Beste inbouw microgolfoven

 

Inbouw microgolfovens test van 2024

 

Bepaalde apparaten zijn vandaag de dag zo goed als onmisbaar geworden in de keuken. Denk maar aan een degelijke magnetronoven. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een duurzame inbouw microgolfoven. Indien je niet meteen weet welk toestel nu het beste is dan raden wij jou aan om eventjes een kijkje te nemen in onze koopgids. Je kunt ook gewoon doorklikken naar de top 3. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je met de Exquisit EMW2546HI inbouw microgolfoven een meer dan degelijk apparaat in huis haalt. Het is een krachtig apparaat dat is afgewerkt in een mooie inox-kleur en daardoor vrijwel in om het even welke keuken past. Met de AEG KMS761000M inbouw microgolfoven haal je vast en zeker een waardig alternatief in huis. Dit toestel zorgt voor een sterke combinatie tussen enerzijds warme lucht en anderzijds de snelheid van een magnetronoven.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Inbouw microgolfoven Reviews – Top 5

 

 

Een microgolfoven is tegenwoordig niet meer weg te denken uit elke keuken. Je kunt een losstaande microgolfoven kopen maar als je ergens een kastje hebt die je toch niet gebruikt kun je beter opteren voor een inbouw microgolfoven. Zo neemt het toestel geen extra plaats in op het aanrecht en heb je zo meer ruimte voor andere apparaten. Wij hebben vijf topproducten vergeleken en op een rijtje gezet, kies er zelf de beste inbouw microgolfoven uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Exquisit EMW2546HI

 

Met deze combi microgolfoven die geschikt is voor inbouw kun je veel meer doen dan alleen je eten opwarmen.

Je kunt dit apparaat ook gebruiken om mee te grillen en als heteluchtoven. Het toestel heeft een inox-kleur en is uitgerust met 10 voorgeprogrammeerde functies. Deze oven heeft een inhoud van 25 liter.

Het apparaat wordt geleverd met een glazen draaiplateau maar je krijgt er ook een rooster bij om bijvoorbeeld pizza’s op te warmen. Dit product is dankzij de lage prijs geschikt voor kopers die op zoek zijn naar goedkope inbouw microgolfovens.

De gebruikers geven positief advies over hun aankoop, vooral de gunstige prijs/kwaliteit verhouding zorgt voor een grote tevredenheid. Het toestel past in het interieur van de meeste keukens dankzij de inox-kleur en werkt perfect. Het enige dat beter kan is de handleiding want deze is enkel in het Duits en in het Engels.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe krachtige inbouw microgolfoven dan kun je misschien dit model van het bekende merk Exquisit eens bekijken. Voor veel gebruikers is Exquisit één van de betere om niet te zeggen, het beste merk. Hieronder kun je alvast even een overzichtje raadplegen van de voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Functies: het toestel is niet alleen geschikt om ingrediënten en voedsel op te warmen. Je kunt deze microgolfoven namelijk ook gebruiken als een soort van heteluchtoven en zelfs om te grillen.

Volume: het apparaat is uitgerust met een vrij groot volume van maar liefst 25 liter.

Prijskaartje: het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je helemaal versteld staan van het mooie prijskaartje ervan.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van meerdere voorgeprogrammeerde functies. Daarnaast wordt het geleverd met een degelijk draaiplateau en een handig rooster.

 

Nadelen:

Handleiding: volgens een koper is het best wel jammer dat de handleiding alleen in het Duits en het Engels beschikbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. AEG KMS761000M

 

Deze combi oven van AEG combineert warme lucht met de snelheid van een microgolfoven om sneller eten klaar te maken. De hete lucht wordt gelijkmatig door de oven verspreid dankzij het nieuwe convectiesysteem. Daardoor warmt de oven sneller op en bespaar je ook nog eens energie.

Het is een compact apparaat waarmee je kunt grillen, ontdooien of opwarmen. De grill werkt sneller dan een klassieke oven en het toestel heeft een groot LCD display. Je kunt de temperatuur en de tijd naar keuze instellen en de buitenkant van de deur wordt nooit heet zodat je het in alle veiligheid kunt openen.

Slechts één koper heeft dit apparaat momenteel beoordeeld. Volgens het advies van deze persoon is het toestel van topkwaliteit en is het makkelijk te installeren. Het is groot genoeg om twee pizza’s in te verwarmen.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze inbouw microgolfoven van één van de populairste merken namelijk AEG. Dit toestel is eigenlijk meer een soort van combi oven. Hierbij wordt enerzijds  warme lucht gebruikt in combinatie met een enorme snelheid en kracht die typisch is voor een microgolfoven.

 

Voordelen:

Convectiesysteem: dit apparaat is voorzien van een zeer recent convectiesysteem. Dit zorgt ervoor dat de warmte bijzonder goed en vooral mooi gelijkmatig over het volledige toestel wordt verdeeld.Formaat: in vergelijking met andere apparaten gaat het hier om een vrij compacte micro

Formaat: in vergelijking met andere apparaten gaat het hier om een vrij compacte microgolfoven. Dit biedt meer mogelijkheden om het ergens te plaatsen.

Handig in gebruik: je kunt er voedsel mee opwarmen maar ook mee grillen of zelfs gaan ontdooien. Daarnaast is er een vrij groot LCD scherm voorzien waarop je alles duidelijk kunt aflezen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is niet meteen één van de goedkope microgolfovens en dit zou voor sommigen dan ook een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Exquisit EMW-20.1G

 

De Exquisit EMW-20.1G inbouw microgolfoven kan perfect in een bovenkast geïnstalleerd worden dankzij de compacte vorm. Het toestel heeft een inhoud van 20 liter en beschikt over 8 voorgeprogrammeerde programma’s. Het apparaat is uitgerust met een grillfunctie die je ook gecombineerd met de microgolfoven kunt gebruiken.

Dit product is perfect als je op zoek bent naar goedkope inbouw microgolfovens want het wordt aangeboden tegen een scherpe prijs. Dit toestel wordt geleverd met een inbouwraam, een draaiplateau, een bakplaat en een rooster.

De enige gebruiker die tot nu toe een review heeft geschreven over dit topproduct is er heel positief over. Het is een prima apparaat die zijn geld meer dan waard is. Het werkt perfect om lekker eten mee klaar te maken.

Net zoals het eerste apparaat is ook deze microgolfoven afkomstig van het bekende merk Exquisit. Het is een vrij compact toestel dat je daardoor gemakkelijker ergens in een inbouw kast kunt plaatsen. Toch lijkt het ons belangrijk om even de sterke en minder sterke eigenschappen van het toestel te bekijken.

 

Voordelen:

Inhoud: je zult merken dat deze inbouw microgolfoven over een volume van ruim 20 liter beschikt.

Handig in gebruik: het apparaat is voorzien van maar meerdere programma’s die op voorhand werden geprogrammeerd. Verder kun je het eten ook grillen of gewoon opwarmen.

Prijskaartje: indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven dan zou deze microgolfoven misschien wel eens iets voor jou kunnen zijn.

 

Nadelen:

Op dit moment is er nog maar één enkele online beoordeling geplaatst waarbij de koper werkelijk helemaal positief is over het apparaat. Dit maakt het niet zo eenvoudig om jou tijdig te adviseren over eventuele minpunten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Electrolux EMS26004OK

 

De Electrolux inbouw microgolfoven heeft een inhoud van 26 liter en een vermogen van 1300 Watt.

Het toestel heeft een hoogt van 437 mm, een breedte van 594 mm en een diepte van 459 mm. Het draaiplateau heeft een diameter van 32,5 centimeter en het apparaat heeft 5 standen waaronder een ontdooifunctie.

Je kunt er ook de tijd op aflezen dankzij de klokfunctie en het toestel is uitgerust met een kinderbeveiliging. Via het LCD display kun je de temperatuur aflezen en regelen.

Dit artikel heeft tot nu toe nog geen enkele review ontvangen van een gebruiker. Misschien is dit een nieuw product of is het nog niet verkocht geweest door de hogere prijs. Wegens gebrek aan een beoordeling is het onmogelijk om advies te geven over deze inbouw microgolfoven aanbieding.

Indien je toch op zoek bent naar een inbouw microgolfoven met een iets grotere inhoud dan loont het misschien wel de moeite om dit toestel eens te bekijken. Dit model is afkomstig van het gewaardeerde merk Electrolux en heeft een volume van maar liefst 26 liter. In combinatie met een krachtig vermogen van ruim 1300 watt haal je een sterk apparaat in huis.

 

Voordelen:

Functies: je kunt kiezen uit meerdere functies waaronder bijvoorbeeld een handige ontdooifunctie. Zo kun jij voedsel dat uit de diepvries komt in een mum van tijd ontdooien.

Veiligheid: je hoeft helemaal geen schrik te hebben indien je kleine kindjes hebt. Het apparaat is namelijk voorzien van een degelijke kinderbeveiliging.

Handig in gebruik: het apparaat is uitgerust met een groot LCD scherm waarop je alles duidelijk en helder kunt gaan aflezen en instellen.

 

Nadelen:

Geen review: op dit moment is er nog geen enkele online beoordeling geplaatst. Dit kan andere kopers tegenhouden om het product al dan niet aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Smeg ELEMENTI SC445MX

 

De Smeg ELEMENTI SC445MX is een elektrische oven die bedoeld is voor inbouw. Het toestel heeft een totale capaciteit van 38 liter en de binnen capaciteit van de eerste oven is 32 liter.

Het product is vervaardigd van roestvrij staal en is voorzien van draaiknoppen voor de bediening van het apparaat.

Het is een energiezuinig apparaat want het behoort tot de klasse A+++. Het is een microgolfoven maar het beschikt ook over een grillfunctie. Het vermogen van de microgolf bedraagt 1000 Watt en van de grill 1500 Watt.

Ook hier is er nog geen beoordeling geplaatst door een gebruiker. Om deze reden kunnen wij je geen advies verschaffen over dit product.

Tot slot is er dan ook nog de Smeg ELEMENTI SC445MX inbouw microgolfoven. In vergelijking met de andere 4 apparaten uit deze lijst, is dit één van de grotere toestellen. Het is dan ook belangrijk dat je vooral rekening houdt met de beschikbare plaats bij jou thuis alvorens je besluit om deze oven aan te kopen.

 

Voordelen:

Inhoud: het toestel is uitgerust met een vrij groot volume van maar liefst 38 liter. Hierbij bedraagt de binnencapaciteit ongeveer een 32 liter wat nog altijd ruim is.

Materiaal: doordat het apparaat uit roestvrij staal gemaakt is, is het bijzonder gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Handig in gebruik: je kunt het toestel gemakkelijk bedienen door middel van de daarvoor voorziene draaiknoppen. Verder werkt het toestel bijzonder energiezuinig.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het prijskaartje zou voor sommigen misschien wel eens een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Inbouw microgolfovens koopgids

 

De microgolfoven is niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Eerst diende een microgolfoven om iets op te warmen, nu komen er steeds nieuwere modellen op de markt met nieuwe functies. Daarom bespreken wij een aantal zaken die voor ons belangrijk lijken, zodat jij weet waarop je moet letten en een keuze kan maken uit de beste inbouw microgolfovens.

Welk type microgolfoven?

Eén van de meest belangrijke keuzes bij de aankoop van een microgolfoven is natuurlijk het type. Vroeger was het veel gemakkelijker om een keuze te maken aangezien er maar sprake was van één basismodel, de klassieke microgolfoven. Vandaag de dag echter is die keuze niet meer zo eenvoudig aangezien er steeds recentere modellen op de markt komen. Toch kunnen we drie grote categorieën van microgolfovens waarnemen.

Eerst en vooral is er het gewone basismodel zonder grill. Met dit toestel kan je gemakkelijk eten en drinken gaan opwarmen en zelfs gaan ontdooien. Wanneer je enkel op zoek bent naar een toestel dat iets opwarmt of ontdooit dan zit je zeker en vast goed met de inbouw microgolfoven aanbieding zonder grill.

Ben je toch op zoek naar een microgolfoven die net dat tikkeltje meer kan en naast het ontdooien en opwarmen van bereidingen, ook de mogelijkheid heeft tot het bakken van voedsel, dan is de microgolfoven met grill een goede aanbeveling. Bovendien is er  aan de bovenkant van dit toestel ook een grillelement voorzien waardoor je dus naast het bakken ook gewoon lekker kan grillen. Qua prijs is er niet zo heel veel verschil tussen de microgolfoven zonder grill of deze met grill.

Tot slot is er dan ook nog de combi oven die eigenlijk de functies van een klassieke traditionele oven met die van een microgolfoven gaat gaan combineren. De combi oven kan verder uitgerust zijn met nog meer functies zoals bijvoorbeeld een heteluchtfunctie of een stoomfunctie.

 

Verschillende functiemogelijkheden?

Naast deze drie verschillende categorieën is het ook belangrijk even aandacht te besteden aan de verschillende functies en mogelijkheden die een microgolfoven kan hebben. Wanneer je bijvoorbeeld graag je groenten stoomt, dan kijk je best uit naar een combi microgolfoven met stoomfunctie. Op die manier kan je naast het bakken en grillen van voedingswaren, ook gewoon je bereidingen stomen.

Daarnaast zijn er ook verschillende toestellen die de mogelijkheid hebben voedsel automatisch te bereiden. Het toestel gaat dan zelf het gewicht bepalen van het voedsel en de tijd die nodig is om het klaar te maken.

Ben je misschien verzot op pizza’s? Dan is een microgolfoven met als extra functie pizza’s bakken misschien wel een optie voor jou. Op de basismodellen na, beschikken de meeste recente modellen over deze speciale functie waarmee je pizza’s kan bakken.

Dan blijft er ook nog de keuze tussen een elektronische of mechanische bediening. Bij de meeste hedendaagse toestellen gebeurt dit elektronisch waarbij je de bereidingstijd manueel moet gaan aangeven en de tijd wordt weergegeven op het display. Bij de iets klassieke en misschien ook iets goedkope inbouw microgolfovens is er nog de zogenaamde mechanische bediening met een draaiknop.

Met kleine kindjes is het misschien een aanrader om uit te kijken naar een toestel waar een kinderbeveiliging opzit . Op die manier kan je de toetsen vergrendelen en nadien weer ontgrendelen op het moment dat je de microgolfoven wenst te gebruiken. Ook heel handig is dat de meeste hedendaagse toestellen beschikken over een eco modus. Met deze extra functie kan je de microgolf op stand-by modus plaatsen en zal hij op die manier minder verbruiken.

Afmetingen en inhoud?

Wanneer je op het punt staat een microgolfoven te kopen of zelfs gewoon je oude toestel door een iets recenter toestel te vervangen, dan is het misschien ook wel aan te raden rekening te houden met de afmetingen van het toestel en de inhoud.

Wanneer je bijvoorbeeld een schaal of kom hebt die je dagelijks gebruikt, dan kan je dit eenvoudig  even opmeten en kijken of het al dan niet in het nieuwe toestel zou passen. De inhoud van de microgolfoven wordt altijd uitgedrukt in liters. De klassieke modellen, dus de eerste categorie zonder grill hebben een veel kleinere inhoud dan bijvoorbeeld de combi ovens. De inhoud van het klassieke toestel, dus de eerste of tweede categorie met of zonder grill hebben vaak een inhoud van 17 tot ongeveer 25 liter. De gemiddelde inhoud van een combi oven varieert van 20 tot zelfs 40 liter.  Daarnaast beschikken de meeste toestellen over een draaiplateau. Hoe groter de inhoud van de microgolfoven, hoe groter ook het draaiplateau zal zijn. Het is dus zeer belangrijk verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES