7 Beste Drinkflessen Test Van 2023

 

Beste drinkflessen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Sistema Hydrate Trio drinkfles kies je voor een degelijke en makkelijk te gebruiken waterfles met een maximale afmeting van 7,5 x 7,5 x 20,9 cm. Dit komt ongeveer overeen met een royale inhoud van 580 ml. Ben je toch eerder op zoek naar een drinkfles met net iets meer mogelijkheden dan lijkt de Camelbak Chute Mag misschien wel een betere aanbeveling. Zo blijkt deze drinkfles voorzien van een handige draaidop die, indien je deze eraf neemt, de fles makkelijk omvormt tot een wijdhalsfles. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde topper aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van voor- en nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste drinkflessen (Reviews) van 2023

 

De keuze voor een glazen drinkfles, een metalen drinkfles of een RVS drinkfles is 100% persoonsgebonden. Net zoals de optie tussen een Dopper drinkfles dan wel een Mepal drinkfles, een Sistema drinkfles of een Camelbak drinkfles. Aangezien het ruime assortiment vaak heel wat stress met zich meebrengt, selecteerden wij alvast 7 topproducten. Bekijk ze even rustig alvorens er de voor jou beste drinkfles uit te kiezen. Houd hierbij eveneens rekening met de online reviews en het advies van klanten en experts en wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen of een aluminium drinkfles met misschien wel het laagste prijskaartje.

 

1. Sistema Hydrate Trio drinkfles 580 ml

 

In tegenstelling tot heel wat andere drinkflessen uit deze selectie, zou je dit exemplaar van Sistema mogelijks wel eens tussen de goedkope flessen kunnen spotten. Hij wordt hierbij gekenmerkt door een maximaal formaat van 7,5 x 7,5 x 20,9 cm wat overeenkomt met een inhoud van ongeveer 0,58 liter. Doordat deze Trio drinkfles uit maar liefst 3 aan elkaar geschroefde delen bestaat, kun je hem evengoed gebruiken als beker of kopje.

Verder blijkt deze Sistema drinkfles vervaardigd uit BPA-vrij polypropyleen wat hem geschikt maakt om, na gebruik, probleemloos in de vaatwasmachine te plaatsen. Een handige drinkfles voor volwassenen die overigens in meerdere kleuren en designs te bekomen is.

Een blik op de online reviews toont dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren aan. Klanten zijn duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit, het gebruiksgemak en het trendy design van deze unieke drinkfles.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: je kunt deze driedelige drinkfles makkelijk uit elkaar halen wat vervolgens ook weer bijdraagt aan het onderhoud.

Onderhoud: in tegenstelling tot sommige andere drinkflessen mag je dit apparaat zonder problemen in de vaatwasmachine stoppen.

Veilig: bij de productie van deze fles heeft men gekozen voor degelijke en duurzame materialen die niet alleen BPA-vrij zijn maar ook vrij zijn van Ftalaten.

Handig in gebruik: de drinkfles bestaat uit 3 aan elkaar geschroefde onderdelen zodat je hem evengoed als kopje of beker kunt gebruiken. Verder zorgt de brede opening voor de mogelijkheid om stukjes fruit of ijsblokjes toe te voegen.

 

Nadelen:

Geen rietje: ben je bewust op zoek naar een drinkfles met rietje dan is dit exemplaar misschien niet meteen de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. CamelBak Chute Mag Drinkfles 600 ML

 

Binnen hetzelfde prijskaartje zou je eveneens kunnen kiezen voor deze unieke drinkfles van Camelbak uit de bekende Camelbak Chute serie. De fles valt meteen op vanwege het kleurrijke roze design maar blijkt uiteraard nog in tal van andere (rustige) kleuren en designs te verkrijgen.

Hij biedt overigens een maximaal formaat van 25 x 9,5 x 7 cm aan wat ongeveer overeenkomt met een inhoud van zo’n 600 ml. Verder blijkt deze slanke Chute drinkfles afgewerkt met een magnetische bovenzijde die de dop voldoende wegwerkt én een schuin mondstuk wat dan weer resulteert in een hoge waterstroom. Doordat hij vervaardigd blijkt uit kunststof, dat overigens BPA; BPS én BPF-vrij is, kan hij na gebruik makkelijk in de vaatwasser worden geplaatst.

Al deze voordelen en mogelijkheden leiden dan ook tot een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren waarbij klanten duidelijk tevreden zijn over het gebruiksgemak en de kwaliteit. Slechts één koper is niet overtuigd van de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Vaatwasbestendig: je kunt hem zonder problemen door de vaatwasmachine laten schoonmaken wat je alweer een lastig werkje en extra tijd bespaart.

Materiaal: bij de productie van deze drinkfles heeft men ervoor gekozen om te werken met kunststof dat niet alleen BPA-vrij blijkt te zijn maar ook BPS en BPF-vrij.

Mondstuk: het schuine mondstuk valt gelijk op en zorgt mee voor een hogere waterstroom wat het drinken vergemakkelijkt. 

 

Nadelen:

Niet vloeistofdicht: volgens één koper zou deze drinkfles helemaal niet lekvrij zijn zoals in de beschrijving wordt beweerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Waterfles met Naam Fruit filter Waterfles met rietje Drinkbeker met fruit infuser 700 ml

 

Door te kiezen voor de Lacardia Waterfles kies je niet alleen voor een drinkfles met naam maar tevens ook voor een exemplaar met rietje én fruit infuser. Dat resulteert dan ook meteen in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren voor deze unieke veelzijdige drinkfles. Zo geven kopers onder andere een positief advies over de uitstekende kwaliteit, het design en het gebruiksgemak waardoor hij makkelijk tot de populairste waterflessen uit het rijtje behoort.

De drinkfles blijkt vervaardigd uit duurzaam plastic en gekenmerkt door een maximaal formaat van 7,1 x 8,8 x 25,6 cm wat ongeveer overeenkomt met een inhoud van 700 ml. Dankzij de ingebouwde, makkelijk te verwijderen, filter kun je bovendien je eigen smaken creëren wat de opname van voldoende vocht alleen maar stimuleert. 

Verder blijkt de fles niet alleen BPA-vrij te zijn maar tevens ook voorzien van een handig lekvrij dop wat alleen maar bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

 

Voordelen:

Design: deze unieke drinkfles wordt niet alleen gekenmerkt door de aanwezigheid van een verwijderbare filter en rietje maar ook de mogelijkheid om een naam in het design te verwerken.

Materiaal: hij blijkt gemaakt uit 100% BPA-vrij plastic wat hem dan weer veilig maakt in gebruik.

Formaat: hij levert een maximale inhoud van 0,7 liter of 700 ml op wat hem handig maakt om overal mee naartoe te nemen.

 

Nadelen:

Niet vaatwasserbestendig: ondanks het feit dat de opdruk er niet zo makkelijk afwast, wordt toch aangeraden om deze drinkfles niet door de vaatwasmachine te laten reinigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Dopper Original Drinkfles 450 ml

 

Ben je op zoek naar een drinkfles met een verhaal, dan is de Dopper voor jou de best mogelijke aanbeveling. Hij is ontworpen door de Nederlandse Rinke van Remortel en blijkt afkomstig uit de bekende Dopper Original serie. De combinatie tussen het gebruiksvriendelijke ontwerp, zijn unieke design en uitstekende kwaliteit maken van hem een oerdegelijk product waar ook heel wat klanten duidelijk van overtuigd zijn. Velen onder hen beschouwen Dopper zelfs als veruit het beste merk op het gebied van waterflessen.

De moeite waard dus om dit exemplaar even van naderbij te bekijken. Zo zul je ontdekken dat de fles een maximaal formaat aanbiedt van 6 x 6 x 24 cm, in overeenkomt met een inhoud van ongeveer 450 ml. Bovendien is de fles vervaardigd uit BPA-vrij kunststof en 100% lekvrij wat alvast bijdraagt aan de veiligheid en het gebruiksgemak.

Gelukkig is de fles niet alleen maar stevig en designvol maar ook bijzonder veelzijdig. Zo kun je hem makkelijk omvormen tot een wijdhalsfles waardoor je eenvoudig ijsblokjes of stukjes fruit aan het water kunt toevoegen. 

 

Voordelen:

Milieubewust: de aankoop van deze Dopper drinkfles maakt het gebruik van wegwerpflesjes overbodig. Bovendien draagt de verkoop van elke Dopper Original drinkfles bij aan verschillende initiatieven zoals het creëren van schoon drinkwater-projecten in Nepal.

Formaat: de Dopper drinkfles biedt een maximale inhoud van 0,45 liter of 450 ml aan.

Design: de fles valt meteen op door zijn unieke trendy “Sea Green” kleur en unieke ontwerp waarbij de fles kan worden omgevormd tot een wijdhalsfles.

Budgetvriendelijk: in tegenstelling tot sommige andere drinkflessen lijkt het prijskaartje hier wel behoorlijk mee te vallen. En je steunt meteen een goed doel.

 

Nadelen:

Niet warm/koud: mocht je interesse hebben in deze drinkfles, besef dan wel dat dranken noch warm noch koud worden gehouden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Contigo Westloop drinkfles 470ml

 

In tegenstelling tot het vorige product blijkt deze Contigo Westloop drinkfles wel degelijk in staat om je drankje enkele uren warm of koud te houden. Wat meteen een meerwaarde is als je enkele uurtjes van huis weg moet op koude of warme dagen. Hij blijkt dan ook vervaardigd uit 100% BPA-vrij RVS inclusief een totaal formaat van 8 x 8 x 21 cm wat overeenkomt met een inhoud van ongeveer 470 ml.

Verder blijkt deze vacuüm geïsoleerde drinkfles voorzien van een “spill proof” drinksysteem waardoor morsen tijdens het drinken voorgoed verleden tijd is. Dit wordt verder aangevuld met een “autoseal sluiting” die je, in tegenstelling tot de body van de fles, wel degelijk in de vaatwasmachine kunt plaatsen. 

Ondanks zijn hoge prijskaartje blijkt deze prachtige drinkfles met “Dark Plum” design, overigens ook in andere kleuren beschikbaar, voornamelijk positief beoordeeld. Zo zijn heel wat klanten overtuigd van de kwaliteit, het gebruiksgemak en het design van deze fles.

 

Voordelen:

Formaat: deze prachtige drinkfles wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 8 x 8 x 21 cm en biedt daarmee een aanzienlijke inhoud van ongeveer 470 ml aan.

Lekvrij: dankzij het “spill proof” drinksysteem hoef je niet te vrezen voor lekken tijdens het drinken.

Materiaal: bij de productie heeft men ervoor gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van BPA-vrij RVS materiaal.

 

Nadelen:

Inhoud: indien je toch liever een drinkfles met 1 liter inhoud had gewenst, dan is dit product misschien geen goede aanbeveling.

Geen vaatwas: ondanks het feit dat de dop wel degelijk vaatwasbestendig blijkt te zijn, is dat niet het geval voor de rest van de fles.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Waterfles Ellipse 700ml Mepal Ellipse

 

Ben je op zoek naar een drinkfles die ook voldoende praktisch is voor je kind om mee te nemen naar school of op kamp? Dan lijkt de drinkfles van Mepal, afkomstig uit de bekende Mepal Ellipse serie, misschien wel aan het verwachtingspatroon te voldoen. Met een afmeting van 6,8 x 6,8 x 29,8 cm levert hij probleemloos een inhoud van ongeveer 700 ml. Wil je hem liever in een kleiner formaat, dan is dat evenmin een probleem.

Deze prachtige drinkfles, die overigens uit kunststof bestaat, wordt jou trouwens aangeboden in maar liefst 5 verschillende transparante kleurtjes. Op die manier kun je kiezen voor het kleurtje dat het meeste aansluit bij je persoonlijkheid. Naast het stijlvolle en tijdloze design werd uiteraard ook gedacht aan comfort, kwaliteit en gebruiksgemak. Zo is de fles 100% BPA- én lekvrij en kan hij na gebruik gemakkelijk in de vaatwasmachine worden geplaatst.

Wanneer we een kijkje nemen tussen de verschillende online reviews dan zien we meteen een mooie score van 4,7 sterren verschijnen. Heel wat klanten zijn dan ook duidelijk gecharmeerd door de combinatie van het unieke design en de uitstekende kwaliteit.

 

Voordelen:

Formaat: deze unieke drinkfles van Mepal levert zonder problemen een ruime inhoud van 700 ml op.

Onderhoud: het is alvast een meerwaarde dat deze drinkfles 100% vaatwasbestendig blijkt te zijn.

Materiaal: bij de productie van deze tijdloze waterfles heeft men ervoor gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van milieuvriendelijk en 100% BPA-vrij kunststof.

 

Nadelen:

Slechte kwaliteit: ondanks de vele positieve reviews blijkt één koper toch niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit. Hij/Zij vindt de fles behoorlijk kwetsbaar en allesbehalve duurzaam.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Dopper Steel Drinkfles 800 ml Roestvrij staal

 

Net zoals één van de vorige waterflessen, wordt ook dit exemplaar jou aangeboden door Dopper, afkomstig uit de Dopper Steel serie. De drinkfles wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 7 x 7 x 25 cm wat overeenkomt met een ruime inhoud van maar liefst 800 ml. Eén van de grotere drinkflessen uit deze selectie dus.

De fles is overigens vervaardigd uit duurzaam BPA-vrij RVS en kan zonder problemen in de vaatwasmachine worden geplaatst. Handig aangezien je op die manier niet alleen de klus van het afwassen uitspaart maar ook heel wat tijd. Daarnaast zul je zien dat de fles voorzien is van een geïntegreerde beker én zelfs kan omgevormd worden tot een wijdhalsfles. Houd er wel rekening mee dat hij drankjes niet lang warm of koud zal houden.

Deze vele mogelijkheden en pluspunten leiden uiteraard tot een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren waarin heel wat klanten overtuigd zijn van de kwaliteit en het design. Slechts een kleine minderheid beschouwt de fles eerder als kwetsbaar.

 

Voordelen:

Inhoud: door te kiezen voor deze unieke waterfles kies je voor een ruime inhoud van wel 800 ml.

Praktisch: je kunt rechtstreeks van de fles drinken of gebruik maken van de geïntegreerde beker. Verder kan de drinkfles evengoed worden omgevormd tot een wijdhalsfles waardoor het makkelijker wordt om stukjes fruit en/ of ijsblokjes aan toe te voegen.

Onderhoud: na gebruik kun je deze praktische fles, die evengoed een drinkfles voor je kind zou kunnen zijn, gewoonweg in de vaatwasmachine stoppen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: jammer genoeg had één enkele koper toch wel wat meer verwacht van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Drinkflessen Koopgids

 

Het uitgebreide assortiment drinkflessen maakt het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Vandaar de onderstaande koopgids waarvan wij hopen dat hij als een handige leidraad kan dienen tijdens de uiteindelijke zoektocht. Bedenk dat er heel wat verschillende soorten drinkflessen te spotten zijn in allerlei formaten, kleuren, designs en met meer of minder optiemogelijkheden. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent alvorens je het ruime gamma aan flessen en aanbiedingen gaat vergelijken. Neem ook het advies van klanten en de aanbevelingen van experts alvast ter harte. 

Het gebruiksgemak van een degelijke drinkfles

Uit onderzoek in 2020 is gebleken dat steeds meer klanten de voorkeur lijken te geven aan een herbruikbare drinkfles en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Zo blijkt een herbruikbare drinkfles niet alleen milieuvriendelijker te zijn dan zijn wegwerpbare plastic variant, maar ze bieden ook meer mogelijkheden én drinken lekkerder dankzij de speciaal ontwikkelde drinkdop. Kortom, de moeite waard om de aanschaf van een kwalitatieve herbruikbare drinkfles allerminst in overweging te nemen.

Bovendien is een herbruikbare drinkfles ook gewoon handig om overal mee naartoe te nemen. Of je nu een uurtje gaat trainen in de sportschool, naar kantoor moet of onderweg bent naar school. In tegenstelling tot wegwerpbare plastic flesjes zijn de herbruikbare drinkflessen eveneens steviger. Zo zullen ze niet zo gauw ingedrukt worden en minder snel gaan ruiken wat vervolgens allemaal bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Ben je dus van plan om er eentje of meerdere aan te schaffen, dan kan deze koopgids jou vast en zeker wegwijs maken in de wondere wereld van drinkflessen. Bedenk dat er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van formaten, materialen, kleuren en designs en dat het grotendeels afhankelijk zal zijn van je eigen persoonlijke voorkeuren en het budget dat je er wilt aan spenderen.

 

Met welk prijskaartje dien je rekening te houden

Voor we er even verder op ingaan, willen we kort wijzen op het mogelijke prijskaartje. Een degelijke herbruikbare drinkfles hoeft geen stukken van mensen te kosten maar zal logischerwijze wel wat duurder zijn dan de wegwerpbare variant. Echter, hoef je de investering maar 1 keer te doen om het flesje gedurende een aanzienlijk lange periode te kunnen gebruiken.

Afhankelijk van de gebruikte materialen, het design en de eventuele bijkomende kenmerken kan het prijskaartje variëren van enkele eurootjes tot maar liefst 50 euro of misschien wel meer. Zo zal een designvolle herbruikbare drinkfles met swarovski kristallen aanzienlijk duurder zijn dan een opvouwbare drinkfles afgewerkt in een egale rode kleur, om je een idee te geven.

 

Het type drinkfles in functie van het gebruiksdoel

Tijdens de zoektocht zul je ontdekken dat er heel wat verschillende soorten drinkflessen bestaan die we van elkaar kunnen onderscheiden door te kijken naar het gebruiksdoel. Zo kun je opteren voor de stevige geïsoleerde koffiebeker inclusief deksel, vaak vervaardigd uit roestvrij staal en voorzien van een inhoud tussen 300 en 355 ml. Dergelijke flessen kennen een schroefdop of klepje waarlangs je kunt drinken en zijn bedoeld om hoofdzakelijk warme dranken in op te slaan.

De strakke en sobere standaard drinkfles kent dan weer vaak een gemiddelde inhoud van 350 ml en kan vervaardigd zijn uit kunststof, metaal of glas. Dergelijke drinflessen leveren een handige schroefdop en zijn vooral bedoeld voor standaard dagelijks gebruik. Als intensieve sporter kun je dan weer beter kiezen voor een grote robuuste drinkbus vervaardigd uit kunststof of metaal en met een inhoud variërend van 700 tot 1000 ml. Dergelijke drinkflessen worden veelal afgewerkt met een handige sportdop waarlangs je even snel kunt drinken.

Tot slot zijn er nog de kleine kleurrijke flesjes met een inhoud van 300 tot 500 ml en voorzien van een lekvrije tuitdop of eventueel sportdop. Dergelijke flesjes zijn voornamelijk vervaardigd uit kunststof of metaal en afgewerkt met opvallende kleuren en designs wat ze uitermate geschikt maakt voor de actieve kids.

De gebruikte materialen en het uiteindelijke formaat

Zoals hiervoor duidelijk geworden is, wordt de voorkeur gegeven aan een bepaalde materiaalsoort en inhoud afhankelijk van het doel en het type fles die je besluit aan te kopen. Het spreekt echter voor zich dat elke materiaalsoort voor- én nadelen kent. Zo wordt plastic gekenmerkt door zijn lage prijskaartje en lichte gewicht wat hem bijzonder praktisch in gebruik maakt. Echter zijn plastic flessen minder duurzaam, niet echt hittebestendig en bevatten ze vaak iets meer chemische materialen.

Drinkflessen uit glas zijn, in tegenstelling tot de plastic flessen, 100% vrij van enige vorm van chemicaliën, Verder zijn ze veel duurzamer, vaatwasserbestendig en zijn ze in staat om de smaak van het water te behouden. Echter zul je rekening moeten houden met hun hogere gewicht en duurdere prijskaartje. Waterflessen uit metaal mogen dan wel prijzig zijn, ze wegen vaak minder dan glazen drinkflessen en zorgen ervoor dat je drankje langer koud blijft.

 

Extra kenmerken en opties die een meerwaarde kunnen vormen

Tot slot willen we het nog even kort hebben over eventuele extra kenmerken waarvan we vermoeden dat ze misschien, althans door sommigen, als een meerwaarde kunnen worden beschouwd. Zo is het altijd handig indien de drinkflessen na gebruik gewoon in de vaatwasmachine mogen worden geplaatst. Dat bespaart je niet alleen een lastig schoonmaakwerkje maar ook enkele minuutjes van je tijd.

Sommige drinkflessen worden gekenmerkt door de handige eigenschap van koude drankjes enkele uren koud te bewaren en warme drankjes warm. Verder kun je eveneens opteren voor een drinkfles met een rietje, een uitneembare fruitfilter en/ of de mogelijkheid om je naam eraan toe te voegen. Tot slot bestaan er drinkflessen die voorzien zijn van een ledscherm, die magnetronbestendig zijn en/ of opvouwbaar. 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waar kun je een Dopper drinkfles kopen?

Ben je op zoek naar een degelijke Dopper drinkfles dan zijn er tegenwoordig heel wat manieren te vinden. Zo kun je hem nog steeds verkrijgen in tal van populaire fysieke winkelketens zoals de Gamma of Action. Echter bestaat tegenwoordig ook de mogelijkheid om online één of meerdere Dopper drinkflessen aan te kopen. 

Denk bijvoorbeeld maar aan websites zoals bol.com, Marktplaats.nl of tal van sport- en gezondheidspagina’s. Bovendien lijkt het prijskaartje is vele malen zelfs iets gunstiger als je het product online koopt dan wanneer je hem eigenhandig in de winkel gaat halen. 

Q2: Bestaan er drinkflessen waar fruit in kan?

Er bestaan wel degelijk heel wat verschillende soorten drinkflessen waar je fruit in kunt stoppen. De meest voor de hand liggende keuze is een sportieve drinkfles waarvan je de draaidop kunt verwijderen zodat een wijdhalsfles ontstaat. Bij dergelijke flessen is de hals vervolgens voldoende ruim om er stukjes fruit en/ of ijsblokjes aan toe te voegen.

Daarnaast kun je ook specifiek op zoek gaan naar een drinkfles waar fruit in kan. In dat geval zul je een ruim assortiment van waterflessen tegenkomen die voorzien zijn van een uitneembare fruitfilter. Op die manier kun je een smaak naar keuze aan het water toevoegen.

 

Q3: Hoe druk je een naam op een drinkfles?

Net zoals het mogelijk is om fruit en/ of ijsblokjes aan bepaalde drinkflessen toe te voegen, is het eveneens mogelijk om je drinkfles te laten bedrukken. Zo is er een onderscheid tussen de reeds bedrukte drinkflessen en de drinkflessen waarbij je de afdrukprint nog kunt kiezen. In beide gevallen wordt dit steeds uitgevoerd door een erkend specialist of een bedrijfje dat gespecialiseerd is in het plaatsen van prints en opdrukken. 

De naam wordt er meestal opgedrukt met een bepaald soort machine of met behulp van een soort stickersysteem. Houd er wel rekening mee dat dergelijke drinkflessen maar beter niet in de vaatwasmachine kunnen worden geplaatst.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES