5 beste Gasfornuizen met Oven Test van 2024

 

Beste gasfornuizen met oven – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het gebruik van een gasfornuis geniet bij veel hobbykoks en professionele koks de voorkeur. Je kunt beter en sneller de temperatuur aanpassen voor je bereidingen en daarnaast wordt de warmte op een efficiënte manier benut. We hebben 3 apparaten uitgezocht om samen eens wat nader te bekijken. Zo heeft het Wiggo WO-E603R(BB) Serie 3 een zwarte kleur en beschikt hij over 4 gaspitten en een speciale beveiliging die het gas automatisch afsluit als de vlam dooft. Verder merk je het Everglades EVCK048 gasfornuis dat 90 cm breed is en beschikt over 6 gaspitten en een ruime elektrische oven.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste gasfornuizen met oven (Reviews) van 2024

 

Als je beslist om een nieuw kooktoestel aan te kopen kun je onder andere kiezen voor een gewoon inbouw gasfornuis of je kunt ook gaan voor een 5 pits gasfornuis met oven om iets meer kookruimte te hebben. Samen met enkele hobbykoks die ons advies gaven hebben we een selectie gemaakt van 5 toestellen. Neem je tijd om alles eens te bestuderen alvorens het beste gasfornuis met oven uit te kiezen. We raden je aan om ook een kijkje te nemen in de outletstore voor een leuke aanbieding.

 

1. Wiggo WO-E603R(BB) Serie 3 gasfornuis met elektrische oven met 1 fase aansluiting

 

Het knappe zwarte gasfornuis met afdekplaat van Wiggo is vergelijkbaar met het Indesit gasfornuis met oven. Hij beschikt over een elektrische oven die werkt met een 2 polige stekker waardoor hij direct in het stopcontact kan worden gestoken. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product dat trouwens in de laagste prijsklasse valt van onze lijst met topproducten.

Het gasfornuis met oven is 60 cm breed en beschikt bovendien over 4 kookzones die voldoende ruimte bieden om op een relaxte manier een maaltijd te bereiden. Je laat het fornuis snel en eenvoudig branden dankzij de elektrische vonkontsteking waardoor je geen lucifers of aansteker nodig hebt. Een extra beveiliging zorgt voor de afsluiting van de gastoevoer van zodra de vlam dooft.

Daarnaast heeft de oven met 5 inschuifhoogtes een inhoud van 57 cm en werkt hij trouwens met boven- en onderwarmte en conventioneel (boven en onder). De oven haalt een maximumtemperatuur van 280° C en kreeg aan de binnenkant een emaille laag zodat hij gemakkelijk kan worden gereinigd. De gasslang wordt niet standaard bijgeleverd en na ombouw is dit gasfornuis geschikt voor propaan/butaangas. De gasaansluiting is trouwens geschikt voor Nederland maar is niet gecertificeerd voor het Belgische gasnet.

 

Voordelen:

Aansluiting oven: het netsnoer voor de oven is 1,4 cm lang en is voorzien van een gewone stekker waardoor je hem direct in het stopcontact kunt steken.

Aansluiting gasfornuis: de gasaansluiting is gekeurd voor Nederland en is na ombouw geschikt voor propaan/butaan in flessen.

Veiligheid: een thermokoppelbeveiliging zorgt ervoor dat de gastoevoer wordt afgesloten wanneer de vlam is uitgedooft.

Gebruiksgemak: je kunt het gasfornuis gemakkelijk laten branden met een elektrische vonkontsteking waardoor lucifers overbodig zijn.

 

Nadelen: 

Montage België: we merken op dat de gasaansluiting van de kookplaat niet geschikt is voor het Belgische gasnet en hij kreeg daar dan ook geen goedkeuringscertificaat voor.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Everglades EVCK048 gasfornuis 90 cm met elektrische oven

 

Het gasfornuis met elektrische oven van Everglades is gemaakt uit roestvrij staal en heeft een glazen afdekplaat. Hij is 90 cm breed waardoor hij een stuk meer ruimte inneemt dan de traditionele kookfornuizen. Het 6 pits gasfornuis met oven is dan ook een superhandig toestel wanneer je veel en graag kookt en voor grotere groepen of wanneer je een groot gezin hebt.

Bovendien is het  fornuis voorzien van een thermokoppelbeveiliging waardoor de gastoevoer automatisch volledig wordt afgesloten wanneer de vlam uit is. De pitten kunnen trouwens gemakkelijk worden aangestoken door de elektrische vonkontsteking. Daarnaast is er ook een wokbrander voorzien waarop je een diepe pan kunt plaatsen om al je Oosterse bereidingen klaar te maken.

De turbo-oven met extra ringelement en ventilator voor de heteluchtfunctie heeft een inhoud van 90 l en beschikt ook over een draaispit. Hij is daarnaast voorzien van boven- en onderwarmte met hete lucht en grill die je trouwens apart kunt programmeren. De 9 ovenstanden zorgen ervoor dat je alle mogelijke ovenbereidingen met gemak kunt klaarmaken. In de reviews merken we een goede tevredenheid op over dit apparaat.

 

Voordelen:

Aansluiting fornuis: de gasaansluiting is enkel geschikt voor het Nederlands gasnet. Na ombouw kan dit fornuis worden gebruikt met propaan en butaangas.

Aansluiting oven: het bijgeleverde netsnoer is voorzien van een gewone stekker voor een 1 fase aansluiting om hem direct op de netstroom te kunnen aansluiten.

Aantal kookzones: het gasfornuis beschikt over 6 gaspitten waaronder een wokbrander zodat je met gemak je favoriete bereidingen kunt maken.

Elektrische oven: de turbo-oven is voorzien van een draaispit en werkt met boven- en onderwarmte, grill en hete lucht.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: één klant merkt op dat dit een fragiel apparaat is dat snel verslijt. Daarnaast is de gasaansluiting niet geschikt voor het Belgische gasnet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Etna FGV460RVS gasfornuis met wokbrander elektrische oven

 

Het Etna gasfornuis met oven heeft een gasaansluiting die enkel geschikt is voor het Nederlandse gasnet waardoor hij minder aantrekkelijk is voor Belgische klanten. Het fornuis kan na ombouw wel worden gebruikt met butaan en propaangas zodat hij in België kan worden gebruikt met gasflessen.

Het fornuis beschikt over 4 gaspitten waaronder een wokbrander om heerlijke wokgerechten te bereiden met een typische bolle wokpan. De gietijzeren pannendragers zorgen voor een stabiel evenwicht van al jouw kookpotten en pannen waardoor ze niet kunnen kantelen. Bovendien is het gasfornuis voorzien van een geïntegreerde elektrische vonkontsteking om snel het fornuis aan te steken zonder aansteker.

De conventionele elektrische oven met ventilator heeft een inhoud van 65 l en bereikt vlot zijn maximale temperatuur van 275° C om al jouw favoriete gerechten te bereiden. Daarnaast is hij voorzien van een geëmailleerde laag zodat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken. De oven wordt geleverd met een netsnoer van 1,60 m dat voorzien is van een gewone stekker voor een snelle aansluiting. In de reviews merken we dat dit toestel de maximale score kreeg.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: een elektronische vonkontsteking zorgt ervoor dat je vlot het fornuis kunt aansteken zonder dat je van lucifers of een aansteker moet gebruik maken .

Onderhoud: zowel de oven als de kookplaat met gaspitten is voorzien van een geëmailleerde laag zodat je het toestel snel en gemakkelijk kunt onderhouden.

Aantal gaspitten: het gasfornuis is voorzien van 4 gaspitten met gietijzeren pannendragers waaronder één gaspit met een dubbele ring om een diepe en bolle wokpan op te plaatsen.

Elektrische oven: de conventionele oven met ventilator haalt een maximum temperatuur van 275° C om al je favoriete bereidingen efficiënt klaar te maken.

 

Nadelen:

Ombouw: ook hier merken we op dat de gasaansluiting niet geschikt is voor het Belgische gasnet. Het apparaat moet worden omgebouwd om gebruik te maken van butaan- of propaan gasflessen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Smeg TR90P gasfornuis 90 cm breedte met 6 gaspitten en elektrische oven

 

Smeg is door zijn combinatie van keukentechnologie met oog voor stijl en design geroemd als het beste merk in zijn soort. Deze Smeg TR90P is dan ook veruit het populairste gasfornuis bij jong keukentalent en gezinnen die houden van de retro-look uit de jaren 50.

Het gasfornuis met oven is 90 cm breed en is bovendien voorzien van 6 gaspitten met gietijzeren pannendragers waardoor de potten en pannen stabiel op het vuur staan. De kookplaat heeft een glazuurlaag om hem gemakkelijk te kunnen reinigen. Daarnaast beschikt dit prachtige toestel over 3 ovens die werken op elektriciteit. De hoofdoven heeft een inhoud van 63 l en heeft een deur die zijdelings opengaat om je gerechten er vlot in/uit te halen. Deze oven is voorzien van 9 kookfuncties en bevat trouwens net als de andere ovens over het Smeg Vapor Clean-systeem dat de oven reinigt door gebruik te maken van stoom.

De grilloven heeft een capaciteit van 36 liter en beschikt over 2 kookniveau ’s en een naar beneden opengaande deur waardoor je er veilig zware schotels kunt inzetten. Daarnaast heeft de hoge hulpoven een inhoud van 66 liter en wordt hij afgesloten met een zijdelings opendraaiende deur die aan de binnenkant geglazuurd is voor een efficiënt energieverbruik. Er zijn voor dit prachtige exemplaar nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Functioneel: dit toestel beschikt over 6 gaspitten waarop je een uitgebreide maaltijd kunt bereiden. De gietijzeren pannendragers zorgen voor een stabiele ondergrond voor je kookpotten.

Gebruiksgemak: het gasfornuis beschikt over 3 elektrische ovens waaronder een hoofdoven, een hulpoven en een grilloven. Zo kun gelijktijdig je taarten bakken en vlees bereiden.

Onderhoud: de 3 ovens hebben een Smeg Vapor Clean-systeem waardoor ze zichzelf reinigen door middel van stoom.

Formaat: het gasfornuis heeft een breedte van 90 cm, een diepte van 60 cm en een hoogte van 91 cm.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: het toestel is nogal prijzig waardoor het minder toegankelijk is voor mensen die over weinig budget beschikken. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bosch HXA090D50N vrijstaand fornuis roestvrijstaal met 1 fase aansluiting

 

Dat Bosch tot de beste merken in huishoudapparatuur behoort, hoeft geen betoog. Dit gasfornuis met elektrische oven is dan ook een toppertje in onze lijst. Het Bosch gasfornuis met oven heeft bovendien een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen toegankelijk is. De klanten tonen zich in de reviews dan ook heel tevreden.

Daarnaast beschikt het gasfornuis over 4 gaspitten waaronder een sterkbrander waarmee je op een snelle manier iets tot het gewenste kookpunt kunt brengen. Daarnaast is er een sudderbrander waarop je je stoofpotjes langzaam kunt laten garen en 2 normale gaspitten. Een emaille pannendrager zorgt voor een stevig oppervlak om je pannen op te plaatsen.

Bovendien beschikt de elektrische oven van dit fornuis over een inhoud van 66 l die ruim voldoende is voor een modaal gezin. De 3D HotAir technologie verdeelt de temperatuur gelijkmatig over de oven waardoor je meerdere bakplaten en ovenschalen in de oven kunt plaatsen. Je kunt de oven trouwens instellen op 7 verschillende verwarmingssystemen waarmee je zowel pizza’s kunt bakken als vlees roosteren. 

 

Voordelen: 

Aansluiting oven: het toestel wordt geleverd met een netsnoer van 1,2 m met een 2 polige stekker waardoor je hem gewoon in het stopcontact kunt stoppen.

Aantal gaspitten: het gasfornuis beschikt over 4 kookzones waaronder 2 normale gaspitten, een sudderbrander en een sterkbrander.

Functioneel: de elektrische oven heeft een inhoud van 66 l en is voorzien van de 3D HotAir technologie waarbij de warmte optimaal over de ganse oven wordt verdeeld.

De prijs: dit uitstekende toestel valt in de laagste prijsklasse van onze selectie waardoor hij ook toegankelijk is voor mensen met een kleiner budget.

 

Nadelen:

Geen timer: we merken op dat de oven niet over een timer beschikt waardoor je jammer genoeg geen alarm kunt instellen voor de gewenste bereidingstijd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gasfornuizen met oven Koopgids

 

Wanneer je een gasfornuis gaat uitkiezen dat bovendien over een oven beschikt, dan zul je merken dat het aanbod heel gevarieerd is. Wat zijn de verschillende formaten die mogelijk zijn en over hoeveel gaspitten spreekt men dan? Kies je voor een fornuis met een gasoven of een elektrische oven? Voor je een beslissing neem+isschien wel het perfecte fornuis kunt tussen vinden.

Het formaat van het gasfornuis en het aantal gaspitten

Als je in je keuken over voldoende ruimte beschikt kunnen we aanraden om te kiezen voor een groot gasfornuis. Een fornuis heeft standaard een diepte van 60 cm. Echter, de breedte kan variëren en daar zijn ook vaak het aantal gaspitten van afhankelijk. Voor een modaal gezin heb je minimum een gasfornuis nodig dat over 4 gaspitten beschikt. Deze hebben dan het standaardformaat van 60 x 60 x 85 cm zoals elk traditioneel fornuis. Deze toestellen kunnen gemakkelijk in elke keuken worden geplaatst.

Steeds vaker wordt er gekozen voor fornuizen met 5 of 6 gaspitten waarbij er zeker eentje geschikt is om een wok op te plaatsen. De breedte van dergelijk apparaat is meestal 90 cm en vraagt dus iets meer ruimte. Bovendien moet het fornuis om praktische redenen dezelfde hoogte hebben als je aanrecht en over het algemeen hebben de toestellen dan ook de standaardhoogte van 85 cm. Sommige apparaten zijn trouwens in hoogte verstelbaar waardoor ze zonder probleem kunnen worden aangepast. 

 

Welke oven kies je bij je gasfornuis

Je hebt ook de keuze uit verschillende types ovens. Zo is er de gasoven waarbij de hittegraad moeilijker te regelen is maar die minder vocht onttrekt aan je bereidingen. Sommige mensen prefereren een gasoven omdat tijdens het bakken van brood, de smaak veel authentieker is dan bij een elektrische oven. Een gasoven wordt echter minder verkocht. Tegenwoordig zijn er meer gasfornuizen op de markt die worden gecombineerd met een oven die werkt op elektriciteit.

Bij de elektrische ovens kun je nog kiezen tussen een heteluchtoven of een conventionele oven. De heteluchtoven gaat door middel van een ventilator de hete lucht in de oven verdelen waardoor de warmte gelijkmatig en optimaal wordt gebruikt. Bij de conventionele oven kun je kiezen tussen onder- en bovenwarmte of beiden samen. Een elektrische oven die hoort bij een gasfornuis kan over het algemeen gewoon met een tweepolige stekker op de netstroom worden aangesloten. Deze toestellen werken op 1 fase in de elektriciteitskast omdat enkel de oven elektriciteit verbruikt.

 

De extra functies

Wanneer je naar het duurder segment gaat zul je merken dat een gasfornuis over verschillende extra mogelijkheden kan beschikken. Zo hebben sommige apparaten een wokbrander die het mogelijk maakt om een diepe en bolle wokpan maximaal te verwarmen waardoor je je ingrediënten snel kunt wokken. Daarnaast zijn er ook fornuizen die voorzien zijn van een visbrander en/of zelfs een braadzone. Deze gaspitten zijn anders van vorm waardoor je ook ovale potten en pannen kunt gebruiken.

Dikwijls is een gasfornuis ook voorzien van een afdekplaat, meestal in glas of emaille, die tevens dienst doet als spatwand wanneer je aan het koken bent. Je kunt trouwens ook toestellen vinden met een grillplaat en zelfs met een ingebouwde steamer. Daarnaast kan ook de oven over meerdere extra’s beschikken. Zo is er de grill- en warmhoudfunctie of de mogelijkheid om etenswaren te ontdooien met de speciale ontdooifunctie. Daarnaast zijn er ook ovens die voorzien zijn van een braadspit om een kip of een lekker stukje vlees te bereiden.

Welke brandstof wordt er gebruikt en het onderhoud

Een gasfornuis werkt met aardgas, propaan of butaan en moet steeds worden aangesloten op de gasleiding of op een gasfles met een gecertificeerde aansluiting en een goedgekeurde slang. Je kunt voor de aansluiting een stappenplan volgen en het zelf klaren of je laat het over aan de loodgieter. Houd er rekening mee dat een aantal dingen kunnen mislopen wanneer je het fornuis zelf gaat aansluiten. Zo denken we aan lekkages, oververhitting van het fornuis en beschadiging van de gasslang met een gasexplosie of brand tot gevolg.

Je kunt een gasfornuis ook ombouwen of laten ombouwen zodat het werkt op propaan of butaan gasflessen want er is niet overal een gasleiding aanwezig. Het schoonmaken van een gasfornuis vraagt iets meer werk dan bij een inductiekookplaat of een keramische kookplaat. De gaspitten kunnen echter snel worden schoongemaakt in een sopje en de plaat zelf is meestal voorzien van een emaille laag die je gemakkelijk kunt schoonvegen. De recente modellen hebben zelfs al een glaskeramische ondergrond waarbij het eten niet zo snel kan inbranden en die je vlot kunt reinigen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES