost functie hebt. Deze functie zorgt ervoor dat er geen ijs gevormd wordt aan de binnenkant van het vriesvak. Zo hoef je het niet te ontdooien om het schoon te maken.

Een groot voordeel bij de meeste kleine koelkasten is dat ze een laag geluidsniveau hebben. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je last zult hebben van teveel geluid wanneer de koelkast ingeschakeld is.

Bij sommige modellen kun je de deur aan beide kanten monteren zodat je zelf kunt kiezen om de koelkast naar links of naar rechts te openen. Andere modellen beschikken over voetjes aan de onderkant die je kunt verstellen in de hoogte.

Andere nuttige functies zijn een thermostaat waarmee je zelf de temperatuur van de koelkast kunt bepalen. Zo is het zeker nooit te koud of te warm. Sommige koelkasten beschikken zelfs over een ontdooifunctie om ze eenvoudig te kunnen schoonmaken.

Er bestaan zelfs mini koelkasten die je via USB op je computer kunt aansluiten om een blikje of een flesje te koelen.

Energieklasse en prijs

Een kleine koelkast verbruikt veel minder energie dan een gewone koelkast. Toch is het nog altijd een goede aanbeveling om op de energieklasse van het product te letten. Hoe beter de energieklasse, hoe minder kosten voor jou. Je kunt verschillende modellen vergelijken om te weten welk model het minste energie verbruikt, de beste energieklasse is A+++.

Omdat een koelkast meestal altijd aan staat is het daarom een apparaat om in gedachten te houden bij de maandelijkse kosten. Toch is dit niet noodzakelijk het geval met een kleine koelkast, je kunt dit product ook kopen om het slechts op speciale evenementen te gebruiken.

Als je op zoek bent naar goedkope aanbiedingen dan kun je beter eens online kijken naar verschillende producten. Koelkasten zijn meestal goedkoper als je ze online koopt maar je moet het apparaat dan zelf nog installeren en vergeet ook de verzendkosten niet. De service na verkoop kan ook veel minder zijn want er is geen winkel waar je meteen naartoe kunt gaan als je een probleem hebt met je product.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES