5 beste Handmixers Test van 2024

 

Beste handmixers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als koken en bakken je hobby’s zijn, dan kun je beter investeren in een degelijke handmixer. Het veelzijdige apparaat zal je veel handmatig klop- en kneedwerk besparen waardoor je meer aandacht kunt besteden aan de bereiding zelf. Omdat er nogal een groot aanbod is hebben we 3 toestellen uitgezocht om je alvast wat op weg te helpen. Zo kun je opteren voor de Philips HR3745/00 is een handmixer met een automatisch ronddraaiende mengkom en wordt geleverd met verschillende accessoires. De Bosch MFQ36440 handmixer met kunststof staafmixervoet en extra stille motor zou ook een uitstekende keuze kunnen zijn om je bereidingen efficiënt en snel te bewerken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste handmixers (Reviews) van 2024

 

Om je tijd in de keuken efficiënt te gebruiken heb je zeker een degelijke handmixer nodig. Ga je voor een complete handmixer set of kies je voor een vaste handmixer met kom? We volgden het advies van klanten in de online reviews om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even een ogenblik de tijd om de verschillende exemplaren goed te bekijken en kies er vervolgens de beste handmixer uit die jou het meest geschikt lijkt. Ga ook even langs de outletstore voor een leuke aanbieding.

 

1. Philips HR3745/00 Handmixer met mengkom

 

Philips is een bedrijf dat sedert jaar en dag elektrische apparaten produceert die een belangrijke meerwaarde geven aan het dagelijkse leven. Het wordt dan ook door velen als het beste merk aanzien voor innovatieve keukentoestellen die ervoor zorgen dat je van het leven kunt genieten.

De Philips handmixer heeft een krachtig vermogen van 450 Watt waarmee je moeiteloos alle soorten deeg kunt kloppen zodat lekkere cakes en het dagelijks brood in een mum van tijd in de oven kunnen. Bovendien kan het apparaat in wel 5 verschillende standen worden ingesteld en beschikt hij eveneens over een turbostand waarmee je bijvoorbeeld heel snel eiwitten kunt kloppen. De handmixer kan trouwens gemakkelijk uit het toestel worden geschoven om hem apart te gebruiken. 

Daarnaast zorgt de kegelvormige klopper ervoor dat er een maximale hoeveelheid lucht in het deeg wordt verwerkt zodat je met een korte kloptijd steeds een luchtig en glad beslag hebt. In de automatisch aangedreven mengkom met een inhoud van 3 l heeft het deeg voldoende ruimte om goed te mengen. De verschillende meng- en klopaccessoires zijn trouwens gemaakt uit roestvrijstaal en mogen in de vaatwasmachine worden geplaatst. In de reviews merken we dat dit het populairste artikel is in onze lijst met toppers, hij kreeg dan ook een uitstekende score.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de zuignappen onderaan het toestel zorgen ervoor dat de handmixer stevig en stabiel op het werkblad blijft staan. De handmixer kan bovendien ook apart worden gebruikt.

Vermogen: hij heeft een sterk vermogen van 450 Watt waardoor je zelfs de zwaarste deegsoorten gemakkelijk en snel kunt mengen, kloppen en kneden. Hij kan in 5 snelheden worden gezet en hij heeft ook een turbostand.

Inhoud: de automatisch aangedreven mengkom heeft een inhoud van 3 l zodat het deeg voldoende ruimte heeft om zich egaal te mengen.

Accessoires: de klop-, meng- en kneedaccessoires zijn gemaakt uit roestvrijstaal. Door de handige ontgrendelknop kunnen ze gemakkelijk uit het apparaat worden verwijderd.

 

Nadelen:

Grote mengkom: enkele klanten merken op dat de mengkom te groot is om kleine hoeveelheden optimaal te bewerken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bosch MFQ36440 mixer incl kunststof staafmixervoet stille motor

 

De Bosch handmixer is een handig en veelzijdig toestel dat je absoluut niet in je keuken mag missen. In de reviews kunnen we zien dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop, ze zijn het trouwens allemaal eens over de prijs-kwaliteitverhouding van dit apparaat.

Dankzij zijn vermogen van 450 Watt kun je probleemloos alle ingrediënten bewerken om je favoriete gerechten samen te stellen. Daarnaast heeft de krachtige en stille handmixer een afmeting van 15,4 x 20,8 x 7,4 cm en een gewicht van 1,320 kg waardoor hij heel licht is om te hanteren. Hij beschikt trouwens over 5 snelheden en een turbostand om de voedingswaren met de meegeleverde accessoires naar wens te kunnen mixen, kloppen en kneden.

In het volledige pakket zit er een mengbeker, een kunststof mixerstaaf, 2 kloppers en 2 kneedhaken waarmee je meteen van start kunt gaan. Bovendien zijn alle accessoires vaatwasmachinebestendig waardoor hij heel gemakkelijk schoon te maken is. Het netsnoer heeft trouwens een lengte van 1,30 m wat zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de handmixer kan heel eenvoudig worden bediend met de handige soft-touch knoppen. Dankzij het netsnoer met een lengte van 1,30 m ben je niet beperkt in ruimte om te bewegen.

Formaat: hij meet 15,4 x 20,8 x 7,4 cm en heeft een licht gewicht van 1,320 kg waardoor hij zelfs voor mensen met gewrichtsproblemen heel goed hanteerbaar is.

Volledige set: het pakket bestaat uit de handmixer, een mixerstaaf, een mengbeker, 2 kloppers en 2 kneedhaken die trouwens allemaal in de vaatwasmachine mogen worden gestopt.

Vermogen: de handmixer van Bosch heeft een krachtig vermogen van 450 Watt waarmee de stille motor gemakkelijk de 6 verschillende snelheden haalt.

 

Nadelen: 

Handmatig: we merken dat je het toestel moet vasthouden wat misschien minder efficiënt is wanneer je deeg moet kneden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Braun MultiMix 3 HM 3105 WH mixer met 5 snelheden en een turbostand

 

De Braun handmixer Multimix 3 werd door Kieskeurig.NL tot best beoordeelde handmixer uitgeroepen. Het handige apparaat dat trouwens in de goedkope prijsklasse valt, kreeg in de reviews van de meeste klanten een heel goede beoordeling.

Deze handmixer wordt geleverd als een complete set met een maatbeker van 600 ml, 2 kloppers, deeghaken en een staafmixervoet in kunststof waarmee je gladde soepen en puree kunt maken. Het Easy Clicksysteem zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk van opzetstuk kunt wisselen. Bovendien kunnen alle accessoires in de vaatwasmachine worden gereinigd zodat je na een uitgebreide kooksessie al een pak minder moet afwassen. 

Daarnaast heeft deze mixer een krachtig vermogen van 500 Watt waarmee je de motor in 5 verschillende snelheden en de turbostand kunt zetten. Hij heeft trouwens een compact formaat van 16 x 21 x 8 cm en een licht gewicht van 1,2 kg waardoor het apparaat heel goed hanteerbaar is. Dankzij zijn netsnoer van 1,3 m heb je voldoende ruimte om comfortabel te werken.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: doordat het gewicht van de motor vooraan boven de mengkom zit en hij amper 1,2 kg weegt, kun je hem moeiteloos hanteren.

Vermogen: deze handmixer heeft een krachtige motor met een vermogen van 500 Watt waarmee hij gemakkelijk zijn 5 snelheden haalt. De turbostand zorgt ervoor dat je snel je gerechten kunt afwerken.

Accessoires: in het pakket zit een maatbeker van 600 ml, 2 kloppers, 2 kneedhaken en een kunststof staafmixervoet om alle voedingswaren naar wens te bewerken.

Onderhoud: alle accessoires mogen in de vaatwasmachine worden geplaatst zodat je keuken meteen is opgeruimd. De mixer zelf kun je gewoon met een vochtige doek even schoonwrijven.

 

Nadelen: 

Geluid: enkele klanten vinden dat deze handmixer te veel geluid maakt waardoor het als storend wordt ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Russell Hobbs 24670-56 Desire handmixer met klop- en kneedhaken

 

De mooie handmixer van Russell Hobbs springt meteen in het oog door zijn rode kleur. Hij heeft trouwens de laagste prijs in onze lijst met topproducten. Deze lichte en handige mixer kreeg in de reviews een score van 4,6 van de 5 sterren.

Bovendien kun je de handmixer gebruiken met de meegeleverde meng- en klophaken om gladde pureetjes te maken en moeiteloos luchtig cakebeslag te kloppen. De accessoires zijn trouwens verchroomd waardoor alles vaatwasbestendig is. Dankzij de handige uitwerpknop kun je de onderdelen eenvoudig en snel verwijderen om diverse bewerkingen na elkaar uit te voeren.

Daarnaast heeft de handmixer een vermogen van 350 Watt waarmee hij gemakkelijk de 5 verschillende snelheden haalt en in de turbofunctie kan worden ingesteld om jouw gerechten naar wens te bereiden. Overigens heeft hij een licht gewicht van slechts 1 kg en meet het toestel 15 x 19 x 8,5 cm zodat je hem heel gemakkelijk kunt opbergen. De snoerlengte van 2 m zorgt er trouwens voor dat je extra veel bewegingsvrijheid hebt.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: de handige uitwerpknop zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig de verschillende accessoires kunt verwisselen.

Gewicht: deze handmixer weegt slecht 1 kg zodat je hem gemakkelijk kunt vasthouden om licht beslag te kneden of een gladde puree te maken.

Onderhoud: de meegeleverde klop- en deeghaken zijn verchroomd zodat je ze in de vaatwasmachine mag plaatsen.

De prijs: deze mooie rode handmixer valt in de laagste prijsklasse waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Geluid: we stellen vast dat het enige minpunt van deze handmixer het geluid van de motor is. Enkele klanten vinden hem nogal luidruchtig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. KitchenAid 5KHM9212ECU Handmixer Roestvrijstaal

 

De handmixer van Kitchenaid is een topper in zijn soort. Kitchenaid is dan ook één van de meest gerenommeerde merken op het gebied van keukenapparatuur met een zeer uitgebreid gamma aan toestellen met een strak design.

Deze roestvrijstalen handmixer heeft een vermogen van 240 Watt waarmee hij moeiteloos 9 verschillende snelheden haalt. Hij heeft bovendien een 1,5 m lang netsnoer waarmee je gemakkelijk overal in je keuken kunt werken. Deze handmixer meet trouwens 15 x 20 x 8 cm en hij heeft een licht gewicht van slechts 1,1 kg waardoor hij weinig kracht vraagt en je hem dan ook heel gemakkelijk kunt hanteren wanneer je last hebt van pijnlijke gewrichten of artrose.

Daarnaast wordt het toestel geleverd met 2 kneedhaken, een klopper, 2 gardes en een pureerstaaf om gladde groente- of aardappelpuree te maken. Deze handmixer heeft trouwens een heel stille motor zodat je van een zoemend of brommend geluid weinig last zult hebben. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Kwaliteit: de keukenapparatuur van Kitchenaid is alom bekend voor zijn uitstekende kwaliteit. Door aankoop van dit toestel heb je een duurzaam en handig apparaat in huis.

Aantal snelheden: het toestel heeft een krachtige motor van 240 Watt waarmee elke soort beslag met 9 snelheden kan worden bewerkt. Hij zal moeiteloos puree maken en ook verschillende deegsoorten kneden.

Onderdelen: hij wordt geleverd in een pakket met 2 gardes, een pureerstaaf, een klopper en 2 kneedhaken in roestvrij staal.

Onderhoud: alle accessoires kunnen in de vaatwasmachine worden gereinigd en de mixer kun je met een vochtige doek schoonmaken.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken op dat deze handmixer nogal duur is waardoor hij niet voor iedereen bereikbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Handmixers Koopgids

 

Voor een groot aantal bereidingen is het handig om over degelijke keukenapparatuur te beschikken. Een handmixer is dan ook een goede aanbeveling om in huis te hebben, maar door het grote aanbod van verschillende types is het niet evident om er de beste uit te kiezen. Waarvoor kun je een handmixer zoal gebruiken en welke accessoires heb je zeker nodig? Ga er even rustig bij zitten om onze koopgids te bekijken en de verschillende producten te vergelijken. Neem zeker ook de diverse aanbiedingen even door, want misschien heeft jouw ideale toestel tijdelijk een interessante prijs.

Wat is een handmixer en wat is het nut ervan

De meeste hobbykoks waren helemaal weg van de keukenrobot toen die op de markt kwam. Echter, een handige en plaatsbesparende handmixer is nog steeds de topfavoriet in vele huishoudens. Een handmixer is een compact elektrisch keukenapparaat met afneembare onderdelen die dienen om te mengen, te kneden en te kloppen. Het is eigenlijk gewoon een mengapparaat dat standaard voorzien is van verwisselbare klop- en deeghaken die in een tegengestelde richting van elkaar een beslag gaan kloppen of kneden om een egaal mengsel te bekomen. 

De meeste toestellen beschikken over meerdere snelheden waarmee je de ingrediënten naar wens kunt bewerken. Voor vloeibare mengsels heb je soms een lagere snelheid nodig omdat je keuken anders onder de spatten zit. Voor andere samenstellingen heb je dan weer een hogere snelheid nodig om een beslag tot een luchtig geheel te kneden. Een handmixer mag je trouwens niet verwarren met een staafmixer die eerder bedoeld is om ingrediënten te pureren of te hakken. Soms wordt er wel een staafmixervoet bij de handmixer geleverd zodat je eigenlijk maar één apparaat nodig hebt.

 

De verschillende soorten handmixers

We kunnen 2 verschillende soorten handmixers onderscheiden door de manier waarop ze moeten worden gebruikt. De losse handmixer is een toestel dat je eigenlijk als het ware handmatig moet bedienen. Hiermee willen we zeggen dat je de mixer zelf moet vasthouden terwijl hij de ingrediënten aan het bewerken is. Je hebt hier trouwens een aparte maatbeker of mengkom voor nodig die in sommige pakketten worden meegeleverd. Het grote voordeel van dit soort handmixers is hun compacte formaat.

Bovendien kunnen alle losse onderdelen apart worden opgeborgen en is de mixer zelf beperkt van omvang waardoor hij weinig kastruimte in beslag neemt. Daarnaast heb je de handmixer met een vaste mengkom die bevestigd is op een soort staander zodat je hem niet zelf moet vasthouden. Bij enkele apparaten is het mogelijk om de mixer los te koppelen waardoor je hem ook handmatig kunt gebruiken. De vaste handmixer is trouwens een stuk gemakkelijker om mee te werken om dat je je handen vrij hebt. Vaak zijn dit type handmixers een pak groter waardoor je meer ruimte nodig hebt om hem op te bergen. 

 

De mogelijkheden en de accessoires

De verschillende functies van de handmixer hangen af van welke accessoires er worden meegeleverd. Zoals we reeds hebben vermeld wordt een handmixer standaard geleverd met 2 kloppers en 2 deeghaken waarmee je ingrediënten tot een beslag kunt mengen of diverse soorten deeg kunt kneden. Daarnaast worden vaak ook extra onderdelen in het pakket meegeleverd waardoor de functies zich gaan uitbreiden en je zelfs enkele keukentoestellen niet meer nodig hebt. We denken dan bijvoorbeeld aan een staafmixervoet waarmee je voedingswaren kunt fijnhakken en soms ook ijsblokjes kunt malen.

Een pureerstaaf wordt dan weer gebruikt om voeding te pureren zodat je zelfs babyvoeding met de handmixer kunt bereiden. Een garde om eiwitten stijf te kloppen of om een lekkere bearnaisesaus te maken is ook een leuke handigheid waarmee je heel wat tijd en kracht bespaart. De vaste handmixer komt steeds met een al dan niet automatisch ronddraaiende mengkom. Bij de losse handmixer is de maatbeker dan weer een extra bonus om zonder veel gesmos je ingrediënten te mengen.

Het vermogen en de snelheden

Net zoals bij alle elektrische keukentoestellen wordt het vermogen van een handmixer uitgedrukt in Watt. Hiermee gaat men aantonen waarvoor het apparaat kan worden gebruikt. We kunnen de handmixers onderverdelen in modellen die een capaciteit hebben tot 400 Watt en handmixers met meer dan 400 Watt vermogen. De eerste groep met minder dan 400 Watt is voorzien van een lichte motor die geschikt is om kleine hoeveelheden te mengen en te kloppen. Omdat deze apparaten nogal gevoelig zijn voor overbelasting zouden we dergelijke handmixers niet direct aanraden om zwaar deeg te kneden.

Een toestel dat over een vermogen van meer dan 400 Watt beschikt heeft een veel zwaardere motor waardoor je ook een grotere hoeveelheid kunt bewerken. Deze handmixers zijn zelfs geschikt voor professioneel gebruik zoals in een kleine thuisbakkerij of in een cakery waar cupcakes worden gemaakt. Veel beslag- en deegsoorten vragen trouwens  tijdens het mengen en kneden verschillende snelheden zodat je beter kunt kiezen voor een apparaat die voldoende mogelijkheden aanbiedt. De turbofunctie is trouwens nodig om een mengsel op extra hoge snelheid te mengen of te kneden waardoor de mixer ook wat extra kracht nodig heeft.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES