Beste fondue set

 

Fondue sets test van 2024

 

In menig huishouden zul je tijdens de feestdagen een fondue pot op tafel zien staan. Lekker lang en gezellig tafelen met familie en/ of vrienden is dan ook de meest voor de hand liggende reden om fondue op het menu te zetten. Wil je daarom graag je oude fondueset vervangen of ben je op zoek naar een extra exemplaar? Dan kunnen wij jou misschien wel even op weg helpen met de onderstaande selectie. Zo lijkt de Fondueset Bianco van Boska alvast een schot in de roos én bovendien geschikt voor maar liefst 6 personen. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor de TomYang BBQ fondueset. Dit multifunctionele apparaat functioneert niet alleen als fondueset maar eveneens als compacte tafel BBQ.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fondue set Reviews – Top 5

 

Met de feestdagen in het vooruitzicht zijn steeds meer mensen aan het plannen wat ze zoal kunnen klaarmaken. Toch zul je in de meeste huiskamers fondue op het menu zien staan. Het versterkt niet alleen het samenhorigheidsgevoel maar het is ook gewoon eenvoudig en snel klaargemaakt. Toch is het niet eenvoudig er meteen de beste fondue set uit te kiezen. Je zou daarom rekening kunnen houden met de reviews en het advies van de gebruikers. Om het jou toch een tikkeltje gemakkelijker te maken, kun je hieronder 5 topproducten raadplegen.

 

1. Fondueset Bianco Boska

 

Met de feestdagen voor de deur kiezen veel gezinnen voor de gezelligheid van een fondueset of gourmetstel. Is je oude toestel aan vervanging toe of ben je gewoon op zoek naar een nieuw exemplaar, dan kan deze set van Boska vast en zeker wel iets voor jou betekenen. Bovendien is het een totaalpakketje aangezien hij wordt aangevuld met een brander,  een onderstel en maar liefst 6 fonduevorkjes.

Doordat deze unieke fondueset voornamelijk uit aardewerk is vervaardigd kan hij makkelijk op verschillende soorten warmtebronnen worden gebruikt en mag hij na afloop gewoon in de vaatwasmachine. Besef wel dat inductie noch gebruik in de magnetron of oven, niet tot de mogelijkheden behoren.

Zijn ruime vermogen en inhoud van 1 liter maken hem geschikt om met meerdere personen van een heerlijke chocolade-, kaas- of gewone fondue te genieten. We zien dan ook dat klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en eveneens een positief advies geven over het design.

 

Voordelen:

Inhoud: de fondue pot kent een maximale inhoud van maar liefst 1 liter.

Verpakkingsinhoud: hij wordt jou aangeboden inclusief een stevig onderstel, 4 fonduevorkjes en een brander apparaat.

Handig in gebruik: deze pan met vlakke bodem wordt gekenmerkt door een cool touch handgreep en blijkt ook nog eens vaatwasserbestendig te zijn.

Warmtebron: je kunt hem niet alleen op een gasvuur gebruiken maar eveneens op een keramisch, halogeen of elektrisch vuur. Ook waxinelichtjes behoren tot de mogelijkheden.

 

Nadelen:

Niet magnetronbestendig: naast het feit dat deze fondueset niet geschikt is voor inductie, kun je hem ook maar beter niet in de magnetron plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. TomYang BBQ

 

In vergelijking met het voorgaande product zul je dit exemplaar niet meteen tussen de goedkope fondue sets hoeven te zoeken. Ondanks de hoge prijs merken we toch dat heel wat kopers daar geen problemen mee lijken te hebben.

Dit toestel heeft een krachtig vermogen van maximaal 1800 watt. De set bestaat uit een degelijke Chinese fondue pot met 4 bijbehorende stangen uit bamboe. Deze bamboestangen kun je gebruiken om ingredienten zoals bijvoorbeeld vlees of groenten te grillen.

Volgens een aantal kopers is de prijs van dit apparaat toch net een tikkeltje over de top. Toch merken we dat de overgrote meerderheid van de gebruikers tevreden is over deze fondue set.

Zo geven de meesten niet alleen een positief advies over de kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

 

Voordelen:

Vermogen: het krachtige vermogen van 1800 Watt zorgt ervoor dat deze fondueset in een mum van tijd opgewarmd én bijgevolg gebruiksklaar is.

Inhoud: deze Thaise grill en Hot pot van TomYang wordt gekenmerkt door een maximale inhoud van 1 liter.

Comfort: de geïsoleerde handgreep in combinatie met de antiaanbaklaag en antislipvoetjes dragen bij aan het uiteindelijke comfort en gebruiksgemak.

Handig in gebruik: het is niet alleen de ideale chocolade fondueset maar eveneens geschikt voor kaasfondue en Chinese fondue. Bovendien is hij uitgerust met een aan- en uitschakelaar, een indicatielampje en meerdere temperatuursinstellingen.

 

Nadelen:

Geen snoeropbergruimte: jammer genoeg is er geen snoeropbergruimte voorzien om het snoer na gebruik veilig weg te bergen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Boska Nero XL

 

Net zoals het eerste toestel is ook deze fondue set afkomstig van het bekende merk Boska. Deze fondue pot heeft een iets ruimer volume van maar liefst 1,5 liter. Daardoor is dit toestel uitermate geschikt voor grote gezinnen of personen die vaak heel wat mensen over de vloer krijgen.

De fondue pot is helemaal gemaakt uit stevig en duurzaam aardewerk. Bovendien mag je het zonder problemen gebruiken op een brander toestel. Indien je niet graag de afwas doet dan is er werkelijk geen probleem. Deze fondue set mag je namelijk helemaal in de vaatwasmachine stoppen.

En deze kwaliteiten worden door de gebruikers duidelijk gewaardeerd. Geen enkele koper was in staat om ook maar één klein minpuntje aan het toestel te ontdekken. Haast je dus vooral naar de winkel en oordeel vooral zelf. Misschien is dit wel de fondue set waar je al zo lang naar op zoek was.

 

Voordelen:

Inhoud: deze Boska fondue pot wordt gekenmerkt door een ruime inhoud van wel 1,3 liter en blijkt dan ook geschikt voor maximaal 6 personen.

Onderhoud: in tegenstelling tot sommige andere fonduesets mag dit exemplaar, inclusief de meegeleverde vorkjes, gewoon in de vaatwasmachine worden geplaatst.

Verpakkingsinhoud: naast de stijlvolle fonduepan uit aardewerk, wordt ook een gietijzeren onderstel meegeleverd. Dit wordt aangevuld met 6 fonduevorkjes, een brander en een informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Geen antiaanbaklaag: ondanks het feit dat er geen antiaanbaklaag te bespeuren valt, lijkt dit product voor vele klanten één van de beste fonduesets uit het rijtje te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Cosy&Trendy Luxe fondue set

 

Met de luxe fondueset van Cosy&Trendy kies je voor kwaliteit, comfort en gebruiksvriendelijkheid. Hij wordt geleverd inclusief een brander, 6 fonduevorkjes en een stevig onderstel gemaakt op een rubberhouten plateau. Kortom, alles wat je nodig hebt om met vrienden en/ of familie van een heerlijke feestmaaltijd te genieten.

De stalen fondueset, overigens inclusief deksel, is bijzonder makkelijk in gebruik. Vul daarbij de pot met één of andere geschikte fondueolie alvorens je de brander met brandpasta opvult en deze aansteekt. Met behulp van het draaischijfje is het mogelijk om de grootte én de intensiteit van de uiteindelijke vlam te gaan bepalen. Houd er rekening mee dat de pot niet geschikt is om in de vaatwasmachine te plaatsen.

Desondanks reageren klanten bijzonder positief wat dan weer resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,7 sterren. Slechts één gebruiker maakt melding van een lange levertijd.

 

Voordelen:

Warmtebron: in tegenstelling tot sommige andere fonduesets uit dit rijtje, is dit exemplaar voornamelijk geschikt om te gebruiken met een brander.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt niet alleen de metalen fondue pot maar eveneens een stevig onderstel, een brander apparaat en maar liefst 4 afzonderlijke fonduevorkjes.

Fonduevorkje: de fonduevorkjes zijn allemaal afgewerkt met een verschillende letter zodat het makkelijker wordt om de vorkjes uit elkaar te houden.

 

Nadelen:

Niet vaatwasserbestendig: doordat deze fondueset maar beter niet in de vaatwasmachine wordt geplaatst, vraagt het product net iets meer onderhoud.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tristar Fondue Family Set FO-1109

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de FO-1109 fondueset van het bekende merk Tristar. Deze luxe elektrische fondueset wordt geleverd inclusief 8 fonduevorkjes wat hem meteen omtovert tot een set om met het hele gezin van te genieten. Bovendien niet alleen geschikt voor vleesfondue maar ook voor chocolade, kaas én Chinese fondue.

Verder blijkt deze BPA vrije fondueset voorzien van een geïsoleerde handgreep, een antiaanbaklaag en antislipvoetjes alsook een indicatielampje en snoeropbergruimte. Met behulp van de regelbare thermostaat kun je vervolgens schakelen tussen de verschillende temperatuurinstellingen.

Veel gebruikers geven dan ook een positief advies over de kwaliteit en de gunstige verhouding met de prijs. Slechts één klant heeft een matige review geschreven op basis van een slechte levering.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de fondueset bestaat uit een fonduepan, 8 fonduevorkjes, sausbakjes en een informatieve en duidelijke handleiding.

Inhoud: de stalen fondue pot kent een maximale inhoud van 1,3 liter.

Handig in gebruik: naast de regelbare thermostaat ben je eveneens verzekerd van een snoeropbergruimte en een indicatielampje.

Comfort: de geïsoleerde handgreep, de antiaanbaklaag en antislipvoetjes dragen elk op hun beurt bij aan het comfort.

 

Nadelen:

Geen automatische uitschakeling: indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit, dan heeft dit misschien te maken met het gebrek aan een automatische uitschakelingsfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fondue sets koopgids

 

Heel veel mensen kiezen ervoor om het tijdens de feestdagen gezellig te maken door allemaal samen te komen en te genieten van fondue. Fondue is niet alleen gezellig en huiselijk maar ook een echte voltreffer op dagen zoals Kerstdag of Nieuwjaar. Toch is het een goede aanbeveling om niet meteen de eerste de beste fondue set aan te kopen. Probeer zoveel mogelijk exemplaren te vergelijken op extra kenmerken, prijskaartje, formaat en gebruikte materialen. Zo wordt het alleen maar makkelijker om een keuze te maken uit de beste fondue sets. En wie weet zit er ergens wel een aantrekkelijke fondue set aanbieding tussen.

Het gebruiksgemak

Ben je van plan op zoek te gaan naar een degelijke en duurzame fondue set? Dan ben je misschien alvast de feestdagen aan het plannen? De meeste mensen kiezen namelijk hoofdzakelijk tijdens de feestdagen voor een gezellig en heerlijke fondue gerecht. Fondue is niet alleen gezellig maar het is ook gewoon handig. Zo kun je de hele avond bij je gasten aan tafel zitten en hoef je niet steeds achter de kookpotten te staan. Dubbel zo gezellig dus. Bovendien bak of gril je zelf je vlees, groentjes of brood. Heb je dus liever een goed doorbakken stukje vlees of mag het nog wat sappig zijn?

 

Het type fondue set

Eigenlijk kunnen we verschillende soorten fondue sets onderscheiden. De verschillende fondue sets worden vooral bepaald op basis van de gebruikte ingrediënten. Zo zul je voor kaasfondue vaak een ander type fondue set moeten gebruiken dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een chocoladefondue. Uiteraard kun je ook kiezen voor een fondue set die met verschillende ingrediënten kan worden gebruikt. Deze zijn misschien iets duurder in de aankoop, maar zo kun je een kaasfondue eventueel eens afwisselen met een chocoladefondue.

Zo kun je kiezen voor een fondue set die vervaardigd is uit duurzaam aardewerk indien je houdt van chocoladefondue of kaasfondue. Ben je toch meer voor vleesfondue en Chinese fondue? Dan kijk je maar beter uit naar een exemplaar dat vervaardigd is uit duurzaam RVS of degelijk gietijzer. Verder kun je kiezen voor een elektrische fondue set of heb je toch liever een fondue set die je moet gebruiken in combinatie met een brander toestel? Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden en het is dan ook raadzaam de verschillende exemplaren even goed te bekijken.

 

Formaat en gebruikte materiaalsoorten

Tenslotte is het ook belangrijk om even aandachtig te zijn wat betreft het formaat en de gebruikte materiaalsoorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor grote of kleine fondue sets met meer of minder vermogen. Het is handig om de grootte of het formaat van je fondue set te laten afhangen van de frequentie en de hoeveelheid personen. Hoe vaak wil je de fondue set gaan gebruiken? En met hoeveel personen gemiddeld zal dit dan zijn. Indien je de fondue set bijvoorbeeld wenst te gebruiken door 2 personen dan zal deze vaak iets compacter zijn dan een fondue set voor 5 of meer personen.

Ook op het gebied van gebruikte materiaalsoorten zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Zo behoort een fondue set uit RVS, gietijzer of aardewerk alvast tot de veel voorkomende materiaalsoorten. Aardewerk is een goede keuze wanneer je vooral geniet van kaasfondue of chocoladefondue doordat het een goede warmtegeleider betreft. RVS fondue sets zullen dan weer snel gebruiksklaar zijn en de warmte ook goed en lang behouden. Net zoals een gietijzeren fondue set.

Vermogen en extra kenmerken

De kracht wordt weergegeven in vermogen en dit wordt dan weer uitgedrukt in het aantal Watt. Zo kun je kiezen voor een fondue set met een maximaal vermogen van maar liefst 1800 Watt. Dat is een vrij krachtige fondue set en ideaal voor 4 tot 5 personen. Kortom, een aanrader voor mensen met een groot gezin of wanneer je vaak vrienden of familie over de vloer krijgt.

Verder zul je merken dat bepaalde fondue sets over iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken. Zo is het handig als je uit verschillende warmtestanden en snelheden kunt kiezen. Het is ook handig indien er een aan- en uitknop of timer functie aanwezig is. Sommige fondue sets worden geleverd met tal van leuke en praktische accessoires zoals fonduevorkjes. Een fondue set die je achteraf gewoon in de vaatwasmachine kunt stoppen, is voor veel klanten een pluspunt.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Je zult merken dat bepaalde fondue sets misschien net iets duurder in de aanschaf zijn terwijl andere exemplaren dan weer tot de goedkope fondue sets behoren. Uiteraard ben je zelf volledig vrij om te kiezen welk bedrag je wilt en vooral ook kunt spenderen aan een degelijke fondue set. Ben je op zoek naar een basis fondue set of wil je toch net dat apparaat dat over iets meer mogelijkheden en opties beschikt. In het laatste geval zul je dan ook rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje. Alhoewel het altijd mogelijk is om leuke en aantrekkelijke aanbiedingen tegen te komen.

Het kan misschien wel helpen om even een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen van klanten. Daarin geven verschillende gebruikers hun ongezouten mening over een bepaald product zoals hier over de fondue sets. Op die manier kun je een beter beeld krijgen van de voor- en nadelen die aan een bepaalde fondue set verbonden zijn. Kortom, indien je mocht twijfelen tussen 2 of meerdere fondue sets dan kunnen deze online beoordelingen misschien wel voor een doorbraak zorgen. En dus de keuze een pak makkelijker maken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES