5 Beste Inbouw Vaatwassers Test van 2024

 

Inbouw Vaatwassers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een inbouw vaatwasser maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou uiteraard wel graag even een handje helpen. Er zijn heel wat verschillende vaatwassers op de markt gebracht waarvan sommige over iets meer mogelijkheden en opties beschikken. Wij zetten hieronder alvast de 3 best beoordeelde inbouw vaatwassers op een rijtje. Zo zou je kunnen opteren voor de Miele G 4263 SCVi Active inbouw vaatwasser. Dit model is ongeveer 60 cm breed en daardoor behoorlijk compact. Ideaal om in een appartementje te plaatsen. Met de Siemens SN678X36TE iQ700 mag je zeker zijn van een degelijk en evenwaardig alternatief. Dankzij de bijbehorende Home Connect app is het zelfs mogelijk om deze inbouw vaatwasser vanop een bepaalde afstand probleemloos te bedienen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Inbouw Vaatwassers (Reviews) van 2024

 

Sommige mensen koken graag terwijl anderen het voedsel graag opeten. Maar bijna niemand doet graag de vaat. Je kunt een vaatwasser kopen om het werk voor jou te doen, en als je toch van plan bent om dit toestel te kopen kies dan meteen voor een inbouwmodel. Zo wordt de vaatwasser geïntegreerd in je keuken en ziet het eruit als een kast. Neem een kijkje naar de volgende vijf topproducten en kies er zelf de beste inbouw vaatwasser uit.

 

 

1. Miele G 4263 SCVi Active Inbouw vaatwasser

 

Deze inbouw vaatwasser aanbieding heeft een breedte van bijna 60 cm en is geschikt voor 14 couverts. Het toestel beschikt over energieklasse A+ zodat het minder elektriciteit verbruikt. Het apparaat wast de vaat op een maximale temperatuur van 75ºC en je kunt de start van het apparaat met maximaal 24 uur uitstellen.

De ComfortClose deur blijft op elke gewenste stand stilstaan en is makkelijk om te openen en te sluiten. Het ECO programma verbruikt slechts 0,83 kWh en het toestel beschikt over een intelligente sensordroging.

De kopers zijn lovend over deze vaatwasser. De vaat wordt perfect schoongemaakt en droogt goed. Het apparaat beschikt over een ruime indeling en maakt weinig geluid. Het enige minpunt die we in de reviews terugvinden is de hoge prijs van het product.

Een inbouw vaatwasser is best wel handig en ook plaatsbesparend. Deze unieke inbouw vaatwasser wordt je aangeboden door het bekende, en misschien voor sommigen ook wel het beste merk; Miele. Laten we alvast even op zoek gaan naar de belangrijkste eigenschappen van dit toestel.

 

Voordelen:

Formaat: het is een compacte maar degelijke inbouw vaatwasser die ongeveer 60 cm breed is. Deze inbouw vaatwasser biedt voldoende ruimte voor maar liefst 14 couverts.

Energieklasse A+: ondanks de enorme kracht waarmee de vaatwasser functioneert, mag je zeker zijn van een beperkt stroomverbruik. Vandaar ook het energielabel A+.

Handig in gebruik: het is mogelijk om, indien je dit mocht wensen, de start van een bepaald programma gedurende 24 uur te gaan uitstellen.

ComfortClose deur: de inbouw vaatwasser is voorzien van een handige ComfortClose deur die je probleemloos kunt openen en weer kunt sluiten.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg is het niet meteen de vaatwasser met de laagste prijs en dat vinden sommige klanten best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Siemens SN678X36TE iQ700 HomeConnect WiFi

 

Deze Siemens vaatwasser is geschikt voor inbouw en kun je vanop afstand bedienen dankzij de Home Connect app. De besteklade, of varioLadePro, is verstelbaar zodat je over nog meer ruimte beschikt voor bestek en kookgerei. Vuile glazen komen glanzend en droog terug uit het apparaat.

De timeLight functie projecteert licht op de vloer met alle informatie over de cyclus. Het toont eventuele foutmeldingen en de resterende tijd van het programma. Ook de korven aan de boven- en onderkant zijn verstelbaar voor een hogere flexibiliteit. Dankzij het aquaStop veiligheidssysteem wordt eender welke vorm van waterschade vermeden.

De kopers geven goed advies over deze inbouw vaatwasser. Het apparaat werkt stil en je beschikt over veel ruimte dankzij de aparte besteklade en de extra sproeiarm. Dankzij de Zeolith functie is alle vaat goed droog en het toestel verbruikt weinig energie want het behoort tot energieklasse A+++.

Ook Siemens is een vaste waarde op het gebied van inbouw vaatwassers. Het zal dan ook niet verwonderen dat dit product misschien wel tot de populairste vaatwassers zal behoren. Dankzij de bijbehorende Home Connect app is het bovendien ook mogelijk om deze inbouw vaatwasser vanop een bepaalde afstand probleemloos in te stellen en te bedienen.

 

Voordelen:

Energiezuinig: het is een bijzonder energiezuinige inbouw vaatwasser die gekenmerkt wordt door het energielabel A+++.

VarioLadePro: het is mogelijk om de varioLadePro, ook wel besteklade, zonder problemen in de hoogte te gaan verstellen. Zo kun je nog net iets meer opbergruimte gaan creëren.

TimeLight functie: de inbouw vaatwasser is voorzien van een handige timeLight functie die op een eenvoudige manier alle gegevens van het bepaalde wasprogramma op de vloer zal projecteren.

Veiligheid: de vaatwasser beschikt over het aquaStop veiligheidssysteem waardoor de kans op eventuele waterschade miniem tot onbestaande is.

 

Nadelen:

Geen wijnclips: de productbeschrijving laat duidelijk merken dat er bij de levering geen wijnclips worden toegestuurd. Deze zul je dus zelf eventueel nog moeten aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bosch SBE46MX03E Serie 6 Inbouw Vaatwasser

 

Deze Bosch vaatwasser voor inbouw wordt geleverd met een levenslange garantie op waterschade en beschikt over een extra besteklade. De ingebouwde rode LED spot toont op de vloer of het apparaat al klaar is met wassen of niet. De krachtige motor verbruikt weinig energie en werkt heel stil.

Je kunt de start van het apparaat uitstellen of voorprogrammeren. Op die manier kun je het toestel laten wassen wanneer je aan het slapen bent. Dankzij de VarioSpeedPlus functie kun je veel sneller je vaat wassen en het toestel beschikt over een Turbo20 programma om je vaat in slechts 20 minuten schoon te maken.

Deze vaatwasser is eenvoudig en snel te installeren. De resultaten van wassen en drogen zijn optimaal en het toestel maakt geen geluid. Dankzij de besteklade is er veel meer ruimte voor andere vaat.

Met deze unieke Bosch inbouw vaatwasser mag je zeker zijn van een degelijk en perfect werkend product. Bovendien wordt deze inbouw vaatwasser jou aangeboden in combinatie met een levenslange garantie bij eventuele waterschade. Kortom, echt wel de moeite waard om even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen:

Led spot: de inbouw vaatwasser is voorzien van een handige ingebouwde rode led spot die aangeeft wanneer een bepaald programma ten einde is.

Energiezuinig: het is een bijzonder krachtig apparaat dat vrij weinig energie zal verbruiken.

VarioSpeedPlus functie: de VarioSpeedPlus functie zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om je vaat in een mum van tijd volledig te laten reinigen.

Turbo20: het Turbo20 programma biedt je de mogelijkheid om, in amper 20 minuutjes, een hele vaat te reinigen en te drogen.

 

Nadelen:

Uitverkocht: we moeten jammer genoeg vaststellen dat deze inbouw vaatwasser momenteel tijdelijk is uitverkocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. AEG FSS52615Z Inbouw vaatwasser

 

De AEG vaatwasser voor inbouw is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar goedkope inbouw vaatwassers. Het toestel beschikt over een laadvermogen voor 13 couverts en verbruikt weinig energie. Speciale sensoren passen de cyclus aan volgens de vuilheid van de vaat.

De softspikes beschermen de glazen zodat ze niet breken tijdens het wassen en je kunt de start van de cyclus uitstellen en programmeren. Net als de vorige apparaten beschikt deze vaatwasser over een licht die op de vloer geprojecteerd wordt met de informatie over de cyclus.

De kopers vinden de handleiding van het apparaat nogal onduidelijk. Voor de rest zijn ze tevreden over de werking van het toestel. De vaat wordt perfect schoongemaakt en het apparaat maakt weinig geluid. De vaatwasser open automatisch na de cyclus om de vaat op een natuurlijk wijze te drogen.

Door te kiezen voor deze unieke inbouw vaatwasser van het bekende merk AEG, kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor betaalbaarheid. Ideaal dus als je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke vaatwasser of wanneer je misschien wel over een beperkt budget beschikt.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de inbouw vaatwasser is voorzien van een stel krachtige en speciale sensoren waardoor het intensiteit van de wasbeurt wordt aangepast. Zo zal een extreem vuile vaat net iets intensiever gewassen worden.

Formaat: het is een vrij compacte inbouw vaatwasser die net voldoende ruimte aanbiedt voor maximaal 13 couverts.

Softspikes: dankzij de aanwezigheid van de softspikes is het mogelijk om je glazen tijdens het schoonmaken zoveel mogelijk te beschermen.

 

Nadelen:

Onduidelijke handleiding: een kleine minderheid van de klanten is echter niet tevreden over de meegeleverde handleiding die vrij onduidelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. iQ300 int’45 5pr varioSpeed 46dB

 

Deze smalle vaatwasser is geschikt voor inbouw en heeft een breedte van slechts 45 cm. Het apparaat is voorzien van het aquaStop veiligheidssysteem die een levenslange garantie tegen waterschade waarborgt. De dubbele sproeikop zorgt ervoor dat alle vaat goed schoongemaakt wordt.

De iQdrive motor van het toestel heeft een laag energieverbruik maar levert toch uitstekende resultaten. De motor is ook nog eens heel stil en is bestand tegen slijtage. De aquaSensor past het programma automatisch aan naargelang de vuilheid van de vaat.

De kopers geven goed advies over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding van het toestel. De vaatwasser is smal zodat het in kleinere keukens past en maakt de vaat goed schoon. Het apparaat werkt heel stil, je hebt geen last van geluid.

Net zoals één van de vorige apparaten zul je merken dat ook deze inbouw vaatwasser wordt geleverd door het bekende merk Siemens. Het is een vrij compacte vaatwasser met een maximale breedte van ongeveer 45 cm. Hieronder alvast een selectie van de belangrijkste kenmerkende eigenschappen.

 

Voordelen:

Veiligheid: dankzij het aquaStop veiligheidssysteem wordt de kans op eventuele waterschade meteen een pak kleiner.

Dubbele sproeiknop: de vaatwasser is voorzien van een krachtige dubbele sproeiknop waardoor de vaat bijzonder goed en krachtig gereinigd wordt.

IQdrive motor: de inbouw vaatwasser is voorzien van een krachtige en energiezuinige iQdrive motor.

 

Nadelen:

Tot op heden zijn er alleen nog maar positieve reacties bij deze inbouw vaatwasser geplaatst. Daardoor is het voor ons niet eenvoudig om jou verder advies te geven over de eventuele minpuntjes ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Inbouw vaatwassers koopgids

 

Als je een hekel hebt aan afwassen dan kan een vaatwasser zeker en vast een goede aanbeveling voor jou zijn. Een inbouw vaatwasser is zo net nog een tikkeltje beter omdat je daarbij ook plaats kunt besparen. Het is natuurlijk belangrijk dat je met een aantal dingen rekening probeert te houden als je de modellen en aanbiedingen gaat vergelijken. Denk hierbij maar aan de soort inbouw vaatwasser, de programma’s en de opties. Op die manier zul je zeker een keuze kunnen maken uit de beste inbouw vaatwassers.

 

 

Soort inbouw vaatwasser

Sommige mensen hebben nu eenmaal een hekel aan het doen van de afwas. Het is een lastig maar vooral tijdrovend klusje. Een vaatwasmachine kan dan voor deze personen echt een hele verademing zijn. Toch is het niet de bedoeling om zomaar een vaatwasser aan te kopen maar dit op een doordachte manier te doen. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden als je op zoek wilt gaan naar een degelijke inbouw vaatwasser.

Zo kun je kiezen voor een exemplaar dat helemaal ingebouwd wordt. De volledig ingebouwde vaatwassers worden dan ook altijd geleverd zonder een bovenwand. Dit komt omdat ze namelijk volledig onder het aanrecht geïntegreerd worden. De volledige voorkant van de vaatwasser wordt dan verder afgewerkt door deze te bekleden zoals de rest van het keuken meubilair. Bij deze modellen bevindt het bedieningspaneel zich in de meeste gevallen op de bovenkant van de voorklep.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een half ingebouwde vaatwasser. Dit is eigenlijk een model die een beetje tussen de vrijstaande apparaten en het volledig ingebouwde toestel staat. De semi ingebouwde vaatwassers worden in de meeste gevallen geleverde zonder bovenblad. De voorklep is vaak uit roestvrij staal gemaakt maar kun je ook in een kleurtje verkrijgen. Het voordeel bij deze exemplaren is dat het overgrootste deel van de vaatwasmachine bedekt blijft. Enkel het bedieningspaneel blijft zichtbaar. Deze behoren ook tot de goedkope inbouw vaatwassers.

 

Nuttige vaatwasprogramma’s

Het is belangrijk om ook even stil te staan bij de vaatwasprogramma’s waarover het toestel beschikt. Het ene model zal namelijk over iets meer programma’s kunnen beschikken dan sommige andere apparaten. Toch zijn een aantal programma’s heel erg nuttig bij de aankoop van een ingebouwde vaatwasser. Uiteraard zal het niet verwonderen dat elk programma een invloed zal hebben op de duur, de temperatuur, de elektriciteit en het waterverbruik van de machine.

Een optie die we zeker en vast aanraden in het vaatwasprogramma “normaal”. Dit programma staat standaard op de meeste vaatwasmachines. Hierbij wordt er gewassen op een temperatuur van 65 graden Celsius. Wat dus eigenlijk perfect is als je een normale afwas te doen hebt. Wanneer je toch rekening probeert te houden met het elektriciteitsverbruik en het waterverbruik dan kun je kiezen voor een “Eco programma”. Houd er wel rekening mee dat dit programma veel langer duurt dan het normale standaard programma.

Verder heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een intensief of delicaat programma. Bij een intensief afwasprogramma kun je extra vuile potten en pannen probleemloos afwassen. Het moet wel gezegd worden dat dit programma veel meer water en elektriciteit zal verbruiken. Het is dus een aanrader om het grootste vuil reeds op voorhand eens af te spoelen en dan een normaal afwasprogramma op te starten. Een delicaat afwasprogramma kun je dan weer toepassen wanneer je heel wat kwetsbaar keukengerei hebt. Denk maar aan kristallen of porseleinen glazen.

 

 

De verschillende mogelijke opties

Naast de standaard programma’s kun je ook kiezen voor iets meer mogelijkheden. Besef wel dat je dit uiteraard ook zult voelen in de uiteindelijke prijs van het toestel. Het is natuurlijk altijd mogelijk om vroeg of laat een inbouw vaatwasser aanbieding tegen te komen. Zo zijn er modellen die voorzien zijn van een “uitgestelde start” functie waarmee je de start van het programma kunt bepalen. Op die manier kun je beslissen dat het programma pas ’s nachts van start mag gaan.

Ook een veiligheidsvergrendeling kan altijd wel een goed idee zijn als je bijvoorbeeld kindjes hebt. Dit maakt het meteen ook mogelijk dat de instelling niet meer kunnen worden gewijzigd wanneer het afwasprogramma begonnen is. Een overstromingsfunctie zorgt er dan weer voor dat er niets overstroomt op het moment dat er problemen zijn met de vaatwasser. Verder is het ook altijd handig als de resterende tijd van het programma wordt aangegeven. Op die manier kun je je erop voorbereiden en bepaalde dingen anders inplannen.

Kijk ook zeker naar een besteklade. Dit zal zich in de meeste gevallen bovenaan de vaatwasser bevinden. Dit is veiliger dan bijvoorbeeld een bestekmandje onderaan de vaatwasser. Maar het neemt dan weer iets meer plaats in beslag.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES