7 beste Grillplaten Test van 2024

 

Beste grillplaten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Tefal Plancha CB5005 grillplaat kies je voor één van de meest veelzijdige producten uit het lijstje. Bovendien kunnen de losse onderdelen na gebruik gewoonweg door de vaatwasmachine onder handen genomen worden, wat je zelf heel wat tijd en een lastig klusje bespaart. Daarnaast blijkt echter ook de Moa TG203B Tafelgrill een goede optie te zijn. Dergelijk exemplaar kent een unieke bakplaat met een maximaal formaat van 56 bij 30 cm. In de tabel hieronder hebben we voor de volledigheid ook nog een derde grillplaat toegevoegd, evenzeer voorzien van de voor- en nadelen. Bij elk product hebben we een algemene eindconclusie vermeld en we hopen jou hiermee verder op weg te helpen. Veel succes!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste grillplaten (Reviews) van 2024

 

Heb je jezelf voorgenomen om vanaf nu gezonder te koken? Dan is de aanschaf van een degelijke grillplaat vast en zeker het overwegen waard. Zo zijn er heel wat bekende merken zoals Tefal, Tristar en Cuisinier die de beste grillplaat aanbieden. Echter kun je evengoed opteren voor een Princess grillplaat of een Le Creuset grillplaat. In de top 5 hieronder proberen we een goede mengelmoes van allerlei soorten grillplaten aan te bieden. Zo is er de keuze voor een XXL grillplaat, een gietijzeren grillplaat, een elektrische grillplaat of eentje die op het gasfornuis past. Wij willen jou het advies geven om ook de online reviews te bekijken en de mening van andere klanten ter harte te nemen.

 

1. Tefal Plancha CB5005 Grillplaat  Vaatwasserbestendig

 

Met deze Tefal Plancha CB5005 partygrill kies je alvast voor een meer dan veelzijdig apparaat, geschikt om te grillen, voor roerbakken en voor teppan yaki. Met een bakplaat van maar liefst 35 bij 25 cm is hij uitermate geschikt voor maximaal 4 personen. Verder wordt de plaat aangevuld met een antiaanbaklaag waardoor je helemaal geen boter of andere vetstoffen nodig hebt, wat het gerecht alleen maar gezonder maakt. De natuurlijke vetstoffen en sappen kunnen dan weer makkelijk worden opgevangen in het daarvoor voorziene opvangbakje.

De bakplaat is makkelijk met het lichtnet te verbinden waarna hij een totaal vermogen van wel 1800 Watt kan behalen, verdeeld over 5 verschillende warmtestanden. Verder geniet je een aan- en uitschakelaar, een indicatielampje, een temperatuurindicatie met diverse temperatuurinstellingen en stevige antislipvoetjes die bijdragen aan de grip. Na gebruik mag je de plaat overigens gewoon in de vaatwasser plaatsen, weliswaar zonder thermostaat.

Een blik op de online reviews toont aan dat deze Tefal grillplaat op heel wat enthousiaste kopers kan rekenen. Zo geven velen een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit die in verhouding staan met het, mogelijks laagste prijskaartje. Slechts één koper vindt de grillplaat net iets te klein.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: vanwege het lagere prijskaartje zul je deze grillplaat vast en zeker tussen de goedkope apparaten mogen verwachten.

Voeding: je kunt het snoer eenvoudig in het stopcontact pluggen en vervolgens de grillplaat, die overigens voorzien is van geïntegreerde warmteplaten, inschakelen. Ingeschakeld levert hij een maximaal vermogen van 1800 Watt op.

Onderhoud: na gebruik kun je de grillplaat zonder problemen door de vaatwasmachine laten reinigen. Besef wel dat het hier dan om de grillplaat zonder thermostaat gaat.

 

Nadelen:

Te klein: jammer genoeg moeten we vaststellen dat de grillplaat toch wel wat groter had gemogen voor 1 koper.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Moa TG203B Tafelgrill Grillplaat Bakplaat

 

Ook de Moa TG203B grillplaat lijkt een echte aanbieding te zijn als we het lage prijskaartje bekijken. De plaat, die overigens een combinatie is van een bak- en grillplaat, wordt gekenmerkt door een lengte van maximaal 56,4 cm en een breedte van maar liefst 29,5 cm wat hem ideaal maakt voor maximaal 6 personen.

Je kunt het snoer van 0,8 meter lang eenvoudig in het stopcontact pluggen en het apparaat vervolgens inschakelen. Eenmaal correct ingeschakeld, kan deze grillplaat een ruim vermogen van 2000 Watt genereren. Daarnaast blijkt hij uitgerust met een aan- en uitschakelaar, een indicatielampje, een temperatuurindicatie met verschillende temperatuurinstellingen, antislipvoetjes en een antiaanbaklaag. De plaat, die voorzien is van een metalen behuizing, is overigens BPA vrij en eenvoudig schoon te maken.

Wanneer we de reacties op het product bekijken dan zien we meteen een mooie eindscore van 4,7 sterren verschijnen. Klanten zijn duidelijk tevreden alhoewel het snoer volgens één koper toch wel wat kort is.

 

Voordelen:

Vermogen: hij biedt een ruim vermogen van wel 2000 Watt waardoor hij in een mum van tijd helemaal is opgewarmd.

Antislipvoetjes: dankzij de antislipvoetjes kun je deze grillplaat stevig en stabiel op de tafel plaatsen.

Antiaanbaklaag: de antiaanbaklaag zorgt ervoor dat je weinig tot geen vetstoffen nodig hebt en er geen vervelende restjes aan de plaat blijven kleven.

 

Nadelen:

Niet vaatwasbestendig: houd er rekening mee dat je deze grillplaat niet in de vaatwasmachine kunt stoppen.

Kort snoer: ook het korte snoer wordt door een kleine minderheid toch wel als een minpuntje omschreven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Princess 103120 Table Chef Premium XXL Gourmetstel – Grillplaat 60 x 36 cm

 

Op zoek naar een XXL grillplaat? Dan loert het Princess 103120 Table Chef Premium gourmetstel alvast om de hoek. De grillplaat valt daarbij meteen op vanwege zijn dubbele verwarmingselement, de praktische cool touch handvatten en de ingebouwde makkelijk regelbare thermostaat. Niet verwonderlijk dus dat deze Princess grillplaat meteen beloond wordt met een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

Maar dat is nog lang niet alles want verder ben je met deze Princess grillplaat voorzien van een ruim bakoppervlak van 60 bij 36 cm wat voldoende is voor 4 tot 6 volwassen personen. Eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, weet hij een aanzienlijk vermogen tot 2500 watt te genereren verdeeld over verschillende temperatuurstanden wat zijn gebruiksgemak alleen maar aanlokkelijker maakt.

Dankzij de bijbehorende antiaanbaklaag is het gebruik van olie, boter of andere vetstoffen vrijwel overbodig geworden waardoor je een relatief gezonde manier van bereiden geniet. Let wel; diezelfde antiaanbaklaag zorgt ervoor dat de bakplaat maar beter niet in de vaatwasmachine wordt geplaatst.

 

Voordelen:

Formaat: de Princess 103120 Table Chef Premium wordt gekenmerkt door een XXL bakoppervlak van 60 bij 36 cm; goed voor 4 tot 6 volwassen personen.

Verwarmingselement: de grillplaat is uitgerust met 2 geïntegreerde verwarmingselementen waardoor de plaat mooi gelijktijdig wordt verwarmd.

Gebruiksvriendelijk: het 1,5 meter lange afneembare snoer is voorzien van een ingebouwde thermostaat die – in combinatie met het ruime vermogen, de 4 meegeleverde houten spatels en de cool touch handvatten – bijdraagt aan een gebruiksvriendelijk product.

 

Nadelen:

Onderhoud: jammer genoeg is deze bakplaat niet geschikt om door de vaatwasmachine te worden gereinigd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tristar BP-2965 Bakplaat – Grillplaat met Regelbare Thermostaat – Cool Touch Handvatten

 

Hoewel de Tristar BP-2965 grillplaat er op het eerste gezicht behoorlijk compact uitziet, levert hij moeiteloos een bakoppervlak van 46 bij 26 cm wat voldoende is voor 4 à 6 personen. Door de grillplaat – met behulp van het meegeleverde en tevens afneembare snoer – op het stroomnet aan te sluiten, kan een ruim vermogen tot 2000 watt worden geleverd. Via de ingebouwde regelbare thermostaat op het snoer, kun je eigenhandig de temperatuur en bijgevolg ook het vermogen gaan aanpassen.

Verder blijkt deze bakplaat uitgerust met een duurzame antiaanbaklaag waardoor het gebruik van (veel) vetstoffen vrijwel overbodig is. Let wel; het gebruik van de vaatwasmachine wordt afgeraden zodoende de duurzaamheid noch de kwaliteit van de plaat te vrijwaren. Het plaatje wordt verder aangevuld met een handig indicatielampje, de nodige antislipvoetjes, zijn onderhoudsvriendelijk karakter en de aanwezige cool touch handvatten.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren zien alsook tal van positieve klantreacties. Slechts een kleine minderheid is van mening dat het product vrij kwetsbaar en bijgevolg matig van kwaliteit is.

 

Voordelen:

Thermostaat: dankzij de regelbare thermostaat ter hoogte van het snoer, is het mogelijk om zelf de temperatuur te bepalen.

Vermogen: bij correct gebruik, kan deze grillplaat een ruim vermogen tot 2000 watt leveren, weliswaar verdeeld over verschillende temperatuurstanden.

Verpakkingsinhoud: de Tristar bakplaat wordt geleverd inclusief afneembaar snoer, vetopvangbak en een instructieve handleiding.

 

Nadelen:

Geen gasfornuis: ben je op zoek naar een grillplaat voor het gasfornuis, dan is dit product van Tristar misschien niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ronneby Bruk Gietijzeren Grillplaat Rondo

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de grillplaat van Ronneby Bruk die gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 23 bij 47 cm en volledig uit gietijzer is vervaardigd. Dit maakt dat deze grillplaat op werkelijk alle warmtebronnen kan worden gebruikt, inclusief inductie.

Naast het feit dat deze inductie grillplaat op eender welk type warmtebron kan worden gebruikt, mag hij ook zonder problemen in de oven worden geplaatst. Dit maakt hem bijzonder veelzijdig en geliefd door vele kopers. Jammer genoeg resulteert dit ook in een hoger prijskaartje wat mogelijks een verklaring zou kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties.

Het is een rechthoekige plaat met een vlakke onderkant en gegrilde bodem die voorzien is van 2 stevige handgrepen. Ondanks het feit dat je de plaat maar beter niet in de vaatwasmachine plaatst, lijkt hij toch makkelijk te onderhouden dankzij z’n natuurlijke antiaanbaklaag. Die kun je overigens makkelijk behouden door de grillplaat van tijd tot tijd even met een plantaardige olie in te wrijven.

 

Voordelen:

Materiaal: de grillplaat is volledig vervaardigd uit duurzaam gietijzer waardoor de warmte mooi en gelijkmatig wordt verspreid.

Warmtebron: doordat hij geschikt is voor eender welke warmtebron en ook in de oven kan worden geplaatst, is hij bijzonder handig in gebruik.

Comfort: de grillplaat maakt gebruik van 2 stevige handgrepen waarmee je hem makkelijk kunt tillen en verplaatsen.

 

Nadelen:

Prijzig: bij interesse zul je jammer genoeg wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Cobb Grillplaat

 

Voor overheerlijk gegrild vlees, groente en vis is de COBB barbecue grillplaat het ideale product. Met deze grillplaat eet je altijd gezond, want alle overtollig vet wordt afgevoerd via de groeven.

Dit product heeft een antiaanbaklaag dat ervoor zorgt dat alle ingrediënten perfect worden bereid. Ook is deze grill heel eenvoudig schoon te maken na het gebruik. Dit product heeft een ronde vorm en het is geheel van metaal gemaakt.

Iets waarmee eenieder het eens kan zijn, is dat er over smaak niet valt te twisten en dat geldt ook voor deze BBQ grillplaat. Enkele gebruikers vinden het prijzig en van slechte kwaliteit, maar de overige personen zijn vol lof over dit product, want het is gemakkelijk om te gebruiken en schoon te maken. Het grilt perfect en het is heel duurzaam. Deze grillplaat heeft een stoere uitstraling en het heeft ook een goede prijs.

Wanneer je op zoek bent naar een degelijke BBQ grillplaat die bovendien betaalbaar is dan hoef je zeker dit product even te bekijken. De BBQ grillplaat komt van het bekende en misschien wel het beste merk Cobb en krijgt heel veel positieve reacties van de kopers. We vermoeden dat het ook wel eens het populairste toestel uit de selectie zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Onderhoud: je hoeft je geen zorgen te maken want je kunt de grillplaat gewoon in de vaatwasmachine stoppen.

Gezond: je zult merken dat het overtollige vet vrijwel meteen wordt afgevoerd via de groeven in de grillplaat. Zo kun je altijd gezond koken.

Antiaanbaklaag: de antiaanbaklaag zorgt ervoor dat er geen vervelende etensresten aan de grillplaat blijven kleven. Daardoor is de plaat makkelijk te onderhouden.

 

Nadelen:

Prijzig: een kleine minderheid van de kopers vindt het product toch best wel nog prijzig.

Matige kwaliteit: een enkele koper is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze BBQ grillplaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Lodge Outdoor Grillplaat CRSGP12, 33×30,5cm

 

De Lodge gietijzeren barbecue grillplaat is ideaal voor iedere houtskoolbarbecue. Het heeft een lengte van 33 centimeter en een breedte van 30,5 centimeter.

Dit product is erg handig voor elk evenement, denk daarbij maar aan een familiebijeenkomst. Echt gerelaxt in de tuin met iedereen, waarbij je na het grillen het vlees gemakkelijk kunt verplaatsen naar de tafel. Dit product heeft aan beide kanten handvaten om gemakkelijk te kunnen vastgrijpen. Je kunt deze BBQ grillplaat gemakkelijk reinigen met een zachte spons en het is niet bestendig voor de vaatwasmachine.

Het is gemaakt van gietijzer en zorgt voor een gelijke verdeling van hitte. Ook kan het lang hitte vasthouden en je kunt dit rechthoekig product wel in de oven gebruiken. Voor deze BBQ grillplaat kan er nog geen advies worden gegeven, want er staan tot nu toe nog geen beoordelingen geschreven.

Heb je zelf een houtskoolbarbecue in huis? Dan hoef je zeker deze BBQ grillplaat van het bekende merk Lodge eventjes te bekijken. Deze grillplaat is optimaal om te gebruiken in combinatie met een houtskoolbarbecue. Toch is het een goed idee om eventjes de eigenschappen van de grillplaat op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Formaat: deze BBQ grillplaat is 33 centimeter lang en is maar liefst 30,5 centimeter breed.

Gebruiksgemak: het is een handige grillplaat waarop je je gerechten zonder problemen kunt bereiden en vervolgens naar de tafel kunt gaan verplaatsen.

Onderhoud: je kunt deze BBQ grillplaat op een makkelijke manier schoonmaken. Je hoeft er enkel maar eventjes over te schrobben met een zacht sponsje.

Comfort: de grillplaat is aan beide kanten voorzien van stevige handvaten. Deze maken het mogelijk om de BBQ grillplaat op een eenvoudige en snelle manier te verplaatsen.

 

Nadelen:

Niet vaatwasserbestendig: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze BBQ grillplaat niet vaatwasserbestendig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Grillplaten Koopgids

 

Zeg nu zelf; wie houdt er zo nu en dan niet van een lekker gegrild stukje vlees of vis? Of geef je toch eerder de voorkeur aan gegrilde groentjes? Met een kwalitatieve grillplaat is werkelijk alles mogelijk. In de koopgids hieronder bespreken we graag de verschillende types grillplaten alsook de gebruikte materialen, het onderhoud en de aanwezigheid van een eventuele vetafvoer. We hopen hiermee de keuze tijdens het vergelijken van de verschillende opties voor jou net iets makkelijker te maken. En ben je vooral op zoek naar een budgetvriendelijk alternatief, dan lijkt het ons een goede aanbeveling om de aanbiedingen in de gaten te houden.

Gebruiksgemak en de mogelijkheden

Het ruime aanbod aan grillplaten maakt de keuze niet alleen moeilijker maar de mogelijkheden eveneens oneindig. Zo kun je opteren voor een elektrische grillplaat die je eenvoudigweg op het aanrecht of op tafel kunt plaatsen. Dat kan best wel handig zijn tijdens de kerstdagen als je met een grote groep mensen gezellig wilt dineren. Daarnaast bestaan er evenzeer grillplaten die je op het fornuis of de barbecue kunt installeren en bijgevolg niet zomaar op tafel te plaatsen zijn.

Bedenk of je hierbij op zoek bent naar een grillplaat met een geribbeld dan wel vlak oppervlak op toch liever een combinatie van de beide. Zo kan een geribbelde grillplaat een betere aanbeveling zijn bij het grillen van vlees en groenten terwijl een vlakke plaat een goed idee is bij de bereiding van vis en schaaldieren.

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en er is wel degelijk voor elk wat wils. Toch willen wij jou aanraden om niet zomaar de eerste de beste grillplaat in het winkelkarretje te plaatsen. Neem de tijd om de verschillende opties te bekijken alvorens je een keuze gaat maken. Eet smakelijk!

 

De verschillende types grillplaten

De keuze voor de ene of andere grillplaat is tegenwoordig niet zo vanzelfsprekend vanwege het toch wel ruime assortiment. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een elektrische grillplaat. Dergelijke exemplaren zijn best wel handig voor gebruik tijdens grotere feesten en evenementen zoals Kerstmis. Ze zijn makkelijk te verplaatsen, schoon te maken en na gebruik weer op te bergen.

Hoef je de grillplaat niet zo nodig op tafel te kunnen plaatsen dan lijkt een grillplaat voor direct gebruik op de kookplaat een goede aanbeveling. Houd hierbij wel rekening met de gebruikte warmtebronnen daar niet alle grillplaten op alle warmtebronnen kunnen worden gebruikt. Zo zul je zien dat sommige platen enkel en alleen geschikt zijn voor gebruik op gas of inductie terwijl andere platen op eender welk type warmtebron kunnen worden geplaatst.

Daarnaast kunnen we ook een onderscheid noteren op vlak van maten en vormen. Zo heb je heel wat compacte vierkante grillplaten die uitermate geschikt zijn voor kleine huishoudens bestaande uit 1 of 2 tafelgasten alsook de grote rechthoekige platen die bedoeld zijn voor 4 of meer tafelgasten. Kortom, mogelijkheden zat en bijgevolg dus ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken.

 

Een grillplaat met vetafvoer of niet

Eenmaal je het type grillplaat hebt bepaald, is het aangewezen om even na te denken over het feit of je er eentje met of zonder vetafvoer hebben wilt. Grillen op zich is al bijzonder gezond daar er geen olie noch boter dient te worden gebruikt. Desondanks zullen er altijd nog wel wat sappen zoals vocht en vet uit de voedingswaren vrijkomen op het moment dat deze gegrild worden.

Het grootste gedeelte van deze sappen zal door de hitte makkelijk verdampen. Echter blijft een kleine hoeveelheid op de grillplaat liggen. Wil je ook deze laatste kleine hoeveelheid helemaal kunnen verwijderen, dan is een grillplaat met vetafvoer de ideale aanbeveling.

 

De gebruikte materialen en de afwerking

Daarnaast blijken ook de gebruikte materialen een cruciale factor bij het nemen van de aankoopbeslissing. Zo kun je kiezen voor een aluminium, gietijzeren of geëmailleerde grillplaat. In de meeste gevallen betreft het een gietijzeren of geëmailleerde bakplaat die de warmte mooi en gelijkmatig verspreidt. Een plaat met een antiaanbaklaag is een minder goede aanbeveling aangezien deze gevoeliger blijkt voor krassen en beschadigingen en bijgevolg dus minder duurzaam is.

Daarnaast kan de plaat voorzien zijn van een geribbeld dan wel vlak oppervlak of in sommige gevallen een combinatie van de beide. Indien je vooral vis en/ of schaaldieren wilt grillen dan is een vlak oppervlak aan te raden. Een geribbelde plaat is dan weer beter voor het grillen van groentjes en/ of vlees.

Het onderhoud en andere extra kenmerken

Tot slot is het minstens even belangrijk om op het moment van aankoop rekening te houden met het onderhoud. Zo is een bakplaat met antiaanbaklaag wel krasgevoeliger, ze voorkomen ook dat restjes aan de plaat blijven kleven wat het onderhoud een pak makkelijker maakt. 

Daarnaast kun je altijd nog kiezen voor een afneembare grillplaat die je eenvoudigweg door de vaatwasmachine kunt laten schoonmaken. Echter is het afwassen met de hand altijd nog een betere aanbeveling. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen aangezien deze de levensduur van de grillplaat kunnen inperken.

Verder zul je zien dat er heel wat grillplaten bestaan die evenzeer op het fornuis alsook de barbecue kunnen worden gebruikt. Ook dat kan een meerwaarde zijn. Houd er wel rekening mee dat al deze extra’s het prijskaartje in meer of mindere mate kunnen beïnvloeden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe maak je een grillplaat schoon?

De meeste grillplaten zijn eenvoudig schoon te maken. Toch zijn er enkele elementen die het onderhoud nog makkelijker maken en waarmee je rekening kunt houden. Zo zorgt een antiaanbaklaag ervoor dat er geen vervelende etensresten aan de plaat blijven kleven. Het nadeel van een dergelijke antiaanbaklaag is dat deze vaak krasgevoelig is en sneller beschadigd wordt.

Beter is dan ook om te kiezen voor een afneembare grillplaat die je eenvoudig met de hand of de vaatwasmachine kunt schoonmaken. Zorg er echter wel voor dat je zoveel mogelijk agressieve reinigingsmiddelen gaat vermijden aangezien deze de plaat kunnen beschadigen en de levensduur aanzienlijk kunnen inkorten.

Q2: Hoe gebruik je een grillplaat en hoe werkt deze?

De manier waarop de grillplaat wordt gebruikt, blijkt afhankelijk van het type. Zo heb je heel wat elektrische grillplaten die je makkelijk kunt optillen en eventueel op tafel kunt plaatsen. Echter moet je wel steeds een stopcontact in de buurt hebben opdat je de grillplaat eenvoudig met het lichtnet kunt verbinden. 

Wil je de grillplaat niet op de tafel plaatsen, kies dan voor een exemplaar dat bedoeld is om direct op de kookplaat te installeren en/ of de barbecue. Zodra de kookplaat is opgewarmd en de barbecue is ingeschakeld, kan ook de grillplaat mooi en gelijkmatig worden verwarmd.

 

Q3: Wat is lekker op een grillplaat?

Een kwalitatieve grillplaat is een degelijk en multifunctioneel apparaatje waarmee je heel wat voedingswaren kunt bereiden. Zo behoren vis, schaaldieren, vlees en groenten alvast tot de vele mogelijkheden. Voor de bereiding van vis en/ of schaaldieren wordt echter wel de voorkeur gegeven aan een vlakke grillplaat aangezien de smaken en sappen beter aanwezig blijven.

Voor de bereiding van groenten en diverse vleessoorten wordt dan weer vaker de voorkeur gegeven aan een geribbeld oppervlak. Uiteraard zijn dit slechts indicaties en kun je zelf beslissen hoe je de etenswaren wilt bereiden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES