8 beste Gourmetstellen Test van 2024

 

Beste raclette grills – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je een etentje geeft dan ben je zelf ook graag wat meer aanwezig in plaats van de hele avond in de keuken te staan. Een gourmetstel is de perfecte oplossing om samen met je gasten van een heerlijk stukje vlees of vis te kunnen genieten. We hebben 3 toestellen uitgekozen die ons interessant lijken om eens naast elkaar te zetten. Zo zien we dat de Tefal Wokparty Duo PY5828 een toestel is voor maximum 6 personen. Wil je liever een iets compacter toestelletje in huis halen dan kun je eventueel opteren voor het Solis 5 in 1 Table Grill 791 gourmetstel. In tegenstelling tot het vorige apparaat is deze racletteset bedoeld voor maximaal 4 personen.

Kerst 2024Kerst 2024
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste gourmetstellen (Reviews) van 2024

 

Om samen met je vrienden of familie te genieten van een gezellige avond thuis rond de tafel hoef je niet meer uren in de keuken te staan. Met een gourmetstel kun je vooral ook aanwezig zijn en meegenieten. Vroeger werd een gourmetstel gebruikt met branders onderaan als verwarmingselement. Om veiligheidsredenen worden die niet meer verkocht maar er is een uitgebreide keuze in de plaats gekomen van elektrische toestellen. We willen je het advies geven om de 6 toppers onder de gourmetstellen even te bekijken.

 

1. Tefal Wokparty Duo PY5828 Gourmetstel maximum 6 personen 

 

Tefal wordt sinds jaar en dag beschouwd als het beste merk voor potten en pannen met een teflon antiaanbaklaag. Het mag dan ook niet verwonderen dat deze Tefal Wokparty in onze top 6 voorkomt. Net zoals bij de traditionele pannen hebben de wokpannetjes en de bakplaat een antiaanbaklaag die voorzien is van de bekende rode thermo-spot die fel rood kleurt als de perfecte baktemperatuur bereikt is.

Deze Wokparty is geschikt om samen met 6 personen gezellig te wokken in aparte wokpannetjes die een diameter hebben van 12 cm. Na afloop kun je de pannetjes wegnemen en lekkere pannenkoekjes op de bakplaat bereiden. De Wokparty is gemakkelijk schoon te maken en bovendien mogen de minipannetjes in de vaatwasmachine worden gestopt.

Het vermogen van 1000 Watt en de verschillende temperatuurinstellingen zorgen ervoor dat je op tijd een rustpauze kunt inlassen. Het snoer van 2 m kan opgeborgen worden onderaan het apparaat. Bovendien is hij door zijn afmetingen van 31,9 x 18,2 x 50,8 cm en het lichte gewicht van 3 kg makkelijk mee te nemen als je een weekendje weggaat. In de reviews zien we een zeer goede tevredenheid over de prijs en de kwaliteit van dit apparaat.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het snoer, de spatel en de lepels kunnen onderaan in het apparaat worden opgeborgen.

Onderhoud: de bakplaat kun je schoonvegen met een vochtige doek met afwasmiddel en de wokpannetjes mogen in de vaatwasmachine gestopt worden.

Receptenboek: een receptenboek met allerlei leuke tips en receptjes wordt gratis meegeleverd.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: de Wokparty van Tefal blijkt iets duurder te zijn dan de gemiddelde toestellen in dit genre.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Solis 5 in 1 Table Grill 791 – Grill Apparaat – Gourmetstel 4 personen

 

Ben je bewust op zoek naar een gourmetstel voor 4 personen dan kan dit apparaatje van Solis misschien wel aan de verwachtingen voldoen. Bovendien blijkt uit de vele online reacties en de mooie gemiddelde finale score van 4,7 sterren dat heel wat klanten hem als één van de beste raclette grills beschouwen. De moeite waard dus om de mogelijkheden even van naderbij te bekijken. 

Zo wordt deze racletteset, waarvan de behuizing voornamelijk uit staal vervaardigd blijkt, gekenmerkt door een maximaal formaat van 27,5 x 16 x 33 cm aangevuld met maar liefst 8 afzonderlijke pannetjes. Door het 2,1 meter lange snoer in het stopcontact te pluggen en vervolgens de aan/uitschakelaar in te duwen, kun je de grill probleemloos inschakelen waarna hij een ruim vermogen van 1400 Watt levert.

Verder blijkt de grill voorzien van een antiaanbaklaag waardoor je niet alleen gezonder kunt grillen, wokken en bakken maar hem ook makkelijker kunt schoonmaken. Dit wordt aangevuld met antislipvoetjes, een indicatielampje, een temperatuurindicatie en uitneembare makkelijk te onderhouden platen.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: deze unieke tafelgrill met tweezijdige grillplaat wordt geleverd inclusief een netsnoer met stekker, een aansluitstekker, 8 kunststof spatels, 4 hoekige pannetjes én 4 ronde wokpannetjes allen voorzien van een antiaanbaklaag.

Voeding: je kunt dit gourmetstel met pannetjes heel eenvoudig op het lichtnet aansluiten met behulp van het 2,1 meter lange snoer rekening houdend met een aansluitspanning van 230 Volt.

Handig in gebruik: de racletteset blijkt voorzien van diverse handige extra’s gaande van een aan/uitschakelaar en een indicatielampje tot een temperatuurindicatie, antislipvoetjes en een antiaanbaklaag.

Vermogen: eenmaal correct ingeschakeld kan hij probleemloos een ruim vermogen van wel 1400 Watt bereiken waardoor hij in een mum van tijd helemaal gebruiksklaar staat.

 

Nadelen:

Geen snoeropbergruimte: in vergelijking met sommige andere gourmetstellen blijkt dit toestel jammer genoeg niet voorzien van snoeropbergruimte.

Geen 6 personen: indien je op zoek bent naar een gourmetstel voor 6 personen dan is dit toestel van Solis misschien net iets te klein.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Princess Raclette 8 Grill en Teppanyaki Party 01.162840.01.001

 

Met de Teppanyaki Party Grill van Princess kun je gourmetten, racletten en grillen en dat allemaal met één toestel. De omkeerbare bakplaat is vervaardigd uit aluminium met een sterke antiaanbaklaag en heeft een gladde kant en een geribbelde kant. Bovendien heeft de plaat een oppervlak van 42 x 21 cm waarmee hij voldoende ruimte biedt voor 8 personen.

Het toestel is zeer snel opgewarmd dankzij het vermogen van 1200 Watt. Het snoer van 2 m lengte en de rechthoekige vorm zorgen ervoor dat je hem centraal op je tafel kunt plaatsen zodat iedereen er goed bij kan. De temperatuur kan zelf ingesteld worden door middel van een geïntegreerde thermostaat. Dit laat je toe om nu en dan een rustpauze te nemen.

De party grill van Princess wordt geleverd met 8 raclette pannetjes, 8 houten spatels en een draaibare grillplaat zodat je kunt kiezen uit verschillende bereidingsmethodes. In de reviews merken we een goede tevredenheid op over de prijs-kwaliteitverhouding van dit toestel. 

 

Voordelen:

Onderhoudsvriendelijk: dankzij de antiaanbaklaag is het toestel makkelijk schoon te maken met behulp van een stukje keukenpapier. Vervolgens kun je de losse onderdelen in de vaatwasmachine stoppen.

Garantie: bij alle producten van Princess krijg je 24 maanden garantie. 

Aanbieding: dit apparaat is in de aanbieding en komt daarmee in de laagste prijscategorie van ons lijstje te staan.

 

Nadelen:

Omvang: enkele klanten merken op dat dit toestel toch net iets te klein is voor 8 personen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Severin RG 2681 – Gourmetstel – 8 Personen , Vaatwasserbestendig – BPA-vrij

 

In vergelijking met sommige andere gourmetstellen lijkt dit apparaat van Severin alvast goed mee te vallen qua betaalbaarheid. En dat lijken de meeste klanten ook wel te waarderen wanneer we een kijkje nemen tussen de verschillende online reacties. Zo wordt onder andere een positief advies gegeven over de prijs-kwaliteitverhouding én de gebruiksvriendelijkheid ervan.

Met de RG 2681 gourmetset van Severin kies je dan ook meteen voor een prachtige ronde set dat maar liefst 33,8 cm breed en 42,2 cm lang is. Dit maakt hem voldoende ruim om door maximaal 8 personen, volwassenen en kinderen, te worden gebruikt. Bovendien wordt hij geleverd inclusief 8 afzonderlijke makkelijk te onderhouden pannetjes.

Net zoals heel wat andere gourmetstellen kun je ook dit apparaat makkelijk op het stroomnet aansluiten om vervolgens, via de aan/uitschakelaar, in te schakelen. Hij wordt verder aangevuld met een stevige antiaanbaklaag, afneembare platen en een handige indicatielampje.

 

Voordelen:

Onderhoud: je hoeft je alvast geen zorgen te maken want de losse onderdelen kunnen makkelijk in de vaatwasmachine worden geplaatst. Bovendien is de grillplaat voorzien van een antiaanbaklaag.

Handig in gebruik: de gourmetset wordt geleverd inclusief 8 afzonderlijke pannetjes en maakt het eveneens mogelijk om de platen eenvoudig te verwijderen.

Voeding: hij wordt gekenmerkt door een aanzienlijk lang snoer dat je zonder problemen in het stopcontact kunt pluggen.

Budgetvriendelijk: hij wordt alvast gekenmerkt door een vriendelijk en betaalbaar prijskaartje.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: slechts één enkele koper vindt dat het bakken/ grillen in de pannetjes niet zo vanzelfsprekend is en traag verloopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. WMF Lono – Gourmetstel – 8 personen ,Omkeerbare gegoten plaat met antiaanbaklaag

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor dit unieke gourmetstel van WMF, afkomstig uit de bekende WMF Lono serie. Hij wordt gekenmerkt door een vrij groot formaat van 54,5 x 1,3 x 24,1 cm en een gewicht van ongeveer 6 kg wat hem uitermate geschikt maakt voor gebruik door maximaal 8 personen. Wat meteen ook verklaart waarom er maar liefst 8 afzonderlijke pannetjes worden meegeleverd op het moment van aankoop.

Door het 1,5 meter lange snoer in het stopcontact te pluggen, kan makkelijk een ruim vermogen van wel 1500 Watt worden geregeld waardoor de plaat in slechts enkele seconden helemaal opgewarmd en klaar is voor gebruik. Hij wordt hierbij aangevuld met tal van handige functies en mogelijkheden die bijdragen aan het gebruiksgemak en het uiteindelijke comfort. Denk bijvoorbeeld maar aan de geïsoleerde handgreep, de antiaanbaklaag, de verschillende temperatuurinstellingen en de uitneembare platen.

Over het algemeen reageren klanten bijzonder tevreden over de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding echter is een kleine minderheid niet 100% overtuigd. Zo zouden de pannetjes niet voldoende opwarmen waardoor de gerechtjes niet helemaal tot hun recht komen.

 

Voordelen:

Voeding: de set maakt gebruik van een 1,5 meter lang snoer dat je eenvoudigweg in het stopcontact dient te pluggen. Door vervolgens de aan/ uitschakelaar in te schakelen, kan een ruim vermogen tot wel 1500 Watt worden gegenereerd.

Verpakkingsinhoud: de raclettegrill wordt geleverd inclusief 8 afzonderlijke pannetjes, 8 raclettespatels en een informatieve handleiding.

Handig in gebruik: de grill met verwisselbare platen is uitgerust met een variabele temperatuurinstelling inclusief ledverlichting, een antiaanbaklaag en een geïsoleerde handgreep.

 

Nadelen:

Geen antislipvoetjes: houd er wel rekening mee dat deze gourmetset jammer genoeg niet is uitgerust met antislipvoetjes.

Geen bord: als je op zoek bent naar een gourmetstel met bord dan is dit product jammer genoeg niet de best mogelijke aanbeveling uit de selectie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Tefal Inox & Design RE458812 – Gourmetstel – 10 personen , Voor groot gezelschap

 

Daar de meeste mensen hun racletteset voornamelijk tijdens belangrijke feestdagen boven halen, zijn er slechts weinig gourmetstellen uitsluitend voor 2 personen te vinden. Het zal je dan niet meteen verwonderen dat ook dit exemplaar van Tefal, afkomstig uit de bekende Tefal Ambiance serie, bedoeld is voor een groter gezelschap tot maximaal 10 personen.

Zo kent deze set een maximale afmeting van 55 x 32 x 19 en blijkt hij voorzien van een makkelijk afneembaar snoer. Door het apparaat vervolgens correct in te schakelen, kan probleemloos een ruim vermogen tot wel 1350 Watt worden geleverd wat maakt dat de plaat in slechts enkele seconden 100% gebruiksklaar is. Bovendien is de grillplaat niet alleen uitgerust met een antiaanbaklaag maar eveneens voorzien van een rode Thermo-Spot die precies aangeeft wanneer de plaat de gewenste baktemperatuur heeft bereikt.

Verder geniet je de aanwezigheid van een geïsoleerde handgreep alsook antislipvoetjes, een indicatielampje, een snoeropbergruimte en een praktische temperatuurindicatie. Ondanks al deze mogelijkheden blijkt 1 koper niet helemaal tevreden over de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Thermo-Spot: de rode Thermo-Spot heeft precies aan wanneer de gewenste baktemperatuur wordt bereikt.

Vermogen: deze unieke gourmetset is in staat om, bij correct gebruik, een ruim vermogen van maar liefst 1350 Watt te leveren.

Handig in gebruik: de rechthoekige set maakt gebruik van een aan/ uitschakelaar, een indicatielampje en een temperatuurindicatie en blijkt verder voorzien van een snoeropbergruimte, een antiaanbaklaag én antislipvoetjes.

Verpakkingsinhoud: het gourmetstel wordt jou aangeboden inclusief 10 afzonderlijke pannetjes en een duidelijke informatieve handleiding met de nodige instructies.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens 1 gebruiker zou het apparaat bijzonder kwetsbaar zijn en allesbehalve makkelijk om schoon te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Princess 162700 Oval Gourmetstel

 

Ben je op zoek naar goedkope gourmetstellen? Dan is de Princess 162700 het perfecte product voor jou.

Dit product is een combinatie tussen gourmetstel, raclette en pannenkoekenmaker. Je beschikt over 8 pannetjes en een grillplaat met crêpe gedeelte om pannenkoeken te maken.

Met de ingebouwde thermostaat kun je voor elk gerecht de juiste temperatuur instellen. Deze temperatuur wordt snel bereikt door het hoge vermogen van 1200 Watt. De grillplaat en de pannetjes zijn vaatwasserbestendig dus je kunt dit gourmetstel makkelijk schoonmaken.

Voor bijna alle kopers is dit gourmetstel een topproduct. Ze zijn vooral tevreden over de goede kwaliteit die je krijgt voor de lage prijs. Het product is makkelijk schoon te maken en wordt snel warm. De set is ideaal voor 6 personen.

Net zoals het vorige apparaat behoort ook dit gourmetstel toe aan het bekende en misschien ook wel het beste merk Princess. Bovendien is het ook één van de goedkope apparaten. Ideaal dus wanneer je liever niet zoveel geld wenst uit te geven of wanneer je bijvoorbeeld een iets beperkter budget hebt.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult versteld staan van de mooie prijs want je hoeft helemaal niet zo duur te betalen voor dit apparaat.

Gebruiksgemak: je kunt dit toestel in de eerste plaats gebruiken als een standaard gourmetstel. Maar je hebt ook de mogelijkheid om het als raclette te gebruiken of krachtige pannenkoekenmaker.

Formaat: net zoals het vorige toestel beschikt ook dit gourmetstel over maar liefst 8 afzonderlijke pannetjes. Dit wil dus zeggen dat je het product met maximum 8 personen kunt gebruiken.

Handig in gebruik: het is een krachtig toestel dat over een maximaal vermogen van maar liefst 1200 Watt beschikt. Verder is er ook een ingebouwde thermostaat aanwezig die je kunt regelen en aanpassen.

 

Nadelen:

Niet te warm: volgens een enkele gebruiker zouden de pannetjes toch niet voldoende warm worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Solis 3 in 1 Combi Grill 796 Grill Apparaat – Gourmetstel 8 personen

 

We sluiten het rijtje af met dit unieke gourmetstel jou aangeboden en geleverd door Solis. Zijn hoge prijskaartje lijkt meteen te worden verklaard door zijn hoge kwaliteit, optimale gebruiksvriendelijkheid én multifunctionele karakter. Zo blijkt de Solis 3-in-1 combi grill 796 niet alleen geschikt om te gourmetten maar tevens ook ideaal om te grillen, racletten en zelfs fonduen. 

Het setje wordt geleverd met maar liefst 8 afzonderlijke pannetjes, 8 bijbehorende fonduevorkjes én een stevige fonduepan die een ruime inhoud kent van wel 1,3 liter. De steengrill kent dan weer een totale afmeting van 36 bij 36 cm en kan – indien correct gebruikt – een ruim vermogen van wel 1200 watt genereren weliswaar verdeeld over meerdere temperatuurstanden.

Het geheel wordt verder aangevuld met een antiaanbaklaag, antislipvoetjes, een aan/ uitschakelaar, een indicatielampje, een snoeropbergruimte en een temperatuurindicatie. Hoewel het niet meteen een gourmetstel aanbieding betreft, lijken de meeste klanten wel degelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de aan/ uitschakelaar wordt verder aangevuld met een indicatielampje, een aparte snoeropbergruimte, een temperatuurindicatie en de mogelijkheid om – via de regelbare thermostaatknop – de temperatuur eigenhandig in te stellen.

Vermogen: bij correct gebruik, kan dit gourmetstel een maximaal vermogen van 1200 watt genereren.

Verpakkingsinhoud: het geheel wordt geleverd inclusief 8 bakpannetjes, 8 fonduevorkjes en 8 bijbehorende spatels.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Te groot: ben je op zoek naar een compacter gourmetstel voor 4 personen of minder, dan is dit setje van Solis misschien niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gourmetstellen Koopgids

 

Gourmetten is een vorm van funcooking die bij de meeste mensen een gezellige traditie is geworden; tijdens de koude wintermaanden met familie of vrienden allemaal samen aan tafel. Bij de aankoop van een gourmetstel kom je echter voor een uitgebreid assortiment te staan waaruit je kunt kiezen. Neem even de tijd om de toestellen te vergelijken. Zo zien we dat er apparaten zijn die verschillende functiemogelijkheden aanbieden. Even belangrijk is het aantal pannetjes en het materiaal waaruit de bakplaat gemaakt is. 

Het aantal pannetjes

Het is goed om er even bij stil te staan met hoeveel personen je wilt gourmetten. Zul je het toestel alleen maar gebruiken voor een avondje met het gezin of worden er ook nog vrienden uitgenodigd? Er zijn toestellen voor 2 personen en er zijn gourmetstellen die je kunt gebruiken voor maximum 10 personen. Er wordt voor elke persoon aan tafel een pannetje voorzien.

Voor een gemiddeld gezin van 4 wordt een toestel voor 6 personen aangeraden. Zo heb je altijd pannetjes extra voor een toevallige bezoeker. We merken wel op dat bij het aanbod van de toestellen voor 6 tot 10 personen het formaat van de pannetjes kleiner wordt. Het is daarom misschien wel beter om 2 of meerdere toestellen te voorzien voor groepen vanaf 6 personen.

 

De verschillende types

Een gourmetstel is niet langer een gewoon toestel met pannetjes. Ze worden aangeboden met verschillende functiemogelijkheden waarmee ieder naar believen kan kiezen op welke manier hij of zij zijn stukje vlees of gerecht klaarmaakt. Zo kun je op de meeste apparaten ook groenten en/ of vlees grillen. Het grillelement bevindt zich onder de bakplaat waar je je pannetje kunt onderschuiven. Hierin ga je stukjes vlees of andere ingrediënten grillen en op deze wijze  kun je ook racletten.

Schijfjes aardappel, groentjes en rookvlees worden bedekt met een sneetje raclette kaas en onder de grill plaatst. De kaas zal over je andere ingrediënten smelten en je krijgt een heerlijk Zwitsers gerechtje. Grillen kun je ook doen op de geribbelde kant van de bakplaat die bovenop het toestel ligt. De gladde kant van de plaat noemt men de Teppanyaki plaat. Bij deze grillwijzen gebruik je wat olie of boter tegen het aanbakken.

Soms heb je ook nog de mogelijkheid om te steengrillen. Hierbij heb je een gloeiend hete gepolijste steen die op het verwarmingselement rust waarop hij wordt warm gehouden. Op de steen hoef je alleen maar maar wat zout te strooien om het aanbakken te voorkomen waardoor dit een gezonde manier van koken is. Tenslotte kun je ook nog kiezen voor een toestel waarin je ook mini pizza’s kunt bakken of een toestel met pannetjes waarmee je kunt wokken. Bij enkele toestellen wordt ook een fondue pot geleverd zodat je het apparaat kunt omvormen tot fonduestel. 

 

De gebruikte materialen en de temperatuur

Over het algemeen zijn de bakplaat en de pannetjes voorzien van een antiaanbaklaag. Dit is belangrijk om het aanbakken te voorkomen waardoor je hem gemakkelijker kunt schoonmaken. Bovendien heb je ook geen boter of olie nodig. Bij een steengrill wordt gebruik gemaakt van een gepolijste steen uit graniet die je eerst goed heet laat worden in de oven voordat je hem op het toestel plaatst. De handvaten van de gourmetstellen zijn meestal geïsoleerd zodat het toestel op een veilige manier kan opgepakt worden om te verplaatsen.

De temperatuur kan bij de meeste toestellen ingesteld worden aan de hand van een regelbare thermostaat. Hiermee ga je de gewenste temperatuur kiezen waarmee je jouw gerechten wilt bereiden. Het is ook handig om even een rustmomentje in te lassen om wat te praten en je eten te laten zakken. Daarna zet je de temperatuur terug wat hoger en je kunt verder genieten van het lekkere aanbod dat op tafel staat.

Het onderhoud en de prijs

Het is een goede aanbeveling  om te kiezen voor een toestel waarbij de pannetjes en de bakplaat een stevige antiaanbaklaag hebben. Hierdoor kun je het vuil er gewoon afvegen met keukenpapier om daarna in een sopje of in de vaatwasmachine alles schoon te maken. Let er ook op of de bakplaat afneembaar is want dit zal het veel gemakkelijker maken om het apparaat schoon te maken.

Verschillende merken bieden 24 maanden garantie aan voor de kwaliteit van hun toestellen. De aanbiedingen van deze merken geven dan ook meteen een zekerheid over je aankoop. De prijs van een gourmetstel varieert tussen 25 euro en kan oplopen tot 90 euro afhankelijk van de grootte en het soort toestel dat je uitkiest.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

 Q1: Hoe gebruik je een gourmetstel?

Een gourmetstel biedt meestal de mogelijkheid om te bakken in pannetjes en om je vlees te bereiden op een grillplaat of steengrill. Het verwarmingselement die de bovenste plaat verwarmt, dient ook als grill voor wat je in de pannetjes gaat bakken en zo heb je ook meteen de mogelijkheid om raclette klaar te maken.

Bij gourmetten ga je zelf beslissen op welke manier je je gerechtjes gaat bereiden want alle ingrediënten worden op tafel klaargezet. Op de gourmetplaat gebruik je wat zout, boter of olie tegen het aanbakken en in je pannetje doe je wat boter.

 Q2: Hoe maak je een gourmetstel schoon?

Als je klaar bent met gourmetten dan spoel je beter alles onmiddellijk af. Zo voorkom je dat het vet nog verder in de pannetjes en de grillplaat gaat inbakken.  De plaat die meestal een teflonlaag heeft mag je niet afschuren met een keukenspons en daarom laat je deze beter wat weken in warm water met afwasmiddel. Als het meeste vuil van de plaat is los gekomen, kun je hem afborstelen met een borsteltje. Vervolgens kun je de bakplaat samen met de pannetjes in de vaatwasmachine plaatsen.

Een andere manier om de bakplaat en de pannetjes schoon te houden is door ze in een waterdichte plastic zak te steken samen met een sopje en een scheut ammoniak. Sluit de zak goed af en laat alles een nachtje buiten staan of in de garage. De volgende dag kun je je grillplaat gewoon afwassen of in de vaatwasmachine stoppen. Het gourmetstel zelf mag uiteraard niet in water gestopt worden. Dit maak je schoon met een doekje met afwasmiddel of met wat ruitenreiniger om alles te ontvetten.

 

Q3: Welke temperatuur heeft een gourmetstel?

De temperatuur van je gourmetstel is ofwel vast ingesteld of met een regelbare thermostaat. Deze laatste zorgt voor een constante temperatuur en kan ingesteld worden tussen 100° C en 240° C. Je kunt ook even een pauze inlassen door de temperatuur lager te zetten. Hierdoor kun je je eten wat laten zakken om daarna verder te gaan.

Beschikt jouw toestel over een steengrill, dan ga je beter even de steen voorverwarmen in een oven en je gebruikt dan de hoogste temperatuurstand van het gourmetstel om de steen warm te houden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES