5 beste Ijsmachines Test van 2024

 

Beste ijsmachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De zoektocht naar de beste ijsmachine verloopt niet altijd even makkelijk. Dat heeft vooral te maken vanwege het bijzonder ruime assortiment waaruit je tegenwoordig kunt kiezen. Zo zul je zien dat je met sommige ijsmachines werkelijk alle soorten ijs kunt maken. Denk maar aan yoghurtijsjes, hard ijs, softijs en sorbetijs. Ben je op zoek naar een dergelijk apparaat dan lijkt de Krups Perfect Mix 9000 misschien wel wat voor jou. Mag het toch nog allemaal net dat tikkeltje gesofisticeerder, dan zou je altijd nog kunnen opteren voor de Domo DO9066I zelfvriezende ijsmachine. In de tabel hieronder kun je alvast een overzicht raadplegen van de belangrijkste voor- en nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5  beste ijsmachines (Reviews) van 2024

 

Er zijn tal van bekende merken die diverse ijsmachines op de markt hebt gebracht. Zo kun je kiezen voor een Philips ijsmachine, eentje van Domo of heb je toch liever een Princess ijsmachine in huis te halen? Aan jou de keuze! Wij selecteerden alvast 5 topproducten, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. Neem rustig de tijd om deze even te bekijken alvorens je er de beste ijsmachine uitkiest. En misschien zit er wel een leuke aanbieding of promo tussen of is de populairste machine ook degene met de laagste prijs.

 

1. Krups Perfect Mix 9000 GVS241 Ijsmachine 

 

Ben je dol op softijs, hard ijs, sorbetijs en/ of yoghurtijs? En wil je dat vanaf nu graag zelf kunnen maken? Dan is de aanschaf van deze Krups ijsmachine alvast een goede aanbeveling. Bovendien wordt hij gekenmerkt door een aanvaardbaar prijskaartje waardoor je hem vast en zeker tussen de goedkope ijsmachines zult kunnen spotten.

De ijsmachine is volledig vervaardigd uit duurzaam kunststof en voorzien van een transparant deksel. Hij biedt een ruim vermogen aan van 30 Watt wat hem snel gebruiksklaar maakt. Hij is tevens voorzien van een los koelelement dat je zonder problemen in de vriezer kunt maken. Ondanks het feit dat er slechts een bereidingstijd van 40 minuten wordt geschat, moet je toch wel rekening houden met een invriestijd van 24 uur en een koeltijd van maar liefst 40 uur. Dankzij de aanwezige antislipvoetjes blijft hij mooi en stabiel op het aanrecht staan.

Verder zul je ontdekken dat hij voorzien is van tal van handige instellingen en functies. Zo is er sprake van een automatische afslagfunctie, een automatische uitschakeling, een waarschuwingssignaal én een proces-klaar-lampje. Kortom, de moeite waard om te bekijken en dat vinden ook de meeste kopers. Zo wordt hij beloond met een mooie score van maar liefst 4,5 sterren. Slechts één klant vindt de het apparaat iets te groot en te veel ruimte innemen.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je zult zien dat het een degelijke en duurzame ijsmachine betreft die over tal van functiemogelijkheden beschikt. Denk bijvoorbeeld maar aan een automatische uitschakelingsfunctie alsook een waarschuwingssignaal en zelfs een automatische afslag.

Bereidingstijd: hij wordt gekenmerkt door een behoorlijk korte bereidingstijd die op ongeveer 40 minuutjes wordt geschat.

Vermogen: hij wordt gekenmerkt door een aanzienlijk vermogen dat zonder problemen zo’n 30 Watt kan bereiken.

Budgetvriendelijk: dankzij het lage prijskaartje wordt hij meteen een pak toegankelijker voor het grote publiek.

 

Nadelen:

Te groot: het apparaat blijkt volgens één koper wel behoorlijk veel ruimte in beslag te nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Domo DO9066I Zelfvriezende Ijsmachine

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je bewust op zoek naar een zelfvriezende ijsmachine? Dan kan dit exemplaar van Domo misschien wel aan jouw verwachtingen voldoen. De Domo DO9066I ijsmachine wordt gekenmerkt door een korte bereidingstijd van amper 30 minuten in combinatie met een invriestijd van 60 uur. Hij is vervaardigd uit duurzaam BPA-vrij metaal en voorzien van een deksel met kijkvenster.

Deze Domo ijsmachine is alvast een goede aanbeveling indien je dol bent op hard ijs. Je zult zien dat het apparaat is uitgerust met diverse handige instellingen en functies. Zo is er sprake van een waarschuwingssignaal, een automatische afslag, een automatische uitschakeling en een proces-klaar-lampje. Daarnaast biedt hij een ruim vermogen aan van maar liefst 150 Watt en is hij voorzien van een 1,5 meter lang snoer. Met een inhoud van maximaal 1,5 liter is hij bovendien geschikt voor grote gezinnen.

Ondanks de hoge prijs stellen we vast dat heel wat klanten toch wel tevreden zijn met hun aankoop. Slechts een kleine minderheid heeft wat twijfels over de aangeboden kwaliteit en vindt het ontwerp jammer genoeg niet 100% gebruiksvriendelijk.

 

Voordelen:

Vermogen: dankzij z’n ruime vermogen van wel 150 Watt, zul je zien dat hij in een mum van tijd helemaal gebruiksklaar staat en een relatief korte bereidingstijd van 30 minuten garandeert.

Snoer: hij is voorzien van een snoer dat maar liefst 1,5 meter lang is en in principe voldoende bewegingsvrijheid verzekert.

Extra kenmerken: je beschikt niet alleen over een automatische uitschakelingsfunctie maar evenzeer een waarschuwingssignaal, een proces-klaar-lampje en zelfs een automatische afslag.

Materiaal: bij de productie van deze zelfvriezende ijsmachine heeft men er bewust voor gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van BPA vrij metaal.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: een beperkt aantal klanten blijkt jammer genoeg niet overtuigd te zijn van de gebruiksvriendelijkheid van het product.

Hard ijs: houd er ook rekening mee dat hij enkel geschikt is om hard ijs mee te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cuisinart ICE40BCE Ijsmachine Los koelelement voor in vriezer

 

Ook Cuisinart is een vaste waarde op het gebied van ijsmachines en wordt door heel wat kopers omschreven als veruit het beste merk. Hij is speciaal ontwikkeld om heerlijk sorbetijs klaar te maken en biedt hierbij een bereidingstijd van amper 30 minuten. Let wel dat de invriestijd 20 uur bedraagt en de koeltijd op ongeveer 10 uur wordt geschat.

De behuizing van de machine is vervaardigd uit duurzaam BPA-vrij metaal dat best wel tegen een stootje kan. Verder is het apparaat afgewerkt met een deksel inclusief kijkvenster, een ruim vermogen van 50 Watt en een snoerlengte van 1 meter lang. Dankzij de antislipvoetjes blijft de ijsmachine stabiel op het aanrecht staan.

In tegenstelling tot sommige andere ijsmachines uit deze lijst, zul je zien dat hij niet voorzien is van een automatische afslag noch over een automatische uitschakeling of waarschuwingssignaal beschikt. Daardoor kan hij misschien niet direct als professionele ijsmachine worden beschouwd. Toch zijn klanten best tevreden en wordt het product beloond met maar liefst 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de ijsmachine is gericht op een eenvoudige bediening en heel wat comfort. Denk bijvoorbeeld maar aan het transparante kijkvenster inclusief deksel, de antislipvoetjes, het 1 meter lange snoer en het 50 Watt vermogen.

Bereidingstijd: met een korte bereidingstijd van amper 30 minuutjes kun jij een heerlijk sorbetijsje door de machine laten maken.

Materiaal: ook hier heeft men ervoor gekozen om beroep te doen op BPA vrij metaal.

 

Nadelen:

Geen automatische uitschakelingsfunctie: sommigen vinden het best wel jammer dat de automatische uitschakelingsfunctie hier ontbreekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Magimix Le Glacier Ijsmachine Los koelelement voor in vriezer

 

Door te kiezen voor de Magimix ijsmachine kies je alvast voor een betaalbaar product dat gekenmerkt wordt door een los koelelement en een inhoud van maar liefst 1,1 liter. Hij is geschikt om er hard ijs, softijs, sorbetijs én yoghurtijs in te bereiden. Hierbij moet je rekening houden met een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten, een invriestijd van maar liefst 30 uur en een koeltijd van ruim 12 uur lang.

In tegenstelling tot sommige andere apparaten uit het lijstje, is deze ijsmachine vervaardigd uit duurzaam polypropyleen en voorzien van een deksel met kijkvenster. Dankzij de aanwezigheid van antislipvoetjes zal het apparaat ten allen tijde mooi op het aanrecht blijven staan. Je geniet een ruim vermogen van 15 Watt, een snoer met een lengte van 1 meter alsook tal van andere handige instellingen en functies. Denk bijvoorbeeld maar aan een automatische afslag- en uitschakelingsfunctie.

Wanneer we de online reviews bekijken dan stellen we vast dat er jammer genoeg nog geen reacties werden geplaatst. We durven vermoeden dat het om een vrij recente ijsmachine gaat of misschien hadden sommigen liever een machine met meer mogelijkheden gehad. Zo is er bijvoorbeeld geen timerfunctie voorzien noch diverse automatische programma’s.

 

Voordelen:

Antislipvoetjes: dankzij de antislipvoetjes hoef je je alvast geen zorgen meer te maken dat het toestel zal uitschuiven of wegglijden.

Koelelement: hij is uitgerust met een stevig en makkelijk uitneembaar koelelement dat over een inhoud van 1,1 liter beschikt.

Materiaal: hij is voornamelijk gemaakt uit hoogwaardig polypropyleen en werd afgewerkt met een transparant kijkvenster.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het lage en voordelige prijskaartje.

 

Nadelen:

Geen timer: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geplaatst, dan heeft dit misschien met het gebrek aan een timer te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. De’Longhi ICK5000 Zelfvriezende Ijsmachine Softijs

 

Tenslotte is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de zelfvriezende ijsmachine van De’Longhi. Echter valt meteen op dat het prijskaartje een pak hoger ligt dan het gemiddelde. Wat meteen een mogelijke verklaring zou kunnen zijn voor het ontbreken van online reviews op deze De’Longhi ijsmachine.

De ijsmachine wordt gekenmerkt door een krachtige motor inclusief compressie die een totaal vermogen van 230 Watt kan bereiken. Daarbij wordt hij aangevuld met een stevige roestvrijstalen mengkom van maar liefst 1,2 liter waardoor je tot wel 700 gram aan softijs per keer kunt maken. Ook qua onderhoud hoef je je alvast geen zorgen te maken aangezien je de losse onderdelen ook gewoon in de vaatwasmachine kunt stoppen.

De antislipvoetjes zorgen er dan weer voor dat het apparaat mooi stabiel blijft staan en zeker niet zal omvallen. Verder staat hij garant voor tal van leuke instellingen en functies en wordt hij geleverd inclusief een spatel en receptenboekje. Kortom, deze zelfvriezende ijsmachine is vaste en zeker een topproduct maar dan wel eentje met een prijskaartje.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de combinatie van de mengkom en het ruime vermogen, garanderen je maar liefst 700 gram ijs per keer.

Mengkom: de makkelijk uitneembare mengkom blijkt vervaardigd uit roestvrijstaal en biedt een totale inhoud van maar liefst 1,2 liter aan.

Vermogen: deze zelfvriezende ijsmachine is voorzien van een bijzonder krachtige motor waardoor zonder problemen een piek van 230 Watt kan worden behaald.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs van dit apparaat blijkt jammer genoeg het addertje onder het gras te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ijsmachines Koopgids

 

Kun je ook zo genieten van een heerlijke en verfrissend ijsje? En wil je het ook gewoon lekker zelf kunnen maken? Dat kan ook met behulp van een kwalitatieve ijsmachine. Neem rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden te bekijken en zo zul je zien dat er wel degelijk verschillende soorten ijsmachines bestaan. Ook de capaciteit net zoals de mogelijkheden en het prijskaartje kunnen sterk variëren. Het is een aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten te vergelijken en eventuele aanbiedingen niet uit de weg te gaan.

De verschillende soorten ijsmachines

Zoals reeds duidelijk werd in de inleiding, bestaan er wel degelijk verschillende soorten ijsmachines. Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen 2 groepen. Zo kun je kiezen voor een ijsmachine met koelelement of eentje met een ingebouwde koelinstallatie. Het zal je allicht niet verwonderen dat elk type voor- en nadelen met zich meebrengt. Laten we deze even kort bekijken zodanig dat het voor jou makkelijker wordt om een beslissing te nemen.

Kies je voor een ijsmachine met een bijbehorende koelelement dan kies je voor één van de goedkope machines uit het rijtje. Dergelijke ijsmachine is bovendien ook eenvoudig te bedienen, biedt een snelle bereidingstijd en is makkelijk te onderhouden. Echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat het koelelement op voorhand ook al 10 tot 15 uurtjes in de vriezer moet gestoken worden. Dus ondanks de relatief korte bereidingstijd, ben je uiteindelijk toch wel eventjes bezig.

Wil je toch liever een machine aankopen waarbij je het koelelement op voorhand niet moet gaan invriezen, dan kun je kiezen voor een ijsmachine met een geïntegreerde koelinstallatie. Op die manier wordt het ook mogelijk om meerdere smaken na elkaar te gaan bereiden. Let wel op dat dergelijke apparaten vaak iets groter zijn en zwaarder wegen. Daarnaast hangt er vaak ook een iets hoger prijskaartje aan vast.

 

Welke soorten ijsjes en smaken kun je zoal maken

Het lijkt misschien heel nutteloos maar uiteindelijk is het ook belangrijk om even stil te staan bij het soort ijsje dat je met een ijsmachine kunt maken. Want, in tegenstelling tot wat je misschien gedacht had, is niet elke ijsmachine in staat om eender welk type ijs klaar te maken.

We kunnen een onderscheid maken tussen 3 verschillende soorten ijsjes. Denk hierbij maar aan roomijs, sorbetijs en softijs. De meeste ijsmachines zullen wel degelijk in staat zijn om heerlijk roomijs en sorbetijs klaar te maken. Echter is het belangrijk om te beseffen dat niet elke machine in staat is om ook softijs klaar te maken. Indien je dus wilt genieten van een heerlijk softijsje, is het belangrijk om het etiket en de handleiding van de desbetreffende ijsmachine even grondig door te nemen.

Op vlak van smaken, heb je echter wél degelijk heel wat mogelijkheden, ongeacht het type ijsmachine dat je aankoopt. Varieer dus gerust tussen verschillende soorten vruchten, noten en chocolade en maak gewoon jouw favoriete ijsje. Veel succes!

 

De capaciteit van een ijsmachine

Bij de aankoop van een ijsmachine is het minstens even belangrijk om stil te staan bij de capaciteit van de machine. Met de capaciteit van de ijsmachine bedoelen we dan ook de inhoud of het volume, dat steevast uitgedrukt wordt in liters. Hoe groter de capaciteit, hoe groter de hoeveelheid ijs je per keer zult kunnen bereiden. Handig voor grote gezinnen, maar ook ideaal in bars, ijssalons, restaurants en op evenementen en feestjes.

Algemeen kunnen we stellen dat de capaciteit van de ijsmachines variëert van minstens 0,5 liter tot maar liefst 2 liter. Sommige machines worden zelfs aangeboden met maar liefst 2 of meerdere ijsemmers die je in staat stellen om meerdere verschillende smaken te produceren.

Een timerfunctie en andere belangrijke kenmerken in verhouding tot de prijs

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de extra mogelijkheden en kenmerken. Zo is het best wel handig indien de ijsmachine voorzien is van een timerfunctie. Op die manier weet je perfect wanneer het draai- én afkoelproces volledig werd beëindigd. Daarnaast is het ook wel handig om te bekijken welke elementen je kunt verwijderen om ze vervolgens goed te schoon te maken. En misschien kunnen bepaalde losse onderdelen ook wel gewoon in de vaatwasmachine worden gestopt.

Bekijk overigens ook even het materiaal waaruit de mengkom is gemaakt. Kies bij voorkeur voor een roestvrijstalen mengkom aangezien deze niet alleen stevig zijn maar ook makkelijk qua onderhoud. Ook het roerblad van de ijsmachine blijkt niet geheel onbelangrijk te zijn. Kies bij voorkeur voor een ijsmachine waarbij het roerblad behoorlijk dicht tegen de rand van de desbetreffende mengkom is geïnstalleerd. En tot slot lijkt een machine met antislipvoetjes een welkome aanbeveling.

Uiteraard zullen al deze elementen een bepaalde invloed uitoefenen op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kunnen prijzen makkelijk variëren van 20 tot maar liefst 800 euro. De prijs wordt hierbij niet alleen bepaald door het type ijsmachine dat je besluit aan te kopen maar ook de mogelijkheden die het desbetreffende apparaat aanbiedt.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een ijsmachine?

De werking van een ijsmachine is afhankelijk van het type ijsmachine dat je besluit aan te kopen. Zo kun je opteren voor een mechanische ijsmachine die gekenmerkt wordt door een container. In dergelijke container bevindt zich dan een speciale emmer die is opgevuld met een mengsel van ijs en zout om er voor te zorgen dat het klaargemaakte ijs niet gaat smelten. Dergelijke manier van werken is bijzonder omslachtig aangezien de messen periodiek en handmatig moeten gedraaid worden.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een elektrische halfautomatische ijsmachine waarbij gebruik gemaakt wordt van een speciale substantie, carboxymethylcellulose genaamd. Hierbij is het belangrijk om reeds 8 tot 12 te gaan voorvriezen op een temperatuur van minstens -18 graden Celsius. De meest voor de hand liggende ijsmachine is het apparaat dat werkt op basis van een compressor en voorzien is van een LCD display, een timer, voorkoelingsfunctie en een krachtige elektromotor. De bereidingstijd hierbij bedraagt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Q2: Hoe maak je ijs zonder ijsmachine?

Het maken van ijs door middel van een ijsmachine, levert uiteraard het beste resultaat op en wordt daardoor bij voorkeur aanbevolen. Echter hoef je nu niet per sé een ijsmachine in huis te halen om een heerlijk ijsje te maken. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om roomijs of sorbetijs zónder machine te bereiden. Houd er wel rekening mee dat het net iets meer moeite, zweet en tranen zal kosten.

Als je roomijs wilt maken zonder ijsmachine, is het belangrijk om eerst en vooral een roomijsmengsel te bereiden. Vervolgens plaats je dat mengsel in een diepe platte bak die je daarna onmiddellijk in de vriezer stopt. Elk half uur moet je het roomijsmengsel even grondig doorroeren, en dit gedurende 2 tot wel 3 uur lang. Op die manier kun je ijskristallen voorkomen. Werk af door het mengsel een volledige nacht in de vriezer te laten uitharden.

 

Q3: Wat doet een ijsmachine?

Op warme zomerdagen kan een lekker ijsje alvast voor heel wat verkoeling zorgen. Indien je graag zelf je ijsjes wilt bereiden, dan is de aankoop van een kwalitatieve ijsmachine absoluut een goede aanbeveling. Selecteer alle ingrediënten die jij lekker vindt, en vervolgens doet de machine voor jou het zware werk. Jij hoeft enkel af te wachten tot het moment waarop het ijsje helemaal klaar is.

Zoals reeds min of meer vermeld, is de werking van een ijsmachine lichtjes afhankelijk van het type machine dat je besluit aan te kopen. Zo heb je apparaten die al het werk voor jou regelen en anderen die toch iets meer arbeid vragen. In elk geval is het mogelijk om met behulp van een kwalitatieve ijsmachine diverse soorten ijs te maken. Zo behoren roomijs en sorbetijs alvast tot het lijstje. Wil je ook graag softijs kunnen maken, dan zul je goed op het type machine moeten letten aangezien niet elke ijsmachine hiertoe in staat is.

 

Q4: Hoe lang moet je het ijs draaien in de ijsmachine?

Doordat er verschillende soorten ijsmachines op de markt gebracht zijn, kan de bereidingstijd nogal eens variëren. Kies je bijvoorbeeld voor een mechanische machine, die je overigens steeds minder vaak zult tegenkomen vanwege het omslachtige werk, dan moet je rekening houden met een bereidingstijd van 30 tot wel 40 minuten. Bij een elektrische half-automatische machine wordt dit beperkt tot slechts een halfuurtje. Houd er hier wel rekening mee dat het voorvriezen ruim 8 tot 12 uren in beslag neemt.

Kies je voor de meest recente ijsmachine, namelijk het exemplaar met compressor dan wordt de bereidingstijd toch wel op 45 tot 60 minuten geschat. Dergelijk apparaat is echter wel voorzien van allerlei technische snufjes die op hun beurt voor iets meer comfort zorgen. Zo kan kun je via het LCD display alles instellen en in de gaten houden, is er een voorverkoeling voorzien alsook een timerfunctie.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES